Априлки 2011г - Добре дошли!

• 39 662
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте   bouquet - още една априлка, гледам ставаме много и не смогвам да ви чета. И моя ред дойде след като бях на лекар и видяхме, че всичко е наред. Казвам се Нели, 27 г, живея в Гърция, иначе съм майничка.  Wink Терминът ми е на 23 април, видях, че има и други момичета на тази дата - колежки! Аз нямам много симптоми, понякога ми става лошо и се изморявам лесно, уж нямам особен апетит, но пък и често огладнявам, а пък миризмите ги улавям отдалеч. Докторът ми изписа изследвания кръв и урина за цялата бременост 14 на брой+определяне на кръвна група, че не си я знам. От храни ми забрани само черен дроб и дреболии (съдържа много вит.А и С), както и да не използвам кремове, които съдържат тези витамини и вит.Е. Ретинолът бил вреден за бременността. Питах дали да пия някакви витамини, но каза само фолиева к-на. Мамчета, минали по този път, кажете някои добри марки кремове (ако знаете и чужди, не само български, за да ги намеря тук), да почваме вече с мазането, че ми се струва, че вече ми се е поотпуснала кожата по дупето.  Embarassed  Приятна вечер и леко бременеене от мен!  Hug
Nelinka20,пробвай продуктите на Vichy,моя приятелка ги ползваще по време на цялата бременност и е много доволна,аз също съм пробвала дневните им кремеове и са много хубави,но по друго предназначение,още ми е много зле да се тревожа за кремемове,но ще трябва Rolling Eyes

# 601
мами и аз да се оплача ,освен ,че мие лошо почти постоянно ,от днес и един кръст  ме е хванал ,тази бременост май ми се очертава доста трудна ,много от рано взе всичко да ме боли ,а пък как съм гладна . ooooh!Добре дошли на новите априлски мами  Hug
лек ден на всички .

# 602
мами и аз да се оплача ,освен ,че мие лошо почти постоянно ,от днес и един кръст  ме е хванал ,тази бременост май ми се очертава доста трудна ,много от рано взе всичко да ме боли ,а пък как съм гладна . ooooh!Добре дошли на новите априлски мами  Hug
лек ден на всички .
кроела мен не е спрял да ме боли кръста изобщо.има моменти в които направо не мога да се изправя от болки.всички казват че ми било рано да ме боли кръата , ама нем си ме боли и то много.нищо друго не ме мори така както кръста.сутрим по 15 минути не мога да стана от болки.не знам какво да правя.ще говоря с моятя лекарка да ми каже какво да правя.

# 603
Здравейте Simple Smile
Ето това е крема http://www.rubella.bg/products.php?w=skin&groupid=20 Крем Дева против стрии 200мл

Снощи пак получих зацапване,но преди това едни кросове с количката качване и слизане на стълби и резултата е на лице  Confused аз съм си виновна де  Tired Явно наистина не трябва да си правя опити дори и да се чувствам добре
Сега пак съм си вкъщи,а малчо е с майка ми на разходка,много му е мъчно на милия,до сега не е оставян баби да го гледат ходим заедно навсякъде, от тези 2 години този период ми е най труден  Cry
Снощи много ме разсмя,т.к тука доста се застуди и сложих боди,че имам проблеми с бъбреците.Малчо иска да цунка бебето,а аз съм с боди "мамо,махай бодито искам цункам бебето"  Laughing дърпа ли дърпа,решил ли е да го цунка няма значение къде сме вдига блузата и целува коремчето,много е мил когато иска обаче  Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 11:51 от VesitoAJ

# 604
Здравейте априлки Simple Smile
Искам да ви питам вие вече имате ли коремче, аз 2 чифта дънки вече не мога да ги закопчавам и ходя с по дълги блузки или с закопчано до половината яке в офиса, а съм едва в 8г.с и 4 дни. Също така да отбележа че нямам никакъв апетит и не съм качила на колиграми. Не искам още да разбират колегите  Sad Вие кога мислите да казвате на работодателя си (и колегите)?

# 605
  • Plovdiv - Thessaloniki
Moмичета пазете се, не се натоварвайте много, колкото е възможно - по-полека. Знам, че е трудно, когато имаш дете, което иска да го гушкаш и така, но доктора ми обясни, че зацапването се случва точно тогава, когато се изморим. Когато правим нещо кръвта отива към краката и ръцете, а не към матката и така не се произвежда хормонът, който я предпазва от контракции и изхвърляне на плода. Но за такива работи не искам да мислим, въпреки че съм забелязала как като се натоваря и изморя през деня после ме боли корема. Така че спокойно, аз като нямам толкова симптоми да ми напомнят понякога и не се спирам, и после си викам за къде сам се разбързала всичко в един ден да свърша! ooooh!
VesitoAJ   синът ти май ще бъде много добър батко, щом така е загрижен за бебчо от сега Simple Smile
messalina08 ще пробвам с известните марки, дано имат хубави неща.
За болките в кръста, най-добре да се говори с лекар, сигурно ще изпише Но-шпа. И мен не наболява понякога , но ме е страх да не са бъбреците, че и те там болят...
Lilly27 нормално е. Аз винаги съм си имала коремче и някои тесни летни дрехи не мога да ги намъкна вече. Ханшът ми се увеличава и се наложи да си взема ново бельо, по-голямо.  Laughing
Лек ден и мислете положително! 

# 606
Здравейте момичета! Аз продължавам да се чувствам много добре, като чели нищо ми няма, само гърдите са ми напрегнати . Не ми прилошава и не ми се гади, нищо не ме боли. Даже се притеснявам,  че не ми е лошо. Утре съм на преглед, реших да ходя по-често така се чувстам по-спокойно. Нали не е вредно всяка седмица да ме гледат на вагинален екограф?
Пия по близо литър прясно мляко на ден и ям ного плодове, спя следобяд и се излежавам.

# 607
Привет момичета. Гледам, че обсъждате преумората и болките в кръста. Ние с моето диване в къщи по цял ден играем или гледаме детски, но тя много често иска да я взимам, гледам да съм седнала, но  вечер много ме боли кръста /аз имам и дископатия/. Не искам да се чувства застрашена от бебето. Така или иначе ще и е трудно после да дели вниманието с бебчо. Чакам другата седмица да я пратя на градина, че да си поотпочина малко да не направим някоя беля.

# 608
Здравейте момичета, колкото и да не ми се иска, мисля, че ще споделя леките си притеснения с вас. Днес гледаха бебока – всичко е наред, но не успях да запомня нищо друго като размери, защото доктора каза, че имала някаква миома, мъничко възелче, но трябвало да се наблюдава и това доста ме притесни. Иначе си се чувствам перфектно, различното с първата ми бременност е, че сега си имам много добър апетит, а преди не исках и да поглеждам храна, заспивам с малката си бъдеща кака в 20.30 - просто не издържам повече, а настроението ми е превъзходно и преди беше така, а и по принцип съм си веселичка, но сега направо си умирам от смях за всичко - трудно се ядосвам, но уви – днес се притесних. Утре ще правя първите изследвания и май се притеснявам лекичко. 
Ако помогне дори и на една от вас, съвета ми няма да е бил напразен – ако имате възможност изберете си лекар за раждането предварително. Ако той не ви следи бременността ходете на частен прием или просто месец-два преди термина се появете, за да ви запомни и обърне внимание. Аз не го направих с първото дете и повече няма да повторя тази грешка, въпреки че съм много против, но такава ни е действителността за съжаление. Леко бременеене и както ми казаха с първата бременност – това не е болест, а най-хубавото време.... е, мен напрежението в гърдите ми намаля, ако огранича и вдигането на малката ще е може би наслада, което ви пожелавам и на вас.

# 609
Като стана въпрос за това че всички сте спокойни , аз започвам да се притеснявам за състоянието си.И чесно казано не знам какво да правя.Вечно съм изнервена, всичко ми е отпаднало , лежи ми се , всичко не дразни нищо не понасям, постоянно се ядосвам на мъжа ми ,имайте предвид че той през седмицата не е тук , както казах работи в друг град и си идва само събота и неделя.ПОчти всяка вечер рева и изобщо много ми е нервно.Не бях такава , но ми се насъбраха много неща на последък и вече не знам как ще изкарам тези три месеца.Първите 3. Снощи толкова му се яодасах , спорехме за името на малчо.Аз не искам да го кръщаваме на никой нито на баби нито на дядовци, на никой.Исках да седнем и даи изберем няколко имена.А той или няма мнение или само константин ми казва.Не знам как да се успокоя и да се радвам на малчо.Дори снощи толкова се ядосах , че му казах че ако не се промени ще се разделим и ще махна малчо.А чакам 10 години за едно такова човече  Cry.МОля ви помогнете кажете ми какво да направя за да не се ядосвам толкова.опитвам се да не обръщам внимание, но някак си не се получава.Моля ви помогнете ми  Cry Не искам да се ядосвам и не искам да стане някой проблем с малчо от това ядосване.Много съм объркана, наистина  Cry

# 610
  • София
Миличка Вида, това са хормоните. Не се поддавай толкова на мрачните мисли. Няма да се чувсваш добре поне още 6 седмици. Но пък през това време не е нужно да правиш глупости, нали? Мисли си най.вече колко хубаво е чудото, което ти се случва. Настрой се позитивно и дори да ти дойдат лоши мисли ги прогони от главата си. Струва ми се, че е рано още да спорите за имена. Щом виждаш, че таткото не е още на тази вълна, остави това за по-късно. Имаш толкова много време, пък и още не знаеш какво точно е бебето. Понякога се получава така, че като го видиш и тогава разбираш как му е името. Така че не бързай. Хайде, усмихни се и се радвай на красивото събитие в живота ти. Наслаждавай се на това прекрасно време и никак не мисли за лоши неща. Бебо усеща всичко това и също "се притеснява". Нали не искаш да му причиниш това?!

Хайде независимо от неудобствата в първия триместър, настрой се на оптимистично-романтична вълна и не допускай лошото настроение.

Аз съм точно на 10 седмици и чак сега вече се посъвземам. Започнах да живвам вече, но нито за секунда не се оставям на лоши мисли. Имах само един случай, в който ревнах от нищото, както се казва, и спорих с таткото малко грозно, но оттогава не ми се е случвало.

# 611
Здравейте!
На мен гаденето ми сега пак намаля,ама да не се хваля много,че миналия път се похвалих и пак се започна с едно ужасно гадене....Дано да е свършило вече,че е ужасно Tired
За мазането-аз започнах да се мажа преди около седмица с Baby Sanft на HIPP,много съм доволна.Като бях бременна с Бела,се мажех с него и нямах и една стрия....http://www.papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1647
Напоследък и аз започнах да ставам доста нервна,все се дразня на нещо,все съм в едно неникакво настроение  и ми е много криво....
Lilly27 ,аз също имам мъничко коремче.Като съм с по-широка блузка не се забелязва изобщо,но ако съм с някоя по-тесничка,си се забелязва малко.Иначе и аз не мога вече да закопчавам някои стари дънки,а не съм качила нищо,даже съм свалила 2 кг.

# 612
Миличка Вида, това са хормоните. Не се поддавай толкова на мрачните мисли. Няма да се чувсваш добре поне още 6 седмици. Но пък през това време не е нужно да правиш глупости, нали? Мисли си най.вече колко хубаво е чудото, което ти се случва. Настрой се позитивно и дори да ти дойдат лоши мисли ги прогони от главата си. Струва ми се, че е рано още да спорите за имена. Щом виждаш, че таткото не е още на тази вълна, остави това за по-късно. Имаш толкова много време, пък и още не знаеш какво точно е бебето. Понякога се получава така, че като го видиш и тогава разбираш как му е името. Така че не бързай. Хайде, усмихни се и се радвай на красивото събитие в живота ти. Наслаждавай се на това прекрасно време и никак не мисли за лоши неща. Бебо усеща всичко това и също "се притеснява". Нали не искаш да му причиниш това?!

Хайде независимо от неудобствата в първия триместър, настрой се на оптимистично-романтична вълна и не допускай лошото настроение.

Аз съм точно на 10 седмици и чак сега вече се посъвземам. Започнах да живвам вече, но нито за секунда не се оставям на лоши мисли. Имах само един случай, в който ревнах от нищото, както се казва, и спорих с таткото малко грозно, но оттогава не ми се е случвало.

Мерси много Стакед , много си мила.Наистина се старая да не се тревожа и да не се притеснявам , но нещо не ми се получва.Ще се опитам да се постарая повече и то само заради малчо.Мерси още веднъж  Hug

# 613
  • София
Кураж! Ще успееш и аз се чувствах доста напрегната и подвластна на хормоните първите седмици. Стискам палци да са по-малко симптомите на лошо настроение Hug

# 614
Здравейте момичета. Съчувствам ви за неразположението. Аз мога да се похваля, че откакто захладня, се чувствам доста по-добре, гади ми се рядко и почти не ми се вие свят. Само киселините са нетърпими. А и слава богу мъжлето много ми угажда. Имам магазин и в момента нямам продавачка, но той постоянно ме замества, за да си почивам. Отделно ми помага за готвене, чистене и тн. После и бебо ще гледа Heart Eyes
Иначе за болките в кръстта и аз съм с такива и то от 6 седмица още, притеснявам се, но доктора ми каза, че било нормално, дано.

Общи условия

Активация на акаунт