Веганството - да споделим опит 2

  • 106 230
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 1 849
Честит празник на всички именници! Да са им живи имената, много здраве да имат и любов голяма!   bouquet  Hug
http://www.youtube.com/watch?v=54HBnB5RD7E&feature=related

# 691
  • Мнения: 682
Много съм разсеяна... забравих, че днес има празник.

Реалист, Вери (и половинка) бъдете здрави и много щастливи. Големи сърца имате, искрено се радвам, че ви познавам макар и във виртуалното пространство!   bouquet  bouquet  bouquet

# 692
  • София
  • Мнения: 2 348
Вери, благодаря!   bouquet

# 693
  • Мнения: 1 732
Много ме трогнахте, момичета. Благодаря ви от сърце.  Heart Eyes Hug

Да ви се връщат прекрасните пожелания стократно!

Днес е хубав християнски празник и нека всички празнуваме, ако не с действия, то поне с душите си.

Да са честити имениците ни!

 Вери, пожелавам ти със здраве да си носиш името!  Hug Heart Eyes
Да става все по - известно и хората винаги да го споменават с добро!
Желая на теб и съпруга ти пътя, по който сте тръгнали да ви носи не само силно удовлетворение, но и големи придобивки! Hug

Нека ви предложа, макар и виртуално, част  от днешната почерпка Simple Smile

-Кюфтета с водорасли,
-салата с червени чушки, домати, краставица, лук , магданоз и конопено олио;
-дип/пастет от сусамов тахан+маринована чушка+пастет от маслини+домат+праз лук+сол
-тарталета /от пълнозърнест лимец/  с ягодов крем  /ягоди, банан, кокосово масло, бадеми/на мус/, мед, пчелен прашец,
-торта с лешници, кашу,  стафиди, сливи, кокосово масло+мляко, мед.







не си спомням дали е ставало дума, сигурно сте чували за молекулярната кулинария. Как мислите, има ли тя бъдеще?
Другото нещо, което ми се искаше да споделя , но все не ми остава време.
Благодаря на M_Nik и Асялейн за препоръчените книги за китайските правила , рецепти и система за хранене.
Купих си две от книгите и много ми харесаха.  Simple Smile
Интересни рецепти и продукти има!
В едната срещнах  рецепта за горещо мляко от орехи с канела и кафява захар. Още не съм го пробвала, но сигурно ще му дойде времето. Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 02:08 от realist

# 694
  • Мнения: 5 714
Реалист, благодаря!  Hug
Да ме споменават с добро ми е достатъчно. Simple Smile Колко малко искам.... Wink
Много вкусни неща си приготвила.

Молекулярна кулинария съм чувала като понятие, но нямам инфо кой знае какво.

# 695
  • Мнения: 1 725
Аз съм гледала филмче за молекулярната кулинария по БНТ Sat. Беше интересно, но и странно.
Направиха яйца на очи, но не от яйца, работата е, че не помня от какво, но със сигурност беше сладко на вкус. Или например хайвер, но от боровинков сок май. В специална течност с пипета пускаха капчици сок и капчиците се превръщаха в топченца и така наподобяваха хайвер.
Молекулярна кулинария

# 696
  • Мнения: 1 849
Ето пак за молекулярната кулинария, струва ми се като физико-химичен експеримент по-скоро Wink
http://gotvarski.com/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BB% … 1%8F%D1%82%D0%B0/
Всъщност е интересно, но не бих казала и здравословно, може би екстравагантно и дори шокиращо на моменти.

Реалист, фантастично меню!   bouquet
Китайците наистина имат много добри попадения, а и кухнята им е съобразена с принципите на човешката природа и индивидуалността на индивида  Peace
Много ми харесват подправките, които използват и как с някоя подправка/малка съставка едно ястие се обръща от топло в студено или променя вкуса си.

# 697
  • Мнения: 236
Момичета, търсих назад , търсих, но не намерих.Някой обясняваше с какво бива и с какво не бива да се разтваря пчелния прашец?
Аз си го слагам в сутрешното смути.Но половинката си го иска с кис. мляко, а не помня това добра идея ли беше?
 Или спирулината не биваше с кис. мляко? newsm78

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 22:18 от dora7511

# 698
  • Мнения: 5 714
Спирулина не бива с киселото мляко според мен. Много е богата на желязо.

За пчелния прашец виж мненията скорошните на Soleil.

# 699
  • Мнения: 1 732
Момичета, търсих назад , търсих, но не намерих.Някой обясняваше с какво бива и с какво не бива да се разтваря пчелния прашец?
Аз си го слагам в сутрешното смути.Но половинката си го иска с кис. мляко, а не помня това добра идея ли беше?
 Или спирулината не биваше с кис. мляко? newsm78


Преди винаги пчелният прашец го разтварях/разбърквах  първо в мед, в определено съотношение и така го съхранявах в хладилнкиа.
После го добавях по малко където  реша / в сок, чай, крем и др./.
Според някои автори това е най- добрият начин за съхранение и усвояване на пчелния прашец.
 
Да, обаче понякога не ми се иска да хапвам и мед, защото ми идва много сладко и се отказах от този вариант.
 
Има не малко автори /говоря за здравословни съвети/, които съветват пчелният прашец непосредствено преди консумация, да се разтваря в кисело мляко/ айрян или млечно - кисели продукти.

Не мисля, че ще се получи "конфликт" или нарушаване на баланс, напротив. Peace

Спирулината  не бих я смесвала с животински млечни. Не заради съдържанието й на желязо.
Тя самата съдържа 5 пъти повече калций в сравнение с млякото. И то в лесно усвоима форма.
Желязото й също е в лесно усвоима форма . Ако органзмът се нуждае от калций, ще си го усвои него и обратно.
По принцип желязото подпомага усвояването на калция.
 
Ако му допада, нека я смесва с кисело соево мляко/ японците именно това правят - много често добавят водорасли в соевите млека/.
Имай предвид обаче, че соята /не  знам дали се отнася и за всички видове соеви продукти/ възпрепятства усвояването на желязо.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 01:18 от realist

# 700
  • Мнения: 189
Момичета, от къде купувате спирулината?

Вижте предложението на Людмил http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2204264/an/0/page/0

Макар, че е от 2008, ако иската да се свържа с него и да питам как стоят нещата - доволен ли е....но трябва да се съберем доста хора.........

# 701
  • Мнения: 2 132
Аз от Англия. Органик е на All Seasons.

# 702
  • Мнения: 5 714
Нашият празник мина и идвам да споделя. Simple Smile

Букетите са мое дело:




А тортата, която нарекох Шах и Мат с Ин и Ян, е на мъжа ми:



Тук останалите неща, които съм надписала:
http://picasaweb.google.com/mikemastercorp/DaTvorim#5518578541747991650

# 703
  • Мнения: 1 725
Страхотни са!
Толкова цветно и със сигурност вкусно!

# 704
  • Мнения: 1 732
Вери ,
Изумителна красота!

Напълниха ми се сетивата!
Усетих аромат, цвят, и вкус, вълшебно е!

Браво на вас! Hug
Чудесно е, че сте тандем! Peace Simple Smile
Така постигате наистина висоти и щедьоври.
Благодаря , че сподели тази красота с нас!

Общи условия

Активация на акаунт