ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 624
  • 929
  •   1
Отговори
# 165
момичета утре ми е последната 4 инжекция Лукрин незнам да ли да се радвам или да се притеснявам. Нямам си на идея след колко време ще ми се възстанови цикъла. Кога трябва да отида при доктора преди да ми дойде или като ми свърши. Тези 4 месеца за мен бяха ад не го пожелавам на никого. Много се надявам и искрено искам да нямам и спомен от тази гадна ендометриоза.   baby_neutral
моят доктор ми каза да отида на 14-я ден след като ми свърши първият цикъл след лукрина, за да видим дали има фоликули
аз ходих и се оказа че има един фоликул, но по-голям от нормалното, което много ме притесни и депресира
след още седем дни, или на 21 ден след цикъла отидох пак да видим дали фоликула се е спукал и доктора установи, че е спукан и имам нормална овулация, така че ти препоръчвам да идеш след цикъл, ама да не им слушаш глупостите, че ми се струва, че все повече и повече се опитват да ни внушават глупости и само ни притесняват допълнително, вместо примерно да ми бяха казали ела след 7 дни да проследим овулацията, а той ми вика сигурно няма да се спука тоя голям фоликул и трябва да го пукаме и може да се наложи да стимулираме яйчници и да правим незнам си кво си бля бля бля
накрая се оказа, че всичко е наред и излшно съм се притеснявала цяла седмица за глупости
така че пожелавам на всички безпроблемно и успешно лечение, по.малко нерви и да не обръщаме внимание на докторите

# 166
Чета различни форуми, различни мнения и не , че се двоумя-аз съм решила да продължа НАПРЕД и ДОКРАЙ, но бих искала да попитам дали някоя от Вас знае кой е най подходящия период да бъде поставена инжекцията. Имам предвид - в кой период след последната менстуация, защото след около 14 дни започва ОВУ и т.н. до следващия МЦ.

Моето мнение е, възможно най-скоро след лапароскопията - до една седмица. Аз не бих (и не съм) чакала нищо, и не съм следила на какъв етап ми е месечният цикъл, просто максимално скоро я поставих, и отлично се повлияха яйчниците.

# 167
84 дни след последната инжекция декапептил депо все още не ми е дошло. Корема си ме боли и имам всички симптоми. Така искам вече да ми дойде и  да ми олекне. Sad

# 168
Поразпитах познати за други специалисти, тъй като искам да се консултирам с още някого и те ме насочиха към д.р Марков и МЦ Марковс.
Някой диагонстицирал ли е там ендометреоза? Въобще имате ли впечетления от работата и уменията на гинеколозите там?
Разбрах, че имат доста модерна апаратура и затова се чудя дали да не ида там на преглед  newsm78

# 169
Мили момичета, искам да помоля за мнение или съвет.

Следващата седмица ми предстои втора инжекция Лукрин. Предписаха ми 6, но се чудя дали и 3 няма да са достатъчно.

Като цяло странични ефекти след първата инжекция почти не мога да забележа освен че МЦ ми дойде 10 дни по-рано, но това май е нормално при 90% от случаите.

Ясно е, че всеки организъм приема и реагира на медикаменти строго индивидуално, но все пак ще съм ви благодарна да споделите вашите проучвания и мнения по въпроса.

# 170
На мен ми предписаха 4 и за последно като бях при доктора ми каза ако искам може и 6 това зависи от теб и от финансова гледна точка. И така  реших само 4. Не искам да те плаша но на мен много зле ми се отразяваха - през тези 4 месеца, почти всеки ден имах главоболие, краката ме боляха много, топли вълни от началото на първата инжекция, наддадох килограми, безсънни нощи, но за да не те плаша за всеки е индивидуално това лечение. Имам позната, която от тези сиптоми имаше само топли вълни и се чувстваше много добре. Желая ти успех през тези месеци и много не му мисли. Запълвай си времето през целия ден, за да не усещаш страничните действия и не мисли за тях. От мен успех!!!!!!!! Peace

# 171
  • София
Мили момичета, искам да помоля за мнение или съвет.

Следващата седмица ми предстои втора инжекция Лукрин. Предписаха ми 6, но се чудя дали и 3 няма да са достатъчно.

Консултирай се с лекар. Не прави нищо на своя глава. Пази си ефографската снимка, направена 1 мес. след операцията и след 3-та инжекция пак иди на лекар. Ако каже да сложиш 4-та - слагай.
Кой лекар ти изписа 6?

# 172
Благодаря ви за отговорите!

Д-р Ставрев (Пловдив) ме оперира и същият ми предписа Лукрина, но ендометриозата беше открита случайно. Почти никакви оплаквания нямах и даже не ми беше известно преди това, че такова заболяване съществува. Казаха, че ендометриозата ми е ІV степен и назначиха 6 инжекции.

Само че в чуждите сайтове мненията за Лукрина в 90% от случаите не са никак добри. http://www.askapatient.com/viewrating.asp?drug=20708&name=LUPRON%20DEPOT-3 Още повече че някои момичета тук казват, че има мнения на лекари, че ефектът от 3 и 6 инжекции е почти същият. Още повече, че Лукринът явно е доста силен, след като го използват за лечение на рак на простатата и туморни образувания. При някои хора употребата на Лукрин води до много сериозни последици, доколкото мога да прочета. Почти всички съветват да се използва само като последна възможност. В Щатите по-специално има лекари, които са категорично против употребата на Лукрин/Лупрон или макс до 1 - 2 инжекции.

Случайно попаднах и на друг медикамент Letrozole (femara), който намалявал нивата на естроген до 98% и за който прочетох положителни отзиви. http://www.kare2004.com

Аз сама за себе си знам, че в днешно време на никой не може да се предоверяваме. Фармацевтичната индустрия е най-печелившата в света почти, но за сметка на хората. Така че поне сама за себе си съм длъжна да събера колкото може повече информация и мнения и от специалисти, и от хора, които страдат от тази болест преди да се вземе решение.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 22:52 от Never say never

# 173
  • София
Здравей, май, всички лекарства за ЕМ са и за рак на простатата. И на Диферелина пишеше същото. Ако искаш се консултирай с лекар в Сф след 3-та инжекция. Има 10 - 11 страници описание на състава на всяко от тези лекарства за съставът им, действието, страничните ефекти. Не си спомням в кой бг сайт ги имаше тези неща. ако изчетеш всичко това съвсем ще се уплашиш. Успокой се! Hug
Всички лекарства, които се поставят инжекционно са с много странични ефекти и т.н. Някои лекари харесват повече Золадекса, други - Диферелина. Всеки със своите съображения. Успех и не се шашкай.  Hug

# 174
Never say never, моят лекар каза, че отлично са се повлияли яйчниците ми от първите 3-4 инжекции (вижда се на ехограф по размерите им), и повече не е необходимо, защото вероятно няма да подобри резултатността на лечението, а може да навреди на яйчниците. Също ми обясни, че това "потискане" на яйчниците, което се постига, не е "почивка" за тях, а напротив - доста тежко и потенциално вредно състояние, и затова е добре да се мине с минимален курс. Аз съм склонна да се доверя на това становище, макар че тогава не се доверих, и си шибнах на своя глава още една инжекцийка. Във всеки случай, ако имам съмнения, бих дала пари за частна консултация и с други специалисти - да чуя и тяхното мнение за броя... Истината се ражда в спора  Mr. Green Аз винаги много проверявам и обмислям всичко (важно), и съм се уверила, че си струва усилието. Да се разчита на добросъвестност и на надеждно прилагане на моралните и държавните закони (визирам дейността на лекари и фармацевти) - не си е работа (от дълъг личен опит казвам). 

# 175
Задавам си един въпрос, който вече може и да е зададен, но.... Та след опертивно премахване на ендометриозата и преди изписването на инжекциите, ако се направи инсеминация не е ли по-добрия вариант  Rolling Eyes

# 176
Задавам си един въпрос, който вече може и да е зададен, но.... Та след опертивно премахване на ендометриозата и преди изписването на инжекциите, ако се направи инсеминация не е ли по-добрия вариант  Rolling Eyes

Добър е ако инсеминацията е успешна  Peace

# 177
Доколкото съм разбрала практиката е при съмнение за ендометриоза да се прави лапароскопия и след това лечение с .../разните там/. Едва след това инвитро или инсеминация. Ако пък стане по естествен път - най-добре!!
От четенето по форумите съм си извадила извода /за мен/, че когато е имало съмнение за ендометриоза и е направено  инвитро /без лапаро и лечение/ - не е дало резултат.

# 178
Инсеминацията може да се прави без стимулации (както беше при мен) и не е кой знае каква манипулация, освен леко изваждане на пари. Не вреди на организма на жената и ако имаш възможност да го направиш - пробваш...
Иначе, да - ендото се диагностицира с лапароскопия.
Ако се иска бебе, е по-удачен вариант износването на бебето от колкото инжекциите. Ние пробвахме да забременея нормално след лапароскопията, но не се получи (док каза, че проблема бил в спермограмата), след тва 6 месеца Лукрин депо, след това инсеминация без стимулация и 9 месеца по-късно бебе Александра. Така, че ако времето се върне назад правя инсеминация и туй то...  Peace

И да се похваля - кистата е намаляла от противозачатъчните с 2/3 на десетия ден от започването им, от което седва, че не е ендометриозна  newsm18

# 179
Здравейте момичета,

Днес най-накрая успях да се доберя до лекаря, тъй като беше отпуска. Та, първи преглед след възстановяването на цикъла (на 42-ри ден след изтичане дейтвието на 3-тата инжекция Лукрин). Вече почти чакам втори... Видя се киста на единия яйчник, но докторът казва, че е задържан фоликул и че ще се спука сам. Явно не съм имала овулация този месец, както се надявах Cry. Сега ми каза да отида на 12-ти ден от следващия цикъл, за да проверим овулацията. Но 12-ти ден.. не е ли рано, не е ли след 14-ти ден, особено като се има предвид, че цикълът ми обикновено е на повече от 28 дни. Поне от днес вече си купих фолиева киселина и почнах да пия  Grinning и се почувствах по-добре, сякаш вече правя нещо по въпроса, но ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт