МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 129 366
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за подкрепата!Ще се стегна,то няма как.Въпросът е,че трябва да го обсъдя с мъжът ми,а съм сигурна,че той ще чака да отиде пак при д-р Кацаров.Ще ви държа в течение на нещата.
Биренка,аз съм от София и си мислех за болница Щерев.Пак ще проверя,все пак имам 3 месеца.А досега фоликуметрия не са ми правили-лекарката беше направо категорична,че си имам ову и не ми прави.Абе май от сега нататък се започват сериозните изследвания....
Всичко най-хубаво,момичета,и лека вечер!

# 691
е, имаш време да се образоваш на всевъзможни теми. за мен Щерев има едно основно предимство (аз съм там) не се чака дълго за записване на час и винаги можеш да смениш лекаря, ако нещо не си допаднете.
Успех!

# 692
Някой има ли представа как действа клостилбегита при мъжете ако има проблем с щитовидната жлеза.

# 693
Клостилбегита не действа на щитовидната жлеза и с употребата му се цели повишаване на нивата на ЛХ и ФСХ, които се отделят от хипофизата (жлеза в основата на мозъка). Ако има проблеми с щитовидната жлеза не мисля, че Клoстилбегита ще има какъвто и да било ефект, лечението трябва да е друго, но това се решава от лекар. Успех!

# 694
Здравейте!Нашата спермограма изглежда така: 
миризма:специфична
цвят:белезникаво жълтеникав
време на втечняване:20мин
вискозитет:нормален
обем:1мл
РН:8,5
подвижност:нормални%   45%
средна%                           25%
акинеза%            30%
морфология с отклонения в главата:2%
с отклонения в шийката:2%
с отклонения в опашката:----
количествен анализ в бр/мл:9984000
общ брой:9984000
на нативен препарат се откриват:3-4 левкоцити
цинк в семената течност:*
много ви моля за някакво мнение,защото от дълги години мечтаем да станем родители.А немога да обесня на мъжа ми ,че имаме проблем и трябва да го разрешим.Защото той е ходил преди на някакъв лекар ,с подобни резултати и той е казал че няма проблем.А при мен изследванията са нормални.благодаря предварително,

# 695
valensiqna,  първи въпрос - спермограмата в репродуктиван клника ли е правена?
И като коментар: ами бройката е ниска, нормата е поне 20 млн/мл и обема трябва да е поне 2 мл. Морфологията не ми стана ясна. Но щом опитвате от години и не се случва, трябва да се задълбае. Запази час за специалист в репродуктивна клника и идете (ако много се запъва иди сама с всички резултати, които имаш). Понякога, когато лекарите кажат, че проблем има и нещо трябва да се прави, някои мъже си променят достатъчно отношението. Успех!

# 696
Mnogo blagodarq za otgovora.Spermogramata e pravena v laboratoriq i sled tova hodih pri moq ginekolog.No toi be6e tolkova grub 4e izob6to ni6to ne mi stana qsno.Zatova se dopitah v foruma.
Nie sme ot Burgas i neznaem kade da hodim,to lekari ima ama dobrili sa ne se znae.

# 697
И моята гинеколожка настояваше мъжът ми да си направи спермограма,а когато накрая й я отнесох нищо не каза.Съветвам те спермограмата мъжът ти да я занесе на андролог,и то добър, и да се прегледа.Нас така щяха да ни извозят да купуваме скъпи хапчета,без андролога да каже за варикоцелето.Добре,че отидохме за второ мнение,което се оказа доста различно.И ние сме с мъжки фактор и спермограмата на мъжа ми не е добра,а има и варикоцеле.Сега трябва отново да ходи на преглед в края на февруари и ще видим.Не мога да ти препоръчам андролог във Варна,а да идвате в София е доста далече,иначе има добри специалисти.
Ние решихме да не губим време и си записах час в клиника Щерев за следващата седмица.
Пожелавам успех на всички и дано скоро се похвалим с положителни тестове!!!
  bouquet

# 698
Здравейте, момичета  Hug
Много моля за вашето мнение за тази спермограма  Praynig
Има неща, които ме притесняват... Направена е в лаборатория Бодимед миналия петък. Като чета другите спермограми тук, ми се струва, че не е пълна...  Confused
Моля ви също така да ми препоръчате добър лекар  Praynig Разбирам, че отзивите за д-р Кацаров са добри...  Защото, да споделя, колко ме огорчи моя гинеколог, който ми заяви директно и грубо, че "за една спермограма" нямал време ...  Cry Просто нямам думи... сякаш не му се плаща...   Confused

# 699
mijjjka, след като не е правено в специализирана клиника изобще не трябва да се взима под внимание.  По-добре направете нова и с нея при андролог. Може при Кацаров, можи при др.Бъчваров, той преглежда в клиника "Щерев". Можете направо там да направите и спермограмата.Успех.

# 700
mijjjka, имате намалена подвижност. Като правите нова спермограма в клиника по репродуктивно здраве, опитайте да е с по-малко дни въздържание 2 или 3.
Обемът също е малък, но ако е първа СГ е разбираемо в някаква степен.

# 701
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 702
Само искам да споделя колко съм бясна на БОДИМЕД!!!   #2gunfire
След изследвания за хламидии, микробиология и т.н. в друга лаборатория (Кандиларов) се оказа, че "множеството левкоцити" се оказаха 5-6, което е напълно нормално. И всички микробиологични изследвания са отрицателни.
Вече се чудя дали да вярвам и на другите им показатели, които са написани в спелмограмата!
Много добре ще си помисля дали ще отида някога отново в БОДИМЕД!!! Просто нямам думи!!!  Twisted Evil

# 703
Към БОДИМЕД прибавям и ЦИБАЛАБ - не ходете там!А що се отнася до СГ - не правете грешката да ги правите някъде другаде освен в репродуктивна клиника.Нашата спермограма не я признават и сега трябва да правим нова.

# 704
  • София
Момичета, многократно е отбелязано - СГ се прави САМО в клиника по асистирана репродукция. Всичко друго е загуба на пари, време и нерви!

Общи условия

Активация на акаунт