МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 358
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Ха, че 1-2, 1-2, ама кой ти ги дава!!!  Shocked
Чакам да пишеш за МБ  Praynig

# 106
2% морфология в повече са много, ей!!!
Понякога само 1% е решаващ - ето ти нас за пример - "скочихме" от 4% на 5% и бебка стана.
Мъже!!!  ooooh!

# 107
Сигурно е така - да има значение всеки процент  Simple Smile

Но ако тръгне сега да ги спира, за да е с 1-2% по-добре след една година... дотогава се надявам и вярвам, че ще бъда бременна по един или друг начин  newsm56 А защо не и направо бебче да имаме до октомври  Mr. Green

Исках също да попитам тези, които са правили бърканицата с меда. Чудя се в какъв буркан да я направя, или пък да направя дозата в по-голям съд и да я разсипя в 2 буркана?  Crazy Идеята ми е, че един буркан мед, колкото е дозата, натъпкан с 200 гр. смлени орехи и другите салтанати... ми те ще излязат директно извън ръба на 1 буркан  Mr. Green

# 108
Café con leche, направете микробиология. Или виж в клиниката за резултатите. Аз като изпатила си от това, те съветвам. При нас проблема излезна там.
Успех!

# 109
Исках също да попитам тези, които са правили бърканицата с меда. Чудя се в какъв буркан да я направя, или пък да направя дозата в по-голям съд и да я разсипя в 2 буркана?  Crazy Идеята ми е, че един буркан мед, колкото е дозата, натъпкан с 200 гр. смлени орехи и другите салтанати... ми те ще излязат директно извън ръба на 1 буркан  Mr. Green

На мен вече ми става като почти двойна на обема на меда, защото мъжлето не иска да му е много сладка и папка по повече  Whistling Но така или иначе още отначало като я превех 1:1 с рецептата пак не можеше да се събере в буркана. Аз лично правя така: в стъклен съд с капак (мисля, че му викат огнеупорен) правя цялата бърканица; пълня буркана от меда и го затварям; първо изяжда частта в огнеупорния съд; измивам си го; после напада буркана; а вече напоследък взех да го нападам и аз  Mr. Green

# 110
Дайте точната рецепта на тази бърканица с мед и на какво повлиява точно. Може би напред го пише, но нямам време да чета всичко. Благодаря ви предварително.

# 111
Apr, йенско стъкло ли имаш предвид под огнеупорен съд?  Simple Smile

chipolita, ето рецептата, изписана на мъжа на потребителката за подобряване подвижността на сперматозоидите.
Я и аз да напиша за моя съпруг и добавките, които приема! Grinning

1. Бърканица с мед
1 буркан мед /желателно е да не е захаросан, за да се обърка добре сместа/
200гр. смлени орехи
50гр. пчелен прашец /има го по пазарите или в магазини за добавки/
100гр. пшеничен зародиш /пак в магазини за здравословно хранене и добавки/
Всичко това се обърква и се приема по 1с.л сутрин на гладно.
Можеш да добавиш и суров сусам към сместа!

Ето и добавките /дневен прием/:
1т. Оксибор форте
3x2 Спимен
2x2 вит Е /100mg/
2х1 Cetebe - /500мг/
1т. Селен на Валмарк -  ефервесцентни таблетки
1т. Цинк на Валмарк - ефервесцентни таблетки
2x2 Л-Карнитин /500mg/

Пие чай от бабини зъби и магарешки бодил.

# 112
Йес - йенско!  Laughing  Crazy малко пишман домакиня съм, ама за бърканицата сърце и душа давам! Успех!

# 113
Аз правех бърканицата с наполовина намалени съставки да ми се събере в 1 буркан.

# 114
Благодаря Ви:)))

# 115
  • Поморие
Момичета,възможно ли е според вас за един месец след прием на витамини А,Е и Сарженор диагнозата на мъжа ми от олигоастенозооспермия да премине в азооспермия.В депресия съм,направо не искам да повярвам!!! no

# 116
Mерилин, не се шашкай , успокой се и дай тук да видим резултата от първата спермограма. По принцип 1 месец прием е много малко, един цикъл на спермогенезата е 3 месеца.  В най лошия случай повторете спермограмата.
Няма две еднакви спермограми, знам какъв шок е когато въпреки усилията нещата се влошават, но направили ли сте всичко необходимо? Прегледи, диагнози?
Дано да се окаже лош сън

# 117
  • Поморие
tranka,август месец приключи четвъртият ми опит ИКСИ.Нещата при мъжа ми бяха много зле и имахме само един ембрион.Посетихме андролог и той предписа въпросното лечение и каза след един месец да му се обадя по телефона.На своя глава реших да пусна спермограма и да направя консултация в друга клиника /може би беше грешка/ и резултата е направо отчайващ.Започваме да правим хормонални изследвания.Чудя се да вярвам или да не вярвам.Ето резултатите от първата спермограма:
рх-N
обем-1,0
вискозитет-2
левкоцити-~10
аглутинати-не
обща концентрация на сперматозоиди-12х10 000 000
нормокинетични сперматозоиди-25%
хипокинетични-8%
акинетични-67%
концентрация нормокинетични-3х10 000 000
тотален брой нормокинетични-3х 10 000 000
Заключение:олигоастенозооспермия,хиповолемия

# 118
Мерилин, да ти кажа честно, на мен не ми се вярва Confused При това казваш че разликата с настоящата спермограма е само един месец. newsm78Къде я правихте?
Не съм срещала нищо подобно досега. Но стават и грешки. Знам че не можеш да се успокоиш, но мисля че най доброто е да стиснеш зъби и да изчакаш резултата на една нова спермограма. Ако се окаже истина, което се моля да не става, запишете си нов час при Кацаров, трябва да има причина за нещо подобно, сериозна причина Thinking
Хормоналните изследвания задължително Peace А андролога предния път не коментира ли левкоцитите? Не поиска ли микробиология?
Стискам палци Praynig

P.S. Левкоцитите са важни, защото увеличените левкоцити могат да са индикатор за възпалителен процес .
И цитирам: "До азооспермия могат да доведат и различни видове нарушения на проходимостта на семенните канали в резултат на възпалителни заболявания на половите органи."
 Confused
Кураж, ще се намери причината, ти си минала през 4 процедури, сигурна съм че няма да се дадеш лесно Praynig

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 20:28 от tranka

# 119
  • Поморие
Не сме ходили при Кацаров.Посещаваме клиниката на Щерев.Да назначиха му микробиология.Изследването го правихме тук и не знам защо излезе само за Трихомони.Чудя се дали да не го повторим в София,за да изследваме микоплазми и уреаплазми както искаше андролога.Назначи ни и кръвен тест за хламидия-отрицателен е.Сега се консултирахме и правихме спермограмата в друга клиника,но май беше грешка от моя страна.Дано наистина да е грешка!Ако не е грешка дали не е възможно да е нещо временно?Днеска четох цял ден из нета и доколкото разбрах азооспермия не се лекува.Вариантите са или ИКСИ с донор или ИКСИ чрез ТЕСА или РЕСЕ.Поправете ме ако греша!

Общи условия

Активация на акаунт