Веганството - да споделим опит 2

  • 106 223
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: X
Вери, наистина е невероятно и ужасно красиво! Браво на вас!   bouquet

# 706
  • Мнения: 19 998
Леле, колко празнуващи съм пропуснала. Честит празник на Вери, Милен и Реалист със закъснение! Толкова се радвам, че съществува тази темичка и ни радвате с прекрасни идеи и ценен опит Heart Eyes

Нямам думи какви крастоти видях!

Вери, имаш ли инструменти за карвинг или ги правиш с обикновен нож? Колко време отнема един такъв букет и долу на какво ги бучкаш/виждам диня на едната снимка, но на другата е нещо като ваза?/

Реалист, как се правят тарталетките? Можеш ли да пуснеш рецептата за тестото Praynig

# 707
  • Мнения: 1 048
Момичета ,нямам никакво време и не съм ви чела отдавна.
Влизам с една молба,кажете какво друго освен физиоологичен разтвор върши работа за направо задрастено носле ....
М/у другото всички тук ме мислят за луда,че не давам никакви витамини на детето?Някои от вас дава ли някаква комбинация,не синтетична?
...може и нещо за гърло и кашлица,че го чувам че взе да подкашля Sad

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 01:45 от nor4y

# 708
  • Мнения: 415
Бях на село и затова така късно се включвам и аз... Rolling Eyes

Реалист, БЕЗКРАЙНО ти благодаря за изчерпателния отговор. Обичам дълги отговори. Simple Smile
Наистина май ми беше по-нужно технология, отколкото точна рецепта и ти просто уцели в десятката с това.
Мъжът ми обожава кюфтенца, сега ще започна и аз да експериментирам повече. Винаги най-трудно ми се е струвало слепващото нещо - редовно ми се разпадат. Сега слагам фини овесени ядки, за да не разпадат. Елдата например въобще не ми се вижда слепваща. Абе затова казвам, че си е технология и напасване, явно трябва да го усетиш сам:) Много ти благодаря още веднъж!!!


С малко закъснение и голямо извинение - Честит празник на Реалист, Вери и съпруга й. И такива вкусотии сте приготвили...направо...
Вери...вашите неща честно казано би ми било гузно да ги ям. Благодаря за отговора за слънчогледа, моят стана прекрасно, но го съсипах с това гостуване на село, взех си го в един буркан, ама се замотах там и се получи един дъх...абе...с две думи - чакам следващите:))) Обаче е много вълнуващо да се покълва!!!

Реалист, този пастет ДИП какъв вкус има? Много интересно ми изглежда.

Баба ми ми даде семки от диня и пъпеш. Тях мога ли да ги покълна някак?

Норчи,
запушен нос аз оправям само с леко топла вода и разтворена сол в нея. Всичко изтича. Другото е лук, де.

# 709
  • Мнения: 1 849
Вери, наистина невероятни букети и торта! Страхотни красоти и както казаха момичетата - да ти е жал да ги хапнеш  Simple Smile
Наистина освен здравословни храните ви стават и невероятно хубави, което подканя и не само вганите да ги заобичат  Peace

Норчи, внимавай с лука обаче, че доста изгаря носната/ушна лигавица - от опит. Освен солен р-р има и разтвор със сода, на същия принцип. Слагала съм и сок от лимон с мед 1:1 за нос, ако детето яде мед. И първо по мъничко, да няма реакция.
Давам и чай от мащерка или липа - концентриран - за гърлото, а и чая от черен бъз - много помага. Подходящ е и чая от борови връхчета.
http://www.zdravnitza.com/a/nav/store/one/one/store/781/category/3

# 710
  • Мнения: 415
Да, с лука трябва да се внимава.

М_Ник, да те питам, някъде беше споменала Техра за взимане на брашно, сигурна ли е тази марка? Всмисъл наистина ли е пълнозърнесто тяхното, а не оцветено?

# 711
  • Мнения: 5 714
Момичета, безкрайно Ви благодаря за прекрасните думи!  Hug

По въпросите ще се включа по-късно да отговоря.

# 712
  • Мнения: 1 849
Щастливата, аз съм взимала директно от фирмата, по заявка - 5 кг. и беше много добро. Донесоха ми го в едни суперски пликове - хем да не се овлажнява, хем да е добре запечатано  Simple Smile Не съм взимала от магазина. Иначе те предлагат и в големите хипермаркети и в диетичните магазини, имат си разфасовки по 1 кг. Пробвай го, дали ще ти хареса. Мисля че Мег беше взимала също от тяхното брашно.

