На планина или на море, къде ли мама Януарчето ще заведе

• 26 700
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, за пръв път влизам в този форум, но сега виждам че е тъкмо за нас. След 4 дни Гоши става на 7 месеца. Искам да попитам нещо за захранването, давате ли плодово пюре и кога? Нашата педиатърка каза да давам между храненията, но то се получава като отделно хранене. Режима ни е следния-Сутрин 200 мл АМ, в 10ч. 130 гр плодово пюре и 60 мл АМ, после зеленчуково пюре с АМ в същото количество, към 6,7 ядем каша и после към 22ч 180 АМ, стават 5 хранения, но не давам месни пюрета, а от желтъка се засища много или спи или го повръща, така че го спрях засега.   

# 631
Здравейте, ние пак сме с някаква хрема.... аспиратора май стана мой пръв приятел  #Crazy Както и да е, гледам седят бебчовците, пълзят, имат зъби и си хапват добре, ние не правим нищо от тези неща  Mr. Green  Е седи по малко, но ме е страх да я оставя сама да седи, аз да си върша нещо примерно  Rolling Eyes Пък и няма два поредни дни, в който да яде по едно и също време... не мога и не мога да й шпдредя деня и това си е ...ето сега спи  Shocked До сега не спеше по това време...  ooooh! Луда работа  Grinning

sunrise7 честити 7 месечета на Вито и всички негови набори   bouquet

# 632
  • София
И при мен няма два дни с еднакъв режим  Laughing преди се ядосвах малко, защото така нито мога да я оставя, да речем в събота или неделя, на някого, нито мога да си планирам излизания с други майки, особено когато е по-далече и има уговорен час за среща. Което ме подсеща, че аз хубаво съм се наканила за утрешната среща, ама да видим Яна какво ще измисли по въпроса утре сутрин  Mr. Green

Иначе няма зъби, не пълзи, само се обръща и е започнала пак да спи на една страна като малко бебе. От няколко дни я гледам, че докато лежи, си надига главата и я задържа по няколко секунди, да не изпусне да види нещо  Laughing

Честити седем месеца на всички навършващи ги днес бебоци   bouquet 

Допълвам си поста с инфо за тези от вас, които като мен са решили, че им е време за лятна количка  Grinning  В Пени Маркет от утре до 18 август има промоция на количка на Чиполино, моделът е Инес, намалена е от 80 на 64 лева мисля и се надявам да се сдобием тия дни с розова такава  Simple Smile

Ето линк към модела: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=383

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 11:21 от pyari

# 633
Здравейте  wavey

Тези дни почти не ми остава време, но ви чета де  Mr. Green Искаше ми се да се включа по доста от обсъжданите теми, но Ицко си търси своето  smile3541
За срещата ще направя всичко възможно да дойда, дано не изникне нещо непредвидено до утре. И аз не съм от най-ориентираните и незнам къде е този слон  hahaha   Blush Ще се опитам да ви позная от снимките  Wink Ако все пак видите една кръжаща мама с червена количка - Татитче, като вашата - свиркайте, аз ще да съм. Ще взема да лепна един стикер на количката януарка 2010 та да не се разминем  Joy

Илиндичка, разбирам те идеално и аз. И моят мъж е постоянно на работа, няма събота, няма неделя  ooooh! само и само ние с малкия да сме добре. Надявам се да изкарате една чудесна и зареждаща почивка, пък ще наваксвате другия път с тати  Hug

Герганче, споко, не сте единствените без режим. Ние сме същата работа. Кога яде, кога спи, никой не може да разбере. Всичко става, когато той си пожелае. Свеки само мрънка, че това дете още от сега ни действало, какво ли щяло да стане като порасне. Ама то ние сме си били виновни  Mr. Green Вчера примерно хапна на обяд ( около 12 ) малко зеленчуково пюре и излезнахме на разходка. Докато не се прибрахме ( към 17:30 ) не пожела да пие нито мляко, нито вода, а поне 15 пъти му предложих. Голямо разглеждане падна  Laughing В тази връзка да кажа, че и аз се стремя да поема предимно мляко все още детето. Той и без това не е много очарован от яденето с лъжица. И аз бях чела, че до годинката трябва 75-80% от поетата храна да е мляко. Затова и общо грамажа за деня не е никак голям. Последните дни се храним горе долу така: сутрин някъде изпива общо около 200мл ( това 2-3 будения от 3:30 до 7:00 ), след това предлагам каша - 60-80мл, следва зеленчуково пюре 30-50 гр като плодовото( пак толкова като грамаж) го давам или за десерт или следобед. Другото е кърма или при недостиг АМ, когато и колкото поиска  Whistling Да си кажа, че не винаги предлаганото се изяжда и някое от изброените бива изядено от мама.

Честити месечинки на всички бебоци, ставащи днес на 7 месеца и от нас!  newsm51

За починалото детенце незнам какво да кажа, просто е ужасно  Cry И ние сме на четвъртия етаж и в детската стая има тераса, ще трябва да имам очи и на гърба съвсем скоро.

Още нещо мислех да пиша, но к'во беше  Rolling Eyes Отивам да стерилизирам шишета и помпи, хубав ден, момичета!

# 634
Честити 7 месеца на Вито на sunrise, Веселина на ra4e, Бояна на ilindi4ka, Кателина на zayoo, Симеон на Svetlencetoo, Ивайло на nikikol82! Да растат здрави и много весели и щастливи деца!  Two Hearts Two Hearts txtloves

# 635
  • Стара Загора
Привет и от мен. Днес и аз се сдобих с това пластмасово ренде  Mr. Green Литълчето ни зариби повечето, не съм го пробвала, но мисля че е същото. Купих го от левчето, ама за 2 лв  Laughing Следобяд ще настържа круша.

# 636
Сиер, на сметка си го взела, на нашия пазар е с 0.60 лв. отгоре.  Wink Grinning Няма да съжаляваш, не изглежда нищо особено, ама върши супер работа.   Peace

# 637
  • Стара Загора

Сиер, на сметка си го взела
Направо далаверка  Wink Който иска - пращам  Laughing Има различни цветове хихи.

Е седи по малко, но ме е страх да я оставя сама да седи, аз да си върша нещо примерно  Rolling Eyes

Герганче в кошарата не я ли оставяш седнала? Няма къде да иде, а ако имаш обиколници няма и да се удари ако се килне на една страна. Ники го оставям сам в стаята най-редовно, пък аз в кухнята правя нещо. Като му омръзне надава вой Laughing Лошото е, че бързо му омръзва  Laughing

# 638
Има различни цветове хихи.

Хехе, е явно при вас има разнообразие, при нас са само оранжеви и жълти.  Laughing

Днес срещнах в квартала Гитадам със нейната Стефани, много е сладка, толкова лъчезарна, дружелюбна и усмихната. Стоеше стабилно в количката. И Светозар вече стои на дупе и взе и в количката да му харесва седнал, но още се клатушка като матрьошка.  Simple Smile

# 639
Честити месечинки на бебковците Simple Smile!

Майтапа настрана, явно директно на пържоли и кюфтета ще минава мойта мома  Mr. Green ,снощи ме побърка пищене и сукане по сто пъти, днес ще търся хомеопатичното дето го препоръча рабитчето, та да видим ще има ли файда.

И ние сме без никакъв режим, но то по принцип аз съм си неорганизирана, така че това идва от мен.

Илиндичка, ти не беше ли от Пловдив?

# 640

Е седи по малко, но ме е страх да я оставя сама да седи, аз да си върша нещо примерно  Rolling Eyes

Герганче в кошарата не я ли оставяш седнала? Няма къде да иде, а ако имаш обиколници няма и да се удари ако се килне на една страна. Ники го оставям сам в стаята най-редовно, пък аз в кухнята правя нещо. Като му омръзне надава вой Laughing Лошото е, че бързо му омръзва  Laughing

Днес я оставих на спалнята седнала, аз се обличах пред нея...за нула време се килна напред и си удари главата в долната табла  #Crazy  До сега се клатушкаше само настрани.... та от там бях обезопасила, ама напред не го очаквах... Та спокойно може да ми връчите титлата "Най-безотговорна майка"  #2gunfire

# 641
Здравейте, момичета! Hug

Да докладвам и аз за рендетата. Има такова нещо в магазинче на кварталното пазарче срещу 2 лв, но ми се видяха много големи отворите – около 6-7 мм, т.е. колкото големите на класическото метално ренде. И отдолу си има съдче за събиране на настърганото. Сиер, Рабит, тези, които сте купили с какви са? А снощи ходихме до Карфур и Пикадили – няма  Mr. Green
Режим Дилянка има. Мноого е приблизителен, но ми позволява да си планирам деня и ако има по-сериозно отклонение от него по наша вина, не й се отразява тежко  Grinning
pyari, и нашата глезанка отново започна да спи на една страна с протегнати крачета и ръчички напред. И така заема повече място на спалнята. Следобед в кошарката си спи в много по-компактен вид, но нощем на спалнята иска пространство детенцето  Laughing
Като казахте обиколници, аз сложих една олекотена завивка под матрачето на креватчето й. Отпред я вързах за решетките, а отзад просто е преметната. От тесните страни слагам по една възглавница. Ами, нямам сега пари за обиколник. Пък детето много си хареса новата придобивка. Но пак, основно е в ръцете ми. Имаме наследена мека кошара, но нещо хич не й е комфортно в нея Mr. Green
Честито на бебенцата, навършващи 7 месеца днес и най-вече на техните майки!   Party Time

Искрено съчувствам на всички момичета, чиито мъже са много ангажирани и имат малко време за семейството Hug Общуването с приятели и роднини колкото и да е зареждащо,по никакъв начин не може да замени това със съпруга/таткото. Поне у нас е така.

Хубав ден, дами!

# 642
Привет и от нас
Mischievous и аз му давам Дентокинд и има ефект определено. Доста по- спокоен е.
За оставянето- няма начин да го оставя сам. Иван постоянно иска да го нося и не се заиграва с нищо сам дори за 5мин. Батко му и той си иска своето и не питайте как се справям  Laughing
Също е започнал на разходка да иска да го нося, което хиб не ме радва, че ако знаете какъв баир изкачвам в жегата ooooh!Замислила съм се сериозно да си нося и кенгурото на разходка
За режима на ядене- Иван яде зеленучково и месно на обяд и каша или пасирани сурови плодове към 5часа. През останалото време суче активно. Като гледам скоро не мисля да въвеждам друго твърдо хранене, а и се чуда освен за закуска, няма кога да го предложа.

Тези рендета изглеждат практични
Ще потърся и аз наоколо. Иначе имам пасатор към миксера и за половин минута му пасирам плодовете, но вече е започнал да се плаши и може да се снабдя и аз с едно ренде  Peace
Хайде целувки от нас засега  Hug

# 643
  • Стара Загора
Ето такова е:

# 644
Да докладвам и аз за рендетата. Има такова нещо в магазинче на кварталното пазарче срещу 2 лв, но ми се видяха много големи отворите – около 6-7 мм, т.е. колкото големите на класическото метално ренде. И отдолу си има съдче за събиране на настърганото. Сиер, Рабит, тези, които сте купили с какви са?

Ани, ето тук има дори клипче и точно за такова ренде става въпрос, само че това на клипчето е стъклено, но пластмасовото е точно същото. Няма никакви отвори, ти явно нещо друго си гледала. Това прилича на рибка: http://www.ulula.co.uk/html/glass-graters.php

Сиер ме е изпреварила с картинката.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт