Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 865
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 165
димяни браво на твоите мадами  Hug
а можеш ли да ми кажеш с какви впечатления си от него?

ей беб4о и мози малко ви остана,пазете се повечко че бебчовците да стоят в коремчетата докрая.аз също имам много за чистене вкъщи че нямам кой да ми помогне изобщо ама хич не се натоварвам  Twisted Evil всеки ден по 1 нещо  Laughingдаже имам толкова да пераче направо не ми се почва,а мъжа ми и каката трупат ли трупат..........

много е жега днес Sad

# 166
Момичета и аз да се включа, за килограмите съм +15кг., обиколката незнам сигурно е към 115 см, но и на мен доста ми натежава вече. ooooh!Майка ми идва да ми помага в Събота и Неделя да почистим, сготвим и т.н. Иначе си полежавам, защото като стоя права или седнала и ме боли корема от въртенето на бебите preggoХемоглобина и на мен започна да ми спада, но е 114 пия малко желязо да видим.Иначе за контракции пия магнезий.
Аз на 16-08-2010 съм на преглед, но дата за раждане не ми е определена, док каза, че няма скорошни изгледи за раждане #Crazy
Дано всичко е наред с бебоците на всички и да сте живи и здрави да края.

# 167
  • София
TANYA02, първият лекар, който си бях избрала и от който в последствие се отказах, също ми каза, че няма да избираме дата за секцио и ще чакаме докато тръгнат бебетата - милото ми мъжле искаше да са деви, а аз исках да стискам до края и бях съгласна... Но стана така, че избрах "в движение" друг лекар и той ми каза, че в моя случай(не е задължително при всички да е така) може да се получи преразтягане на матката заради големите бебета(дано наистина са големи и в действителност, а не само на ехограф). Имам и тежко първо нормално раждане с последствия - смъкване на влагалището - това също беше аргумент в полза на по-ранна дата. А и бебетата вече са ниско - дано успея да изкарам до 14-ти....

# 168
  • Пловдив
Да се включа и аз в очакващите да видят скоро малките си слънца  Heart Eyes  Heart Eyes
Връщам се от преглед от Доктора, при който ще раждам. С днешна дата всичко е наред при нас. Бебетата са добре. Тоновете са добре. Плацентите и водите са добре . Разкритие - никакво!
Следваща среща с Доктора 13.08., като тогава ще изберем дата от 16 до 22.Август, според ситуацията. Единият бебок е главично, ниско долу, готов за излизане Simple SmileТака, че не сме изключили нормалното раждане като вариант!Но както казах, няма да се правя на герой!Каквото каже доктора-това ще е!
Иначе за обиколката на корема-124см е вече. Наддала съм +18кг, което е добре за мен.Първата бременност бях +30, но ги свалих и тях.Сега съм най-вече един клатещ се корем Simple Smile))
За тежестта, тя идва постепенно, но и аз като  mozzi  най-вече след 32 седмица взе да е мнооого тежко!но пак не се оплаквам Simple SmileСладка тежест Simple SmileХодя само до доктор или до магазин.Другаде не.Лежа и телевизия и компютър.Седнала ми е по-гадно, отколкото права, става ми лошо направо, сякаш съм легнала по гръб.
Хемоглобина ми падна в 8-мия месец.Пия желязо, но другата седмица ще проверяваме дали се е вдигнал.
Ми това е "накратко" Simple Smile
Стискайте момичета, не остана Simple Smile!
Успех на всички   Hug

# 169
  • София
ilik123, браво за хубавите новини smile3501 И ти вече си на финалната права

# 170
  • софия
ilik123 ,браво, хубави новини-май трите с beb4o_fb сме следващата групичка с близки термини-ще има пак близнашки бебевалеж скоро Wink

Аз се прибирам сега от преглед-всичко е наред, много сме порастнали(поне по ехографски данни)-момиченцето ми е 2700 гр, а момченцето-2920 гр.Много съм доволна, дано като се родят горе-долу са им познали грамажа, ще съм много щастлива
Казаха ми само лежане, да не се разхождам изобщо до никъде-то няма и за кога да си правя експерименти, останаха ми 10 дни Crazy

# 171
beb4o_fb аз съм на преглед на 16-08, но това ми е първа бременност и май ще е секцио.Бебетата са с главите надолу за сега, но както каже доктора.
По принцип моите бебета вървят с една-две седмици назад от термина, затова сега са по-малки от г.с. в която съм.Док каза, че не е проблем щом си нарастват пропорционално. newsm78
ilik123 с теб се с един термин и аз вече си полежавам повечко от преди.Вечер с мъжа ходим на разходка -кратка, иначе на по далеч с колата/вече имаме/ Laughing

# 172
  • София
mozzi, браво на твоите мъничета smile3501 Наистина скоро май пак ще има бебевалеж - ех, че хубаво

# 173
  • София
Mozi,страхотни новинки! Party
ПАзи се и почивай много то не остана  Heart Eyes

Нина,ами чувала съм само добри отзиви за него!
Аз също родих там в МД но при доц.Николов  Peace невероятен професионалист и човек!  bouquet

Малките днес бяха по 980/1080 кг. папкат по 17 мл и ги приемат добре! Praynig

За килограмите не се ядосвайте,аз до 28 г.с. бях качила 10 кг от които с изписането на 4 ия ден 8 ги нямаше и сега си ги задържам останлите 2 но пък и папкам,че опитвам да запазя лактацията си!
Корема ми почти изчезна Grinning

# 174
Момичета и аз съм в групата на очакващите през август бебешорчета. От няколко дни ми се струва, че движенията на бебките са по-нарядко и се чудя дали само при мен е така. Докторката ми каза, че е нормално да станат по-малко активни, тъй като вече няма място за много ритници. И при вас ли е така? newsm78
Иначе аз вече съм с около 20кг отгоре и обиколката на корема ми е 110см.  Simple Smile

# 175
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Записвам се и започвам да следя темата редовно. Чакам близнаци - еднояйчни момчета. Терминът ми е 29.11., но последно докторката каза 21.11. Предварително се извинявам, но не можах да прочета всичко от началото на темата. Първо раждане ще ми е, въпроси имам много, ама по-нататък ще почвам да питам. Иначе от четвъртия месец съм на Магнерич и Папаверин, имаше и малко инжекции Crazy Crazy Crazy Контракции получавам почти непрекъснато, ама вече свикнах. Искам да ви питам, че малко се притеснявам - преди две седмици на консултацията двете бебета имаха 4 мм разлика в главичките, началото на тази седмица разликата беше вече 6 мм. Доки им мери и дължината на бедрената кост - и там потвърди голяма разлика. Каза, че едното изостава доста, нарече го близнак - паразит #2gunfire #2gunfire  Иначе си имат сърдечна дейност и всичко останало Grinning Grinning
Каза, че най-вероятно тази тенденция ще се задържи до края и едното ще изостане с 2- 3 седмици, ако въобще се родят по термина, в което се съмнява Embarassed

# 176
Айлан, добре дошла! стискам палци всичко да е наред до края!!!  Hug
Относно питането ти. Ти само при проследяващия те лекар ли ходиш? Сигурно ли е, че са еднояйчни - по какво съдят лекарите? На фетална морфология била ли си и кога?
мен лично малко ме притеснява това, което са ти загатнали с изказването за "паразита". Доплер пускали ли са ти? Трябва бързо да се консултираш с поне още един голям специалист, според мен. Най-малкото специалист по фетална морфология в Пловдив или директно в София.

# 177
  • Пловдив
Цитат на: mozzi X-lander Twinlink=topic=511772.msg15867642#msg15867642 date=1280412512
ilik123 ,браво, хубави новини-май трите с beb4o_fb сме следващата групичка с близки термини-ще има пак близнашки бебевалеж скоро Wink

Аз се прибирам сега от преглед-всичко е наред, много сме порастнали(поне по ехографски данни)-момиченцето ми е 2700 гр, а момченцето-2920 гр.Много съм доволна, дано като се родят горе-долу са им познали грамажа, ще съм много щастлива
Казаха ми само лежане, да не се разхождам изобщо до никъде-то няма и за кога да си правя експерименти, останаха ми 10 дни Crazy
Да mozzi  , групичка сме, но ти си си първата и ние след тебе  Heart Eyes !Пък и трите сме с момченце и момиченце  Hug ! И браво, много са пораснали твоите бебешори!
Само живи и здрави  Praynig  Praynig  Praynig ще имаме още много да споделяме  Heart Eyes

baiobaio, за по-малко движение - не мога да кажа, но самото движение много се измени. Не са ритничета, а едно протягане или наместване... бавно пъпли по корема и заема най-различни форми!Така бих го определила аз.

# 178
  • Стара Загора
Ами не съм ходила на ФМ. В началото ходих при две, сега си останах само при едната - доволна съм от нея, обяснява ми, изследвания ми пуска, кръв и антитела по 100 пъти. И двете казаха, че са еднояйчни близнаци. Бях решила да ходя за още едно мнение, ама ме разубедиха - нямало смисъл роднините Crazy Crazy Crazy Сега обаче вече сериозно се замислям....

# 179
  • софия
ailan, добре дошла и лека бременност до края.И аз съм на същото мнение  като  zaiobaio
-консултирай се с някой от добрите специалисти и остави роднините да си говорят-най-важното е с бебетата да сте добре

baiobaio и при мен е така с движенията-може би са малко по-рядки, но със сигурност се промениха доста-почти няма вече ритници, а точно все едно се наместват бавно-бавно.Е понякога има и ритничета, но са доста по-редки

Общи условия

Активация на акаунт