# 713
  • Мнения: 1 732

Реалист, как се правят тарталетките? Можеш ли да пуснеш рецептата за тестото Praynig

Тарталетите не исках да са ядкови. /Тортата и дипът бяха такива/ Иначе щях да заимствам от сайта на Вери и Милен.  Simple Smile.
Бях решила да ги направя по тази рецепта за постна боровинкова тарта, с лека вариация, но като отидох в магазина за продуктите се оказа, че намерих това.  Simple Smile

nor4y ,

Момичетата са ти казали. Simple Smile Аз залагам на мед директно в нослето- колкото грахово зърно и промивки със сол и вода. Също и  инахалации за кашлицата.

Щастливата ,

Радвам се, че са ти допаднали разясненията за кюфтенцата. Ще ти станат, сигурна съм Peace  Hands Thumbsup
 Само гледай сместта преди пасирането -да е суха . А елдата, особено зелената, е супер слепваща.

За вкуса на дипа- този беше от сусамов тахан. Добавките облагородиха тръпчивостта му. Самият тахан се падна много нежен, нямаше натрапчива горичва нотка. За добавки сложих мариновани чушки. Те дадоха свежест,  заедно с домата- лекота и накиселяване, маслините - аромат и лек вкус на маслина, а праз лука - на салатност .
Трудно ми е да го опиша. Много вкусно ми беше.
По принцип със сусамов тахан рядко правя подобен дип. Обикновено ползвам кашу или семки.
А вкусът - варирам според настроението с  добавките.  Grinning

# 714
  • Мнения: 7 707
аз от известно време ползвам едни етерични масла-има чисти,и такива в смеси-стават и за инхалации,зи а вътрешно приложение,и за арома-лампа...много съм доволна от това    http://www.granja57.com/index.php?main_page=popup_image&pID= … c68jetm0j5e20qnb6

# 715
  • Мнения: 189
И аз използвам брашната на Техра. Не знам колко са читавил, но ми изглеждат най-читави от предложението на бг пазара. Но не намирам типово.... и купувам на София мел, защото пък само такова виждам, а там има прибавена аскорбинова киселина...... Cry

# 716
  • Мнения: 2 132
И аз използвам брашната на Техра. Не знам колко са читавил, но ми изглеждат най-читави от предложението на бг пазара. Но не намирам типово.... и купувам на София мел, защото пък само такова виждам, а там има прибавена аскорбинова киселина...... Cry
аскорбиновата  е витамин С.

# 717
  • София
  • Мнения: 929
Последния път като ходих в Слънце и луна - имат мелница и мелят брашното пред теб. Но не става супер финно - не знам ако правите хлябове и други десерти как ще се им се отрази. Но за сметка на това можете да си правите супер разнообразни смески от брашна.

А чия ползвали ли сте? Много много гледам да не залитам по супер храните, които не се срещат на нашата географска ширина, но пък ми стана интересно.

# 718
  • Мнения: 415
Реалист,
да, сместта редовно преди пасиране не ми е суха...ето един от проблемите явно.
Ама да се похваля - вчера малкият яде от моите кюфтенцааа!!!
Много съм доволна, защото тия дни това дете нищо не ядеше освен кърма и домат. Laughing
Но сега отново ще пробвам с елда, че първият път беше доста злополучен, ама елдата беше кафява, може и от това да е.
А пък дипа задължително ще го пробвам! Hug

Благодаря на всички за включванията за брашното, и аз ще заложа на Техра, тъй като финансово много ще ми дойде брашното от Слънце и Луна, иначе, разбира се, то е за предпочитане. И не е проблем, че не става супер фино, дори така е по-хубаво, според мене.

# 719
  • Мнения: 1 741
Привет! Честито на патерици на рожденици и именици! Да са здрави и засмени! Hug

Аз понеже чак сега седнах да изчета последните страници, затова да те питам, Реалист, в кой град се провежда тиквената изложба? Леля ми живеят там и и препратих инфото по Скайп, още не се е включила и не зная дали го знае всъщност, тя живее в Хамбург иначе.

Искам да ви питам нещо извън кулинарията. Реших, че тук ще знаете. Иска ми се да си изследвам нивото на калция, ей така за успокоение, заради това мое безкрайно кърмене в комбинация с несъответстващия на него безотговорен към здравето ми живот, който водя. Извън ЗК са изследванията, които могат да се направят, но са 2 - само калций и йонизиран калций. Не са скъпи. И сега се чудя кое от двете трябва да си направя. То след това ще се чудя за резултатите сигурно, въпреки, че има референтни стойности, но все пак нали сме различни хора (пол, възраст и т.н.). Струва ми се, че не мога да разчитам особено на ЛЛ, но може да я питам и нея все пак, ако не получа друг определен отговор. Питах в темата за добавки от Айхърб, но никой не ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт