Дързост и красота" - тема 62: "Забраненият плод е най-сладък"

• 40 363
  • 735
  •   1
Отговори
# 195

Тук няма двойни стандарти, просто защото провинението ако мога така да се изразя не е едно и също.
Напълно си права!   Peace
Провинението и на двете е коренно различно:
Тейлър го направи от съжаление,пред лицето на смъртта ,за да достави някакво чувство у другия човек.
Докато брук го прави най-вече и единствено заради себе си,да си начеше крастата и некои други работи...    Mr. Green

И мотивите им, и оправданията им са различни,просто защото ги водят различни подбуди.
Тейлър иска да изчисти съвестта си,която я е тормозила толкова години.
Брук иска да се изкара невинната ,заблудена овца,каквато винаги се е стремяла да бъде.

Рич просто не е дорасъл духовно до нивото на Тейлър.На него му стига елементарното блудкаво поведение на леката брук от Долината.

За да разбереш духовните търсения, терзания, ценности на някого,трябва да си на неговата висота.
А Рич е твърде беден духовно,затова и толкова добре си пасват с брукаситка.
А няма мозък да разбере Тейлър...

# 196
Не знам защо,но почувствах някаква негативна енергия като се зачетох в тоя форум - има някаква нездрава атмосфера тук.Вижда се,че пишат интелигентни хора,но то май заяждането и оплюването е заразно.Това е само един филм и нормалното би било да се дискутира спокойно и да се уважава различното мнение - направо съм шокирана - в никой друг форум на в БГ-Мама не съм виждала такива лични нападки. ShockedНякои хора тук толкова са се озлобили срещу Брук,че каквото и да направи не виждат нищо позитивно,а това че и изписват името с малка буква и даже са намразили изпълнителката на ролята е направо смешно. Grinning
За да не се вкарвате във филми и да мислите кой  пише ще поясня,че не познавам никого от тук пишещите /и стари и нови/и влязох съвсем случайно като мислех,че ще ми е интересно.
Извинявам се ако съм обидила някой,но не можах да се въздържа.

# 197
  • somewhere near the sea
И двете по-големи деца на Брук явно не са добре. Бриджит все се влюбва във възрастни мъже, защото й е липсвал бащата в детството. При това трябва да са мъже на майка й.
Рик се влюбва в Тейлър-жена около годините на майка му. И Амбър(беше му бавачка), и Ашли-все жени на възраст. Има нещо психарско в това, болно... Thinking
Има си и наименование в психологията ("едипов комплекс"- за момчетата, "комплекс на Електра"- за момичетата). Пораждат се, когато децата растат без достатъчен контакт с родителя от другия пол.
И изводът идва сам- "перфектната" мама е в дъното на всичко. Sick
Може и да си обича децата, поне родените от нея...Но кой би твърдял, че това е достатъчно, за да бъде една жена добър родител?
Брук употребява децата си, за да хвърля въдички на поредния мъж, към когото се е насочила. Не беше ли излишно днес да развява снимките на Хоуп, да му разказва за вълшебното минало...Защо точно Хоуп?...Защото прекрасно знае коя струна в душата на Ник да натисне. И после била загрижена САМО за Джак.. hahaha.Да, бе!!
Защо подписа отказ от родителски права? Не  ѝ ли дойде на ум от какво се отказва? И като е "загрижена" за Джак как точно помага? По-късно ще видим, че истинска помощ  в отглеждането на бебето оказват Бриджит и Кейти-хранят го, сменят му пелените, разхождат го, тичат при него, когато плаче(като че ли Ник не може да си позволи бавачка)...Нито веднъж подобно действие няма да мине през русата главица.
А какво стана с Голямата ѝ любов-Ридж newsm78 Някъде там в трета глуха...седи и чака
Ей богу, опитвам се да я разбера

# 198
Цитат
Някои хора тук толкова са се озлобили срещу Брук,че каквото и да направи не виждат нищо позитивно...
Просто защото не прави НИЩО ПОЗИТИВНО!   Grinning  
А винаги се води само от собствения си интерес и егоизъм!

И двете по-големи деца на Брук явно не са добре. Бриджит все се влюбва във възрастни мъже, защото й е липсвал бащата в детството. При това трябва да са мъже на майка й.
Рик се влюбва в Тейлър-жена около годините на майка му. И Амбър(беше му бавачка), и Ашли-все жени на възраст. Има нещо психарско в това, болно... Thinking
Има си и наименование в психологията ("едипов комплекс"- за момчетата, "комплекс на Електра"- за момичетата). Пораждат се, когато децата растат без достатъчен контакт с родителя от другия пол.
И изводът идва сам- "перфектната" мама е в дъното на всичко. Sick
Може и да си обича децата, поне родените от нея...Но кой би твърдял, че това е достатъчно, за да бъде една жена добър родител?
Брук употребява децата си, за да хвърля въдички на поредния мъж, към когото се е насочила. Не беше ли излишно днес да развява снимките на Хоуп, да му разказва за вълшебното минало...Защо точно Хоуп?...Защото прекрасно знае коя струна в душата на Ник да натисне. И после била загрижена САМО за Джак.. hahaha.Да, бе!!
Защо подписа отказ от родителски права? Не  ѝ ли дойде на ум от какво се отказва? И като е "загрижена" за Джак как точно помага? По-късно ще видим, че истинска помощ  в отглеждането на бебето оказват Бриджит и Кейти-хранят го, сменят му пелените, разхождат го, тичат при него, когато плаче(като че ли Ник не може да си позволи бавачка)...Нито веднъж подобно действие няма да мине през русата главица.
А какво стана с Голямата ѝ любов-Ридж newsm78 Някъде там в трета глуха...седи и чака
Ей богу, опитвам се да я разбера

smile3501 smile3501

# 199

Естествено е от тази гледна точка да прости на Брук бързо, защото Ридж си я познава. Брук е това, което е и винаги е била такава.

Мдааа, ти го каза  smile3534
Брук си е такава (лека жена със заблудено сърце) и РичУ не се е учудил много, че ПАК му е изневерила (и разбира се пак има чудесно оправдание за това и тя милинката е невинна  Crazy)
Сори, че коментирам бъдещето, ама не се стърпях  Blush

П.П. Иначе както казах, аз даже се радвам, когато брукфенките изскочат от тук- от там и споделят мнението си, защото тяхната гледна точка ми е интересна. Понеже мисля и мисля и хич не мога да го разбера това голямо и необятно сърце  Crazy
За това ми е интересно какво мислите по въпроса.
Така че няма смисъл да се караме помежду си, уважавам, че си имате ваше мнение (което аз не споделям), но то си е ваше  Peace

Редактирам се, защото прочетох поста на Марси. Ще го коментирам така:
 newsm10 newsm51 smile3501

# 200
Наясно съм какво точно Ридж не прости на Тейлър.

Ами тогава значи знаеш, че не изневярата Ридж не успя да прости на Тейлър. Не успя да и прости годините, в които тя съзнателно или не се е представяла с един образ, а излезе съвсем друго накрая.
Тейлър не е съдена основно от Ридж за изневярата. Изневярата се явяваше като допълнително обвинение. Друго беше ябълката на раздора.
Естествено е от тази гледна точка да прости на Брук бързо, защото Ридж си я познава. Брук е това, което е и винаги е била такава.
Тук няма двойни стандарти, просто защото провинението ако мога така да се изразя не е едно и също.

Да, всъщност провиненията съвсем не са едни и същи, защото това на Тейлър според мен не е чак толкова ужасно както това на Брук. Да, Тейлър изневери на Ридж с Джеймс, но нека ви припомня, че това беше в период, в който тя си мислеше, че между тях с Ридж всичко е свършило, защото Брук пак се навърташе около него и беше на път да го докопа отново. Скоро след това обаче Тейлър си призна за изневярата в писмо, което никой не я накара да напише, а тя от гузна съвест реши да го направи. Стефани обаче скри писмото и така Ридж не разбра за изневярата, а горе-долу по същото време беше и онази самолетна катастрофа, след която Тейлър известно време бе смятана за мъртва. Когато се завърна нещата като че вече се бяха позабравили и за това не стана на въпрос чак до момента, в който Тейлър не реши да бъде абсолютно честна с него и отново без никой да я е карал му призна всичко. Греха й си остава, но можем ли да го сравняваме с този на Брук? Първо, на онзи купон Брук трябваше да надзирава тийнейджърите- това й беше главната задача, с която Стефани и Ерик предоставиха дома си на нея, на дъщеря й и на приятелите й за тази вечер. Второ, на този купон Брук въобще не беше на възраст, на която да се прави на тийнейджърка и да се оправя с когото и да е било по стените в двора, където всеки може да ги види. Трябваше да поддържа някакво ниво, но тя не го направи, просто защото 'ниво' за нея все още е непозната дума. Трето, това преди всичко беше купона послучай завършването на Хоуп и съучениците й, и Брук трябваше да отчете това, а не да се опитва да настига тийнейджърите по лудост в тази нощ. Забележете, че сред провиненията й въобще не споменавам фактът, че е преспала с поредния мъж на поредната си дъщеря- хайде, това можем да го зачетем за объркване, макар че все още не мога да възприема как е възможно Брук след 60 години секс с Ридж да го обърка с един 20-годишен тийнейджър. И това са й провиненията само от вечерта. После вече следват онези дълги дни и седмици, през които отчаяно се опитваше да убеди гузния Оливър да си мълчат, през които беше готова да приеме всяко едно условие на Стефи само и само истината за поредната й глупава грешка да си остане в тайна. Е, накрая се оказа, че не би приела всяко едно условие на Стефи и затова се почувства притисната да се обърне към Ридж за помощ. Затова и му призна всичко, като преди това изрично подчерта, че Стефи я е изнудвала (за което доколкото разбрах от спойлерите за следващите епизоди Ридж щял да подгони Стефи и дори и да я изгони от компанията Shocked).
И ето ви го сравнението между тези два случая на Тейлър и Брук. И коя според вас излиза по-достойната- жената, която притисната от много обстоятелства изневерява докато отношенията й с мъжа й са разклатени, но после се разкайва много и на два пъти по свое собствена воля си я признава изневярата, или пък жената, която изневерява неволно по един изключително глупав и незрял начин, но в последствие отчаяно убеждава другите да си мълчат, но накрая си признава, притисната от обстоятелствата? И не намесвайте високомерието на Тейлър спрямо Брук през годините, защото то си беше напълно основателно. Брук заслужаваше да се държат така с нея, защото тя винаги е била в пъти по-недостойна от жените като Тейлър. Пък и самата Тейлър никога не се е изтъквала като 'безгрешна' или 'светица'- това си бяха определения, които Стефани й даваше, защото виждаше в нея стила и достойнството, които Брук засега просто не успява да си изгради.

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 16:22 от SuperGeorgi

# 201
  • somewhere near the sea
....почувствах някаква негативна енергия .....има някаква нездрава атмосфера тук..... влязох съвсем случайно като мислех,че ще ми е интересно.
Не се притеснявай, вече сме го чували. Но след като влезе случайно, няма как отведнъж да разбереш истинската атмосфера(и ти извинявай). Впрочем можеше да дискутираш филма, кротко и спокойно, както искаш, а ти с влизането и ...."нездрава"..."негативна"...това спокойни епитети ли са newsm78

# 202
Пък и самата Тейлър никога не се е изтъквала като безгрешна' или 'светица'- това си бяха определения, които Стефани й даваше, защото виждаше в нея стила и достойнството, които Брук засега просто не успява да си изгради.

СуперГеорги, целият ти пост е чудесен, напълно споделям твоето виждане  Hug
Ето това, което съм цитирала обаче нееднократно съм го казвала и аз. Тейлър самата никога не се е правила на светица, даже напротив казвала е на Стефани, че не е идеална и тя има своите слабости. Отговорът от другия отбор беше: Да, ама тя се е радвала на този си имидж  Shocked
Е, няма що, да плаче и да се тръшка, че я мислят за перфектна ли? Тя направи каквото зависеше от нея - много пъти е повтаряла, че не е идеална. Или греша  newsm78
Това "засега" ми хареса  Laughing
Тя е вече на към 60-70 години (ти нали пресмяташе, на колко я изкара, че не помня), прави секс на тинейджърски купон, на който трябва да дава пример на децата и да ги наглежда .... няма надежда да се оправи май нито "засега", нито "за в бъдеще"  Rolling Eyes

# 203
  • В средата на времето
Рич просто не е дорасъл духовно до нивото на Тейлър.На него му стига елементарното блудкаво поведение на леката брук от Долината.

За да разбереш духовните търсения, терзания, ценности на някого,трябва да си на неговата висота.

Краси, признавам си, разсмя ме с това духовно ниво на Тейлър, че терзания, че чудо..  Grinning За какво духовно ниво ми говориш? Човек, извисен духовно първо не е високомерен, второ е разбиращ и прощаваш собствените си и чужди грешки, трето - няма нужда от маски, защото го е страх, че може да не харесат това, което е всъщност. Grinning
Много духовно извисено Тейлър натриваше носа на Брук за секса с Ник в леярната, услужливо забравила собственото си, ледено фиаско Crazy Хайде няма нужда. Stop
Съгласна съм с теб по точката, че Тейлър не е за Ридж. Това е. Няма смисъл да се бута там и да иска да е с него. Трябва да разбере, че двамата просто не си пасват.
И секса в хижата и секса в леярната беше при ненормални условия и състояние на героите. Това е толкова ясно, колкото е ясно, че Брук е с фамилия Лоугън Wink

# 204
Краси, Марси, Нена, Щастлива, Супергеорги  Peace Прекрасни постове, няма какво да добавя. Интересно ми е само защо, когато има какво да се коментира от сегашните серии се връщаме в първи сезон на филма и коментираме постъпки, които сме ги дъвкали милион пъти  Thinking Може би защото коментиращите не следят настоящето  Thinking Остава да се върнем и на инцидента с Дарла  Crazy

# 205
  • В средата на времето
Да, Тейлър изневери на Ридж с Джеймс, но нека ви припомня,

Ти пак за тази изневяра се хващаш. Май някак не можем да се разберем за какво точно Ричко нацупи уста и натири Тейлър. Rolling Eyes

Когато се завърна нещата като че вече се бяха позабравили и за това не стана на въпрос чак до момента...

Позабравили?! От кого? От Стефани? Или от Тейлър? Тейлър не приличаше да е с амнезия от катастрофата.

Виж, не сравнявам изневерите. Това май не става ясно. Тейлър изневерява - лошо. Брук изневерява - лошо.

И не намесвайте високомерието на Тейлър спрямо Брук през годините, защото то си беше напълно основателно. Брук заслужаваше да се държат така с нея, защото тя винаги е била в пъти по-недостойна от жените като Тейлър.

SuperGeorgi, един достоен човек не се държи високомерно според мен.

Пък и самата Тейлър никога не се е изтъквала като безгрешна' или 'светица'- това си бяха определения, които Стефани й даваше, защото виждаше в нея стила и достойнството, които Брук засега просто не успява да си изгради.

Разбира се, просто услужливо се остави на този Стефкин ПР. Нямаше нищо против него, докато и носеше позитиви и и даваше "преднина" пред Брук. Ти това за достойно ли го намираш? Защото аз - не. Rolling Eyes

# 206

Разбира се, просто услужливо се остави на този Стефкин ПР. Нямаше нищо против него, докато и носеше позитиви и и даваше "преднина" пред Брук. Ти това за достойно ли го намираш? Защото аз - не. Rolling Eyes

Изида, моля разясни ми какво значи "услужливо се остави на този Стефкин ПР. Нямаше нищо против него"  Thinking
Отговори ми честно, ако свекърва ти те хвали през цялото време колко си чудесна и колко си достойна и ти й кажеш, че не си самото съвършенство и не си перфектна, ама тя пак си знае нейното и си го повтаря, ти какво?
Ще я биеш през устата докато обърне плочата ли?
И не ми казвай, че няма да ти е приятно и че ще имаш нещо против  Wink

# 207
Тя е вече на към 60-70 години (ти нали пресмяташе, на колко я изкара, че не помня), прави секс на тинейджърски купон, на който трябва да дава пример на децата и да ги наглежда .... няма надежда да се оправи май нито "засега", нито "за в бъдеще"  Rolling Eyes

Бях изчислил, че в днешните американски епизоди Брук би трябвало да е към 83. Laughing
Иначе може и да изглежда смешно, но аз все още вярвам, че Брук би могла да се промени рано или късно. Е, вече е абсолютно невъзможно да достигне нивото на Стефани и Тейлър, но пък може да стане поне наполовина на тях. Има такива примери в сапунените сериали през годините- в "Докато свят светува" например, още пред 1960 се е появила една такава жена като Брук- Лиза- която е минала през десетки мъже през годините, но пък в днешните епизоди вече е една много достойна 70-80 годишна жена. И, между другото, точно покрай тази героиня от "Докато свят светува" през 60-те е произлязъл и терминът 'суперкучка', който се отнася за такива като Брук- развратни и егоистични, съсипващи живота на другите хора заради своите собствени нужди. Но, както виждаме, и за тези хора има оправия. Честно казано, надявам се и Брук рано или късно да се оправи, макар че възможността за това е много малка. Мисля, че тя вече доста е надминала Лиза, която през далеч по-консервативните 60-те и 70-те надали си е позволявала чак такива волности като Брук в края на 20-ти и началото на 21-ви век. Crazy

# 208
Деа, тъкмо се чудех на кого ми напомняш с постовете си и  се сетих за положителната ти енергия в темата за ББ фемили  Mr. Green

Цитат
Със тебе явно няма да се разберем - ти продължаваш да се заядаш,а аз мразя безсмислените спорове.Ще си харесвам когото си искам и няма нужда да ми натрапваш мнението си!Коментирам само това,което съм видяла в реалито - то така анонимно всеки може да пише.

Цитат
Ей,по-полека,не ми говори така назидателно!  ShockedМоето мнение е такова и не искам никой да ме напада за това - така ги виждам нещата,така коментирам.Предпочитам  нормалната комуникация и за това Стефанови са ми симпатични ,а не Кузмови.Аз насилие и издевателство при Стефанови не видях - вярно,че не гледам редовно,но доколкото си спомням Ели разправяше,че Веско я пребил и тя се снимала с телефон,а не Диана.

Та и в ДиК всеки  харесва, когото си иска, коментира героите, това е просто филм, а ние сме едни обикновени зрители  Peace

# 209

Краси, признавам си, разсмя ме с това духовно ниво на Тейлър, че терзания, че чудо..  Grinning За какво духовно ниво ми говориш? Човек, извисен духовно първо не е високомерен, второ е разбиращ и прощаваш собствените си и чужди грешки, трето - няма нужда от маски, защото го е страх, че може да не харесат това, което е всъщност. Grinning
Много духовно извисено Тейлър натриваше носа на Брук за секса с Ник в леярната, услужливо забравила собственото си, ледено фиаско Crazy Хайде няма нужда. Stop
Съгласна съм с теб по точката, че Тейлър не е за Ридж. Това е. Няма смисъл да се бута там и да иска да е с него. Трябва да разбере, че двамата просто не си пасват.
И секса в хижата и секса в леярната беше при ненормални условия и състояние на героите. Това е толкова ясно, колкото е ясно, че Брук е с фамилия Лоугън Wink

Кога Тейлър се е държала точно високомерно?   newsm78
Да,смятала е ,че е над нивото брукино.И с пълно право.
Сравнявайки ЕДНОКРАТНАТА изневяра на Тейлър,породена от извънредни обстоятелства, с БЕЗБРОЙНИТЕ сексизпълнения брукини,породени единствено от желанието й да си осигури мъжове...естествено ,че ще се смята за по-добра от брук!   Peace

И въобще как изобщо може да се сравнява еднократната  постъпка на Тейлър с многократните гадости,които сътвори брук през целия си живот?   Shocked

Общи условия

Активация на акаунт