ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 876
  • 929
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Момичета, да ви питам, някоя от вас по време на лечението с Лукрин да е имала проблеми с пикочните пътища? Аз имам от няколко дни често уриниране и парене от време на време. Правих изследвания и в стерилната урина няма бактерии, а в обикновената имам завишен белтък и следи от кръв ( и двете ги има като странични ефекти в листовката на Лукрина ). Пих 5 дни антибиотик, но съществено подобрение няма. Възможно ли е наистина това да е страничен ефект от инжекциите?

# 841
  • София
  bouquet Момичета ,благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 842
veseto87 предполагам, че е възможно, а ходи ли на видеозон за песъчинки в бъбреците?
Аз имах и изследванията не ги хванаха, чак на видеозона ги видяха.
Може да пробваш Неоринал - билкови таблетки, много са добри за такива проблеми, песачинки, бъбреци и т.н.
относно хранителните добавки - аз пиех калций и витамин А, второто, защото по време на лукрина ми гориха и раничка на шийката на матката и не искаше да зараства, доктора тогава каза, че е нормално, защото лукрина забавял оздравителните процеси в организма и ми изписа двойна доза витамин А, заедно с вагинални таблетки с хилуаронува киселина

# 843
  • София
Здравей. Да, правиха ми ехограф на всички коремни органи - няма проблем с тях ( нито с пикочния мехур, нито с бъбреците ). Пия Неоренал,но няма особено подобрение. Честото уриниране понамаля, но ме притеснява, че сутрин урината ми е тъмничка. Това може да е и от хапчетата де, а и мечо грозде пия. Най-вероятно си е от Лукрина де, но не ми се чака два месеца, за да ми мине!  Sad Ще видим, в понеделник ще пусна пак урина, да видим какво ще покаже... Confused Confused Confused

# 844
Здравейте момичета,

Имам едно питане. Приключих с инжекциите Лукрин. Ходих при двама специалисти и двамата са на коренно различни мнения - единия препоръчва, ако не забременявам веднага, да започва противозачатъчни, с които да регулирам хормоните си, а другия казва, че поне 8 месеца не трябва да взимам никакви хормонални лекарства, защото Лукрина бил много силен и ако взимам продължително време други хормонални медикаменти, може яйчниците ми да не заработят при такова продължително подтискане. Кой да слушам сега не знам. По-склонна съм да се доверя на втория лекар, обаче ме е страх да не се завърне бързо ендометриозата.
Вие какво мислите по въпроса. Ще се радвам да чуя мнения по въпроса Simple Smile

# 845
  • София
Здравей, за съжаление не мога да ти отговоря, но се присъединявам към въпроса ти. На мен също ми предстои последна инжекция Лукрин и се чудя ка да постъпя след това.  Confused Ще се радвам да чуя съвети от вече минали по този път.

# 846
Лично аз когато приключих със золадекса(5 инжекции)започнахме с опити за бебе но смятам,че наистина са силни медикаменти(включително и лукрина)и не мисля,че трябва да се приемат противозачатъчни поне според мен. Thinking Все пак може да се посъветвате с още някой гинеколог.

Успех newsm10

# 847
Аз на първия цикъл след Лукрина направих инсеминаця (без никакви стимулации) и се получи  Simple Smile Но ако бебето в момента не е вариант...и аз мисля, че е много добре да се взимат противозачатъчни.

Успех и от мен  Peace

# 848
Мен също ме притеснява въпроса за това какво ще се случи след края на лечението със золадекс. И по-точно голям ли е риска, ако опитите за забременяване на започнат веднага, тъй като при мен е малко рано за бременност и ми се иска да го отложа с около година.
Ако можете да споделите какво са ви посъветвали вашите лекари...
Относно противозачатъчните хапчета, аз знам, че техния ефект няма общо с лечението на ендометриозата, тъй като те не подтискат менструацията.

# 849
Лекарят, при който ходих на консултация, ми обясни че приема на противозачатъчни е, не за да лекуват ендометриоза, а за да регулират хормоните и най-вече естрогена, да не се повишава и от там да не се развие ендометриозата отново.
Но както писах по-доре, опериращия ми лекар каза, че е много рисковано да приемам противозачатъчни, защото много ще натоваря яйчниците си с  хормонални лекарства и може после да не заработят нормално. Sad

# 850
Според мен не приемай противозачатъчни! Остави организма да си почине малко, да ти се възстанови цикъла и след няколко месеца евентуално тогава да почнеш с тях.  Макар че няма полза от тези противозачатъчни що се отнася до ендометриозата. Може да ги пиеш и пак да се появи. Аз бях сигурна че след лукрина ще имам отново кисти , но слава богу вече 9 месец няма следа от такива! Не го мисли много   bouquet

# 851
  • София
Здравейте, тъй като най-после се сдобих с прословутия протокол за Лукрин и о подпечатах в здравната каса, сега какво следва? Личната лекарка го изписва на рецепта и в рецептурната книжка ли?

# 852
Здравейте, тъй като най-после се сдобих с прословутия протокол за Лукрин и о подпечатах в здравната каса, сега какво следва? Личната лекарка го изписва на рецепта и в рецептурната книжка ли?
да . успех  Hug

# 853
  • София
Здравейте момичета. Вече ще полудея, при мен следват проблем след проблем. След като прекарах цистит, успях да се сдобия с така желания протокол за последната инжекция Лукрин, сека съм с нов проблем. Имам болка под дясната мишница! Нямам подуване и болката е точно на сгъвкта някъде. Лятото имах под лявата мишница подут лимфен възел, ходи на лекар и се оказа, че е от бръснене. Мазах го с риванол и спадна. Сега обаче от дясно само ме боли. Няма подутина. Възможно ли е да има нещо общо с Лукрина, или някакви други идеи...Писна ми вече от проблеми, а съм само на 23 години...

# 854
  • Варна
Дали не е от банела на сутиена? Ако е много стегнат ?

Общи условия

Активация на акаунт