Хайде покажете си спалните - 5

• 104 351
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Според мен килимът не е чак толкова проблематичен, тъй като можеш да го махнеш, изступаш, занесеш на автомивка или нечий двор да бъде изпран. Вариантът с мокет е единствено купуване на перяща прахосмукачка и съм доста сгурна, че колкото и добра да вземем няма да е 'изпран' както трябва.

# 556
Не вярвам всяка седмица да си носите на мивки килимите, нито да размествате перманентно мебели и да ги изнасяте навън  Wink
Аз назад обясних доста точно - мокетите, които съм избрала - се поръбват на място, обшиват се с кант, тоест се оформят като килим. Лично аз няма да го лепя, просто ще го сложа да ми обхваща цялото помещение, което не пречи да се носи да се пере или да си го пера сама в двора. Пък и съм в къща, имам тераса 12м дълга - спокойто мога да го тупам, както имам и лост в двора.

# 557
Вилико, аз живея в къща. Килимите си перем на двора  2 пъти в годината. И да не живеехме в къща пак 2 пъти в годината бих ги носила за правне. Въпросът не е в честотата на пране, а в качеството му. Както казах килимът можеш ИСТИНКИ да изпереш, а мокетът веднъж сложен, както и да е сложен (лепн, нелепен), веднъж сложени мебелите... край. Просто личното ми мнение е, че с перяща прахосмукачка миенето далеч няма да е качествено. Днес дъщеря ми ще излее сок от нар, утре от портокал, в други ден ще влезне с обувки, стъпвала кой знае на какво нещо, ще реши да рисува по красивися мокет с флумастер или червило и пр.  Laughing Ще се започне една локална мацаница с препарати, четки, парцали и винаги ще остават петна под една или друга форма - дали от изпраното или от недоизпраното, ако ме разбра.  Peace Не казвам не си слагай, просто разсъждавам на глас.  Hug Може би убеждавам и себе си срещу мокетите, понеже от доста места ме разубеждават.  Laughing

# 558
Точно както ще изпереш килим - така ще изпереш и мокет. Разсипаната чаша не ми казвай, че те кара да переш килима  Wink
Може да е една идея по-трудно, заради голямата площ, но само това е разликата.
Аз също не те убеждавам, просто си разсъждавам.
И чакам да разбера как се чисти килим - освен с прахосмук и парцал  Whistling
Или може би не се чисти, както и носени дрехи се връщат в гардероба... Thinking

# 559
Вилико мислиш да махаш мебелите 2 пъти в годината и да переш мокета ли?  newsm78

Не вярвам всяка седмица да си носите на мивки килимите, нито да размествате перманентно мебели и да ги изнасяте навън  Wink

Перманентно не, както казах 2 пъти в годината. На килима, особено тъмния, това му е достатъчно. За мокета и 2 пъти не виждам как ще разместваш мебели и ще го переш както трябва целия.

А за носените дрехи пък е толкова стар и ненужен спор, нямащ ама ищо общо с килимите и мокетите. Аз също връщам моите в гардероба, не ги редя по полюлеите след като съм ги носила веднъж-два пъти и не съм ходила на опушени места или китайски ресторант. Всеки си преценява и няма нужда от намеци кой как прави нещата в къщата си.  Peace

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 16:24 от Бърборанка

# 560
И аз мисля, че няма нужда от намеци - но ако върнеш назад - ще видиш, че за Хапя явно има значение.
Надявам се обаче -  тя да е размислила и затова да не отвръща  Laughing

В хол ще слагам аз мокет, където имам канапе, маса и скринове само. Ще бъде защипан от тях и едното повдигане, за да го измъкна - не виждам какъв проблем е. Ти като махаш килима - също повдигаш мебели предполагам...

Просто за да сложа килим - така че да е красиво и да е удобно - тоест да е по-голям, за да играе детето върху него, а не върху дъските - трябва да дам поне 200-250лв, което е цената на мокета, който пък стои много по-красиво според мен. Не се притеснявам от чистенето, обясних защо. И така.

# 561
Вилико, еее ама не го приемай, че темата за мокетите е само за твоето слагане на мокети. Simple Smile Нали обсъждаме принципните 'за' и 'против' мокетите. Според мен лично няма смисъл изказването на мнение да се превръща в глупав спор. Тук сме за да споделяме опит, впечатления, мнение.

# 562
Е как да отговоря - освен от мое име, от моя опит и с моите мотиви  Laughing
Ти да не би да говориш от името на съседката?
Като казвам, че съм ЗА мокет - казвам и защо съм ЗА.
Всеки си казва мнението, мотивите - пък който му е нужно - взема си информация, решава си.

# 563
Ех...  smile3538 Добре. Само споко. Спирам с това и продължавам по въпросите, които дискутираме тук.  Peace

# 564
Къде сега видя лош тон  newsm78

# 565
Viliko, и ще скриеш естествен паркет/дюшеме под мокет?! Аз мислех, че сте на гола плочка и затова толкова му трепериш на детето, но дървото е топла настилка. Един голям килим и по-малко вторачване, когато детето излезе извън очертанията на килима, ми се струват по-удачни.
И, ако не си съгласна, не ми се карай на мен, понеже това мнение го изказа съседката, ама тя вече си тръгна. Laughing Wink

# 566
Момичета, нещо сте в грешка - не се карам /или ако го правя - подсетете ме къде/. Просто реагирам на заядливите постове.
Иначе и това го мислих. Вкъщи е естествен паркет, не е нов, от преди години е, но е идеално запазен, циклен и лакиран. Но понеже е къща, е ужасно студено. Когато сме в апартамента - няма проблем, но същия ден в къщата - пускам парно и пак е студено на пода. Може би защото няма изолация, защото и двете стени са с прозорци и врата, помещението има отделно врата към коридора/който е леден, защото е мрамор/ и към бокс, също с прозорци...Аз като седна на земята - веднага ми става неприятно, дори боса не мога да ходя, усеща се.
Пък отделно помещението е с малко неправилна форма, та като сложа килим - ще остава доста празно място...

# 567
Вилико, слагай си мокет и въобще не му мисли.  Grinning  Съгласна съм с всичко казано от теб до момента относно мокетите, чистенето им и т.н. Бърборанка, с теб обаче не мога да се съглася.  Един мокет може да се изпере съвсем истински с подходяща машина и то не професионална. Имам съвсем преки наблюдения и впечатления вече няколко години. А за по сигурно може два пъти в годината примерно вместо да се пере на двора да се викне фирма да го изпере с професионална техника, никак не е скъпо.  Peace
Хапя, на мен също ще ми бъде интересно да разбера как точно се чисти килим и как мокет. В апартамента, в който сме сега (все още не сме се пренесли, май го споменах вече) в хола сме с паркет и килим, в спалнята с мокет - чистим ги по един и същи начин.  Simple Smile

# 568
Тemi - вие кой мокет взехте? Лепихте ли го?
Иначе аз съм викала веднъж фирма за пране, за старата ни гарнитура, не беше с Рейнбоу почистването, а с някаква друга машина - но пък светна веднага. И беше нещо от сорта на 20тина лв. Добре че ме подсети.

# 569
Нямам снимки на поставените мокети, но виж това, пускала съм снимките и преди, май в темата за лилавите спални:
http://temi82.snimka.bg/other/spalnya.479312.17679879 - мостра на мокета в спалнята.

В хола май е този, но не съм 100% сигурна, не мога да преценя от снимката дали е точно нашия:
http://domko.com/products/wall-to-wall-carpets/domino.html

А за Рейнбоу не ми е никак положително мнението  Mr. Green
За много по- малко пари може човек да си вземе например перяща прахосмукачка Бош. Чувала съм добри отзиви за нея от роднини, които пък си я взеха по препоръка на приятеля ми. Те са само с мокети в апартамента си и са с две малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт