Бродирана красота - Гоблени 75

• 103 132
  • 706
  •   1
Отговори
# 405
Лили Проданова- поздравления за хубавите гоблени    bouquet
погледни в този сайт-има всички бодове нагледно обяснени
http://prettyimpressivestuff.com/stitches/
дано да ти свърши работа!
Успех!

# 406
Здравейте момичета - имам питане относно икона на "Св. Петка" - намира ли ви се схема?
skrejanka7777 е писала назад в темите, че шие малък вариант на иконата, но ....
Помагайте - моля ви  Hug
http://kosibosi.snimka.bg/tapestries/t-rsi-se.494540.19980112

skrejanka7777   bouquet БЛАГОДАРЯ   bouquet 
                            beer cheers Popcorn

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 15:33 от krk_kr

# 407
  • Бургас
Пепен благодаря много, хубава работа свърши Hug Hug

# 408
krk_kr да , аз зимата ших малкия вариант на св. Петка, комплектовка беше на Гинокардия. Мисля, че беше около 9лв. компблектован с ДМС конци. Много съм доволна от резултата. Ореола на св. Петка го ших със златисто ламе и резултата беше много сполучлив. Съжалявам, но не съм го снимала, ако искаш пиши на лични и ми дай адрес да ти  пратя остатъка от конците и схемата. От същата серия ших малък Исус, Плачеща Мадона. Съжалявам, че не се предлагат на сайта им. В магазина им в Стара Загора има богата колекция. Ако проявяваш интерес, следващата седмица ще ходя, мога да проверя за актуални цени. Редовно преглеждам и се радвам на ушитото от всички вас, но рядко се включвам. Аз последно приключих с Вратата към рая. Ще снимам след рамкирането. Сега не мога да реша какво да шия, имам приготвени няколко. Не смея да започна кръсчета все още, а страшно ги харесвам- имам двете ангелчета на Ланарте, Тигъра на черна панама на Димешън- подарен ми от съфорумки за мой празник, Пролетина- подарък от една страхотна наша съфорумка. 

# 409
  • Плевен
Момичета открих сайт с много схеми но в РМ, по дизайнери ! GrinningПробвах с пермин и станах  #CrazyВсичко е тип rar и трябва да се разхивирва ! Thinking ooooh!На който му се играе или му трябва нещо и знае на кой дизайнер е, успех! Hug Peace

http://uploadbox.com/box/poproizvoditelaym

# 410
  • гр.Добрич
Момичета в голяма чуденка съм. Започнах ламето на Казанската Богородица, но не пише с колко ката да го шия. Всяко конче е от 2 нишки и пробвах с 1 конче, но толкова е твърдо, че не мога да преценя. В упътването на Солария нищо не пише.

# 411
  • Пловдив
Момичета в голяма чуденка съм. Започнах ламето на Казанската Богородица, но не пише с колко ката да го шия. Всяко конче е от 2 нишки и пробвах с 1 конче, но толкова е твърдо, че не мога да преценя. В упътването на Солария нищо не пише.
Аз по този повод се обадих във фирмата и от Солария ми отговориха, че зависело от дебелината на самото ламе (слагали различни ламета и затова не можело да пишат нищо в упътването) - трябвало аз да си преценя на място, като принципът е дебелината на ламето да е същата като дебелината на другия конец!!!
Аз лично и Казанската и Йерусалимската Св. Богородица ги ших с 3 нишки от ламето (голяма играчка падаше докато ги разделях, но така си реших) и съм доволна от резултата.

# 412
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
newsm68 newsm44  СВЪРШИХ ГО!!! newsm68 newsm44
От 21.10.2009 до снощи. Сутринта сметнах, че докато съм се занимавала с него съм ушила други 13 малки и средни гоблена. То не бе мъка, то не бе зор... Но УСПЯХ. Това ми бе първото 1:1, готова комплектовка на Милена Стил с конци Ариадна. Конците не ме притесняват, защото аз с такива шия, но схемите са им ....... Ших още един техен и са прекалили с единичните бодове, а пък и като бе 1:1 единичните бодове ми дойдоха малко в повече.  Но крайния резултат си струва.

# 413
  • София
ba4iiska,  великолепен е! Определено си е струвало усилията!

# 414
  • гр.Добрич
ba4iiska браво за големия гоблен, но като че ли не е добра комплектовката.

Bilkova, знаех си че ще се включиш. Пробвах и по твоя метод, но става дебеличко и конците започват да се трият един в други ламето се разделя от конеца. Снощи стоях до 02ч. и накрая от яд го захвърлих гоблена. Пробвах и с омекотител, но не става по-лесно. Може деня да ми е бил каръшки.

# 415
  • БЪЛГАРИЯ
      Привет! Много ми е мъчно и срамно, че не съм прочела всичко, но НЯМАМ Нет!!! Имам с какво да се похваля, но "петте" минути на чужд компютър не са ми достатъчни! А и много "материал" имам за отхвърляне! Засега само ще се разпиша, за да не ви изгубя! Надявам се проблемът ни  с доставчика да се разреши, та да мога и аз да покажа нещичко!
      Поздравявам ви от все сърце за красивите неща! Много ме радвате с творбите си! Надявам се някой ден и аз да стана толкова добра!
      Не знам кога пак ще мога да ви видя, но до тогава ви пожелавам спорна и плодотворна работа!    bouquet

# 416
  • Пловдив
Спинки, пробвай с два ката тогава - хем ще ти е по-лесно разделянето  Peace
А за разнищването, аз послушах съвета на Хипчето - няколко пъти прекарвах конеца през кърпичка, напоена с омекотител и имаше ефект (сякаш се плъзгаше по-леко), но е много важно и конецът да е сравнително къс, че като е дълъг просто няма как да не се разнищи от толкова бодове.  Hug

# 417
не съм много запознат, защото досега съм шил само 1 гоблен с ламе: Благославящия Христос на Солария, и доколкото знам ламето се шие в 2 ката. Дърпате една нишка и същата като се прекара през иглата става на 2 ката и така се шие, защото ако се вдянат 2 нишки, след като се прегънат стават 4 ката - което си е много трудно да мине през малката дупчица на БГ-панамата; а при 3 нишки стават 6 ката което наистина е постижение Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 19:19 от petli

# 418
Привет момичета,дали на някой му се намира схема и ключ на това гобленче на Дим.

# 419
  • София
Привет момичета,дали на някой му се намира схема и ключ на това гобленче на Дим.

Дай ми имейл, че са много страници + xsd

Общи условия

Активация на акаунт