ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 969
  • 929
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Момичета незнам дали съм имала голям късмет,че ми написаха протокол за лукрина,но след това нямах никакви проблеми в НЗОК да ми го заверят и в аптеката след това въобще всичко си мина нормално,даже този път си взех инжекцията напълно безплатно.

# 826
Здравейте,записвам се и аз в темата,т.к. от 2 седмици съм с диагноза ендометриоза.Нямам кисти,но при инвитро опит не се повлиях добре от стимулацията и лекарят ми се осъмни за ендометриоза,както се и оказа по-късно при диагностичното лапаро.Имала съм 5 огнищета по задната част на матката,които са били обгорени.Сега съм на хормонално лечение с Лукрин депо,като първата ми инжекция бече поставена на 06.04.2011 (4-ти ден от цикъла).На следващия ден реших,че ще си пусна изследване на пролактина,т.к. от 1 година пия лекарства за неговото сваляне.В лабораторията обаче реших,че ще пусна изследвания и на останалите хормони. Резултатите обаче доста ме притесниха:
ФСХ - 29.48 mlU/ml (реф.ст. Жф.ф3.5-12.5   ов.ф4.7-21.5   лут.ф.1.7-7.7)
ЛХ -51.39 mlU/ml (реф.ст. Жф.ф2.4-12.6.  ов.ф14.0.0-95.6.,лут.ф1.0-11.4) 
Е2 - 338.1 pg/ml (реф.ст. Жф.ф12.5-166 ов.ф.85.8-498 лут.ф43.8-211) 

Имате ли представа от какво може да са толкова високи стойностите? Дали Лукрина ги е повлиял?Четох,че при менопауза (каквото и при мен трябва да се получи в следствие на Лукрина) ФСХ и ЛХ се завишават. Някоя от вас изследвала ли е тези хормони по време на лечението на ЕМ? Другото,което забелязах от Лукрина е,че на следващия ден след поставянето му, цикъла ми спря.

# 827
  • София
Blumchen, странна идея ти е дошла да си пускаш изследвания по време на лечение с Лукрин. не се води от тези резултати, няма как да са адекватни Wink

# 828
Днес минах и в здравната каса с този протокол и ми го завериха без проблем. Завериха ми и книжката. В понеделник съм за рецепта от джи пито, аз вече говорих с него и няма да имам проблем. За аптеката ще видим. Дано всичко да е наред, че вече се чувствам много изморена от обикаляне, преговори и висене по опашки. Много странични ефекти от тази ампула при мен. Постоянно ми е лошо, тежест в сърцето. Кръвното ми пада, главата и отзад тила ме болят. Направо съм като парцал. Сигурно защото имам и анемия. При вас така ли е момичета?
veseto87, много е неприятно, че така се усложнява процедурата при теб и то само защото лекаря не работи със здравната каса. Дано всичко се развие в положителна посока и то в най-скоро време за теб и всички момичета! Успехи! Simple Smile

# 829
Blumchen, странна идея ти е дошла да си пускаш изследвания по време на лечение с Лукрин. не се води от тези резултати, няма как да са адекватни Wink
Напълно съм съгласна с Aurora. Не се притеснявай Blumchen. Логично е резултатите да са отчели и хормоните от Лукрина. Simple Smile

# 830
Другото,което забелязах от Лукрина е,че на следващия ден след поставянето му, цикъла ми спря.
Супер е че ти е спрял цикъла, това означава, че при теб Лукрина действа. Нали при ендометриозата, всъщност целта е да спреш да кървиш при цикъл, че да утихнат ендометриалните огнища извън матката. При мен не спря, а си продължи още 5 дни, което ме навежда на мисълта, че ми е слаб като лекарство или болестта при мен е по-напреднала. Мога само да предполагам, не съм доктор, за съжаление. Не че и докторите много ти обясняват... Simple Smile

# 831
да,наистина е странна идеята и сама си създавам проблеми  ooooh!
Както и да е,току що прочетох обстойно листовката на лекарството и хората са си го написали ясно,ама няма кой да го прочете  Wink:" инжекционното прилагане на този хормон води до първоначално повишаване на произвежданите от яйчниците и тестисите полови хормони, последвано от тяхното понижаване и поддържане на ниски, подобни на тези при кастрация нива. Целта на лечението е постигане на медикаментозна кастрация".   

# 832
silva78 от кога започнаха при тебе тези странични ефекти?Още след поставянето на първата ампула или по-късно?

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 19:48 от Blumchen

# 833
  • София
Около 2 седмици след първата инжекция почват!

# 834
здравейте!
ето и новите изисквания на НЗОК 0т 01.04.2011г.
http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=17219& … ame=DLFE-4476.pdf

# 835
Благодаря Kia,значи скоро време да очаквам.......Ще взема да си купя хранителни добавки да видим,дали ще помогнат поне малко по-лесно да се приемат страничните ефекти.

# 836
  • София
Момичета,извинявам се ако повтарям някой,но искам да ви питам при вас след последната инжекция лукрин първият ви цикъл колко време продължи и дали ви е бил силен?

# 837
При мен беше по- продължителен - 8 дни/ като обикновено трае 5 дни/ и доста по- силен.

# 838
  • София
Благодаря Kia,значи скоро време да очаквам.......Ще взема да си купя хранителни добавки да видим,дали ще помогнат поне малко по-лесно да се приемат страничните ефекти.
Моите вълни започнаха чак на втория месец.

# 839
  • София

попитай доктора преди да купуваш. аз мислех да пия сибирски жен-шен, който повлиява много добре плавното преминаване примерно в климактериума, но влияе по някакъв начин на естрогена като го регулира и в крайна сметка докторът ми ме посъветва да избягвам билки, които биха могли да стимулират това, което всъщност Золадекса се опитва да подтисне.
абе, и аз как го обясних, надявам се, че стана ясно.

Мери, моят първи цикъл след лечението определено беше по-обилен, но не по-продължителен. обаче беше страхотно, че протече без никаква болка Peace

Общи условия

Активация на акаунт