МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 403
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм пример за това, забременях при последния опит въпреки липсващите нормални форми в спермата, според ембриолога.

tranka, а как забременя?

И аз много се страхувам от това  Rolling Eyes, а за другото си права и дано всички намерим поне по едно хубаво сперматозоидче!  Praynig

Дано, дано. Забременях с Икси. Тръгнах да пиша надълго, но се сетих че преди време едно момиче беше пуснало преведена статия за оценката на морфологията с която аз съм съгласна ( така ми изнася Confused) Ето я:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410579.0

Ето и друга интересна тема Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450959.0

# 136
tranka, пропуснала съм тези теми. Благодаря за темите, статиите и не на последно място за надеждата, която и на мен ми дава преведената статия!

# 137
И аз мразех термометрите, но в отчаянието си и в стремежа да направиш всичко възможно рано или късно стигаш до тях.След 8 години борба съм професор по темата.Вярно е също така, че много от нещата и методите известни днес тогава преди много години не се знаеха.Принципите, обаче са си същите.Моята извънматочна бременност беше нетипична и много особена.Ако щете вярвайте, но я носих три месеца.Плода беше умрял в тръбата без да я спука.Според лекаря ми в Майчин дом -София това се дължало на дефектен сперматозоид оплодил здрава яйцеклетка.Тогава загубих едната си тръба и всичко вътре ми беше срастнало и възпалено.Тогава се отказах и от борбата.Две години по-късно забременях и родих напълно естествено.Така, че мило Мерилинче, виждаш, че всичко е възможно и никога не трябва да се губи надежда.Самата аз съм родена по същия начин.Моята майка ме е родила след 11 години чакане и изпълнения като горе описаните.Знам, че това, което Ви казвам никак няма да Ви успокои, но аз предпочитам някой да ми го беше казал навремето, че е възможно, а не да чакам три месеца, като едва не изгубих живота си заради лекарите от тогавашната 3 АГ болница-София, които извън маточна бременност не видяха, а го отчетоха като спонтанен аборт-Как и защо и до сега не мога да си обясня.Ако много съм Ви уплашила най-искрено се извинявам!!!И пак най-искрено Ви пожелавам Успех!

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 09:14 от wallka

# 138
  • Поморие
Още веднъж благодаря за куража,момичета!Наистина ще ми е необходим!
Излязоха резултатите от хормоните на щитовидната жлеза.
TSH-1,34 mlU/ml       реф.ст-т-0,35-5,50
Anti Tg-10,20 U/L         
Anti TPO-16,96 U/L
Според ендокриноложката са идеални.На 15.10. имаме час за уролог и ще се опитаме ако може той да пусне останалите хормони,ако не ще ги пуснем ние.
Притеснява ме това,че преди един месец TSH беше 0,98 mlU/ml и когато взехме резултата от спермограмата сега и на консултацията подхвърлих това на лекарката и тя каза,че макар да е в норма е на долната граница.Да обаче сега е нормално.Не знам вече и аз се обърках.Вие какво ще кажете?

# 139
Мило Мерилинче, моя случай трябва да ти покаже, че всяко изследване до голяма степен е само моментно положение на нещата.Често идва момент, в който нещата се променят към по-добро под влияние на различни фактори-лекарства, промяна в начина на живот и навиците, спиране на цигарите от страна на мъжа и много други фактори, които само господ ги знае!Само трябва да уловиш този момент.Пожелавам ти го най-искрено!На теб и на другите момичета!

# 140
ТСХ и при мен варира, без да съм приемала каквито и да било медикаменти за него. Важното е, че сега е добре!

# 141
Здравейте , мили момичета...нашата история на кратко- преди 1.5 год. поствена диагноза варикоцеле- операция...промяната в СГ е от 4 морфология и 20 подвижи....на 12,5 % , но все още само 30подвижн...и то 10% бързо подвижни, 20% бавноподвижни...има цели 24% хипокинетични:(((, останалите са мъртви...пиша защото ви моля за съвет...от София сме и вече обиколхме 3 кабинета ,1 дог направи операцията -след това предиса проскийд..и до тук...след това ходихме при Кацаров(ъжалявам ,че ще го кажа-защото много от вас го "боготворят)- коментара беше-ТРЯБВАШЕ при мен да дойдеш да ти направя операцията(лека  насмешка), 3-ят също не каза нищо различно освен коментари на СГ...моля ви дайте имена на доктори ,от които сте доволни и които бихте препоръчали..някой който да назначи и др вид изследвания ...някой който да се заеме "сериозно" с проблемите на хората:))
питам също дали приема на фертил айд го правите повече от 3 месеца...ние на третия го спряхме -така ни беше казано...
Освен това се интересувам- с тези резултати мога ли да подам докумети за фонда...
МОЛЯ ВИ ОТГОВОРЕТЕ МИ...

# 142
Temenuga, не разбирам добре стойностите които си написала за да ти отговоря за фонда, предполагам че да, но препиши резултата от спермограмата с бройки , проценти...
За лекарите, не мога да ти помогна, може би Др.Бъчваров от клиника Щерев? Но не очаквай чудеса, това което могат да направят е да пуснат нужните изследвания, хормони, микробиология, преглед...неща които по твоя пост съдя, че сте направили, щом сте минали през трима лекари. За съжаление в доста случаи конкретна причина не се открива и освен витамини няма доказано лечение за момента, здравословен живот, никакъв алкохол и цигари, с малки изключения друго няма Tired
Казват че понякога след операция на варикоцеле резултатите могат да се подобрят и след година, кога сте правили операцията?

# 143
Temenuga, не бързай с фонда!Дай си малко време!Нашият проблем също беше варикоцеле с операция направена още в детска възраст.Върни се назад и прочети какво съм написала.Има и нещо друго-каквито и мерки да вземете Вие ще са напълно безпредметни, ако не убедите мъжете си, че главните мерки трябва да вземат ТЕ!Необходима е пълна промяна в начина им на живот.Аз не можах да се преборя и за това и до сега не мога да си обясня как в крайна сметка се получи.Но се получи!Но щеше да се получи много по-рано, ако мъжът ми ме беше послушал(и мен и лекарите!)!

# 144
Temenuga123, за съжаление и аз не мога да ти дам съвет относно лекарире. Ние сме ходили само при Кацаров, който ни предписа Фъртилейд и при още един, който ни предписа Проксийд Плюс. Никой не ни назначи допълнителни изследвания (единствено прием на добавки и след 3 м. контролна СГ).
Според мен може, ако е направена известна почивка (напр. 1 м.), пак да се възобнови приема на добавките за още 3 м. Дано да има още подобрение. (Ние специално мислим да продължим добавките и след 3-те месеца и контролната СГ, поне 5-6 месеца общо и след това да направим почивка.)
Преди колко време беше операцията? Може показателите да продължат да се покачват.

# 145
моля ви дайте имена на доктори ,от които сте доволни и които бихте препоръчали..някой който да назначи и др вид изследвания ...някой който да се заеме "сериозно" с проблемите на хората:))

Temenuga, ето тук ще намериш повече информация за резултати след операция на варикоцеле и лечение с витамини и добавки:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=38901.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=7.0

Най-добри отзиви за комплексно и съвестно лечение на мъжки стерилитет съм срещала за д-р Даскалова в клиника Медикус Алфа в Пловдив.

# 146
много благодаря за отговорите ви...за резултатите от последната СГ- 10% бързо подвижни, 20% бавно , 24% хипокинетични и 46% неподвижни...12.5 морфология...останалите показатели са в норма...от 3 години правим опити за бебе, преди 1,5 правихме операция...преди операция СГ беше "ужасна"- дирекно ни казаха инвитро, но тогава решихме да се борим...сега показателите са пораснали в пъти, но все още не са достатъчни( или поне си мисля така-въпреки че има положителни тестчета и с по-лоши показатели) пили сме какви ли не хапове...минахме през проксийд +, през фертила, през бърканицата , спряхме цигарите (напълно), алкохола(почти напълно:)), пари за здравословен живот не пестя- фрешове, плодове, храни богати на витамини, но засега -нищо не се получава...имам моменти на отчаяние, те се сменят с такива на оптимизъм и т.н и т.н. затова си мисля , че не е никак рано за фонда...годините ми растат, нервите още повече:(((а бебчо не идва.....ЩЕ ДОЙДЕ..
сега сме на трибестан и л-карнитин...дано да са последните лекарства , които ще пием...
wallka, права си миличка, мъжа сам трябва да реши да се лекува...моят е като пинг-понг..един ден сам ще се обади за преглед , а на следващия ще отрече всички лекари и "перачници на пари" ...понякога ще ме прегърне и ще каже, че "проблемът ни скоро ще се реши", а  после и той самия ще се оклюма...но каквото и да стане-АЗ СЪМ ДО НЕГО И ВИНАГИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯМ...момчето ми е злато, защо Бог реши да ни прати това предизвикателство???Sad((

# 147
Temenuga, на практика мъжът ти е прав относно "перачниците на пари".Търгува се с човешкото нещастие ЯКО!За съжаление обаче друг начин няма!Че те ако сега не Ви съдерат задника, то КОГА?Знаеш ли какво забелязах?Проблема е в мъжа, но за него като, че ли не е толкова значим.Мъчат се да не мислят,не им се говори, не споделят и не те са тези, които вземат мерки.Жените ходят, четат, питат интересуват се, бъркат лекарства, сравняват изследвания,търсят лекари.Излиза, че ако проблема е в жената грижата и притесненията са нейни, ако е в мъжа пак така.Къде е справедливостта?Ама и аз каква тема отворих!Извинявайте!!! Embarassed

# 148
Здравейте, момичета! Последното мнение направо ме разби Laughing, толкова е вярно, че чак не мога да разбера, как до сега аз не съм стигнала до този извод newsm78 Ами така е Crossing Arms Проблема уж е общ, ама не съвсем. Толкова по темата за момчетата! Сега и аз да се запиша... С мъжки фактор сме или поне аз така си мисля.. newsm78 Направихме онзи дълъг списък с изследвания - при мен Хашимото - лекувам го 2 месеца и имам ову, другото е наред. Мъжът ми е с лоша СГ преди 3 месеца - диагноза левкоцитоспермия, олигозооспермия, астенозооспермия и тератозооспермия. Морфология по Крюгер - 3 %. Док каза, че трябва да се разбере от къде е инфекцията, направихме микоплазми, уреаплазми и хламидии и т.н. и имаше положителен тест за първото... Пихме 10 дена антибиотици, след още 2 седмици - нови изследвания и вече бяха изчезнали гадините... Първия път след спермограмата док каза, че ще се борим за всеки показател и надежда има, а после когата занесохме отрицателните изследвания без нова СГ ни насочи към инвитро #Crazy Ей така и не разбрах, защо първия път ни каза така и кога не е било истина #Cussing outСега пие бърканицата от предходните теми, спимен, геритамин и мислим да направим нова СГ към Нова година. До тогава решихме на своя глава благодарение на форума да направим консултация с ендокринолог - днес - TSH FT4 в норма и с уролог, ама в Пловдив май няма... newsm78 Не съм сигурна, дали тези 2 хормона са достатъчни от ендокринолог, защото тя ни предупреди, че не разбира от лечение на стерилитет #Crazy, а не може да ни даде направление за друго. Ако някой може да ми помогне и да ми каже какво друго да изследваме и дали вместо андролог може да е уролог Blush Съжалявам за невежеството си, но до преди няколко месеца мислих, че проблема е в мен и изчетох стотици страници за женския стерилитет. Blush Дано да не е станало много объркано, но моля за помощ - какво още да пие или да изследва моето момче? Пожелавам много усмивки на лицата и две чертички на края на цикъла

# 149
Pepi_28, от прочетеното по форумите знам, че в Пловдив има много добър специалист по мъжки фактор - д-р Даскалова, тя редовно пише в zachatie.org (мисля, че работи в Медикус Алфа, но не съм от Пловдив и дано да не те заблуждавам за мястото). Нека момичетата да се включат с мнения по въпроса.

Иначе за хормонални изследвания, обикновено започват с изследване на ТСХ, ФСХ, ЛХ, тестостерон и пролактин.

Общи условия

Активация на акаунт