Хайде покажете си спалните - 5

• 104 309
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Вилико, лилавия мокет и аз много си го харесвам. Съвсем скоро го поставихме, та не се е налагало да го чистя, а и все още не сме се нанесли там. Но мисля да го чистя както и другия - с прахосмукачката и от време на време ще го пера пак с нея, пък ще видим...
А снимки нямам, но щом направя веднага ще кача.

# 601
Ех, днес много сте изписали. Стаята в лилаво, показана от Вилико, е много приятна.  Peace И аз бих се замислила за такъв цвят за спалнята.

# 602
имаше преди време даже тема във форума за спалня в лилаво, може да се разровите

# 603
Записвам се и аз , че като гръм от ясно небе трябва да обзавеждам апартамент, а до сега не съм се занимавала с подобни дейности ooooh!. Средства за интериорен дизайнер няма, така че се заемам да черпя идеи от вас Hug.
Като за начало имам един въпрос. Имахме идея за светли мебели, тъй като спалнята не е голяма ( 12-13 кв.м.), но комбинацията светли стени със светли мебели стои доста бледа от показаните снимки преди няколко страници.  Кой вариант е по-добър според вас за малко помещение- да търся цвят в стените или да рискувам с по-тъмни мебели?

# 604
Шайн, приятно ми е да те видя тук  Hug Ами постоянно из магазините ми се говори за прочутия контраст между под/мебел. Тоест светъл под и задължително тъмна мебел и опбратното. Само тук таме се намира някой, който като мен да мисли, че всъщност не е проблем светъл под/светла мебел, тъмен под, тъмна мебел, стига все пак да не са от абсолютно същия десен+за контраст може да се играе с пердета/щори, килим, лампи/полюлей и други декорации. Така, че не бързай да отричаш светло-светло, особено при положение, че ви е малка стаята и търсиш ефект на пространство и обем..  Peace

# 605
Събота направих един тур по мебелните магазини, не за спалня, но пък съм заредена с нови идеи  Mr. Green
Никога не бих сложила в малка стая тъмни стени или тъмни мебели. Светло-светло е така разтегливо понятие, че комбинациите са хиляди и въобще не бих ги нарекла неподходящи, дори напротив. Заигравката с декорация, пердета, килим и тн - допълва идеално картинката, както е казала и Бърборанка.

alex_og97 - в Практикер има пълна гама цветен латекс, бързосъхнещ и без миризма - аз си купих съботата и стана идеално - бързо, лесно, съхне веднага  Peace

# 606
Здравейте момичета   bouquet
Имам нужда от малко помощ  Rolling Eyes
Това е ламината, който сме взели за спалнята - http://www.album.bg/alex_og97/images/25894371/48698/, а това е спалнята която сме поръчали - http://www.stildom.com/app/items.php?items_id=1391
та питането ми е в какви цветове да боядисаме стените, като имам само някаква идея трите стени да са в някакъв по-светъл нюанс, а стената която се пада да е зад главите ни да е в по-тъмен и може би някакви стикери в по-светлия нюанс, но не съм сигурна въобще дали да е така и като цвят какъв да е нищо не ми идва  newsm78 
Някакви идеи  Rolling Eyes

Ние имаме същата спалня, отпреди две години, тогава я избирах според интериора, че ламината ни е светъл, а стените ги бях боядисала вече в бледо оранжево /с такава боя http://www.orgachim.bg/index.php?location=products12&pid=163&start=0 /. Добавих само пътеки в оранжеви нюанси, пердетата и покривалото за  леглото са ми в мръсно бяло. Ако успея ще пусна снимки. Единствената грешка беше че взехме матрак на Тед с пружина - ужасно скърцат  Crazy

# 607
Здравейте момичета !
Преди известно време се оказа, че трябва да обзаведа спалня. Изчетох всичките теми за спалните тук, имам вече идея как трябва да изглежда спалнята цветово и почти съм избрала мебелите. И тук е моята дилема- дали да заложа на минималистичния стил, който ми харесва или на прагматичния, с повече шкафове, защото помещението позволява Simple Smile Какво е вашето мнение момичета ?
Стаята е правоъгълна, като на едната тясна стена ще има вграден гардероб,на едната по-дълга стена ще е спалнята, а срещу нея мисля да сложа ракла и скринове( плътно - от ръба на вратата до края на стената ). Остава доста място и сега се чудя дали и под прозореца ( който е на другата тясна страна на стаята) да не сложа нещо раздвижено, като секцийка newsm78 newsm78 newsm78
Нужни ли са толкова много шкафове ?

# 608
В така изредените мебели - не виждам нищо минималистично  Laughing
Колко е голямо това помещение? Снимка имаш ли?
Шкафове никога не са излишни, въпросът е на какво ще заприлича стаята.

# 609
Пипи, ако нямаш нужда от другите мебели не ги слагай.
Нашата спалня е така, само леглото и дълъг скрин по насрещната стена.
Много ми е удобно, лесно се поддържа  Peace

# 610
Видях, че Руми се е включила в темата и направо да питам нея, както и всички останали, които имат мнение по въпроса-Търся си максимално евтино легло размер 140/190, т.е. матракът да е такъв размер, като ми се иска габаритните размери на леглото да са съвсем малко по-големи (много съм ограничена откъм място). Реших, че няма да пестя от матрак, още не знам какъв ще е (мемори или латекс), със сигурност ще е двулицев. Чудя се за подматрачна база (основа като хотелско легло) или една по-качествена рамка, на която да монтираме крачета. Тези бази ми харесват, но като ги загледах по-обстойно забелязах, че се правят от рамка от иглолистен материал и съм почти убедена, че с времето ще се разскърцват (на Нани пише, че има обезшумяващ слой филц, но не знам доколко може да се вярва).
Руми, имаш ли наблюдения върху тези легла, имат ли рекламации?

# 611
Максимално евтино...около 60лв имаше на промоции /мога да типратя ако искаш/, иначе са около 100-120. Просто сглобени дъски, лягащи на земята, което ги прави стабилни. Баба ми има такова, с ракла е нейното, 100тина лева го взе преди време, години наред го ползва, не зная да има проблеми.

# 612
Вилико, ще съм ти благодарна ако дадеш линк да ги видя тези легла.

# 613
Vennie твърдата основа за този размер е 169лв. На нея можеш да сложиш латексов матрак. Няма да ти заема никакво допълнително място, но имай впредвид, че е без табла откъм главата. За качеството, мога да кажа, че няма проблем. Вкъщи децата от 4 години са на такива легла - твърда основа на Тед със Сан ремо, пак техен модел. При комбинация с латексов модел ме притеснява да не омекне по-рано матрака, но май е малко вероятно  Thinking  Колкото до рекламации на основи - нито една досега  Mr. Green
Другият вариант с легло. Колкото и да е евтино то, трябва да си сметнеш и един допълнителен разход за подматрачна рамка. Иначе като габарит, ще ти увеличи размера и 4-5см на ширина и още толкова на дължина.
За матрака. В момента латекса Екон имат много изгодна промоция. Стандартен борд, средно твърд, 18см височина е на 408лв (спестяваш 81лв) и 443лв при 20см височина (спестяваш 88лв). Промоцията е до изчерпване на наличноста. Разликата е в дамаската, която си е почти същата, но явно имат някакви наличности натрупани. В темата за матраците една мама вече си получи такъв промоционален матрак и каза, че е много доволна.
Другия вариант за матрак мога да препоръчам Блян. Съотношението цена-качество е много добро. За 140/190 стандарта при тях е 260лв, а Специала е на 349лв. Виж ги, ако искаш, в сайта им можеш да свалиш каталога в пдф формат.

# 614
Не, не трябва подматрачна рамка - има модели, които са без такава - за еднолицев матрак. Но сега виждам - че тя държи на двулицев, така че...

Общи условия

Активация на акаунт