Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 866
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички!
Не съм прочела всичко но от време навреме влизам.
Аз съм в 13-та седмица и ще имам близнаци.За пола знам само на едното,което ще е момченце,а другото само се върти може би е срамежливо момиченце.Сега съм в някаква паника заради скъсена шийка на матката,която миналата седмица бе 28mm,но вчера при друг лекар бях и ми каза,че е против серклажа заради инфекции и че съм добре.Днес ще ходя при д-та която ще ми следи бременността и ще искам и нейното мнение.Леко бременеене на всички мами.

# 181
Привет и от нас, с отчет от болницата... хихихи
И от двете ми ръце висят игли, кабели, маркучи... идват хора в бели, виолетови и зелени дрехи, кой носи нещо, кой взима нещо, кой окачва други абели... изпуснах им края вече.

Инер, и аз съм със скъсена шийка още от началото, ако лежиш достатъчно и нищо тежко не носиш може да се подобри... На мен ми бяха забранили и шише вода да вдигам. Около 19тата седмица дължината на шийката се увеличи от 2,7 на 3,5, но аз не взех май цялата работа на сериозно - то и как? Имам едно динозавърче вкъщи, което си иска внимание и грижи. Серклажа тука същото е доста отрчен, да не кажа, че не се ползва.
Не се преуморявай, не чисти, не пазарувай!

# 182
Айлан, двуплодна и изобщо многоплодна бременност не е нещо, което се случва между другото. Усложненията, които могат да възникнат, са много повече, отколкото за една нормална едноплодна бременност. Това, че със сигурност са ти казали, че са еднояйчни, ме кара да си мисля, че вероятно плацентата е само една, както и външният околоплоден мехур. Или освен общата плацента и външен мехур, не е изключено и вътрешният да е общ, което е много рядко. Това е още една предпоставка за по-сериозно наблюдение, поне веднъж на всеки две седмици. При близнаци изобщо не бива да се пропуска и феталната морфология. Няма да те плаша с по-конкретни неща. Но при положение, че бебетата са еднояйчни и има вече разлика между тях, е наложително да вземеш спешни мерки. Не знам какво ти говорят роднините и какви са те (лекари или не), но според мен не бива да гледаш лекомислено на бременността си. Не отлагай преглед при сериозен специалист. Тук има момичета от Пловдив, които могат да те насочат към добър лекар, който прави фетална морфология. Близо ти е (виждам, че си от Стара Загора), а и вероятността да има свободни часове за следващите дни, е по-голяма, отколкото в София. пиша ти всичко това, защото самата аз съм родила еднояйчни близначки и заради това съм си имала неприятности по време на бременността.  Hug

# 183
Благодаря ви момичета. Проблемът ми е, че докторката е в отпуск до края на другата седмица и ще ходим на преглед чак на 10.08. Аз естествено на моменти започвам да откачам, особено пък с това стоене вкъщи. Иначе и при нас движенията са по-скоро като наместване, макар че няма изгледи поне засега да се обръщат - и двете са седалищно разположени, но вчера едната помръдваше много рядко и се притесних - днес вече всичко си е съвсем нормално  Hug.
А имате ли проблем със запушване на носа - аз почти не мога да спя от това - вечер се запушва, а на сутринта нищо ми няма  newsm78.

# 184
Здравеите момичета,сега се връ6там от преглед и съм малко притеснена!Бременна съм с близнаци-инвитро,на една и съ6та дата бе6е инвитрото и на една приятелка,тя е бременна с едни4ко,но неиното бебе отговаря на 8-ма седмица,а моите бебета на седма Confusedчухме тоновете,доки каза ,4е са добре,но аз се притеснявам с тази разлика в седмицата.Това дали е нормално при близнаци? Confused Confused Confused

# 185
Да наистина движенията не са като преди.Но мен доста ме боли като се наместват и изпъкват ту от едната ту от другата страна на корема ми.При вас така ли е? Rolling Eyes
Нямам търпение вече да се раждат, да си ги гушкаме с тати Hug
Моята докторка също е отпуска, така, че ако стане нещо не знам- в болницата направо Shocked
baiobaio моят нос също е запушен през нощта и ако не е отворен прозореца не мога да спя, задушавам се newsm78

# 186
  • София
МАлко новинки за бебките ми  Heart Eyes
Вече сме 1100 кг. и  980 гр папкат по 20 мл и на Вики системата е на доизтичане и ще я махнат като изтече!
Докторката каза да се въозръжим с търпение и като станат 2100 кг. ще си ги вземем в къщи! Praynig

Емануела,добре дошла и не се притеснявай за тази разлика! Hug  bouquet

# 187
  • София
Моят нос не е запушен, но и аз се "задушавам" - понякога ми се струва, че ще е по-добре да спя седнала Laughing
Димяни, браво на девойките - справят се отлично! Надявам се скоро да достигнат до заветното тегло и да можете да си ги гушкате в къщи Hug
emanuelaaa, добре дошла между нас!  bouquet Мисля, че това със седмиците е относително - доколкото знам, точно при първите прегледи на ехограф се определя точният термин на раждане, защото това с първи ден от последната менструация е малко разтегливо понятие и не се знае кога точно е заченато бебето - в твоя случай може би става дума точно за различни дни на оплождане newsm78

# 188
Благодаря на всички за милите пожелания. Ние постояхме повечко в болницата, заради жълтеничка, но вече сме си вкъщи и се гледкаме. Таткото много ни помага, а днес направихме и първата си разходка навън  Laughing

Раждането беше секцио, каот цяло мина добре, не ме е боляло много, не бях с епидурален катетер. Само малко обезболяващи, първият ден, а после - нищо.
Димяни, дано твоите принцески скоро се стабилизират  Praynig

Моите дъщерички изплакаха с разлика от 1 минутка, като каката се роди 2880гр., а малката - 2670гр. Това, което усетих, изпитах и изживях не може да се опише с думи, но вие повечето вече сте го преживяли, а други - тепръва ще усетят тази радост!!!!
Аз за цялата бременност съм напълняла 9 кг. Още от деня на секциото, по-скоро вечерта, започнах стимулация на гърдите, което спомогна и за прибирането на матката.

# 189
  • София
brumbarche, добре дошла отново сред нас! Да са ти живи и здрави дъщеричките и много да ви радват  bouquet Hug Ле-ле, ти си направо фиданка с тези +9 кг

# 190
Благодаря момичета за топлото посрещане  bouquet
Притеснявам се,за6тото незнам като са две4ки дали е нормално да се малко по дребни4ки от едни4ко ConfusedД-р Стаменов каза,4е е наред вси4ко ,но нали знаете какви сме паники жените Embarassed.

# 191
Момичета включвам се и аз с молба за съвет и да споделите вашите резултати.
Днес бях на фетална морфология при д-р Марков и това което се останови:
Бебе 1 - нухална гънка 3.6мм, и назална кост под въпрос
Бебе 2 - нухална гънка 1.55мм в норма
Доктора каза че най-вероятно бебе 1 има някаква аномалия, но няма какво друго да направим  Cry
Дайте съвет как да постъпя и споделете имали ли сте такъв проблем

# 192
  • София
Момичета включвам се и аз с молба за съвет и да споделите вашите резултати.
Днес бях на фетална морфология при д-р Марков и това което се останови:
Бебе 1 - нухална гънка 3.6мм, и назална кост под въпрос
Бебе 2 - нухална гънка 1.55мм в норма
Доктора каза че най-вероятно бебе 1 има някаква аномалия, но няма какво друго да направим  Cry
Дайте съвет как да постъпя и споделете имали ли сте такъв проблем
   Преди изобщо да започнеш да мислиш варианти първо отиди задължително за второ мнение при друг специалист.

# 193
Бръмбарче добре дошла. Много се радвам, че вече сте направили и първата ви разходка. Ще взема да се домъкна до неделя, да се видим, а и да хапнем по една торта  Joy

Димяна браво, супер са девойките. Още малко, лека по лека и скоро ще сте си у вас.

Криска аз ти писах и в др тема.

Емануела добре дошла. Щом док е каза, че всичко е наред, значи е така. 

beb4o_fb при инвитро оплождане се знае точната дата и там няма как да се сбърка. Взима се деня на пункцията, който се брои за деня на Овуто и се вадят 14 дни. Всичко е супер точно. Но понякога поради по-късна имплантация на ембриона, може да се получи лека разлика.

# 194
Криска, според Марков моите бамбини щяха да умрат в мен, ако не ги абортирам. Ама са си живи и здрави, родени в 38 г.с. без никакви проблеми. Изобщо нямаха това, заради което ги отписа. Отивай бързо при друг специалист. Като се обадиш за час непременно обясни ситуацията, за да те приемат извънредно. Имаш ли нужда от имена на други лекари и телефони? може на лични.  Hug

Димяни, не пиша за това, но се радвам на всеки твой пост и на всяка добра новина!  Hug

Бръмбарче, добре сте се прибрали! Леко гледане и повечко време за почивка!  Heart Eyes

Емануела, лека и спокойна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт