Отзиви за Invisalign

• 196 477
  • 1 232
  •   1
Отговори
# 1 215
Много е, да. Опитът ми показва, че моите винаги са идвали в рамките на две седмици.
Говорете с ортодонта си, ако подходът му Ви се струва несериозен, мисля, че имате право да се премесите при друг, без да плащате отново. Проучете.

# 1 216
  • Пловдив
Мотаят ви със сигурност. Никога не сме чакали за план. След рескан новите шини са идвали за 10-15 дена.
Аз бих писала на централата и бих поискала смяна на ортодонта.

# 1 217
Здравейте,
с рецесии съм, и проблем със захапката. От една година обмислям дали да се подложа на лечение с алайнери, сега записах час пак при ортодонт.
Притеснява ме силно дали самото лечение ще увеличи рецесиите. От друга страна един зъболекар ми беше казал, че дори и да се отдръпнат още няма да е фатално, а може венечната линия да се изравни. Четох в някакъв сайт , че зависело дали ще се разширява дъгата или не. При мен горните зъби трябва да идат назад, така ми беше обяснено. Ортодонтката, при която бях изглеждаше малко несигурна какво точно трябва да се случи и дали имам нужда от лечение. Зъболекарят настояваше, че това е най-доброто. Имам няколко много леко криви зъба и зъбите отделно не правят добър контакт.
Отделно имам висока здравна тревожност напоследък по ред причини, а се притеснявм, че под тези алайнери бактериите се множат много повече. Simple Smile Мисля си същото и за шината ми за бруксизъм ама нея я нося само нощем поне

# 1 218
Здравейте, искам да попитам може ли да ми препоръчате добри ортодонти за поставяне на брекети в София? Бих се радвам, ако някой сподели и горе долу цените, за поставянето им 😊

# 1 219
Здравейте,

Предстои ми изваждане на долен мъдрец. Колебая се кой лекар да извърши процедурата. Колебанията ми се между доктор Марков в Пирогов и доктор Малинова. Моля за съвет при кого да отида. Благодаря предварително!

# 1 220
Здравейте, предстои ми лечение с Инвизалайн.
Въпросът ми е отностно пиленвто на зъбите.
Ортодонтката ми обясни,че се премахна по-малйо от милиметър за да бъдат нещо като по-гладки ,не знам точно какво обясни ,та въпросът ми е след това минимално пилене някой имал ли е някакъв проблем

# 1 221
Вече година и половина провеждам лечение с Инвизалайн, не са ми пилени зъбите. Единствено с едни малки фини шкурки са минавали няколко пъти между определени зъби (както е заложено в плана), за да може затварянето и нареждането им да се случи както трябва. Но тук говорим за някакви микрони МЕЖДУ зъбите. За година и половина, това се е случвало 2 пъти. Имах по план и трети път, но при самият преглед, се прецени, че няма нужда. Не съм имала никакви проблеми.

# 1 222
Да,точно за такова пилене питам,благодаря

# 1 223
Отзивите на други пациенти показват много бърза промяна в зъбите още от начална фаза на лечение. Дъщеря ми преполови алайнерите, зъбите й нямат никаква видима промяна. Оправяме най-вече захапка (носи ластици) + минимални кривини. Възможно ли е да се работи само и единствено по захапка толкова месеци и затова да не е мръднала изобщо подредбата на зъбите? Консултациите са през месец и половина. Следващия път ще искам да видя плана на цялото лечение в детайл, а не само крайната цел. дотогава има да смени още един сет алайнери. Оставам с усещането за едни пари хвърлени на вятъра, а тя съжалява, че не избра брекети. Всички ортодонти казаха, че в нашия случай ефектът бил постижим и по двата начина. Какво правим, ако последният сет не постигне обещания при визуализацията резултат? Има ли такива случаи? Тогава ли се прави ресканиране и нов план за лечение, какъвто се спомена на предишната страница или е нещо различно?

# 1 224
Един сет няма да постигне видима промяна, това е ясно. Но аз и не разбрах ако има само проблем със захапката, вие каква видима промяна очаквате?

Иначе ако планът не е постигнал целта си, се прави нов скан, нов план и отначало. Не е изобщо рядкост. Аз лично имах 6 плана.

# 1 225
Благодаря. А плащат ли се допълнително, все пак са допълнителни алайнери на новите планове?

Видима промяна очаквам на леката кривина на няколко зъба + захапката. Ако не беше захапката, не бихме коригирани само заради зъбите. Но след като така и така носим алайнери, очаквам и да се изправят до идеално. В момента след половин година няма разлика от преди и сега, на обикновена снимка с просто аматьорско око. Бих публикувала, но дъщеря ми не позволява.

Никакво напрежение няма в зъбите при смяна на стар алайнер със следващия, а това че може да сложи без проблем 20-ти алайнер като сега е на 15ти, за мен е изумително.

# 1 226
Много странно. Аз лично изпитвам голяма трудност, да не кажа, че е невъзможно да сложа нов алайнер ако не му е дошло времето, пък да прескоча 2-3 сета абсурд.. при мен се коригира дълбока захапка и се затварят разстояния между зъбите. Видима разлика в подреждането имаше още след 4-тия комплект да кажем. Сега съм след 3-то сканиране, първият ми план беше 55 комплекта, вторият 25, сега третият още се изготвя, като мога да кажа, че чак сега зъбите са подредени перфектно, захапката е ок, просто останаха дребни неща, които мен не ме дразнят особено, но лекуващият ортодонт настоява да оправим. Аз не плащам нищо за допълнителните комплекти, но съм на Comprehensive plan на Invisalign, който покрива нуждите от допълнителни алайнери в рамките на 5 години. Мен лично това, че не усеща никакво напрежение и за 6 месеца не наблюдавате разлика би ме притеснило. Въпреки това считам, че ако има грешка, то тя е при ортодонта, а не в избрания метод на лечение ( брекети или алайнери).

# 1 227
Ние за 5 и нещо месеца сме имали 3 консултации/посещения, като на последната дъщеря ми ходи сама и уж всичко вървяло по план, сега на следващата ще разпитам подробно. В началото останах с впечатление, че тези 28 сета ще са цялото лечение и затова съм притеснена, че след 15 сета сме буквално до никъде.

# 1 228
Някой има ли опит с или информация за Инвизалайн лечение в Турция?

# 1 229
Аз бях с дълбока захапка и алайнери (Invisalign). Имах ластици по време на лечението, които издърпаха горната челюст малко назад. Възможно е да се лекува с алайнери.

Здравейте,
Може ли да ми кажете при кой ортодонт бяхте, ако е от София? Има ли резултат от алайнерите за дълбоката захапка?

Общи условия

Активация на акаунт