ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 366
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте, морски поздрав от мен!
Чета ви редовно, но нямам много време да пиша. Миналата седмица тука беше някакъв ад и с Габи явно настинахме от климатика и сега си кашляме порядъчно, а не сме се разболявали. Марти на два пъти беше с около 39гр за по-малко от 12 часа, докато му избие четвъртич резец отгоре. Сега е наред третия предкътник и от два дена има и хаматом там. Иначе ни е супер тук, направо не ми се тръгва в събота. На плажа седим по 2-3 часа и повече не издържаме, защото децата са само и единствено във водата. Rolling Eyes Голяма лудница е тази година.
Гледам, бъзикате Аморето, но аз преди да тръгнем бях в същата ситуация. И на лекар ходих и кръвен тест правих и пак докато не ми дойде, бях в голям стрес. Хич не ни беше до трето в момента, даже щеше да е много сложно, но аз не бих могла да махна живо и здраво дете. Както и да е, радвам се, че не бях.  Grinning

мамамецана, радвам се, че сте минали покрай малкия дявол.

На всички болни мъници, бързо оздравяване!

Това с нощното будене си е до дете. Габи ми се будеше минимум по 3-4 пъти на нощ, а Марти най-много веднъж.

Той в момента е с номер 21, но до есента може не знам дали не трябва да взимам друг номер. На Габи два пъти в годината и се сменяше номера.

В тази връзка, къде изчезна Муцуна? И тя имаше някакви закъснения с цикъла, после изчезна................

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 17:52 от petia_tag

# 436
Каша,понякога за закуска все още ни се яде.
Скоро се озъбихме с кътници и горе и долу плюс кучешки.То затова ставаме в 5-5,30h
Приятно на почиващите.
 Wink

# 437
Аморе, дай да ти пратя малко моя хубостник да го научиш да яде друго освен бисквити  ooooh! абсурд е да му натикам каша със сирене Sad онзи ден го гоних с резен ябълка, после с праскова, не ще и не ще. Ай тия зъби да изникват вече, че.... не ще да дъвче Sad

Аз тъй, нахално, да кажа, че ако отбиете децата, може да не се будят нощем  Mr. Green ритането, блъскането и т.н. и при нас се получава като го взема да спи до мен, за да избегна постоянните разнасяния. Обаче като ми писне, на ен-тия път, го изправям срещу мен и го питам: Кажи какво искаш, кажи?! Той въобще не се буди, но като че ли има ефект, нещо сякаш го изваждам от серията и се кротва Wink

Петя, с тия нощни торти кога ти остана време да бебеправиш, бе, жена Wink  Hug Муцуната шета във ФБ и фотографската тема. Онова съмнение се отрече бързо Simple Smile (клю клю)

Каша давам често сутрин и почти всяка вечер, ако няма какво да предложа от друга (разбирай наша) храна. Риба, за сега, само пюре.

Хремата се качи в нослето и сега секретите са в гърлото. Започнахме два сиропа и един спрей, отделно го намазах с някакво мазило от розмарин и евкалипт по гърдите и гърба, опищя орталъка и го измих. Дано се изчисти секрета, че ще давам антибиотичен сироп. Уважихме тукашната педиатърка, няма как  Rolling Eyes

# 438
Каша давам на седмицата веднъж или дори по-рядко сутрин за закуска. Риба ядем май веднъж седмично според менюто на кухнята - май и при нас я дават в четвъртък (едната седмица в супата, едната седмица в пюрето Thinking)
Не се сещам за какво друго да пиша в този момент, така че ще прекратявам и ще мисля "програмата" за днес.

# 439
Мецанке,  Hug

Иви, Лейла, браво на дечицата!

Каша не съм давала от доста време.

Риба - един-два пъти седмично. Давам му от нашата, не купувам специално за него - пастърва, скумрия, хек, разни филета...

Момичета, не знам дали ще мога да се включа пак днес, но утре заминаваме към Несебър, после до баба ми и дядо ми в Каспичан и ще се завърнем след около 2 седмици - да не ни мислите. Руската рода пристига в понеделник - да стискате палци всичко да мине нормално.

# 440
  • Once there was a Hushpuppy...
Значи, аз се уливам с кашата..... newsm78 - а, той толкова си я обича....
Мерси за отговорите Hug
Полито - приятно прекарване! На останалите момичета, които отиват на почивка пожелавам всичко най-хубаво! И да си починете! Hug

Да ви питам - ядете ли сладко преди да ви дойде?
Аз ям по един шоколад на ден и други сладки всеки път....направо озверявам за сладко.
То, аз си обичам по принцип, но такова нещо - като ламя съм.

# 441
Здравейте от нас , вчера беше ужасен ден , след слеобедния си сън Юли стана , започна да кашля зверски , последваха изкашляния два пъти доста сериозно , не бях чувала досега такава кашлица и започна да се задушава , аз сама вкъщи , грабнах го и го вкарах в банята , пуснах гореща вода да диша , звъннах на нашите да се изтрелват и да тръгваме към спешното , изкарах по после на тераса и нашите дойдоха , отидохме до спешното за орбазон , там трагедия , циганки , с циганета , лекарката я чакахме да дойде 20 мин. и тя докато дойде пристъпа беше поотминал , препоръча ни да не бием орбазон сега , понеже бил доста болезнен и щял да се разплаче , а от плача може да направи по сериозен пристъп , написаха ни един талон , тъй като се очаквало след като е направил пристъп през деня да направи и през нощта , но по-сериозен , та с този талон направо да ни хоспитализират и на въпроса ми кога да очакваме подобрение , тя ми отвърна .. е той си е добре , нали диша ? Shocked  . Говорихме с нашата док по тел , евала на жената , беше в час и отговаряше на всяко наше обаждане с адекватен отговор и съвет , въпреки че не ни е лична . Вечерта , кошмар , горкия не иска да заспи ,а му се спи ,но като се отпусне и започва да се задушава и явно го беше страх , нямахме успех с хапчето което ни изписаха взесто орбазон , повърна два пъти само като го усети . И така , приспахме го на терасата , после го преместихме в кошарата на отворен прозорец и врата , и цяла нощ дежурене дали диша  Cry Какво е това чудо с тази алергия , незнам , така и никой доктор не може да ни каже поне от какво вероятно може да се причини , та поне да знаем от какво да се пазим ...  ooooh! Rolling Eyes Днес долу горе е добре , дано да нямаме такова кошмарно изживяване , защото вчера незнаех на кой свят се намирам , само го държах и стисках , да го усещам близо до мен , а какъв рев му дръпнах , добре ч ебеше мъжо , та да имам подкрепа , че иначе в такива ситуации съм парцал  Tired Това е от нас , после ще пиша .  Hug

# 442
Ох, Минди, ужас  Sad дано не се повтори  Praynig

Ние то леко каране на летния врус, но с изписан антибитик от тъпата заместничка на личната завършихме със среднощно ходене в Пирогов и прием в Инфекциозна за 1 ден, щях да умра  Cry е ми се пише сега подбобности, пуснаха на по обяд за домашно лечение, че вече няма температура и пие вода и си се храни добре, да не стои там при по-болните, с условие ако и съвсем малко се волши веднага да се връщаме.

Нещо само екшъни в темата, дано ние сме последните.

# 443
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Хей, не съм ви чела от не помня вече кога - влизам и какво да видя - някой пита за мен. Споко, закъснението си беше просто закъснение... бях се ошашкала доста де Crazy
Ние сме добре. Правихме кръщане на Ру миналата неделя, всичко мина много спокойно. Иначе децата растат, жегата не ги плаши.
Ру още нищичко не говори, само пищи, за сметка на това няма място в къщата, където да не се е покатерил. Вчера беше се наврял във фурната, след което победоносна се изправи, стъпил на вратата (как не се откърти ooooh!) и всякакви такива подобни, с които не мисля да ви занимавам. Като цяло денят ми минава в опазване живота и цялостта на Ру, време нямам нито песни да пея, нито книжки да чета - превърнала съм се в робот Mr. Green Нямам търпение да го пусна на ясла, а как само се заричах, че ще е след НГ... тц, още на 01.09., ако са отворили го засилвам и дори мисля, че няма да ми е жал Whistling

Минди, много неприятно... стискам палци да мине Hug Съжалявам, че се бъркам, но не си ли се замисляла да отидеш при хомеопат. Моя приятелка след много тичане по болници, инхалации и т.н. най- накрая се обърна към хомеопат и да чукна на дърво детето не е имало пристъпи от много време, а и не е боледувало тежко Grinning

# 444
Здравейте Simple Smile

Аз не съм се включвала известно време, ама тичам с бебока, пък и хубавите емоции покрай бебето на сестра ми ...
Ние сме здрави за щастие, само мъж ми настина малко, ама се оправи бързо.
Минди, стискам палци всичко да се размине  Hug
Мамамецана - добре,че е малкия дявол  Hug
Да ви кажа честно, аз тъкмо се оциклих (и ми беше супер зле) докато четях за Аморето и се замислих, колко бих завидяла благородно   bouquet  Та се замислих за плануването на второ  Laughing
На въпросите - яде каша сравнително често, а риба изобщо - заради обривите лекарката каза да не му давам  Sad
Теди ще тръгва на ясла. Малко мие терсене, ама се надявам да му хареса Praynig Тъкмо днес най-накрая има малко раздвижване в новата работа - другата седмица подписвам договора с МВнР (стискайте палци всичко да е ок). А даже и днес ми се обади шефа - да се връщам  Crazy Супер много ме изненада, но ще разбера за какво иде реч в понеделник.
Поздрави от нас за сега, ще пиша пак тия дни  Hug

