Ще имам близнаци! Тема с продължение....19

• 61 416
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 930
Криска, аз имах доста стягания в корема от към 5-6 месец и бях на 4 по 2 магнерич и 4 по 2 нош-па. Тази доза я пиех непрекъснато. Плюс повече почивка и спокойствие. Ако се притесняваш, влез малко в болница.

nunik инжекциите се бият, когато има предпоставка за преждевременно раждане. Не ги мисли вместо док тия неща.

# 931
На мен и постоянно ми е топло.Едни вълни ме обливат ,цялата се изпотявам.Шегувам се че на 27 години разбрах какво е да си в критическата Laughing Има ли други бъдещи мами като мен.Мъжо все ми се кара ,че ще настина.Какво да направя като ми е топло?

# 932
 nunik,и аз бях така.Обливаха ме топли вълни доста често и моя мъж се караше,че ще настина.Това за критическата и аз си го мислех.Така и не разбрах на какво се дължеше това усещане.По принцип съм зиморничева,а тогава все ми беше топло.

# 933
Здравейте момичета,
отвреме на време усещам леки бодежи в лявата част на гърдите (областа около сърцето, предполагам) но са кратки и бързо отшумяват!дали са нормални заради бременността и промените които настъпват в организма ми?

# 934
В самите гърди ли усещаш бодежите? Това е съвсем нормално като се има предвид, че в момента и гърдите ти се подготвят за предстоящото кърмене и в тях настъпват промени   Simple Smile

# 935
ами не точно в самите гърди, а по-скоро в лявата част около сърцето и отвреме на време освен бодежите имам и лека болка в лявото рамо при поемане на въздух!

# 936
Може би ще е редно да обсъдиш с лекаря си в такъв случай. Сърцето също повече се натоварва при двойна бременност, но чак болки и бодежи  Thinking

Моето туптеше като за световно, накрая пуфтях като парен локомотив  Whistling

# 937
най-вероятно другата седмица ще отскоча до лекаря за мнение, но аз по-скоро го отдавам на нещо на нервна почва

# 938
susii,проблемите в сърцето се усещат в състояние на покой.Ти казваш,че бодежите се появяват при вдишване и издишване,а това говори за белия дроб или за става,мускул!Ако това явление е временно,не говори за никакъв проблем,но ако продължава с дни или се засилва,тогава отиди на лекар!

# 939
  • Пловдив
susiii , сега си спомних, че и аз имах болки в областта на сърцето, макар и рядко, в края на бременността.Но не повече от 10 пъти чувствах това.Обикновенно като легнех, така ме пробождаше, че трябваше да стана или да си сменя позицията и след кратко време болката отшумяваше.Чак не можех да дишам... След като родих, не съм чувствала това.Явно е нещо свързано с притискането на органи, но какво точно, така и не успях да си го обясна.При мен нямаше последствия и не съм взимала никакви мерки.Но толкова рядко ставаше, че не съм споделяла с доктор.Ако е по-често при теб, питай доктор.Успех Simple Smile

# 940
Имам чувството че бебетата вече нямат място.Само се движат лекичко и като се движат започва да ме боли корема.Ако нямат място няма ли да им е неудобно още 2 седмици?

# 941
Аз имах такава болка в гърдите отляво, точно под ребрата. Както я описва ilik123 . През бременността беше силна, докато лежах и като ходих дълго. Не че съм правила кой знае какви преходи Confused
Остана ми и след раждането, дори сега като стоя дълго време права. Така и не се изясни от какво е.

susiii, ако се появява от вдишване, издишване, може също да е нещо неврологично. Ако ти е намръзнал гърба, също се получава такава болка. Със смяна на позицията, ако се оправя, вероятно е това. Но ако те притеснява, попитай гинеколога си, той ще прецени и ще те препрати при нужда при специалист.

# 942
Не се притеснявай. И аз бях така през бременността и освен това постоянно ме сърбеше цялото тяло. Просто нервите не издържат. Всичко ще отмине. На мен доктора ми каза че мога да пия от тези билковите "валериан-глок и мента"  и често казано малко ме успокояваха. Иначе не можеше да се седи около мен. Grinning

# 943
момичета благодаря ви за отговорите!
откакто писах в петък и помен вече няма от бодежи или нещо подобно, явно е било моментно явление!но сега в сряда съм на преглед и естествено и за мое успокоение ще се консултирам с лекаря си!след прегледа ще пиша как е минало!!!
желая ви лек и приятен ден на всички

# 944
Здравейте на всички. И аз съм във вашата група. Бременна съм с близнаци след инвитро. Следи ме д-р Сигридов и исках да питам им ли други момичета , които са се следили при него и има ли нужда да ходя на преглед и при някой друг доктор за да не пропуснем нещо важно? Днес за всеки случай си запазих час за доц. Томова, но там ФМ е на цена 200 лв. , което леко ме притеснява. Моля, миналите по този път да ми напишат мнение.
И още едно питане - още е раничко за него, но да имам информация - кои родилни домове са с най-добри условия за бебетата и всички ли сте плащали за избор за екип за раждане? Питанката ми е за София.

Общи условия

Активация на акаунт