ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 763
  • 929
  •   2
Отговори
# 855
  • София
Ами той банелът не стига до там, то ме боли по-високо, точно на сгъвката на мишницата. В интерс на истината снощи се мазах с Фастум гел и малко ме поотпусна, та може да е мускулче или сухожилие...не знам. Дано да мине... Confused

# 856
При моята лапароскопия лекарят открил няколко огнища на ендометриоза, които третирал. Нямах много време да говоря с него по тази тема за съжаление.
Сега се чудя като някоя патица, значи ли това, че имам ендометриоза... Tired

# 857
При моята лапароскопия лекарят открил няколко огнища на ендометриоза, които третирал. Нямах много време да говоря с него по тази тема за съжаление.
Сега се чудя като някоя патица, значи ли това, че имам ендометриоза... Tired
  Според мен наличието и на най-малкото огнище и признак,че има ендометриоза,но просто е в по-лека степен.
  А какво ти препоръча доктора? Thinking

# 858
Ами..още преди лапарото говореше, че след като мине може да се изчака няколко месеца да видим дали няма да стане по естествен път. После -инсеминации и накрая ин витро. Но след самата процедура каза да отидем на 10-тия ден на следващия ми цикъл да види дали има овулация. За лечение на ендометриоза не е споменал нищо.

# 859
Щом така е преценил следвай съветите му yes

# 860
buttinsky а нямаш ли протокол от операцията или епикриза, в тях ще пише каква е диагнозата ти и ще знаеш със сигурност дали имаш или нямаш ендометреоза

# 861
Вече имам епикриза. В нея освен за хидросалпингса и че ми е прекъсната дясната тръба пише: " три малки повърхностни ендометриоми на десен яйчник."
и после : " Кавум дугласи: три малки, повърхностни ендометриоми"
И накрая: " Коагулираха се ендометриомите. Лаваж"

Лаваж изобщо нямам идея какво е.

# 862
Лаваж означава промивка. Може би са обгорили участъците, където са намерили огнища и после са промили ендометриалните клетки...

# 863
Здравейте, момичета, моля за бърз съвет - тъй като лекарят ми каза да си избирам между Синарел и Диферелин, вярно ли е, че при по-тежка форма на ендометриоза Синарелът не е достатъчно ефективен, и е по-добре да си избера инжекции? IV степен ендометриоза съм.

# 864
А и също някой знае ли цената на Синарел, към този момент?

# 865
  • София
Здравейте, момичета, моля за бърз съвет - тъй като лекарят ми каза да си избирам между Синарел и Диферелин, вярно ли е, че при по-тежка форма на ендометриоза Синарелът не е достатъчно ефективен, и е по-добре да си избера инжекции? IV степен ендометриоза съм.

май е вярно, защото моят доктор спомена нещо, че ако избирам Синарел ще ми го изпише само за 3 месеца, защото не било добре да се употребява повече заради начина му на приложение. съответно каза, че вероятно няма да подтисне добре функцията на яйчниците. категорично  определи инжекциите Золадекс като най-резултатни в неговата практика. не казвам, че моят лекар е най-добрият /макар че за мен е така Heart Eyes/, само предавам думите му Peace

# 866
  • София
Здравейте пак. Искам да попитам някоя от вас имала ли е симптоми, подобни на тези при гъбички, по време на лечението с Лукрин? Става дума за засилено течение и леко парене от време на време.

# 867
Здравейте пак. Искам да попитам някоя от вас имала ли е симптоми, подобни на тези при гъбички, по време на лечението с Лукрин? Става дума за засилено течение и леко парене от време на време.

Да при мен имаше подобно нещо,мажех се около седмица с низорал мехлем и нещата отшумяха.

# 868
За първи път пиша във вашия форум. Надявам се да ми помогнете с мнения и препоръки.
Да си разкажа "приказката". През март месец 2009г. отидох на профилактичен преглед. Винаги съм била с болезнена менструация, а последните 5-6г. с много тежки болки. През годините имаха съмнение за поликистоза, но никой не се е загрижил как да постъпя. Мисля че на 22-23 ми казаха това. Пих една година противозачатъчни без резултат. Връщам се на темата. Докторът каза имаш образувание. Потърсих няколко мнения, всички еднакви. Операция. Епикриза - ендометриоза. Рецепта - золадекс 6 месеца. Отворих интернет и след прочетеното взех решение да не слагам инжекциите, тъй като болестта не се лекува. Махнаха ми единия яйчник и ми казаха веднага забременявай. Това да не е ей така. Възстанових се по-бавно тъй като операцията беше с разрез. По-късно, когато стресът ми премина си казах всичко е наред, имаш друг яйчник. Ходих на прегледи през 2-3 месеца, тъй като ми беше открита и миома, но с малки размери, която лекарят не махна. През януари и февруари тази година усештах, че нещо не е нормално в моя цикъл. Той винаги е бил болезнен и нередовен, но напоследък беше съпроводен и от задъхване, прекалена нервност, но отложих няколко месеца прегледа. Страхлива съм. Средата на март посетих гинеколог. Две кисти на оцелелия яйчник и малко увеличена миома. Този път по-адекватна потърсих повече лекарски мнения от "уж" по-големи специалсти (за тях някой друг път). Направих си лапароскопия, махнаха ми кистата, която в полседствие се оказа двукамерна, махнаха ми и миомата. Операцията ми беше през април. Чакайки хистологията, която още не съм получила взе, че ми дойде МЦ. Лекуващият иска да ми изпише лукрин, аз му казах че искам золадекс. Нямало разлика според него. От всичко, което изчетох, написано от вас оставам с впечатление, че золадекса е предпочитаният. Днес е втори ден от цикъла ми, не са ми казали кога се слагат тези инжекции. Защо ме мотаят? Попадам все на "специалисти". Моля ви споделете ми какво да направя. Много се чудя дали да не го прескоча пак, понеже тези странични ефекти, които описвате са ужасни. Аз самата съм много емоционална, доста нервна, имам и хашимото с доста високи антитела. Посъветвайте ме какво да направя. Остана ми малко яйчник, а не съм раждала и съм на 36. Страхувам се да не би после да не може да ми се възобнови цикъла.

# 869
nerodena, първо относно това кое лекарство е по-ефектино, мисля,че колкото лекари питаш толкова различни мнения ще получиш.И аз много четох в нета-едни са доволни от Золадекс,други от Лукрин,трети от Синарел............Попитах моя лекар,той ми каза,че и Золадекс,Лукрин, Диферелин, Синарел "са аналози на гонадолиберина и имат едно и също действие, подтискат яйчниковата дейност". Така че аз взех Лукрина,т.к ми беше изписан от лекуващия ми лекар. Много се страхувах от страничните му ефекти,но явно при всеки са различни-не е задължително да ги имаш или да ги имаш всичките.При мен 1 седмица след първата инжекция имах кървене,което продължи със зацапване около 2 седмици. Около месец след инжекцията получих и топлите вълни,които обаче не бих казала,че са силни или нетърпими. Може би очаквах нещо по-трудно за понасяне и сега в действителност виждам,че страха и опасенията са ми били неоснователни. Така че започни лечението, което твоят лекар ти изпише и не се притеснявай от страничните ефекти.Мисля,че те в нашия случай са най-малкия ни проблем. А колкото до слагането на инжекциите-на мен ми бяха изписани-1–вата на 3-5 ден от цикъла,следващите на 28-мия ден. При мен са 3 инжекции.

Общи условия

Активация на акаунт