# 445
Грети, и други са ме съветвали да го отбия, та да спи. Не мисля, че е от кърменето. Аз съм била неспяща и супер злояда (а не съм кърмена хич), но пък много кротка. Баща му е спял и си е хапвал, ама е бил яко бяс (така че, какво ли да очаквам  Mr. Green). Ама да се похваля, че снощи се буди само 5 пъти, и успях да се наспя като бял човек. Хахаха, сигурно за някои от вас звуча като луда как мога да се радвам на "само" 5 събуждания.  Laughing
Мамо Мецанке, не се оливаш с кашата, споко. Щом му харесва - давай. Кашите сега са обогатени с доста полезни съставки, и не правят бебетата дебели (като преди), а и като добавяш масло и сирене или пресен плод в нея, става още по-полезна.  Peace Сладко ми се яде понякога толкова, че цял шоколад едва ми утолява глада - и това е, откакто съм родила. С цикъл не го свързвам (а и 10мес нямах, тогава пак толкова здраво ми се ядеше). Ама ти си такава фина, няма от какво да се притесняваш.  Wink
Полито, хубаво да си изкарате и да сте здрави!
Грети, хубаво да го науча, ама и при нас има дни, в които само с гоненето си оставаме.  Laughing Като му се яде - яде, като не иска - по цял ден може да си отнесе само на кърма. (Така че най-много и Председателя да направим кърмаче, ако ми откаже кашите.  Mr. Green)

Анито, как 41 номер бе, жена? Аз най-много 37-8 бих ти дала! Тя Иви преди време беше повдигнала въпроса за връзката между големината на мъжкото стъпало и някои органи, интересно при жените как стои въпросът?  Thinking hahaha

Минди, какъв кошмар! Дано да няма повече такива пристъпи! Какво ги причинява? Ако е горещият влажен въздух, мислили сте да отидете някъде другаде за няколко дни? Санатариум, например, с медицински персонал?

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 16:28 от Amorevole

# 446
  • Пловдив
Ох, Mindi, насълзиха ми се очите. Много мъчно ми стана за Юли, а и за вас като си представих как си се чувствала. Мога само да те поздравя за адекватната реакция. Знам, че за алергия се прави кръвен тест, но не знам дали може да се направи на малко дете, защото, знам, че те дупчат по цялата ръка. Това което се сещам да ви препоръчам, като не искам да се меся, просто давам съвет, е да идете в Сандански на почивка.
Алиена, стискам палци Никата да оздравява.
gmarinova, да, знам, че повечето кърмачета се будят, ама хич не ми се иска да я отбивам. Толкова ми е приятно като си я гушкам и си суче, а и като си представя колко ми беше трудно в началото това кърмене и как стисках зъби и през какво ли не минах, няма да се откажа сега.  Naughty Ще си я кърмя и няма да се наспивам, това е.  Wink Иначе на два пъти я взимах при нас-като я сложа между нас и заспива моментално и не се върти, обаче гледам да си я слагам в кошарата, защото много се страхувам, че ще привикне при мама и тате и после не знам как ще я отучвам. Та за това ставам по 100 пъти да я люшкам, да я кърмя, но не я взимам при нас  Crazy Какво да направя, искам детето да си спи в леглото, а не при нас.
Ние сме добре. Няма апетит и това ме притеснява, но се надявам да е от зъби. Като си помисля, че преди да я хване този вирус си изяждаше всичко от кухнята, а сега най-много по едно пръстче. Дано започне да се храни пак.
Аморе, как ме разсмя с тези 5 събуждания.  Grinning И в същото време ме успокой, че и вие имате дни само на кърма.
Хайде лек ден!

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 16:32 от ninand

# 447
Минди, Алиена  Hug  Hug

Аморе, Нина, как ще отбивате, ей, аз се шегувам Simple Smile

Гити, и си траеш, а?!

# 448
  • Once there was a Hushpuppy...
Mindi, Aliena - дано вече мъничетата са по-добре Praynig Преживяли сте огромни ужасиии....
Ще чакам само хубави вести от вас Hug

# 449
Миличкият Юли,защо се случват такива неща на децата Sad и той се е изплашил!
Алиента,дано всичко да е наред!

Риба давам рядко,когато се сетя да сготвя (нали не сме на кухня вече),каша Еми много обича,вземам и най различни.

Да се похваля,приета е на яслаааааааааа newsm44 newsm68
в Санаториална сме от първо желание.Сега не съм наясно трябва ли веднага да я запиша?
Кога трябва да я пусна? Аз исках от към средата на септември да тръгне по малко.
И още нещо-ще ми спрат ли майчинските като я запиша? Какви са таксита за детска ясла?
(ако не ви обременявам с въпросите Embarassed)

Общи условия

Активация на акаунт