МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 283
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Julia_21, отидете и на андролог и на ендокринолог и чак тогава ако има нужда започвайте хормонална стимулация.
И ние сме с по-малко от 20% подвижност, но хормоните на мъжа ми са в нормите и не са ни препоръчвали стимулация.
Любопитно ми е кои са тези лекари, които така набързо предписват лечение без да знаят причината?

# 76
След като излезнаха резултатите от спермограмата ни препоръчаха да отидем на по-щателен преглед при андролог, но имайки предвид вечно възпалената му кожа си помислих да не би проблема да се корени в хормонален дисбаланс newsm78

# 77
В тази връзка, бихте ли ми препоръчали добри специалисти ендокринолог и андролог! Безкрайно ще съм благодарна!  Hug

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 13:31 от Julia_21

# 78
Julia_21, много от нас са доволни от д-р Милен Кацаров - андролог в София. Координати: http://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php
Ние ходихме и на ендокринолог във Варна - д-р Оля Сарджева - http://www.endo-sardjeva.com/contacts.php
Според мен задължително отидете и при андролог, и при ендокринолог (лошата кожа често е симптом на хормонален дисбаланс). За да спестите време може да пуснете и една микробиология на еякулат преди посещението си при андролога.
Успех и не започвайте хормонално лечение преди да знаете причината - това може да влоши положението.

# 79
Микробиология на еякулат може ли да се изследва от материала, който ще бъде даден за спермограма - с един удар два заека?

Не виждам посочена цена за това изследване в нашата клиника. Или пък за микробиология при мъжа може да се даде проба в медико-диагностична лаборатория?

# 80
Благодаря за координатите на Кацарски, ние сме в София и ако имате лични впечатления за ендокринолог, че май първо там ще отидем Cry

# 81
Емелинда, при кой лекар ходите? Как така не е значително варикоцелето пък боли? Не ми се връзва. Моят съвет е да отидете на друг лекар контролно. Ако не сте били при Кацаров, направо отивайте при него.

Не помня името му, трябва да питам мъжо...Но така или иначе сме решили да направим нова СГ и да отидем при Кацаров.
Сега и аз започвам да пия хапове - клостилбегит. Ходих на преглед и доктора ми каза, че не виждал овулация Thinking (ориентировъчно ми се падаше по средата на цикъла). За съжаление не намирам много положителни мнения за тези хапове Confused Та... ще ги пия 6 дни и после пак на лекар. Дано поне при мен всичко е наред Praynig

# 82
Julia_21, присъединявам се към съвета да направите пълни изследвания преди да предприемете лечение.

Освен спермограмата направете преглед при уролог, изследване на хормони (testosterone, LH, FSH, prolactin, TSH), микробиология за инфекции.

Не зная какво имаш пред вид под "постоянно възпалена кожа", но има автоимунни заболявания като псориазис например, с които е редно да съобразите лечението.

# 83
Неговото по-скоро е силна форма на акне, изявяваща се най-вече по гърба и сгъвките, както и със ситни бели точици по лицето, кожата е мазна с разширени пори, но като тийнейджър, точно когато е развивал репродуктивната си система е претърпял няколко силни терапии с антибиотици пак заради кожата и може и това да е допринесло за лошата спермограма с днешна дата. Адки съм объркана и не знам какво да мисля, всичко това са си мои теории и не знам към кой специалист най- първо да се обърна Rolling Eyes

# 84
Julia_21, моят съвет е първо  да се успокоиш и да не се шашкаш. Щом имате лоша СГ, това, което аз бих направила първо е консултация с уролог и андролог. Все пак те са специалистите, които ще разчетат СГ и ако се наложи те ще ви пратят да изследвате хормони, те ще ви назначат терапия и т.н. Между временно можете да се консултирате и с ендокринолог.  Wink
Успех! Peace

# 85
Извинявам се за  offtopic но

Emelinda, добре си помисли дали има смисъл да пиеш Клостилбегит, когато СГ ви е лоша (изискванията преди приема им е добре СГ и проходими тръби, имаш ли цветна снимка?). Това са хормонални таблетки, които се пият максимално 5-6 пъти в живота на една жена, защото те стимулират производството на яйцеклетки, които, при добър отговор от страна на твоя организъм, могат да достигнат до 5-6 за един месец. И при едно продължително стимулиране това може да доведе до изчерпване на яйчниковия резерв. Все пак прочети повече по въпроса и се консултирай с друг специалист преди да ги почнеш.

# 86
Микробиология на еякулат може ли да се изследва от материала, който ще бъде даден за спермограма - с един удар два заека?

Не виждам посочена цена за това изследване в нашата клиника. Или пък за микробиология при мъжа може да се даде проба в медико-диагностична лаборатория?
Извинете, че си повтарям въпроса, но се надявам някой да ми отговори  Whistling

# 87
  • София
Кафенце може, в клиника Щерев сме и става, сигурно и на другите места също  Hug

# 88
Djiji, благодаря ти за отговора   bouquet

Изчаках да излязат колегите и звъннах да попитам  Laughing Можело да се направи и микробиология от същия материал за спермограмата, 25 лв. струва, клиниката е "София".

# 89
Здравейте отново момичета, послушах съветите ви и днес мъжа ми  е бил на преглед при Кацаров; погледнал спермограмата и казал, че 20% сперматозиди всъщност не бил толкова лош резултат newsm78 и че за момента не се нуждаел от по-задълбочено лечение и изследвания, погледнал го е с уред, както го нарече мъжа ми ''мъжки ехограф'' с който е разгледал тестисите и е казал, че проблем не вижда. Предписал е само таблетки за засилване подвижността на сперматозоидите и обема на еякулата и е казал след 3-4 месеца да отиде пак. Честно казано малко съм объркана, понеже за мен, лаика подобна спермограма си е повече от лоша, а и след година опити е явно, че проблем има. Декември и аз съм на преглед за проходимост на тръби, пък да видим.. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт