ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 366
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • София
ГретиHug за Петърчо. И бързо да се оправя..

Георги и той нещо покашля, че сега ще го водя на джипито... 

Гити, не се притеснявай за яслата. Много бързо свикват. Още са малки и няма никакъв проблем. Даже на Жорето повече му харесва там, отколкото в къщи. Много съм доволна от този факт  Simple Smile.

Ние сложихме ваксината за шарките преди 2 седмици - и засега нямаме проблеми. Дано да е все така.

# 466
Благодаря ви момичета ,  Hug . Ние от вчера сме с инхалатор , голяма борба беше докато го накараме да прави инхалации , въпреки че самия инхалатор е направен като мече , специално за малки деца , пак беше рев . Иначе положението е пак същото , здраво буха , такава кашлица че който я чуе настръхва , навън почти не се закашля , но вкъщи е някакъв ад . С две думи няма подобрение , май скоро няма и да има , но дано поне да не прави пристъпи . Praynig

Благодаря ви и за съветите Hug Hug  , като поотмине малко положението и си събера мислите ще ви разпитвам за хомеопатията , а за планина обмисляме , но трябва да се оправи , сега не мърдам никъде , че с тези пристъпи  ooooh!

Ани , ние гълтаме Ериус сега , вентолин предния път ни бяха предписали .  Hug

Алиента , дано Ники да е оздравял вече  Praynig Hug

Рая , поздравления за приема , дано бързо да свикне Еми и да нямате проблем , за майчинството питай в счетоводната тема как стоят нещата .  Hug

Близначкова , ние я сложихме ваксината през Юни , но наистина изчакайте да минат жегите и тогава я слагайте , при нас нямаше ниаквки отражения  Hug

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 22:47 от Mindi

# 467
Нахлувам пак нечела и непросветена и моля да ме извините. Влизам с предложение за среща утре сутрин в морска градина Варна. Не знам дали ще се организира някой, но моята оферта е 10:30ч на входа на Морската  Peace

# 468
# 469
Здравейте! Ние изкарахме кошмарна седмица с висока Т и гнойна ангина, разтройство което успях да овладея за два дни, сега е по-добре
Бързо оздравяване на всички болнички   Praynig
1.Каша спрях да давам от около половин месец (като изключим лечебната тази седмица)
2. Риба давам веднъж-два пъти седмично до сега съм давала хек, скумрия и акула, като за акула умира
П.п Ние сме доста назад с ваксините предстои ни а слагаме третия Пентаксим но първо трябва да се оправи

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 16:05 от anjeelina

# 470
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Ние още не сме я сложили. Много закъсняваме, хепатитната на година чак я сложихме ooooh!

# 471
  • София
Ние се прибрахме и сме на линия  Simple Smile

Mindi, ужас си изживяла, направо ми настръхна косата. Ако ще посещаваш хомеопат, няма нужда да чакаш детето да се оправи, напротив, сега е момента да действаш. Peace
Алиена, лоша работа са това болниците, но важното е, че поне е било за съвесем кратко и дано да не ви се налага пак да влизате.

# 472
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но редовно ви чета, та съм в час Simple Smile

Дано болните се оправят по-бързо!

Ние тръгнахме на градина - казвам ние, т.к. ходим заедно. Първите 2 дни Стефан и баща му бяха за по 2 часа, а утре и вдругиден аз ще ходя с него. Взех си отпуска за целта Simple Smile. От сряда или четвъртък вече ще почваме и сам да го оставяме, когато вече е свикнал с учителките, децата и обстановката. Много ни харесва градината, учителките са много мили (3 учителки на 15 деца, като май 6-7 са на възрастта на Стефан, а останалите между 2 и 3 години). Стефан се чувства супер добре там, играе и после на обяд като си идват, е каталясал и веднага заспива след като обядват.Утре ще останем за цялата програма, т.е. там ще обядваме, там ще спи, а аз ще съм там през цялото време... Дао така да му харесва и като почне да остава сам.

иначе коментирахте номерата - неговия крак много бързо расте, и сега му взехме есенни маратонки 23 номер  #Crazy малко са му големи, но предния номер му бяха на ръба, и не посмяхме...И сега прилича на малкия Мук Simple Smile Ама си ходи с тях де! Каша отдавна не яде, въобще всякакви пюрета отказва - трябва да има големи парчета за дъвчене Simple Smile Яде си от нашата храна (без подправки), и режима му е като нашия - закусваме, обядваме, вечеряме заедно, само дето има една следобедна заксука в повече от нас Simple Smile.

Иначе много обича с колелетата да излизаме - има си седалка отзад, и много се кефи като се вози. Днес си направихме един преход около 60 мин с колелетата до една площадка, после той игра, бесня, и сега заспа като заклан веднага щом го сложихме в кревата.

Кажете с миенето на зъбите как процедирате. Ние мием зъбите зааедно - той има 3 четки за 7/те зъба, които има. Много му е интересно - застава на едно столче до мивката, и аз си мия зъбите, а той с неговата четка (понякога с 2 / във всяка ръка по една) и той уж мие. НО не ми дава аз да бръкна да му ги измия като хората (без паста сме засега), а аз не искам насила, за да не му създам неприятно усещане от тази дейност. Та засега сам ги мие, приятно му е и интересно - само дето не съм сигурна дали и въобще ги е измил. Вие какво правите по въпроса, да си сверя часовника? Ние във вторник сме и на първия ни зъболекарски преглед (викат всички деца на 1година профилактично), така че и там ще питам и ще споделя какво са ни казали.

Лека и спокойна нощ ви пожелавам!

# 473
Снеже, аз му ги мия и то често пропускам. Качвам го до мивката и с четка и малко детска паста. Обаче не може да плюе и гълта всичко, само плакнем устата. За сега няма желание нито сам да яде, нито четка да държи.

Анжи,  Hug

# 474
  • Плевен
Снеже, радвам се, че Стефчо му харесва в градината. Дано все да е така!

Аз на Преси зъбите още не ги мия, а май трябва от сега за да се изгради този навик.

Аз искам да ви попитам: Изявяват ли желание и хранят ли се вече сами децата ви? Защото Преси вече отказва почти всичко, което му давам с лъжица, иска филийка или парчета, които сам да държи сам да си яде. Направо в чудо се видях.  Whistling Взе да отказва каша, кремчета, дори супата и яденето от кухнята,, вече няколко дни с желание яде само домати, ама мнооого, и от време на време малко хляб и сиренце. Но ако може само на домати ще бъде. А, и динята забравих, и тя му е любима. Дано да е временно и да е от зъбоникненето.  Praynig

# 475
  • София
anjeelina, Дано Гого бързо се оправя!

Аз не съм си поставила за цел да му мия зъбите, а и не дава да му бъркам в устата. На Габи изчаках да и избият по-голямата част от зъбите, а и тя вече си разбираше и ги миех с бебешката паста на Дентокинд. Марти обаче, че не може да не прави всичко като нас и се качва на столчето до мен, мокри си четката на чешмата и търка ли търка.  Laughing

Относно храненето, много отдавна не дава друг да го храни. Сега е решил, че и с лъжицата сам ще се бори.  Mr. Green Не че има шанс скоро да се справи де, но има огромно желание. Сега съм му сипала в една купичка малко корнфлекс, да прави сухи тренировки.  Wink Иначе отдаван се справя много добре с вилицата. Беше голяма борба и за столчето на кака му, с което сяда на малката масичка в хола. Добре, че свекърите бяха купили преди година и те същото, защото не можехме никъде да намерим такова. Сега си сядат и двамата и се хранят като големи деца. Simple Smile

# 476
  • Пловдив
Зъби още, не мия с паста, но често й чеша венците с един силиконов накрайник., Много й харесва. Но мисля скоро да купя паста и да започна.
anyto, да, изявява такова желание, особено като е с нас на масата. Иска да ми взима вилицата и редовно си боцка от салатата. Кисело мляко й давам да яде сама. Тя като види кофичката и си иска лъжицата за да се храни самичка. Във ФБ съм качила и един клип как яде и крем супа. Такива по-гъсти неща я оставям да се храни сама. Но когато е нормална манджа аз си я храня, а и тогава тя не проявява желание което е добре. Единствено за кис. мляко иска сама да си го яде или да яде с моята вилица.  Grinning
petia_tag как изкарахте?

# 477
  • Once there was a Hushpuppy...
Наш Криско не проявява никакво желание да яде сам. Като вземе случайно лъжицата почва да пляска с нея в пълната купа и по масата на столчето му. Голям ужас е и аз не му я давам.

Зъби не мием, защото имаме 3 пораснали и в момента ни растат 2 едновременно, така си и избиха. А, той не дава да му бъркам в устатa, освен ако не е за да го мажа с гел за венци. Само това дава.

Ваксината за Морбили, Паротит и Рубеола ще слагаме тази седмица в сряда. Извикаха ни Sad
Ама трябва, няма начин. А, и най-интересното беше, че педиатърката му ми каза по тел. - ние не сме му взимали кръв и урина, защо не си ни казала? Stop Ами, аз и казах тя защо не ми е казала, като бяхме на консултация един ден преди РД...А, тя - ами, то, компютъра бил отчел че все още е на 11 мес. и затова....тя не се била сетила, видиш ли ти. И така, в един ден всичкия ужас. Та, съм малко на тръни от тази ваксина. И аз като другите ще се моля да нямаме проблем Praynig

Честито на Рая за приема за ясла Simple Smile
Болничките да се оправят, милите Hug

# 478
Здравейте и от нас , Юли от вчера е малко по-добре , но го казвам плахо , че подобрението е минимално .

Много духливо и хладно е тук при нас , особено сутрин и вечер , как е времето при вас?

За храненето отдавна проявява желание да се храни сам , като сме на масата хваща вилицата и боцка и хапва кактото успее . а иначе храна която може да държи и да си я хапва сам няма начин аз да му я дам в устата  Crazy Вода и сок пие сам , има шишенце до кошарата и вечер си става и си пийва водичка самичък ако ожаднее .

Зъбки още не мия , а май трябва вече , имаме 12 налични  Whistling

По въпросите ,

Каша не съм давала сигурно повече от 6 месеца

Риба давам , когато има в ДК , мисля че в седмицата веднъж присъства  Peace

Мамамецана , и при нас беше всичко наведнъж и ваксината и кръв , само урина не бяхме взели , Успех  Hug

# 479
Здравейте банда,
ние сме си у дома вече след 23 дневен престой при мама.
Очаквах че ще видя нова тема, ама с радост виждам че сте си в старата, за да не чета много, ще се опитам да попрочета какво сте писали и тогава ще се включа пак.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт