Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 863
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 150
  • София
♥Димяни ♥, браво на принцеските - страхотни са!

mozzi, чакам с нетърпение хубави новини и от теб - дано да са порастнали бебчетата. На теб кога ти беше определено секциото?

# 151
  • софия
beb4o_fb , миналата седмица го определихме за 10 август-още десетина дни и живот и здраве ще си гушна слънчицата Praynig Praynig, вече нямам търпение

И аз чакам brumburche с включване, ама сега си има сериозно оправдание Party Grinning

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 11:24 от mozzi

# 152
  • София
mozzi, ти беше писала, но аз забравих - извинявай Embarassed Имаш още малко, лежи и си почивай, мила!

# 153
mozzi ,beb4o_fb , споделете как се чувствате в тези седмици. Можете ли да се движите и да се обслужвате нормално, много ли ви тежат коремите, как спите нощем и горе-долу колко ви е коремната обиколка и колко килца качихте. Аз почвам 27-ма г.с. и нещо забелязвам че дебелея доста бързо и то не на корем, а не съм си променила начина на хапване. От 51 кг в началото на бременността сега съм 62  Embarassed. Още отсега ми е трудно да дишам, защото бебетата са разположение напречно едно над друго и горното направо ми притиска белия дроб.

# 154
  • София
Kevi, аз качих много кг (+30 кг съм до тук), но това ми е запазена марка - с първата бременност бях качила 48 кг отгоре Embarassed, но ги свалих после. Знам, че няма да повярвате, но не знам как да кача снимки, за да ви докажа... Обиколката на корема в неделя ми я измериха 129 см, чувствах се перфектно до миналата събота, когато реших, че чистенето на баня, на коридора(общите части), пускането и простирането на 2 перални, чистенето с прахосмукачка и пазаруването са незначително натоварване и получих контракции и сега трябва да пазя леглото, защото бебоците са вече много ниско и буйстват. Затова е най-добре вече да се пазиш и да не се преуморяваш Peace

# 155
Е, Бебчо, ти май си дръпнала дявола за опашката. За какво ти е този героизъм баш сега  Joy
Аз си имам жена от началото, чисти ми един път седмично, другото го прави милото. Не съм готвила, свекито готви, не правя нищо. Рядко простирам, но слава богу нямам простор на балкона. Пази се, още малко ти остава.

Поздрави от Цецито, вече е в болницата, на системи и с надупчено дупе  Joy Сега най-важно е да лежи и да пази бебоците.

# 156
beb4o_fb , аз не се преуморявам и да искам не мога. Ужасно ме боли кръста и повече от 10 мин. не мога да стоя права, та понякога даже и седнала. Но дано поне да мога да се обслужвам сама до края, като те слушам как си припкала да чистиш значи все пак е поносимо  Thinking. Сега полежавай повече, малко имаш още докрая. Пък и сега ти е нужна повече почивка ,че после само ще тичаш  Grinning

# 157
  • София
nikolina-pikolina, така и не успях да си намеря жена, която да ми помага - нещо закъсах и с помощничката за близнаците, все още не съм намерила жена, която да ми помага с тях... Аз също нямам простор на балкона, но вдигах коша с пране до сушилнята и така...за какво ли ми беше наистина, но хайде - минало-заминало. Сега си седя на д"то, че се стреснах... Много поздрави на Цецито Hug

# 158
  • софия
Kevi, аз започнах бременността от много килограми-до 19 г.с повръщах много и свалих 11 кг.От тях до тук съм качила около 8.5-9 и се надявам да вляза за секциото на килограмите, на които забременях
Обиколката в момента ми е около 125 см
Иначе започна доста да ми тежи коремчето някъде към 30-32 г.с.Най-водещото ми е, че се уморявам много лесно-мъжът ми отдавна не ми дава да правя нищо вкъщи, разхождам се по малко ,по 10-15 минути и напоследък и това ми идва много.Общо взето почивам и не шавам много-много и най-добре и ти да си почиваш-а килограмите не ги мисли, не са ти толкова много, после ще ги свалиш с тичане покрай бебетата Peace

beb4o_fb , ти къде щеше да раждаш?

Стискаме палци за Цецито, да и дупчат дупето щом трябва Laughing Laughing

# 159
  • София
mozzi, аз ще съм в Тина Киркова, живот и здраве

# 160
mozzi , браво, 9 кг нищо не са. А що се отнася до умората и аз съм така, задъхвам се на всяка крачка, но при мен има и друга причина - хемоглобина ми е много нисък 87, и какво ли не правих не успях да го вдигна. Дано поне не пада повече. Иначе желязо преливахме - едни ампули Венофер, биха ми В12 и пак нищо. Но при бременноста се получава и разреждане на кръвта, та може и оттам да е. Вие как се справяте с хемоглобина

# 161
  • софия
Kevi , нисичък ти е хемоглобина наистина-на мен Док ми каза, че трябва да се опитаме да не пада под 100.Последният път беше 106 и ми вдигнаха желязото, но явно при теб не действа-какво ти казаха за ниския хемоглобин newsm78

# 162
Не могат да разберат от какво е. Не е нито желязодефицитна анемия, нито липса на В12 и фолиева и засега си стоя така. Дано не пада повече, че вече изчерпахме всички средства да го качим. Според някои се дължи на разреждането на кръвта, защото при бременност кръвната плазма нараства до 50% , а броя на еритроцитите само с 25%. Но явно не е това единствената причина. Може би трябва да се консултирам с хематолог, но не познавам такъв и не знам къде да отида

# 163
  • Някъде там...
Кеви, не е зле наистина да се консултираш с хематолог. Да ти пусне по-специфични изследвания. За таласемия пускали ли са ти? Друга причина за ниския хемоглобин може да е липсата на белтък т.е. хубаво е да наблягаш на протеинови храни или да си купиш протеин на прах.

Като говорите за последните седмици... миех чинии седнала, гладех седнала. Ужасно ми тежеше корема и ми натискаше напред. Ходех като го придържах с две ръце отпред и отдолу. Направо имах чувството, че ще падне нейде.  Joy Домакинска работа не вършех особено, все гледах да не се преуморявам, защото много лесно се сдобивах с контракции.
Последните месеци ги изкарах търкаляйки се в леглото пред телевизора и компютъра или с книга в ръка. После много ми липсваше това.  Mr. Green И все още ми се иска да си полежа и да почета нещо, а наоколо да е тихо. И никой да не ме дърпа за нещо през 2 минути.  Blush

# 164
Жабче , не знаех че протеините влияят на хемоглобина , а и никой не ми е казвал. Имаш предвид протеини не само от месото, нали? Това с протеините на прах е наистина идея. Много ти благодаря за тази информация. А що се отнася до последните седмици, важното е че все пак си могла да се обслужваш сама, то е ясно че тогава трябва да се забави темпото. Дано с повече почивка издържим до края всички  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт