МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 290
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се,за да следя темата, защото и ние сме с мъжки фактор и си чакаме реда от фонда.

# 91
Julia, щом докторът е казал, значи трябва да е добре спермограмата... Дано! Само не разбрах това 20% подвижност ли е или морфологията? Поне сте отметнали, че проблем в тестисите няма  Simple Smile (и при нас се оказа така) А ще търсите ли и мнение от ендокринолог? И какви таблетки ви предписа Кацаров? (на нас ни предписа Fertil Aid)

# 92
За съжаление подробната спермограма я потулихме някъде, в клиника за инвитро софия я правят много детайлна, но като цяло 20% са живи и бързоподвижни; 20% бавноподвижни и останалите 60% неподвижни, на него му е предписал същото лекартсво newsm78да не би да има договор с фирмата разпространител....Така или иначе, няма да го взимаме сега понеже оставяме плановете за бебе занапред във времето, но поетапно и аз и той ще продължим с изследванията-аз съм на преглед при д-р Владимиров пред декември, пък каквото сабя покаже....За ендокринолога се чудя-Кацаров е казал, че не прави връзка между кожния проблем и лошата спермограма, но не знам защо аз съм убедена че връзка има и ми се иска да минем и през такъв специалист, но както казах, оставяме бебеправенето за друг етап засега...  Confused

# 93
Ами, и аз си мислех, че може да има връзка с хормоните, затова попитах...

А за лекарствто - възможно е, но така или иначе е едно от 2-те най-добри, така че...

Успех с изследванията и когато възобновите бебе-плановете!  Simple Smile

# 94
Благодаря сърдечно!  bouquetПри вас усеща ли се ефекта от лекарството?

# 95
Julia_21, фертилайд е основно витамини, изчислени че са оптимални за мъжката репродуктивна система. Нека си ги пие мъжа ти, няма да му навредят Peace Поне ще имате време да направите една, две контролни спермограми, за да знаете има ли ефект от тях Wink

# 96
Julia 21, какво точно пише за тези 20%? Колко е броят и концентрацията и колко е морфологията и по коя класификация? Не може да се правят изводи без цялата информация.

# 97
Julia_21, ние още не сме правили контролна С-грама, така че за ефекта при нас все още не мога да кажа. Но tony_t е права - не знам за след колко време сте отложили плановете, но мъжит ти може да си ги пие, защото по принцип трябва да се пият мин. няколко месеца, за да имат ефект.

# 98
Не е пред мен, не искам да говоря наизуст PeaceКакто е тръгнало, за доста дълъг период отлагаме плановете, само се опасявам да не стане накрая по-зле, но каквото-такова...

# 99
Здравейте!

Ще съм ви много благодарна, ако погледнете двете ни СГ от юли и от септември и споделите мнение за тях.

Юли месец в Щерев направихме тази - разширена, без Крюгер. Тук док каза, че става за инсеминация. При тази СГ имаше повече от 10 дни въздържание, може и 15. Не знаехме, че 3-5 не значи не повече от 5 дни  Rolling Eyes

От преди 10 дена е тази - стр.1 и стр.2. На тази д-р Владимиров коментира ниския процент на морфологията и каза, че все пак със 7 % не е изключено спонтанно забременяване.

Мъжът ми приема само FertilAid от юли насам, 3*1. Чаках да видя каква ще му е втората СГ и дали док няма да ни прати директно за ин-витро, но тъй като не се случи, от утре ще бъде обзаведен с бърканицата с меда, Спимена, другите витамини и чая от бабини зъби и магарешки бодил.

Не ни беше препоръчана консултация с андролог. Според вас наложителна ли е такава? Засега сме на още 5-6 месеца спонтанни опити и после ще се действа, ако не е постигната бременност. (При мен също има проблем, но това е друга тема.)

Благодаря!   bouquet

(ще си пусна поста и в Зачатие, за да чуя още мнения, съжалявам, ако някой ще го прочете и там  Crazy)

# 100
Café con leche, според мен имате шанс за спонтанно забременяване (все пак аз забременях с морфология 5%). Имате много добре подвижност за 5 дни въздържание, по принцип най-добрите резултати за подвижност се получават при максимум 3 дни въздържание. СГ показва 1-2 левкоцита при норма до 1, което според мен е ОК, но нищо не ви пречи, ако не сте пускали микробиология на еякулат, да го направите (при това изследване не се изисква определен брой дни на въздържание).
Бих ви препоръчала да посетите андролог, нека тесният специалист в областта да си каже думата за намалената морфология.
Иначе е добре, ако мъжът пие алкохол и пуши - да спре; да започне да спортува редовно; да носи широко бельо, а не слипове; да си прави хладни душове.
Това е от мен. Успех!

# 101
Според мен последната спермограма въобще не е чак толкова лоша и въобще не е изключено спонтанно забременяване.  Даже някои параметри са си супер! За бърканицата и Спимена подкрепям с две ръце, само ще се разгранича за андролога - въпреки че не е чак толкова зле спермограмата и че не са ви препоръчали, според мен е хубаво да се направи преглед. Все пак, най-малкото за успокоение и за да се изключат някои възможни причини. Пък и в цялата тая галимация - 35 лв. повече или по-малко какво са... (виж, хормонални изследвания мисля, че вече наисина ще са вповече при вас, но все пак вие решавате. аз лично не спирам да търся причината) Друга възможна причина може да се крие в МБ - нали мислеше да пускате, там всичко ок ли излезе?

П.П. Виждам, че с Mary_Angel сме си направо единодушни  Simple Smile

# 102
кафе, подкрепям Apr, спермограмата е добра с изключение на морфологията, така че аз също бих записала час за специалист Wink
За витамините и добавките изчакай да се изкаже андролог, защото както вече писах фертилайта е комплекс витамини, така че не ми се струва добре на своя глава да се комбинира с още витамини newsm78

# 103
Mary_Angel, Apr, tony_t, много ви благодаря за отговорите!   bouquet

Дано имаме късмет като теб, Mary_Angel, за спонтанно забременяване с ниска морфология  Praynig Hug

Всъщност въздържанието му е 4 дни, не знам защо на СГ са му писали 5  Rolling Eyes

Едва днес се осъзнах, че мъжът ми беше заявил и МБ от същия еякулат за СГ да му пуснат, но установих вчера, че не са ни дали резултати от нея. Платена е. Дано не са забравили да отделят материал, че ако пак трябва да дава.... Сега ще се обадя да проверя.

Наистина е по-добре и със специалист да се консултираме, още повече, че на половинката единият му тестис е почти в коремната кухина заради операция от херния на едномесечна възраст. Ще звъня на Кацаров.

Мъжът ми пуши и аз, естествено, постоянно го врънкам да спре. Владимиров вчера не ми помогна особено като каза (бяхме двамата на консултацията), че дори и да спре да пуши, морфологията би се вдигнала с 1, максимум 2% за една година. И моят реши, че не си заслужава за 1 процент да спре  Joy

# 104
Café con leche, посъветвайте се с Кацаров, моето, подчертавам непрофесионално, мнение е, че има вероятност проблема с тестиса да е причината за проблема, просто не може да се охлажда достатъчно,при това положение. Нещо много важно за правилното функциониране на тестиса. Но имаш много възможности, следи си овулацията и действайте когато трябва Wink ако нямаш търпение пробвайте инсеминация, имате много възможности Hug Успех

Общи условия

Активация на акаунт