Фотография 50 - юбилейна :)

• 35 128
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • в гората
Виждате, не виждате, Агентката изтепа рибата!!!  bouquet
Лекси, мерси, ще го мисля!

# 631
  • София/Осло
Добре дошли на всички ,които съм пропуснала да поздравя !   bouquet
Коментирам във фликр ,но от 2-3 дни не съм писала тук ...не ми остава време !
Нещо напоследък не ме бива за нищо  Sad
Агентке---мнооого се хилих !!!
Ето днешните опити  Thinking
Едната червенее... ooooh!

http://www.flickr.com/photos/44690076@N07/

# 632
Дуци и аз  съм ти мераклийка за снимане,  остава само да се срещнем някога Hug

Ейджънт, не ти разбрах питанката, но след  тия  3 кадъра и без това съм зашеметена.....
Само ако може все пак да кажеш  онова  дупе  в дантелените гащи твое ли е, щото просто ще е върховна несправедливост някой да е "бременен"  и да има такова дупе Joy

Деата, супер   ти е красиво детето и все по-добре  го снимаш

# 633
Здравейте, ние се завърнахме след дълъг и изтощителен път.
Имам много да наваксвам с четенето, трябва да разгледам снимките и да видя дали някоя става, да избера няколко за летния проект и да кача. Но детенцето ми е болничко, та да видим кога ще стане.
Не съм гледала още, само снимките на Агентката разгледах и останах зашеметена. И аз като Джали се чудя това нейното дупе ли е или не ...???? Страхотно е

# 634
  • София
Агентке, би ли ме добавилаи мен към френдовете:  http://www.flickr.com/photos/32927416@N02/

# 635
Хайде и аз към кандидатите, голяма навалица за тва дупе Laughing
http://www.flickr.com/photos/34496152@N07/

# 636
  • Den Haag
Помагайте за хубав широкоъгълен обектив за Никон  Hug

# 637
Хайде и аз към кандидатите, голяма навалица за тва дупе Laughing
http://www.flickr.com/photos/34496152@N07/

Whistling има защо... струва си да се види

# 638
  • France-Bulgaria
Възхщавам ви се!!! Taка релаксиращо ми действат снимките ви,че не мога да се отделя от монитора!
Смайващи са! Hug
Добавила съм някои от вас във Фейсбук  Heart Eyes та тайничко надничам и там  Stop
Аз съм многооо начинаеща (все още),за това, ако може искам да чуя и ваше мнение.
Какво бихте препоръчали на Канон?Че снимам с един любителски 'старец' на сони,който ми размазва снимките,за което ужасно ме е яд!
И час по-скоро искам да се оттърва от него Crossing Arms

Тяло 7д или 40д ?  newsm78
И,каква е разликата м/у
 EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM IS
 EF 85mm f/1.8 USM.
Благодаря  Simple Smile

# 639
Да се разпиша и аз при бремените http://www.flickr.com/photos/24930155@N04/4844743357/ Нямаше да се снимам, и не мога принципно, но за забавлението си струваше.

Муцунка, верно съм те питала поне 5 пъти за обектива и все забравям  Embarassed

Клавел, много красив този младеж...какви очи само!

Уинкс, в кайна сметка не е човек  Laughing

Нямам търпение за следващата снимка на Агента  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 09:00 от Пумпал

# 640
Може ли и аз за снимките на Агентката - http://www.flickr.com/photos/12456145@N04/

# 641
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
eftelya, 7D e по-добро тяло, ако наистина искаш да се занимаваш с фотография, и си готова да направиш тази инвестиция.
За да се разгърне в пълната си мощ, той си иска и обективи от по-висок клас, най-малкото за да припокрият 18-мегапикселовата му матрица \примерно от L серията, но за това ще се изкажат снимащите с Канон от темата\. Другият вариант е да се насочиш към пълния формат на Канон - 5D Mark2, и там важи това за обиктивите, за предимствата на пълния формат няма да се отклонявам да обяснявам.
Едно бързо сравнение по features:
- сензор(матрица) - 40D е 10 МП, 7D е с 18 МП. Има някои недостатъци на голимите матрици, но с добри обестиви ще ги пребориш успешно.
- чувствителността на матрицата \ISO\ е усъвършенствана при 7D
- покритието на визьора е 100 срещу 95 процента - първият осигурява абсолютно естествен изглед.
- дисплеят на 7D е също с диажонал 3 инча, но е с много по-добра разделителна способност. Иначе и двата имат Life View.
- системата за автофокус на 7D е много усъвършенствана - 19 срещу 9 точки за фокусиране, различни технологии и тип.
7D е много подходящ за снимане на бързо движещи се обекти,
усъвършенствана е й функцията му за снимане в серия - 8 срещу 6,5 кадъра в секунда.
-  7D има добро видео, 40D няма въобще.

7D е отговорът на Канон срещу Никонския D300 s, досега нямаха точно в тази ниша.

Абе в общи линии, ако имаш пари, и знаеш, че няма да събира прах на някоя лавица, и искаш да се развиваш - 7D.
Иначе има и ъпгрейд на 40D, който все пак си е вече на 3 години - това е 50D, с някои подобрения.

Има хора в тамата с такива фотоапарати, има и преминали от еданта система, ако решат, най-вероятно ще се включат.

Аз не съм с тази система, така че приеми написаното от мен като теоретичен анализ на база функции.

Разликата между
 EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM IS
 EF 85mm f/1.8 USM

е най-малкото в това, че единия е с непроменливо фокусно разстояние, твърд казано на фотоезик ( EF 85mm f/1.8 USM) - добър обектив за портрети.
Той е и по-светлосилен. Не знам дали наистина не е IS, но ако е така - това означава, че не е стабилизиран, което при Канон си е проблем, защото тази система е без стабилизация в тялото.
Първият е с променливо фокусно разстояние - най-просто казано, позволява ти известно зумване, но да не се объркаш - говорим за зумване в грониците от доста широко, до нещо сравнително малко над периметъра на човешкото зрение, а не, че ще можеш да снимаш върховете на боровете по върха  Витоша от плащада в Драгалевци  Mr. Green, т.е. не е телеобектив, но е с добър обхват за пейзажи.

Моят съвет е, преди да се впуснеш в покупката, да навлезеш малко в тези подробности, за да можеш да използваш това което ти предлага машинката на макс.
Другото е талант и ищах, те вече си зависят от теб.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 08:04 от LemonDesi

# 642
  • USA
Пумпал, разбрах аз  Mr. Green. И аз чакам.  Laughing

# 643
  • София
Пумпал, ако нямаш против да ме добавиш като контакт, за да виждам снимките ти Grinning

# 644
Станала съм в 6 часа да гледам Flickr и да редактирам снимки на незнайно PC с незнаен Фотошоп. Много изтървах последния месец и трябва да се наваксва. Чета и въздишам и не смея да пусна нищо за коментар, не само защото са кофти снимките ('някой ми е пипал апарата'Simple Smile), ами защото нямам време да пиша във Фликр пък ми се струва арогантно само да очаквам помощ, без да давам свойта скромна лепта.

Напоследък много се радвам да чета темата, много нови момичета има и много ентусиазъм. И много ме е яд, че аз точно в този вихър ходя на работа, нямам отпуска и не мога да се включвам активно. На няколко пъти даже ми се прокрадва еретичната мисъл за второ бебе...Ще ме вкарате в беля, ей! ooooh!

Тъкмо се надъхах да ви разбия със селф този weekend, и то пък се заговори за кулинарно снимане...Това със сигурност няма как да ми се получи Sad Ама ще рпобвам де. С манджите на свеки естетсвено, аз готвя само варени яйца (и не винаги ми се получават).

Пускам една девойка за критика и съвет. Тя естествено не се хареса...

Хайде отивам да коментирам красоти във Flickr

Общи условия

Активация на акаунт