Тест за адаптация в градината?

• 2 822
  • 23
  •   1
Отговори
  • Варна
Привет на всички!
Вчера научих, че в градината са правили на новите деца някакъв вътрешен тест за адаптацията им. Синът ми ходи от 1 месец. Не пожелаха да обяснят какво е представлявал тестът, само казаха, че се е представил много добре.
Мен обаче ме гризе любопитството  Laughing - затова питам някой тук знае ли повече за това? Детето само ми каза, че познало всички цветове  Thinking.

# 1
Привет на всички!
Вчера научих, че в градината са правили на новите деца някакъв вътрешен тест за адаптацията им. Синът ми ходи от 1 месец. Не пожелаха да обяснят какво е представлявал тестът, само казаха, че се е представил много добре.
Мен обаче ме гризе любопитството  Laughing - затова питам някой тук знае ли повече за това? Детето само ми каза, че познало всички цветове  Thinking.

newsm78 ЪЪЪ... Асоциативно ми напомня за постъпване  за казармата едно време : ГВС /годен за военна служба/, ОГВС /ограничено годен за военна служба/ и НГВС /негоден за военна служба/ по някакви странни критерии на военната комисия...
Това, че детото ти е познало всички цветове говори единствено, че не е далтонист. Според мен няма нищо общо с адаптацията им.
Моят съвет е да отидеш при директорката и по културния начин в стил "заблудена овца" да питаш в прав текст на какъв тест е бил подложен синът ти.

# 2
Смътно си спомням, че и на сина ми са правили такъв тест, май включваше познаване на форми и цветове, но за адаптацията според мен е по-показателно поведението му след градина, желанието, с което ходи и дали, и какви промени има в държанието му.

# 3

Е това сигурно е някаква топ-секретна информация  ooooh!. Какво толкова има, та да не кажат на родителите в какво се изразява този тест. Според мен си е съвсем нормално и в реда на нещата, родителите да се уведомяват какво и защо се случва на децата им в градината. Що за глупост е това да не ти кажат?

# 4
Трябва да свикваме с тестовете, щом сме си  ги дали друг да ни ги гледа и възпитава.

# 5
  • Банкя
Първо на лотария за приемането, после на тест за адаптацията, накрая сигурно ще има изпити и сертификати за завършено обучение в ДЗ. ooooh!

# 6
  • София
Има, Акси, има. Води се Удостоверение за завършена подготвителна група.   Laughing  Преди време четох в пресата, че в пловдивска ДГ и абитуриентски бал са спретнали.

# 7
  • София
Не помня дъщеря ми да е имала такъв тест. А може да е минал мимоходом и да не съм разбрала.
Прехвърлиха я от яслата в градината, в едно и също ОДЗ.

Акси, има свидетелства за завършване на предучилищна подготовка. Изпити обаче не са имали Simple Smile

# 8
  • София / Пловдив
....

Акси, има свидетелства за завършване на предучилищна подготовка. Изпити обаче не са имали Simple Smile

При нас обаче има входно - изходни нива. И то още в трета група.
Разбрахме малко преди края на учебната година, когато учителките ни събраха на родителска среща, за да ни обяснят колко са ни разпуснати децата, как питат само за игра и изобщо не искали да учат и щели да покажат по - нисък резултат на изходните тестове  Laughing

# 9
Не помня дъщеря ми да е имала такъв тест. А може да е минал мимоходом и да не съм разбрала.
Прехвърлиха я от яслата в градината, в едно и също ОДЗ.

Същото положение е и при мен. От яслата в градината директно, никой нищо не е споменавал за тест.

# 10
                 Няма да обяснявам , че е дълго и подробно  Mr. Green Тестове в ДЗ винаги е имало - входно и изходно ниво.Обикновенно се правят в началото и края на годината и то още от яслата.Погледнете си мед.картони на последната страница има подобен тест .Има тестове за всяка възраст в ДГ.И това не е нищо ново,а практика от поне 25-30 години и никъде не е казано,че детето трябва "да се изпитва".Просто се констатира развитие на различни навици,умения и качества. Peace

# 11
....

Разбрахме малко преди края на учебната година, когато учителките ни събраха на родителска среща, за да ни обяснят колко са ни разпуснати децата, как питат само за игра и изобщо не искали да учат и щели да покажат по - нисък резултат на изходните тестове  Laughing
Такива нива има в детската градина още при 3-годишните. Въпросите са като на игра, децата не се чувстват изпитвани, поне аз се стараех да го направя така.  Peace
В свидетелствата за успешно завършена ПГ няма оценки! Naughty

# 12
Хаха, тези тестове наистина ме разсмяха, но тъжно. Винаги съм била против предучилищната подготовка в ДГ, а особено сега от 3 група. И какво като синът ми познава формите и цветовете ( нещо, което е научил вкъщи) , адаптирал ли се е? За по-голяма глупост не бях чувала. Но напоследък съм толкова афектирана от образователната система, в частност ДГ, че трябва доста дълго време да дишам-издишам докато се успокоя на неадекватността им.

# 13

Аууууу, не ги е срам тези 5 годишни деца- как изобщо им хрумва да мислят за игра на тази възраст? Срамота! Толкова други неща има за правене, те за игра ще мислят, калпазани.

Това горното надявам се стана ясно, че е сарказъм.

Съгласна съм с тестове за адаптация- т.е дали детето се чувства добре сред връстниците си, в заобикалящата го среда, с режима примерно и т.н. Не съм съгласна да се оценява детето ми колко може да научи на 5 годишна възраст. Единственият му приоритет на тази крехка възраст все още е(не за много дълго) играта и забавлението.Дете е. Не казвам, че трябва да го оставям аз или учителките, да прави каквото си иска, но определено не му е от сега времето да зубри. Bim bam- мога ли да попитам каква беше вашата реакция на тази реплика?

# 14
Za pyrvi pat chuvam za takyv test. A ako deteto e po chuvstvitelno I sramejlivo I ne iska da si kaje?

Общи условия

Активация на акаунт