ДЕТСКАТА ГРАДИНА- 36

• 22 850
  • 431
  •   1
Отговори
# 405
Явно всички деца имат такъв период.В събота бяхме на рожден ден на едно комшийче подариха и едни дребни куклички.Когато свърши партито майката не можа да ги намери и се оказаха в едно момиченце от съседния блок.Много кофти ситуация се получи и тя много неудобно и станало.

# 406
Общо седя вкъщи 2 седмици. Тази седмица го пуснах на градина. Но от дънковото яке, отново му облякох зимното. Толкова стана студено тук.Вярно,че на Гергьовден тук се е случвало и сняг да вали, но ми се иска вече да е лято.
Честито на всички именници!

# 407
Честито на всички именници!

Аурора, аз не съм обличала зимното яке, но доста се замислих дали да не го направя. Лично аз вчера умрях от студ и вечерта пусках печката в спалнята. И аз искам да се стопля вече ....

# 408
Честит имен ден на всички именници!
Аурора, аз мисля да я задържа и тази седмица,защото все още се чували леки хрипове при издишване и още кашля. От къде се взе това чудо, не зная....Писна ми  Tired.
И тук е много студено, особено сутрин. Писна ми от тези студове. Тази седмица даже си обух ботушите, колкото и да беше странно за близките ми.

# 409
Ние ботушите не сме ги сваляли  Rolling Eyes

# 410
Ние също сме с ботуши/и аз включително/ и пак върнахме зимното яке! В къщи от както спряха парното е такъв студ! Все сме на печка!
Виктор и тази седмица не е на ДГ, вземам го с мен на работа. Лошото е че и аз взех да се разболявам - гърло и кашлица. На всичкото отгоре ми падна гласа и не мога да говоря - само шептя. По телефона като говоря не знам как въобще ме разбират! Като трябваше да извикам такси, накарах Виктор да каже адресите и само се надявах да не помислят, че е шега и да не пратят кола, ама пратиха де!
Като отворихте дума за букви - и на Вики му е трудно да свърже звук с буква. Така че започнах нов метод, който проработи. Всеки ден по една буква учим, като започвам подред от азбуката. Пиша му думи и го карам да ми показва къде е буквата която учим този ден и да я произнася. После почваме да мислим думи които започват със съответната дума, а после думи в които въобще я има някъде. За сега сме стигнали само до В - но има ефект. Само не знам кога ще продължим, че нещо не остава време. И все пак разчитам на ДГ да ги подготвят достатъчно добре за училище!
Иначе с математиката сме добре - брои до 100 без проблем и смята до 10.
Дианка, браво на Юли за четенето от толкова малка!
Аурора, мисля че това с вземането на чужди неща е нещо през което минава всяко дете. И Вики е правил така, добре че на момента ми е казвал - говорим и връща. Вие вече сте говорили, засега просто изчакай и виж дали ще се повтори. Ако се случи пак - опитай се да го накарш да обясни защо го прави, не се задоволявай с това, че няма обяснение. Имат си свое обяснение на нещата при всички случаи! И се опитай да го накараш да си представи и да каже как ще се почувства ако някой му вземе любимата играчка, просто защото я е харесал! Но не му натяквайте непрекъснато, за да не се получи обратния ефект! Успех! Дано не се повтори!

# 411
Виктор и тази седмица не е на ДГ, вземам го с мен на работа. Лошото е че и аз взех да се разболявам - гърло и кашлица. На всичкото отгоре ми падна гласа и не мога да говоря - само шептя. По телефона като говоря не знам как въобще ме разбират! Като трябваше да извикам такси, накарах Виктор да каже адресите и само се надявах да не помислят, че е шега и да не пратят кола, ама пратиха де!
Sunsunny , много се смях като си представих как детето е казвало адресите.Представям си какво ти е било - не  можеш да говориш и те боли гърлото и се чудиш как да извикаш такси. Милите,аз все си мисля че са малки,но най-добре се оправят в различни ситуации. Браво на Виктор!
А иначе и аз разчитам на градината да научи някои неща,защото освен събота и неделя нямам никакво време за детето.Излизам в 7ч и се прибирам в 18,30ч. Готвене,чистене,пране,вечеряме, къпем се,и в 21.30ч вече е заспала Стефи.И сега като стане топло времето,поне до 20ч играе вън с децата,и съвсем не остава време за нищо  Tired.И се чувствам страшно изморена.

# 412
Честит празник на всички дечица!
Желая им много здраве и щастливо детство!

baloni

# 413
# 414
 baloni baloni baloniЧестит празник на всички дечица и който са съхранили детското в себе си.
Ние сме болни на АБ  е с много зачервено гърло.Има пак гаден вирус пазете се.

# 415
  • София
О, аз вирусът го изкарах миналата седмица на крак, че бях зарината с работа, бая се измъчих... Сега уж се оправям, пу-пу!

# 416
Чакайте да се включа. И. също понакашляше дълго време, но пу-пу се справихме със синекод. Имаха невероятно тържество - 50г ДГ, все още обаче не съм си купила диска, за да го споделя с вас, а бях на последния ред и от моите записи нищо не става  Rolling Eyes

# 417
Тук вече никой не пише ....
К още ходи на градина. Записала съм я до края на юни. После ще се включват бабите.
За сега (пу-пу-пу) е добре. Днес е (меко казано) малко ветровито при нас, но излязохме да пазаруваме. Тържесто имаха за края на годината, но аз май писах за това. Много сладко беше Simple Smile

Искам да питайм женските майки дали дъщерите им се тръшкат за дрехи. К направо ме вбесява, ако случайно съм й приготвила дрехи не по неин вкус. А по неин вкус са само туники с клин и рокли. Честно казано днес едва я убедих да обуе дънки и да облече блуза с дълъг ръкав. Голяма мъка ми е и все се надявам да е от възрастта, а не черта от характера  Rolling Eyes

# 418
  • Русе, у дома
И моите се тръшкат за дрехи, и двете. Предполагам, че малкото гледа от голямото. С малката ми беше по-трудно, че в първа група трябваше да е с дрехи, с които да може да се обслужи сама. Но излезе инатесто и упорито и често ходеше с чорапогащник и пола. И аз мислех, че ще отмине периода, но не виждам кога, очаквам че ще става по-зле положението. Въпреки, че при голямото има моменти на разбиране, че на ДГ трябва да е с дрехи с който да и е удобно.

# 419
  • София
Ади е на ДГ до кр. на юни, после юли затварят за 1 м. и от август пак.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт