Веганството - да споделим опит 2

• 105 557
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 830
M_Nik, благодаря ти за цитата.  Flowers Bouquet

повлияна от него, писах, писах разни мои разсъждения за бланширането и ги махнах накрая.....
припомних си  пак онзи момент навремето, когато бях зациклила. Crazy

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 15:24 от realist

# 1 831
Реалист - точно във такава фаза сме, постоянно падане и удряне, и то не защото не може да ходи добре (ходи откакто стана на 11м.) ами точно защото е прекалено самоуверен и тичането му харесва повече...Арника не съм се сещала да си купя, а е толкова логично ooooh! Благодаря че ме подсети!

Щастливата - и аз гледам да действам с по-сложните рецепти (или тези, които мога да се приготвят и да престояват) когато малкия спи или играят с баща му, и аз като теб много страдат когато усилията ми отиват на вятъра...много често обаче, мъжът ми изяжда неодобрените от детето неща, възкликвайки "ммммм, тате, защото не го харесваш това" Crazy

За бланширането - наскоро като си купувах спанак от една баба, тя ми каза да го бланширам преди да го замразя, именно за да се спести от обем във фризера. Мен обаче ми се стори ненужно да го "утрепвам" още преди да съм го сготвила наистина, и просот го измих, изтръсках от водата и наредих в пакетчета...То като се намокри, така и така се сплесква.

# 1 832
...много често обаче, мъжът ми изяжда неодобрените от детето неща, възкликвайки "ммммм, тате, защото не го харесваш това" Crazy

О, моят също не отказва. Ако не съм го изяла аз де... Joy Ама това вече крайна мярка, когато детето въобще не ги иска. А дори ми прави впечатление, че когато баща му започне да ги яде сладко сладко, без въобще да му обръща внимание /без да възклицава защо не се яде това и без да настоява/ и малкият веднага дотърчава... hahaha
Ама не винаги де.

Дано да Ви мине по-бързо този период с падането! Hug Малките са много самоуверени, като вземат, че си повярват... Laughing

Аз днес от пазара на Ив. Вазов взех от една баба /има там една баба, дето продава само ЗЕЛЕНИИ Crazy/ коприва и киселец, измити и прибрани в пликчета. Мисля, че са готови за фризера, че ако трябва сега отново да ги премивам и преподреждам...ох, мързи ме с две думи... Embarassed
А магданозът й ако знаете какъв е - мирише си на магданоз! На някой прави ли му впечатление, че вече доста от предлагания магданоз въобще не мирише на такъв? Shocked
А нейният е много, много ароматен!

И да си кажа за овесените крекери - бях се оплакала, че се разпадат. Мъжът ми се оказа прав - това било защото замених маслото от оригиналната рецепта с гроздово олио, което на стайна температура си е течно. Онзи ден ги направих с кокосово масло и станаха чудесни - стегнати и хрупкави. Simple Smile

# 1 833
  • София
Солейл, с тези хомеопати не сте ли обсъждали влиянието на вълненията й върху храносмилането?

И също като Жени споделям, че трябва да се прочетат писанията на Людмил Simple Smile за "вредата от тоалетната-стол", макар че при детенцето това не е на дневен ред (в момента)

# 1 834
Търся си ник,
в БГ сме ходили при двама хомеопати, когато малката беше на 6 месеца за друг проблем. Тогава не е порявявал стомахът или поне не в такава степен, че да разбирам.
 В Германия я записах на хомеопат едва тази година, но сме ходили много малко и понеже тя там не ми е боледувала сериозно от нищо, явно не съм наблегнала достатъчно за стомаха.
 Днес звънях на Гайдурков, но няма да го има до 14дек, а на страницата пише, че свободни прегледи има едва за 30дек.
 Все повече си мисля, че трябва да се наблегне на диетата и на премахване на някакъв стрес за нея. Симптомите много наподобяват на синдромът на раздразненото дебело черво. Аз започнах да давам лекарството от док, но сега пък два дена не е ходила до тоалетна. Иначе ходи на гърне, така че тоалетната чиния не е проблем засега. Темата на Людмил съм я чела и за себе си слагам един обърнат леген под краката  Embarassed

# 1 835
Темата на Людмил съм я чела и за себе си слагам един обърнат леген под краката  Embarassed

ха-ха...аз пък стъпвам в/у стъпенката на детето  Laughing

# 1 836
Солейл, много съжалявам за проблема на детенцето ти - аз също мисля че добър класически хомеопат е разковничето  Praynig Praynig Praynig Мег може да ти препоръча нейния.
Благодаря ви че споделихте за шипките.  Hug

Фотинакларос, благодаря за поздравленията и пожеланията Simple Smile

Може ли да ви попитам за Витамин Д: дали стоенето у дома на слънце (дневната ни е южна с много френски прозорци) е същото като навън за синтеза на Вит Д? Тоест минаването на слънчевите лъчи през стъклото променят ли действието си? Може да е глупав въпроса но, не зная. А тук знам че има много знаещи мами   bouquet

# 1 837
  • София
Абе какви стъпенки  Joy и легени...
Требе си клякане като в природата Simple Smile

Гърнето е същото като тоалетната-стол. Тоалетната стол със или без стъпенка все си е различно от клякане.

# 1 838
Диетолог алармира за отровна мая в хляба

...аз като да се превърна в един агитатор на домашния хляб с квас  Hug

# 1 839

Може ли да ви попитам за Витамин Д: дали стоенето у дома на слънце (дневната ни е южна с много френски прозорци) е същото като навън за синтеза на Вит Д? Тоест минаването на слънчевите лъчи през стъклото променят ли действието си? Може да е глупав въпроса но, не зная. А тук знам че има много знаещи мами   bouquet
Най-напред, зависи от стъклото.
Ултравиолетовите лъчи са с различна дължина на вълната.
Тези с дългата  дължина на вълната си преминават безпрепятствено през обикновено стъкло.
Те представляват  98% от цялото UV лъчение и причиняват незабавното почерняване,
а тези със средната , са възпрепятствани до голяма степен както от облаците, така и от обикновенните прозорци.
Именно те обаче спомагат за синтеза на витамин Д.
някои резултати  сочат, че все пак малък процент преминава, на други места това не се потдвърждава.
Затова е добре при хубаво време поне да се отваря прозореца , ако не се излиза на разходка.
Аз така съм масажирала детето си  през зимата.
Някои автори препоръчват малките бебета да се къпят без сапун, понеже той възпрепятства образуването и усвояването на витамин Д.
/сапунът повлиява мазнинния баланс на кожата, а вит. Д е мастноразтворим/
Слънчевият загар възпира производството на витамин D от кожата.
Също, при все че УВ лъчите /всичките видове/са полезни, по-продължителното излагане на тях е по- скоро вредно и особено рисковано за бебета и малки деца.
повечето автори посочват, че 20 минути на ден на светлина, са достатъчни за натрупването на витамин Д.

# 1 840
Мога ли да съхранявам ядково мляко във фризер и за колко време? Дайте ми идея и в какво да го съхранявам? Никак не ми се иска да ползва пластмасови бутилки, а и аз нямам. Искам да е около 500мл, защото тукашните 2л разфасовки ми идват големи и се случва често да изхвърляме.  Confused

# 1 841
Soleil* и Solley. - никовете ви си приличат и за момент се обърква човек  Hug А и сте с подобен брой публикации...

тукашните 2л разфасовки ми идват големи и се случва често да изхвърляме.  Confused
Solley., продава ли се готово ядково мляко, макар и в чужбина?
Аз не съм съхранявала във фризера, само във хладилник. Можеш да сложиш и в стъклено шише, като не искаш пластмасово.

Реалист, страхотни разяснения си дала!   bouquet Аз също извеждах бебето на слънчице зимата - на балкона (количката ми беше 15 кг за 4 етажа) за поне 30 мин. Даже си спеше там в количката (добре завито). Хем завет, хем слънце  Simple Smile

Нещо за Коледно настроение:
http://alia.tropot.net/2010/12/07/%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%81%D0%BA … 0%BB%D1%8F%D0%B1/

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 10:34 от M_Nik

# 1 842
Здравейте момичета,
Благодаря за посрещането!
Смятам, че ще допринеса за темата и аз.!
Влизам да ви доразкажа, а и да попитам  за квасения хляб. Вторият ми буркан още в началото взе да кипи, нооо сега престана, а трето денонощие подхваща. Според мен процесът на вкисване не може да спре от само себе си, но ще видим, довечера смятам да го замеся.
Намирам връзка с падането на температурите.

Искам да ви насоча вниманието към тази оферта
http://grabo.bg/sofia/restorant-renesans-0h5d7h
Ползувала съм ги за една оферта за суши, няма никаква измама!

От няколко седмици издирвам по диетичните щандове на хипермаркетите елда и няма и няма. Най-накрая открих из запасите малко изостанало в едно пакетче и се обадих на тел.номер от етикета. Един любезен господин ми обясни, че имали проблем с доставките от Русия, защото там забранили износа на НЕбио гречка - не съм проверявала този факт. Човекът ми обясни, че са внесли БИО гречка, но не са могли да й извадят сертификатите и ще я продават като обикновена и че до 10-тина дни ще се появи в хипермаркетите. Предполагам, че цената няма да е био и аз лично смятам да се позапася.

# 1 843
Салата, манджа, гарнитура, плънка за картофени лодки... за всичко става

5-6 с.л. покълнала елда, 4-5 печени пипера, 1-2 печени патладжана, 1 връзка зелен лук, 1 авокадо, 2 сварени картофа, 1 домат, м.сол, зехтин, лим.сок, чубрица. Картофите и авокадото намачкани, другите накълцани.

...да ви питам, сигурно и миналата година по това време пак съм ви питала за същото...купувате ли сега спанак и марули. От гл.т. на нитратите, то не, че през другото време на са ама... Cry

# 1 844
  • София
evhen, "Море"/"Аморея" внасят от Украйна, не от Русия (когато аз съм се обаждала  Laughing )

Нали ще ни кажеш подробностите? (мен винаги ме  притеснявало друго за украинските храни, ама не ми се ще даже и да го напиша )

Общи условия

Активация на акаунт