Хайде покажете си спалните - 5

• 104 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ужасно е било време оно, новите мокетни настилки нямат нищо общо с мокета от едно време. ...

Точно до април тази година бяхме с мокети, за какво време оно става въпрос Laughing Много трудно, да не кажа невъзможно за почистване. Колкото и да се чисти с прахосмукачка не може да се изчисти  ефикасно. Да не говорим от какви изкуствени материи са масовите евтини мокети. Нямам обяснение - децата ви са с алергии, а вие ще слагате мокет. Въпрос на вкус, но поне гледайте да вземете нещо по-качествено, защото има и мокети от 100% вълна.

# 541
В момента има доста евтини перящи прахосмукачки, примерно около 100 и няколко лева. Според мен не е непосилно, но аз лично нямам, в началото ще се справям с обикновена такава и мокър парцал отгоре  Wink
Тemi - дай снимки де, моля теее  Praynig

Ще изметеш и след това ще замажеш с мокър парцал мокета?!?  Sick

# 542
Точно така, да, първо ще мина с прахосмукачката, после отгоре с мокър парцал за освежаване и обиране на прахта. Както килим. Ти имаш ли друг начин за чистене?  Laughing
И не разбирам каква е разликата дали ще сложа килим или мокет от гледна точна на това, че едно дете е алергично евентуално?

# 543
  • В кошера...
Да се включа и аз по темата със стикерите - миналата година понеже и на мен не ми допадна идеята да има  "найлон" върху стената, поръчахме си шаблон от картон на една картинка в агенция и после само го нанесохме с латекс върху стената - http://i99.photobucket.com/albums/l289/medunka/4076.jpg
Малко се измъчихме, защото не лепихме шаблона с тиксо - внимавайте, че после отлепя латекса.
Вилико, относно идеята ти за дървена облицовка - ако забележиш на същата снимка комина имитира дърво, но е ефект с латекс. Някакъв специален инструмент има мъжът ми. Става дървена шарка - прави го и на врати и в всякакви цветове.

# 544
Това, че е латекс - направо ме разби  Laughing
Значи, няма как да стане при мен обаче, защото сводът е от едната страна - откъм стаята - облепен с тапетите, а от другата - откъм бокса - е латекс. Идеята ми е да облепя с нещо, ама не знам още с какво...Може да сложа каса просто, но пък една каса е около 200лв. От друга страна си мисля за онези, които се продават в Практикер - отделни л етви, които се сглобяват като каса и се захващат за стените с дюбели или винтове. Или пък ...  Thinking

# 545
  • На небето
Ето го творението. Измъчи се мъжа ми докато го сложи, но стана някак, само дето цвета нещо не ми допада, трябваше да е по тъмен, но не съм го избирала аз, чухме се по телефона с моя приятел и му обясних какво искам като цвят и той според описанието ми това е подбрал. Не се сетих да му пратя един шаблон с желания цвят. Абе нищо де. Сега мисля да потърся няколко цветни цветенца, да ги насложа и тях да станат като пъпчици. И понеже остана още от фолиото, свекърва ми поиска и на нея да и направя нещо за вратата на банята и си хареса един гущер, днес го нарисувах и го изрязах, направих и един за мен, за вратата в коридора, но още не съм го сложила, като го сложа ще кача снимка.

http://www.bgphoto.net/photos/2535/o634256752257292734.JPG аз имах пеперуди по цялата вратата, но ги махнах преди да налепим растението. Оставих само 2, но май трябваше всички да ги оставя. Но пък ако намеря малки цветенца цветни, ще стане по свежо.

# 546
Как точно го нарави това - как изрязва, кое изрязва - предполагам не листче по листче  Thinking

# 547
  • На небето
Как точно го нарави това - как изрязва, кое изрязва - предполагам не листче по листче  Thinking

О, не това е рязано на плотер. На Фотошоп направих пътечки, които прехвърлих в Корел. По които пътечки да се движи плотера за да го изреже. Рязах и рисувах гущерите, но още не съм ги сложила, затова не мога да покажа снимка.

# 548
Ами не знам точно какво е плотер, но схванах начина  Laughing
Ако имаш и друго зеленко наоколо - цветът не е лош, наситен, тази врата всъщност в кое помещение е, извинявай, ако си споменала вече?

# 549
Мокетите не се препоръчват за хора с алергии, бронхити и пр. събират адски много прах и алергизират дома. Неслучайно при доказани алергии към домашен прах или астма лекарите препоръчват да се махнат всякакви килими, мокети или тежки завеси. 

Но пък щом мокета ще се замаже с мокър парцал за " за освежаване и обиране на прахта" едва ли ще съществува някакъв проблем  Laughing

# 550
Медунка ще може ли да питаш мъжа си от къде се е сдобил с такъв инструмент търся в гугъл,но нищо не излиза. Виждала съм го само по клипове в ютуб,а  бих желала да имам такъв Simple Smile

# 551
  • На небето
Ами не знам точно какво е плотер, но схванах начина  Laughing
Ако имаш и друго зеленко наоколо - цветът не е лош, наситен, тази врата всъщност в кое помещение е, извинявай, ако си споменала вече?

Тази врата е между коридора и дневната (бокса), като растението е от вътрешната страна на врата. Вижда се като си в бокса. А в коридора като погледнеш виждаш светло зелени стени и 3 бели врати. Сега на една от вратите, тази към спалнята от страната която гледа към коридора ще сложа и зелен гущер.

# 552
http://www.bgphoto.net/photos/2535/o634256752257292734.JPG аз имах пеперуди по цялата вратата, но ги махнах преди да налепим растението. Оставих само 2, но май трябваше всички да ги оставя. Но пък ако намеря малки цветенца цветни, ще стане по свежо.
Според мен няма нужда от толкова много свежест върху една врата. Wink

Сега на една от вратите, тази към спалнята от страната която гледа към коридора ще сложа и зелен гущер.
Tatti ще е доволен. Grinning

# 553
  • На небето
Според мен няма нужда от толкова много свежест върху една врата. Wink

Сега на една от вратите, тази към спалнята от страната която гледа към коридора ще сложа и зелен гущер.
Tatti ще е доволен. Grinning

О да, горкия, ама този ще е по лесен.  Blush Бих го отменила, но аз съм творческа натура, и не съм много прецизна. Ще го направя, но той ще се справи много по-добре от мен. И затова ще оставя, тази чест на него. Пък и няма да му е за 2 път, беше ми облепил преди няколко години и хладилника с мебелно фолио. Сега хладилника ми е крава.  Grinning

# 554
Мокетите не се препоръчват за хора с алергии, бронхити и пр. събират адски много прах и алергизират дома. Неслучайно при доказани алергии към домашен прах или астма лекарите препоръчват да се махнат всякакви килими, мокети или тежки завеси. 

Но пък щом мокета ще се замаже с мокър парцал за " за освежаване и обиране на прахта" едва ли ще съществува някакъв проблем  Laughing

Ако си правеше труда да четеш - щеше да е по-лесно. Синът ми няма алегрия към прах /ако толкова те вълнува бих могла да ти опиша цялата ситуация/ , а към растения и насекоми лятото. Казала съм го. Също така - ако искаш, разбира се - би ли споделила ти как чистиш килим точно, щом прахосмукачка и парцал - не са ОК за теб?

Общи условия

Активация на акаунт