Априлки 2011г - Добре дошли!

• 39 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Да се запиша и аз, терминът ми е на 13 Април 2011 (дано 13-ката да е на късмет  smile3506). Бременността ми засега се изразява най-вече в почти постоянно гадене  Sick Особено вечер! Утре съм на лекар, дано да ми изпише нещо, което да помогне.

Априлки 2011-обединявайте се  newsm44

# 631
Здравейте  всички Априлки! Искам да се запиша и аз при бъдещите мами терминът ми е на      09 април  Hug и много се радвам като се има впредвид, че и аз и таткото сме родени Април Grinning Едно Априлско семейство:))

# 632
  • Сопот, Пловдив
Здравейте на всички нови мами, стремглаво се увеличаваме!  Hug

messalina08   , сиренето ми помага, ама за съжаление тук в Испания ми е по-скъпо от другите сирена  Grinning , иначе за картофено пюре не бях се сетила, мисля утре да го пробвам. Днес май имах малко повече апетит, може би ще ми отмине скоро тоя период.
Иначе не знам дали съм качила, струва ми се, че не. А аз изпитвам някакъв ужас от това, тъй като така и така не съм от най-слабичките и свалям трудно(висока 180см, тежа 82кг). Струва ми се, че май имам малко повече коремче от преди, но още закопчавам всички дънки и панталони. Много искам да не кача много килограми, но се познавам и знам че като започне да ми се яде, няма да мога да се спра.

# 633
Привет момичета,
не изпускам да ви чета,много ми е интересно!.
На 6 съм на преглед-втори и го чакам с нетърпение.А за гаденето,ужасно е и болките в гърдите,пък и са ме станали огромни Grinning
За миризмите и аз съм като другите,направо не ме търпят вкъщи вече,все на нещо ми мирише.Даже не готвя вече определени неща,просто не понасям миризмата им.
deny1104 един въпрос към теб
Какви са тези изледвания за които говориш,като споделяш че твоето детенце е родено 4200кг?Не съм чувала досего,а пък и сина ми родих 4200 и дъщеря ми също4200 !

# 634
  • Варна
Здравейте момичета!
Отдавна ви чета,но чак днес се престрашавам да се регистрирам в темичката.
Днес бях на преглед и се потвърди бременността ми, видя се ембрионче и имаше сърдечен ритъм.
Много се зарадвах и ми дойде доста освежаващо след дългия маратон от повръщане.
Втора бременност ми е, имам момиченце на 2 годинки.
През първата бременност почти до края на 4-тия месец повръщах, но сега тази бременност е ужасна.
Освен повръщането през деня съм имала вечери, където се будя и повръщам по 2, 3 пъти.
Почти нищо не ми се яде, пък от глад ми става още по-лошо.
Незнайно защо вече втори ден само леко ми се гади и тежките повръщания затихнаха.
Малко се притесних да не би нещо да не е наред с бебето,но за щастие днес на прегледа всичко беше ОК.
Бих се радвала все пак ако повръщането не се възвърне,но и всичко с бебчето да е ОК.
Иначе за протокола  - на 34 години съм, очакван термин 19.04.2011 год.
Пожелавам колкото се може по-лека и приятна бременност на всички вас Grinning
Някой ми каза, че гаденето при бременност през първия триместър е признак, че бебето се развива добре. Сега ти също загатна нещо подобно, защото си се притеснила от внезапната липса на повръщане. Чак ми се струва странно, че толкова негативен симптом говори за нещо позитивно Simple Smile Но в такъв случай аз съм по-спокойна и ще стискам зъби докато и моето гадене отмине. При мен в началото само ми се гадеше, а сега започнах по-често да повръщам, но само вечер, никога не ми е толкова зле през деня.
Ти пиеше ли някакво лекарство за подтискане на гаденето при първата бременност?

# 635
  • София
Всяка жена индивидуално понася промяната в хормоните / на което се дължи гаденето и повръщането/, както и при всяка бременност е различно. Не може да се правят и са абсолютно неверни заключенията, че щом ни става лошо, значи бебето се развива нормално, а ако не - значи нещо не е наред. Всъщност става въпрос за индивидуална реакция на организма на всяка жена. Не се стряскайте с такива неща! Peace

# 636
Привет, априлки,

Ех, че много сте изписали Simple Smile Моите симптоми вече поизбледняват, въпреки че все още си имам болезнени гърди, но пък не ми се гади вече толкова много колкото преди седмица, две.

В болнични съм вече от около месец, но не съм казала на шефа ми каква е причината за отсъствието ми. Патила съм си вече, когато шефче беше споделил и на други колеги и когато стана белята беше много неприятно, когато се върнах на работа. Всеки знаешe за проблема и изкачаше с тъпи изказвания и съвети...Решила съм този път да кажа към средата на 4 месец.

Хубав ден на всички Hug

# 637
На мен за повръщането ми изписаха Деган и ми казаха да пия много течности, дори студени - на малки глътки, по малко, но често. В горещините имаше добър ефект, но спрях със студените напитки след застудяването, че да не си докарам беля с настинка Simple Smile

# 638
Привет от мен пак. И на мен много ми се гади, но не повръщам, въпреки че понякога искам да повърна, че да ми олекне. С предишната бременност не ми беше толкова лошо в началото, но последните месеци имах страшно много киселини. Хормоните ми бушуват и съм ужасно нервна, а и малката беля не помага много, за да съм по спокойна. Но пък за сметка на това ми дава да си хапвам от нейните неща за ядене, за да може и бебчо да си хапне и постоянно ми е залепена за корема и иска  вече да излиза, да си играят.  Wink

# 639
  • sofia
Здравейте и от мен!
Тези, които са зле с гаденето и повръщането защо не опитате с хомеопатичните свещички Вомитусхил С. Пише, че могат да се ползват при бременност. И са доста ефикасни. Моят син всяка година хваща някой ентеро вирус през лятото и с тези свещички бързо овладяваме положението.
Аз иначе съм се натъкмила да ги ползвам, но се оказа, че не е толкова зле положението, сравнение с първия път. Някои дни - повечето - се чувствам много добре, но днес специално доста ми се гади  Confused.
Хормоните явно успявам да ги удържам, защото такова спокойствие ме е обзело - направо съм изпаднала в нирвана  Laughing.

# 640
  bouquet мерси за идеята
отивам да се ровя в лекарствата на децата
имам го с сигурност
а ми е толкова зле по 20 часа на ден

# 641
Привет и добре дошли на всички нови момичета Hug. Много се радвам , че компанията нараства толкова бързо. Чета ви с интерес. На всички които им се гади и повръщат искам да кажа, че и при мен до вчера положението беше кошмарно - сутрин, обед, вечер, по всяко време, но минава, дръжте се още малко. Към 10 седмица симптомите отшумяват и при мен стана така. Като нова съм. Междувременно картофите и сиренето са много добра идея, солени сухари и бисквити и препечени филийки със сирене, айран ииии... банички, както вече съм споменавала Wink Днес се чувствам мнооооооого по-добре Flutter. Дори и коремът ми не е толкова подут и като че ли имам повече енергия, за разлика от преди 2 дни, когато единствените занимания ми бяха да повръщам, да гледам лошо и да дремя на бюрото -  Laughing.  За стриите купих си 2 продукта за бременни, но от миризмата им ми става лошо и вчера си намерих кокосово масло - не ароматизирано за което съм чувала много хубави неща, не помня на коя фирма, но ще пиша следващия път.
Момичета къде ходите или мислите да ходите на ЖК. Аз се записах вече, но ще се наложи смяна, не ми се коментира защо. Живея в центъра на София, но нямам проблем с придвижването, ако лекарят си заслужава.
Много прекрасни мигове, усмивки и положителни емоции на всички!!! Stop

# 642
  • sofia
И мен много ми се ядат сурови кренвирши с майонеза, но това не е ли противопоказно? Доколкото знам е добре да имат термична обработка  newsm78 или не?

# 643
Здравейте мами и бъдещи мами!
Искам да ви попитам, гърдите кога спират да болят и да са под "напрежение". Тази сутрин се събудих и моите ми се сториха, доста нормални в сравнение с предните дни. Пак са си големички, но не ме боляха така, както преди. А и с гаденето и повръщането малко се оправиха нещата. Е сега ми се гади, но съм и малко притеснена. Казаха ми да си следя симптомите на бремеността и при най - малката разлика да ходя на лекар. (една приятелка ми го каза, при която се наложи да махната бебето, защото изгубило пулс).
И днес аз се чувствам по - различно, а съм в 6 г.с. , дори незнам дали има пулс миличкото, а какви неща си мисля.

# 644
Здравейте отново! Много благодаря за отговорите априлки  Hug Днес казах на прекия ми мениджър и той каза че ще го пази в тайна докато му кажа че съм минала третия месец, и след това щял да задейства нещата  Thinking, какви неща незнам, но той си знае. Много съм щастлива, че няма всички да ме разпитват, докато ми е напрегнато.

Също така днес се записах за ЖК в ХХ ДКЦ при др. Банков. Много се разочаровах. Човека беше с запалена цигара в ръка, а вътре беше супер задимено. Хубавото е че ме попита дали се следя при друг др, аз му казах "да" и той ми каза да ида след 1 седмица да ми пусне изследвания.

За тези, които нямат симптоми, спокойно майка ми ми каза, че и тя не е имала никакви симптоми, дори се е чувствала по-жизнена. Всичко си е индивидуално. Не се спичайте излишно.

Успех и леко бременеене априлки! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт