Априлки 2011г - Добре дошли!

• 39 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 02:11 от FourSeasons

# 616
Здравейте мами  Hug Hug Hug!

От доста отдавна не съм писала, но след едно кървене, което получих на 24.08 бях в болница - до днес. Бебето е добре, има пулс, расте, развива се  newsm44 newsm68 newsm44. Аз обаче ще съм плътно в кревата поне през следващия един месец.

Започвам да чета пропуснатото, че то май е доста  Grinning.

# 617
  • Сопот, Пловдив
Относно нервите - и аз като цяло съм си нервачка, но откакто знам, учудващо не се зъбя на никой, с изключение на двама души - бащата на детето ( с който в момента не сме заедно) и майка ми. Не знам защо, просто само "здрасти" като чуя от тях и вече хвърчат искри от мен.
Иначе искрено се надявам това гадене да е само първите три месеца, защото аз съм просто като изцедена от него, не мога да ям, да се движа, повдига ми се от миризми, храни. Вчера съм изяла само 4 дъвчащи бонбона с вкус на лимон, нищо друго не мога даори да погледна. и поне да повръщах, може би ще ми олекне, но не. Повдига ми се ужасно, но не повръщам.

# 618
Относно нервите - и аз като цяло съм си нервачка, но откакто знам, учудващо не се зъбя на никой, с изключение на двама души - бащата на детето ( с който в момента не сме заедно) и майка ми. Не знам защо, просто само "здрасти" като чуя от тях и вече хвърчат искри от мен.
Иначе искрено се надявам това гадене да е само първите три месеца, защото аз съм просто като изцедена от него, не мога да ям, да се движа, повдига ми се от миризми, храни. Вчера съм изяла само 4 дъвчащи бонбона с вкус на лимон, нищо друго не мога даори да погледна. и поне да повръщах, може би ще ми олекне, но не. Повдига ми се ужасно, но не повръщам.
и аз съм така Rois,по отношение на повдиганео и гаденето,направо сам като труп през цялото време,но от вчера започнах да се лекувам с картофено пюре, Praynig Simple Smileкато си хапна и съм добре за няколко часа след това,това е единственото нещо което успявам да погълна и да позадържа все пак понеже аз и повръщам,също и сиренце бяло саламурено,пробвай може и на теб да ти понася:)успех и дано се оправиш,че е много гадно

# 619
Мен пък ме е обзело великанско спокойствие Simple Smile Имах много неща, за които се притеснявах, сега изведнъж спрях да се притеснявам за тях.
Възнамерявам просто да се справя. Имам сериозна задача да подготвя тялото си за дългия маратон на бременността, който накрая е много вероятно отново да бъде стресов - предишния път едва не ни изтърваха и мен, и детето. Сега просто ще направя това, което мога, за да съм в добра физическа форма. Радвам се, че вече по книгите и сайтовете за бременни препоръчват движение, особено в моята кондиция. Дори продължавам да карам колело. Не е глезотия и не ми е за фигурата - просто контролът върху теглото доказано намалява шанса за повторение на прееклампсията.

Чувствам и някакво странно и мило съвпадение - в началото на годината регистрирах детско издателство, което нарекох "Точица" - по Антон и Точица, по малка точка, зрънце и т.н.
После разбрах, че така наричат и новозаченатото бебе... а сега и аз си имам една точица, колко хубаво!

# 620
И аз съм от нервните по принцип.но хората около мен знаят в какво положение съм и гледат да не ме ядосват.

Rois и аз бях като теб с предната си бременност.Гадеше ми се от всякакви аромати,особено на манджи и парфюми.Нищо не можеш да хапна(само салати по няколко хапки) или пийна,освен айрян.Той ми помагаше.Не повърнах нито веднъж,но отслабнах с 4г за първите 3м.Докторката ми се караше,но какво да направя.Не мога и това е.Качих само 10 кг ,а бебето се роди 3500гр и 51см,което за момиче е доста добре.
   Така,че мили майчета,стискайте зъби,малко остава до края на 12та седмица.
Lilly27 и на мен ми е пораснал корема.Нито един панталон не мога да закопчая-дори ципа.А килограми не съм качила.На колегите казах още с първия тест.Няма как.Медицинска сестра съм в спешна кардиологоия на НКБ.Много ми е тежка работата.Обслужвам болни на командно дишане и болни с инфаркти и други тежки заболявания на сърцето,които не дават възможност на човека сам да се движи.Работя с вредни за бебето медикаменти и дезинфектанти,отделно на ден се правят по няколко кугела(рентгенови снимки)в самото отделение.Това всичко наложи да кажа веднага и започна с взимането на болнични и старите си отпуски.

# 621
И аз смятам, че на работодателя трябва да се каже веднага, все пак това е коректност, особено ако ще се ползват болнични.

# 622
Здравейте момичета!
Отдавна ви чета,но чак днес се престрашавам да се регистрирам в темичката.
Днес бях на преглед и се потвърди бременността ми, видя се ембрионче и имаше сърдечен ритъм.
Много се зарадвах и ми дойде доста освежаващо след дългия маратон от повръщане.
Втора бременност ми е, имам момиченце на 2 годинки.
През първата бременност почти до края на 4-тия месец повръщах, но сега тази бременност е ужасна.
Освен повръщането през деня съм имала вечери, където се будя и повръщам по 2, 3 пъти.
Почти нищо не ми се яде, пък от глад ми става още по-лошо.
Незнайно защо вече втори ден само леко ми се гади и тежките повръщания затихнаха.
Малко се притесних да не би нещо да не е наред с бебето,но за щастие днес на прегледа всичко беше ОК.
Бих се радвала все пак ако повръщането не се възвърне,но и всичко с бебчето да е ОК.
Иначе за протокола  - на 34 години съм, очакван термин 19.04.2011 год.
Пожелавам колкото се може по-лека и приятна бременност на всички вас Grinning

# 623
  • Варна
Учудващо и на мен втори ден-май наистина откакто захладня-не ми се повръща, леко ми се гади,но за кратко. Което отначало ме стресна. Нямам търпение вече, чак на 7-ми съм на лекар. Иначе за храната-мога да изям по 2  кисели млека на ден,нищо друго не ям. Кисело мляко със бисквити-солени или сладки-нещо,което винаги съм мразила-такива топени попари и разкашкани неща и сирене. А отскоро изпитвам неистова нужда да ям кренвирш. Не съм яла такова нещо от години, и сигурно ще се прежаля да опитам. Като гледам хора ги купуват-никой не е умрял.
За настроенията-леко съм изнервена,но толкова.Нищо необичайно.
Надявам се всички да се чувствате добре вече Grinning

# 624
Аз открих една много вкусна закуска, от която не ми се гади. Кофичка кисело мляко пасирам с банан и лъжица мед, добре ми понася,а е и здравословно.

# 625
blumence, не се притеснявай за миомата. Аз имам едно дете, след неговото раждане ми откриха миомен възел, който за 5 години си стой без да расте. Както са ти обяслили ще я следят и няма да има проблем. За мен в момента гинеколога избра утрогестан до 12 седмица и след това каза, че ще ми предпише други лекарства, защото миомата предизвиквала контракции.Лека вечер.

# 626
  • sofia
А отскоро изпитвам неистова нужда да ям кренвирш.
Аз съм по същия начин - и с първата бременност и сега много ми се ядат кренвирши с горчица. Иначе в къщи не купувам кренвирши, въпреки, че сина ми ги обожава. И сега само купувам и ядем и той е много доволен от този факт.

# 627
Здравейте, гледам по много въпроси сте писали...та да се включа Simple Smile
Първо да кажа за килограмите-както вече споменах не съм качила, НО от 15 чифта дънки ми стават само 3 и то тези, които ги носих с колан. Панталоните още не съм ги пробвала, но и там ще е така. Корема ми се отпусна, а и вечер ми се подува, като балон съм.

А иначе не съм от нервните, мислех, че ремонта ще ме нервира много, но съм много спокойна, за сметка на мен мъжа ми е два пъти по изнервен, а той и работи, а аз съм в търсене все още.

Мирта, и на мен ми се хапват кренвирши, обичам ги сурови с някакво сосче и хлябче, а не бях яла от 5-6 години.

Това е за сега, само хубави емоции ви пожелавам!

# 628
  • В Голямото село
Здравейте пак от мен  Hug . Първо искам да кажа на всички девойки тук - постарайте се да бъдете спокойни, да мислите оптимистично и да не допускате нищо и никого да ви нервира или ядосва. Това е най-важното в момента и наистина вашето настроение влияе и на точицата там вътре - то усеща всичко, и когато сте щастливи, и когато се ядосвате. За съжаление всички сме "жертва" на пустите им хормони, които сега бушуват с пълна сила. Затова когато ви връхлетят отрицателни емоции, поемете дълбоко дъх и си мислете само за малкото същество, на което сте дарили живот и което зависи изцяло от вас - това е чудото на природата и вие сте благословени с него! Така съм сигурна че ще можете да си възвърнете равновесието и доброто настроение. На думи е лесно наистина, но опитайте, заслужава си  Mr. Green
Колкото до симптомите на бременността - ми на мене всичко ми се изпари (не че много съм ги имала де) - остана ми само напрежението в гърдите и много засиленото обоняние, като ловджийска хрътка съм, ужасно е. Иначе с нищо друго не мога да се похваля или оплача, даже на моменти забравям, че съм бременна - толкова ми е обикновено и еднообразно ежедневието. То и първата ми бременност беше такава, направо на моменти забравях че съм бременна и имах чувството, че всичко минава много бързо - а не искам да изпускам нито миг от това вълшебно преживяване.
За растящите коремчета да кажа - не са коремчетата, поне не засега Simple Smile Просто тялото бавно се подготвя за новия живот - всъщност ханшът расте, за да да направи място за точицата Simple Smile. При мен първия път шкембенцето ми изскочи в края на 3-ия месец, но има жени, които и в 5-ия месец изглеждат само като леко преяли Simple Smile -  то си е строго индивидуално.
Лека вечер на всички и мислете си само за хубави неща   bouquet

# 629
Здравейте мили мами,

Докато ви изчета...браво-много хубаво,че темичката ни е толкова активна Grinning
Сега по темите да изкажа и аз мнение-от два дни съм на работа-пълна лудницааааа-имам чувството,че са ме чакали да се върна от отпуска,за да ме натоварят с хиляди задачи.....но от една страна добре-нямма време да се сещам,че ми е лошо.Въпреки,че наистина откакто е хладно ми е малко по-добре-но сетивата ми са изострени на максимем-особено обонянието-чак на моменти се чувствам като някаква хрътка-правя забележки на колеги ,че са им много силни парфюмите...немога да пера с омекотители- което по принцип никога не пропускам....изобщо...знаете как е-да не се повтарям.Наистина чакам с нетърпение 12 седмица.
Следващата седмица мисля да отида при лекарката,която ще ми следи бремеността,за да си платя абонамента и да ми пусне изследвания,че не съм правила наистина доста отздавна-а и се оказа,че като съм раждала голямо бебче -4200 кг. е задължително да си правя максимално често такива изследвания.
За кренвиршите-не ги понасям ,и преди и сега-самата им миризма ме дразни,но май всички деца ги обожават...
Апетит-не е като да нямма-изпитвам някакъв глад изведнъж и направо така ми стърже корема,че докато не хапна нещо не спира.Гледам да не се тъпча,защото при първият път качих доста-25 кг..и се надявам този път да са значително по-малко.
Не съм казвала на шефове още-мисля да изчакам още малко , и честно казано така ми се стои вкъщи да си почивам,мързелувам-ама няма начин.
На моменти и аз се изнервям от нищо и по принцип не си държа устата затворена,но сега още повече....чак на моменти се учудвам от своята смелост.Изнервям се като карам-дрязнат ме  глупави шофьори с тъпите си постъпки  и  Embarassedбибткам като луда....

И това от мен засега-желая на всички повече спокойствие, по-малко неприятни дни и повече позитвни емоции и мисли. Simple Smile
До сторо! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт