Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква може да бъде причината за високите левкоцити в спермата след лечение на инфекции?
Какви хормонални изследвания се препоръчват при проблеми с плодовитостта?
Какви са препоръките за витамини и добавки при проблеми с плодовитостта на сперматозоидите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква може да бъде причината за високите левкоцити в спермата след лечение на инфекции?
Високите левкоцити в спермата след лечение на инфекции могат да бъдат причинени от няколко фактора. Един възможен фактор е наличието на скрити инфекции, които не са били ефективно лекувани. Друга възможност е, че високите левкоцити могат да бъдат резултат от възпалителни процеси в репродуктивната система. В такива случаи консултацията с уролог-андролог е от съществено значение за по-задълбочено изследване и определяне на подходящо лечение.
-
Какви хормонални изследвания се препоръчват при проблеми с плодовитостта?
При проблеми с плодовитостта се препоръчват хормонални изследвания, включващи изследване на полови хормони като LH, FSH, тестостерон, както и на щитовидната жлеза. Тези изследвания могат да помогнат за идентифициране на възможни хормонални дисбаланси, които могат да повлияят на производството и качеството на сперматозоидите.
-
Какви са препоръките за витамини и добавки при проблеми с плодовитостта на сперматозоидите?
При проблеми с плодовитостта на сперматозоидите се препоръчва консултация с уролог-андролог за определяне на подходящи витамини и добавки. Обикновено се препоръчват витамини като Витамин Е, Витамин С, цинк, селен, както и добавки като L-карнитин, които са свързани с подобряване на качеството и подвижността на спермата.
-
Какви са възможните причини за нисък процент на морфология на спермата?
-
Какви са потенциалните витамини и добавки, които могат да подобрят качеството на сперматозоидите и какви са ефектите от добавките и витамините върху качеството на спермата? Какви са препоръките за избор на витамини и добавки за подобряване на качеството на сперматозоидите?
(и при нас се оказа така) А ще търсите ли и мнение от ендокринолог? И какви таблетки ви предписа Кацаров? (на нас ни предписа Fertil Aid)
да не би да има договор с фирмата разпространител....Така или иначе, няма да го взимаме сега понеже оставяме плановете за бебе занапред във времето, но поетапно и аз и той ще продължим с изследванията-аз съм на преглед при д-р Владимиров пред декември, пък каквото сабя покаже....За ендокринолога се чудя-Кацаров е казал, че не прави връзка между кожния проблем и лошата спермограма, но не знам защо аз съм убедена че връзка има и ми се иска да минем и през такъв специалист, но както казах, оставяме бебеправенето за друг етап засега...
При вас усеща ли се ефекта от лекарството?
Поне ще имате време да направите една, две контролни спермограми, за да знаете има ли ефект от тях
)