ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 794
  • 929
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, искам да ви се похваля!    bouquet

Преди малко, 54 дни след спирането на премного "любимия" ми спрей Synarel (в случай, че някой ме е забравил  Wink), се почувствах щастлива от един прост, обикновен, нищо и никакъв цикъл !  Joy Е добре да, по-скоро зачатък на такъв (ама кой ти го дава Party). Утре в магазина искам всички да разберат, че и на мен ми е дошло Wink 

А пък аз се чудя защо боледувам от един най-стандартен грип вече повече от две седмици и отслабнала чакам следващия поред, поне трети, досаден вирус. Даже "заобичах" още повече спрейовете за нос Wink Иска ми се да лекувам носа през ушите вече, ако може  :crazv:

ne li ta , сладурано, благодаря ти за последните ти включвания, истински ме усмихваш  Laughing
А освен това и аз подкрепям мнението ти, че човек си харесва един доктор и си го слуша.  Пък после може да мислим (и премисляме) тук заедно  Peace

# 196
И на мен днес ми слагат 6 инж лукрин и тъкмо си мислих че е последна и хоп док ми назначи още 2
Иначе си ми идва нормално всеки месец макар и инжексиите. Има ли някоя на която са и слагали повече инжексии и дали е нормално

# 197
  • Варна
И на мен днес ми слагат 6 инж лукрин и тъкмо си мислих че е последна и хоп док ми назначи още 2
Иначе си ми идва нормално всеки месец макар и инжексиите. Има ли някоя на която са и слагали повече инжексии и дали е нормално

Shocked #Crazy ....  и какви бяха доводите му????????

# 198
Shocked #Crazy ....  и какви бяха доводите му????????

Да, доводи? Единствените възможни, за които аз се сещам, е, че след 6 инжекции не са ти се повлияли (потиснали) яйчниците. Обаче, ако е така, не се продължава курса, а се сменя лекарството/лечението, и то след 2-3 инжекции още!

# 199
ne li ta  каза ми че засега всичко било вече нормално защото преди да почнат с лукрина претърпях изключително тежка операция но понеже не ми били даостатъчно като количество инжексиите защото въпреки тях имам цикъл затова можело още малко да се продължат. Но аз вече започвам да се притеснявам че като ги продължа да не се пренасити пък организма ми с хормони и после да не знам какво да правя. Аз искам да се готвя за 4 инвитро а пък док ми казва забрави и мисли за осиновяване, че с тая ендометриоза не би трябвало да рискуваш. Незнам объркана съм.

# 200
sisiTR /b], при теб ендометриозата ли е проблема? Защото ако е само тя, не виждам причина да не пробваш инвитро. Във форума има много примери за забременяване след операция и лечение.

# 201
smile3556 ей, как 6 Лукрина и цикъл...Аз бях с шест инжекций, но след първата забравих за цикъл, овулация и всичко останало...хм  Thinking
А що се отнася до ин витро и ендометриоза...ако не е излекувана ендометриозата, няма смисъл от ин витрото...няма как оплодените яйцеклетки да стигнат до мястото си имайки активни огнища на ендометриоза или кисти, но това е което аз знам - от док и каквото съм чела, като статии из нета  newsm78
Ама как пък този доктор така ще те насочва към осиновяване. Аз бих потърсила второ мнение...предагам моя док, много му вярвам и ако кажеш, ще ти пиша на лични  Peace

# 202
на мен два пъти ми дойде по време на 6-те инжекции лукрин, докторите и съформърките тук казаха, че е нормално и се успокоих

# 203

..ако не е излекувана ендометриозата, няма смисъл от ин витрото...няма как оплодените яйцеклетки да стигнат до мястото си имайки активни огнища на ендометриоза или кисти, но това е което аз знам - от док и каквото съм чела, като статии из нета  newsm78

Ин витро може да се направи , ако няма киста . То и с киста може , ама не е много желателно.  Оплодените яйцеклетки стигат до мястото...при ин витро ги оплождат и ги поставят директно в матката. Има момичета забременели по ест.път с действаща EM.

Според мен 6 инжекции и цикъл не е нормално ! Камо ли още 2... Консултирай се с още един док.
Hug

# 204
  • Варна
Идеята на инжекциите е да се поставят след изчистване с операция на масивните наслагвания на ЕМ тъкан. Нефункциониращата тъкан, т.е останалите единични ЕМ клетки, невидими за просто око, да се резорбират от организма за дни. Давам  пример със синдрома на изчезващия близнак, резорбира се от тялото за около месец  - 40 дена, без хирургичнa намеса (ако няма кървене), но да не се отвличам от темата.....Последните изследвания сочат, че 3 инжекции за достатъчни след качествена оперативна намеса, сама си направи изводите за 6, а 8...... ooooh!

# 205
ne li ta  каза ми че засега всичко било вече нормално защото преди да почнат с лукрина претърпях изключително тежка операция но понеже не ми били даостатъчно като количество инжексиите защото въпреки тях имам цикъл затова можело още малко да се продължат. Но аз вече започвам да се притеснявам че като ги продължа да не се пренасити пък организма ми с хормони и после да не знам какво да правя. Аз искам да се готвя за 4 инвитро а пък док ми казва забрави и мисли за осиновяване, че с тая ендометриоза не би трябвало да рискуваш. Незнам объркана съм.

Търси още мнения на добри лекари, ако щеш и двама... Ти май не си в София, което усложнява малко нещата с консултациите... Очевидно е, че не се влияеш както трябва от лукрина, и логиката на лекаря за още инжекции не я разбирам...
Много бройки ин витро не е никак полезно (както и лукринът не е полезен), затова те обезкуражава  докторът ти, но ми се струва, че не ин витрото е най-големия проблем, а нестопираната, поне временно, ендометриоза.
За да не съм голословна: д-р Карагьозов, баща или син, в болница Токуда (звъни се в Токуда, и те записват, а може и да отидеш в приемното време на лекаря, и да чакаш да влезеш "между записаните пациенти" или след тях...)
Аз съм доволна и от доктор Попов в Шейново и Вита, но имам опит с него предимно като хирург, не толкова за диагноза и промяна на лечение.
Твоят лекар е известен и уж добър, но все пак здравето ти си е лично дело, и след като се вижда, че той не се справя резултатно, според мен длъжна си да търсиш алтернативна консултация...

Момичетата да кажат и други препоръки за диагностика на проблематична ЕМ.

Успех!
 Hug

# 206
Благодаря ви на всички че се опитвате да ми помогнете. Аз за себе си реших че повече лукрин няма да има. Междувременно си взех час за др. Владимиров, ще отида да видим той какво ще ми каже и как ще можем евентуално да продължим. Киста за момента няма, но много ме е страх,  да не чуе дявола,  че може още с първия цикъл пак да се образува, защото винаги така е било, и може би заради това не искат да има стимулация. Kia може ли и на мен да ми кажеш за тези хапчета, готова съм да пробвам и тях само да стигна чиста т.е. без кисти до април май та да направя поредния опит.

# 207
ne li ta знаеш ли във Вита колко е прегледа при Попов и цената на лапароскопията там?

# 208
знаеш ли във Вита колко е прегледа при Попов и цената на лапароскопията там?

Във Вита май е като в Шейново, пък и като навсякъде - прегледът е между 30 и 50 (зависи какво се прави и гледа). Лапарото с направление и избор на екип преди беше  към 800 лв. в Шейново. Май и във Вита е подобна цена. Не мога да сравня двете болници - във Вита може би са малко по-любезни и човечни, но Шейново е болница с много опитни лекари и традиция и дълъг опит в гинекологията... 

# 209
знаеш ли във Вита колко е прегледа при Попов и цената на лапароскопията там?

Във Вита май е като в Шейново, пък и като навсякъде - прегледът е между 30 и 50 (зависи какво се прави и гледа). Лапарото с направление и избор на екип преди беше  към 800 лв. в Шейново. Май и във Вита е подобна цена. Не мога да сравня двете болници - във Вита може би са малко по-любезни и човечни, но Шейново е болница с много опитни лекари и традиция и дълъг опит в гинекологията... 
аз нещо май съм се заблудила, че Вита е частна болница и за там не трябва направление  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт