МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 364
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Meрилин, направете микробиологията както я е поискал андролога, левкоцитите са доста повишени. И не мисли за донор от сега. Naughty
Не съм лекар, подчертавам, просто си разсъждавам че ако например причината е в нарушение на проходимостта на семенните канали и се премахне, то има надежда. Thinking
Накрая за твое успокоение ще ти кажа че по правило диагноза азооспермия се поставя след две последователни спермограми Wink
Не си писала дали втората спермограма сте я правили в клиника по стерилитет, но ако не, направете нова в такава.

За последно ще добавя и за хламидиите, че преди години когато аз си правих теста, лекаря ми подчерта да бъде задължително по двата начина едновременно, чрез секрет и кръвен тест. Може от тогава тестовете да са станали по прецизни, но си струва да попиташ андролога по въпроса Peace

# 121
Мили момичета (не вярвам да има момчета-те не обичат да говорят за този си проблем).Аз не съм на Вашите години ,но минах по Вашия път и познавам отлично страховете и проблемите Ви.Второто си дете чаках 8 години, а сега е на 12 г.Проблема ми беше като Вашия.Знам, че това,което ще Ви кажа няма да Ви успокои особено, но аз забременях, когато спрях да се боря.Раждането на това дете ми се беше превърнало в идея "фикс".Прекарах няколко спонтанни аборта и една извън маточна бременност и когато ми махнаха едната тръба и станах на 37 години реших, че е време да спра да се боря.Заживях с мисълта, че не ми било писано и след две години се случи чудото. Родих на 39 години.Искам да споделя с Вас нещо, което може би не знаете.Моят лекар ми каза, че 70% от извън маточните бременности и около 50% от спонтанните аборти се дължат на проблеми с мъжката спермогенеза.За сведение- лекаря беше от Майчин дом-София.Просто некачествен сперматозоид опложда здрава яйцеклетка, но ембриона е нежизнеспособен и си отива по един или друг начин.Господ да Ви опази от такива неща! PraynigЗа информация и за да не губите надежда ще Ви кажа, че броя на сперматозоиди при мъжа ми беше 2 милиона, като 45% от тях само бяха живи, което си е едно живо нищо.Успех!!!

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 13:16 от wallka

# 122
Мило Мерилинче Hug,
много добре знам как се чувстваш. И ние с моя съпруг бяхме в подобна ситуация, само че при нас диагнозата още от начало си беше азооспермия. И ние изпаднахме в шок и в депресия. Нашият андролог ни обясни, че дори и мъже с нормална спермиограма може да имат дни в годината, когато сперматозоидите са напълно изчерпани (0). При следващата сперматогенеза отново се произвеждат и т.н. Отделно може да се получи азооспермия при горещи бани. ползване на отопление на седалките в колата и др. такива. Уви - при нас не се оказа това. Въпреки всичко човека започна лечение на възпалението на мъжа ми. Паралелно с това ние се нахвърлихме върху традиционната китайска медицина (то не бяха акупунктури  #Crazy, то не бяха чайове  Sick, то не бяха упражнения newsm57). Не знам какво помогна, обаче изведнъж се появиха плувци!  Е не много - за други такива резултати ще са истинска катастрофа, но за нас направо си бяха астрономически суми  Hands Clap ). Така или иначе бяха достатъчно!
Така че не се отчайвай! Аз естествено ти пожелавам това последното изследване да си е чиста грешка. Но даже и да не е - има много възможности и шансове, не се отчайвай!

# 123
  • Поморие
Благодаря ви,момичета за надеждата,която ми давате!Аз също се моля да е нещо временно и да успее да си възстанови поне предишните показатели.
Целувки!!!

# 124
Милички, искам да споделя и нещо друго от моя опит, пък да даде господ да Ви е от полза!От личен опит знам, че това с термометъра и определянето на овулацията вече сте го отработили.Другото изисване е мъжът да не е правил секс 5 дни преди това, за да даде максимално високи резултати.Знам, че така се губи удоволствието от секса, но две добрини на едно място рядко се случват.Пък и целта е друга!След като я постигнете тогава ще се отдадете на удоволствия.Успех!Успех!Успех!

# 125
  • София
Всъщност специалистите в областта казват, че има влошаване на показателите на спермата след 3-тия ден въздържание

# 126
И аз много съм размишлявала по този въпрос, когато сме правили опити - колко време преди това да има въздържание, дали не е много преди това въздържанието, дали не правим прекалено често през фертилните дни, през колко дни да правим през фертилните дни и преди това  Crazy Излиза, че човек трябва да си предвиди овулацията не през фертилните дни, а далеч преди това, едва ли не веднага след края на менструацията. А пък кой да ти мисли вече за удоволствие...

# 127
  • Поморие
Аз не се надявам за естествено забременяване,защото съм с една тръба,но по въпроса за въздържанието наистина има много противоречиви мнения.Докато се ровех в нета,за да търсия информация по нашия проблем четох някъде,че въздържанието зависи от проблема.Ако е свързан с намален обем какъвто е нашия случай е добре да е по-дълго,но не повече от 5 дни.Д-р Даскалова препоръчва при тежък мъжки фактор въздържанието да не е повече от 2-3 дни.Така,че истината е по-средата според мене-4 дни.За последното се шегувам.И аз не знам. Laughing

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 12:27 от мерилин

# 128
  • София
Ние имаме вече една внушителна купчинка от спермограми. Изводите до които стигам като ги разглеждам са, по-дълго въздържание, по-ниска морфология и подвижност, но голям брой. ПО-малко въздържание до 3 дни, по-малък брой, но по-висока морфология и подвижност.Като сметна процентите от бройката се получава едно и също количество годни.
Но дали на тия които стават не им пречи навалицата от мутанти досега не съм намерила отговор  Rolling Eyes

# 129
Но дали на тия които стават не им пречи навалицата от мутанти досега не съм намерила отговор  Rolling Eyes
Да ти кажа, четох някъде, че ако лошите спермчета са повече, те избутват, така да се каже добрите, и им пречат да стигнат до целта.

# 130
Аз мисля че за морфологията няма голямо значение колко дни ще е въздържането, за броя може и да има. При нас с по-малко дни бройката се повиши с 1мил/мл, но морфологията си е все 0% Confused

# 131
Отчитам се с чиста микробиология на мъжа ми и с направена бърканица. Ама верно е голяма бърканица, моята мирише най-вече на халва, защото люснах едно бурканче студенопресован тахан, вместо суров сусам  Mr. Green. Следва преглед при Кацаров (много шашаво работно време има  Crazy).

Интересно ми е това, което си говорите за дните въздържание и отражението им върху броя, подвижността и морфология на сперматозоидите. Peace

# 132
Браво на мъжа ти за микробиологията и на теб за бърканицата!  Laughing

А по предходната тема - подкрепям написаното от мерилин и бамбарадамбара - и аз съм се натъквала на точно същите мнения. + Да допълня нещо, което ни каза единият уролог-андролог, при когото ходихме - сперматозоидите с морфологични дефекти не били годни да оплодят.  А пък и до ден днешен се чудя дали това не ни го каза по-скоро, за да ни успокои. Защото из форумите бях чела доста неприятни неща за дефектните спермита, които въобще няма да ви пиша. Всъщност тя wallka в първото си мнение по-горе ги е писала. Силно се надявам да не е вярно и въпросният лекар да е прав.  Sad

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 17:40 от Apr

# 133
Апр, не ви го е казал за успокоение само лекаря. Аз съм пример за това, забременях при последния опит въпреки липсващите нормални форми в спермата, според ембриолога. Е завърши с аборт, не е голямо успокоение, но надеждата умира последна. Все се надявам при поредния опит да намерят и моето хубаво сперматозоидче  Praynig
 Има доста случаи на забременели момичета с ембриони с дефрагментации, оплодени точно с "проблемен" материал. Thinking

И като цяло всички неприятни неща,  което си чела за дефектните спермита са си по скоро истина Confused Така че сме длъжни да направим всичко възможно за да подобрим показателите. Praynig

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 17:25 от tranka

# 134

Аз съм пример за това, забременях при последния опит въпреки липсващите нормални форми в спермата, според ембриолога.

tranka, а как забременя?

И като цяло всички неприятни неща,  което си чела за дефектните спермита са си по скоро истина Confused Така че сме длъжни да направим всичко възможно за да подобрим показателите. Praynig

И аз много се страхувам от това  Rolling Eyes, а за другото си права и дано всички намерим поне по едно хубаво сперматозоидче!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт