Случи ми се нещо странно VI

• 143 047
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,

Моя баща почина  в първите дни на март преди няколко години. Малко преди да почине, той лежеше неадекватен от ракови болки, но ние му вързахме мартеничка и му сложихме цъфнала клонка до главата. Една година по-късно на 1 март бях забравила да си купя мартеница. Живеех сама на квартира и ме изцеждаха от работа.
Вечерта намерих една мартеница на пода със сини мъниста.....не ми се стори странно беше до гардероба, където на етажерките държах всякакви глупости вкл. и стари мартеници. Реших, че докато съм ровичкала е паднала. Сложих си я на другата ръка, че едната беше закичена цялата от колегите. На другата сутрин ставам и пак я гледам проклетата мартеница в средата на стаята на пода. Когато посегнах да я взема, видях че моята си седи на ръката и тръпки ме побиха. Същата със сини мъниста. Тази я занесох на брат ми и не знам защо, но и до ден днешен вярваме, че някак си татко ни ги прати и често си ги носим без повод, на важни събития за късмет.

И друга случка колието ми се беше разкопчало и паднало в стаята. Много се зарадвах, че го намерих и че това не се случило на улицата,  защото не съм усетила, кога е паднало. На него имаше висулка с камъче...обаче от висулката няма и следа. обърнах стаята с главата на долу, то и без това в нея имаше само легло, нощно шкафче и гардероб. Примирих се, че я няма и след 1 седмица я намерих в средата на стаята на пода.

# 706
capricorn , много мила история с мартеничките на пода. Бог да прости човека, той съ сигурност ви пази отгоре !  Hug

# 707
С риск да ме сметнете за луда,но аз май и без това съм.Това се повтаря вече втора вечер.За вчера като си легнах и стана.Лежа си аз и се опитвам да заспя.И по едно време както си гледам без да се усетя се втренчих в прозореца.(отворен е и има само мрежа за комари).И гледам все едно чакам нещо.И само си помислих "какво ми става сега само остава нещо да мине до прозореца".И познайте-нещо бяло мина.Нали се сещате когато някои размахва бележка пред вас.Някакъв бял лист.Точно така изглеждаше.И си мина няколко пъти до прозореца.И аз гледам ей така Shocked И пак мина един път.Не го писах вчера,защото реших,че съм сънувала.Ама снощи пак стана така.Моля ви кажете ми,че има някое разумно обяснение.Не е да си минава така до прозореца когато си искам.Виждам го само ако се втренча.Имам чувството,че чакам нещо.Добре снощи да съм чакала.Ама миналата вечер как.Ох не знам.Вече ми идват прекалено много странните случки.Като се замисля,че преди исках да ми се случват такива неща,а сега като почнаха ми се иска да спрат.Някой ако има идея да ми сподели какво може да е било. Tired

# 708
Някой ако има идея да ми сподели какво може да е било. Tired [/b]

Прилеп.
Прилеп Албинос.
Рус прилеп  Mr. Green

Сериозно - прилепите обикалят покрай прозорците, привлечени от насекомите, които на свой ред са привлечени от топлината. Отразяват светлината от улицата или съседите или просто виждаш движението и мозъка си наглася останалото като петно. Движението им е именно такова - "все едно някой размаха кърпичка" пред прозореца Hug

# 709
Някой ако има идея да ми сподели какво може да е било. Tired [/b]

Прилеп.
Прилеп Албинос.
Рус прилеп  Mr. Green

Сериозно - прилепите обикалят покрай прозорците, привлечени от насекомите, които на свой ред са привлечени от топлината. Отразяват светлината от улицата или съседите или просто виждаш движението и мозъка си наглася останалото като петно. Движението им е именно такова - "все едно някой размаха кърпичка" пред прозореца Hug

Дорис,мерси Hug Сигурно е бил прилеп,а останалото е било,защото съм сънена.Отново благодаря. Hug Елиас,пиши отново за да ни кажеш,ако има някаква новост по случея ти.

# 710
Не съм ви чела напоследък,но все пак ...какво стана с тиктакането на Дейв?! Crazy

# 711
Много интересна тема...
Бях в планински град през зимата на почивка и  една вечер се прибирах с една приятелка от един ресторант до хотела. Беше се много стъмнило и трябваше да минем през уличка от едната страна гора а от другата-къщи и хотели, но нямаше жива душа наоколо и бързахме колкото можем. На не много голямо разстояние от нас вървеше някакъв човек срещу нас, обаче заради тъмнината  го виждахме само като черна фигура как приближава. И изведнъж изчезна в тъмнината. Не се е отклонявал, върверше си направо срещу нас. После като минахме нямаше никакъв човек  Shocked Другото момиче с мен видя същото, така че едва ли си въобразявам.  Thinking

# 712
  • Linz
Не съм ви чела напоследък,но все пак ...какво стана с тиктакането на Дейв?! Crazy
Влязох в темата за да се осведомя за същото, не бях влизала около 2 седмици newsm78

# 713
Напръскай със светена водица къщата, това поне е лесно, иди до някоя близка църква, запали свещица за това, просто си го наречи, че е за нещото в къщата и ако може да си отиде, вземи водица и тамян примерно и напръскай, прекади с тамяна....друго не знам  Hug

п.п.
Хубави акъли давам, ама гледам от моята камбанария, както обикновено, дано сте християни, ако не....не знам  Confused
Според мен, просто сградата уляга (не съм сигурна как е правилният термин), разбирам, че е нова.
На ваше място, ако не сте го направили вече де и ако сте християни, бих направила освещаване на апартамента. Peace

Sugar4e, няма нищо притеснително. От две години сме в нов блок. Първи се нанесохме. Следващите след нас дойдоха след месеци. Строителят ни предупреди за 2 неща. Едното беше за влагата, защото 1-2 години стените още си съхнат. Второто беше, че стените още слягат. Наистина шумът прилича на стъпки. Същото се чува и при нов паркет. Не се вкарвай във филми, няма нищо страшно.  Peace Колкото до детето, според мен прави асоциация с нещо, което му е харесало по телевизията. На годинка вече не е толкова малко, че да не помни, че там се вижда нещо отвреме-навреме. Успокой се.  Hug

Такааа, снощи преди да си легна, трябваше да заредя миялната, да простра прането и всичко това става след 24 ч. Няма да ви казвам как съм се оглеждала и ослушвала. Тази тераса, дето е на 2 м от земята, направо ме побърква. Накрая взех светена вода и наръсих обилно навсякъде - всички стаи, врати, ъгли, легла, диван...даже и банатя, че и тя е с прозорец! Да, християнка съм, при това вярваща - да се чуди човек откъде ми идват такива мисли в главата! Казах си няколко пъти молитва и непрекъснато си повтарях, че стените и паркета се слягат и че миялната издава тези звуци, все едно някой диша /няма да я пускам вечер, докато не й свикна на шумовете/. Легнах си, като оставих да свети в коридора - ей така, за кураж. Е, не чух нищо! Но повече няма да чета тази тема.... след 17 ч.  Simple Smile
Оказа се, че на мястото на сградата, никога не е имало нищо - само лозя. Но, съседния блок е строен 70 и някоя година. Разказаха ми, че там от години ставали странни неща - чупели се чаши, както са си на масата, чували се стъпки, шумове - разказите са от различни хора, живели в едно и също жилище. Познавам ги - не са измислици.
Но, както и да е. Няма да мисля глупости, все пак не трябва да вярвам на такива неща! Ще запаля една свещичка, ще се помоля и дано да не ми се случват повече такива странни неща.
 Hug

# 714
Здравейте, дами, цъкането все така продължава за мое щастие... местих се в хола - и там се появява. Не знам. Явно съм луд. Засега решавам проблема като пускам силно някой филм или диск..... Няма развитие, но не съм и посегнал на ламината още. Може бе е време Simple Smile

По върпроса за слягащия се ламинат и къщата:
Цитат
Оказа се, че на мястото на сградата, никога не е имало нищо - само лозя
Никога е доста дълъг период от време  Peace
Сигурен съм, че с шумовете всичко ще е наред (така се надявам и за моите ) , но не можеш да кажеш, че на дадено място от земята никога нищо не е строено. Да, може би последните двеста години е било лозя, но има още няколко хиляди годиники назад Simple Smile

# 715
повече няма да чета тази тема.... след 17 ч.  Simple Smile

Оф,и аз това казвам всяка вечер...ама отварям и чета  ooooh! Че още два месеца ще съм сама..  Rolling Eyes

# 716
Дейв,защо не пробваш да спиш другаде.В смисъл в чужда къща или в хотел.Ей така за една вечер,Ако и там цъка вече иди да се прегледаш.А на Дорис мисля,че беше идеята всички да ти дойдем нагости.Тогава няма да имаш повече шумове.Цъкащото "нещо" ще бъде прогонено.Не разбиваи ламината.Пробвай да запишеш звуците и ги пусни в темата да ги чуем.Може и някой да има идея от какво са. Simple Smile

# 717
Дейв, направо идвай у нас  Mr. Green След дишането на маниаци в телефонната слушалка, твоето цъкане ще ти се стори толкова прекрасно  Flutter
При мен няма развитие, освен че сложихме телефон с дисплей и сега с нетърпение чакам да звънне телефона- по възможност не докато съм сама, де  Mr. Green

# 718
Сетих се нещо много интересно. Ако и някой друг е така-нека сподели.

Майка ми преди години е преживяла жестоко изгаряне(над 80%). С голяма мъка и зор са я спасили. Била е на 2г. От тогава(тоест винаги през съзнателния си живот) е имала много добре развито усещане. Много често прогнозира разни неща.

Когато е била бременна за пръв път се е видяла с най-добрата си приятелка за последно и тя й ухалела невероятно ! Майка ми мнгого й харесала "парфюма" и я питала от къде го е купила.Тя обаче,е казала,че не носи парфюм в момента. Но майакми помни миризмата му до ден днешен. След около 40дни приятелката й умира..
През годините няколко пъти е усещала този "парфюм'. И така се е случвало,че до 40дни умира човека.
Дядо ми изпадна в кома внезапно,ние бяхме на село и се обадихме на нашите да дойдат. Още с влизането от вратата майка ми усети този "парфюм". И знаеше какво ще стане..и след 4 дни в кома дядо ми почина.
Доста често й се случва например в претъпкан автобус.И като слезе някой-миризмата изчезва.

Много пъти съм я питала на какво й мирише. Описва като като много ефирна,леко сладникава миризма. изключително приятно. Каза,че е помирисвала стотици парфюми през годините,но не го е открила. Много странно  Thinking

# 719
^HONORA^,  Shocked лелееее!
Нищо чудно, де- има хора с много развити сетива, като животински- кучетата как надушват страха /адреналина/- сигурно и смъртта мирише някак  Confused
Всъщност, животните имат предчувствия, когато предстои нещо да се случи - стават неспокойни, държат се неестествено- може да усещат миризма...

Общи условия

Активация на акаунт