ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 673
  • 929
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Дунчо, не бързай с прегледи и стимулации на МЦ. Казват, че до 60 - 70 дни трябва да дойде, но може и по-късно. От пишещите в темата, като гледам моят се е възстановил най-късно - на 96-я ден. На 90-я ден ходих на преглед сериозно притеснена. Но ми казаха, еч до 2 седмици ще ми дойде и така...
Моят док каза, че не е хубаво да го предизвикваме...

# 691
duncho, и аз съм с другите!
На мен ми дойде малко преди 60тия, но като гледам - като последната девойка - какви почти трицифрени случаи има ... наистина стигат чужди хормони Wink
Успокой се, ако може най-хубаво го забрави поне за малко, и то само ще си дойде Wink  Rolling Eyes

# 692
  • Варна
duncho, искам да ти кажа че на мен ми дойде на 90-я ден. Аз също имах болки като овулация и засилено течение, но ми дойде 2 седмици след тези симптоми. Обаче като чета какво ти се е случило по-нататък може би няма да е лошо да направиш един тест за бременност. Тази капка кръв ми звучи точно като имплантация при бременност, която не е изключена дори да нямаш цикъл. Преброй си 2 седмици след момента с капката и направи тест ако не ти е дошло до тогава, пък дано ни зарадваш още от начало preggo
Пожелавам ти успех  bouquet

# 693
Момичета, моля ви за съвет  Hug Ходих на преглед при д-р Горчев - много мил и внимателен (Света Марина - гр.Плевен), който ми каза, че имам киста 5 см и се съмнява за ендометриоза. Бях почти сигурна- имах ужасно болезнен цикъл, болки по време на полов акт, при дефекация...абе кошмар.Преди 2 дни ми направи лапаро (всъщност не знам със сигурност дали е бил той, тъй като не го видях нито преди операцията, нито след това). Както и да е, казаха , че всичко е минало добре и сега се възстановявам вкъщи. Нещото, което ме притесни е, че преди да ме изпишат, дойде един д-р, Тотев се казва, който каза,че кистата е била шоколадова и следва 6 месечно лечение. Е добре ама как разбраха каква е със сигурност преди хистологията и колко месеца трябва да се лекувам  newsm78 След това започна да ми обяснява, 4е завинаги ще си остана болна от тази болест, тъй като е хормонално обусловена и след лечението трябва да забременея, защото след това ще следват още по-вече усложнения и ми разказа как са намирали ендометриозни кисти и в носа на жените и аз така Shocked Не стига,че ме болеше от лапарото ами само това ми трябваше. Полудях и адски се притесних. Както и да е и  това премина и сега чакам хистологията, която трябва да излезе след 2 седмици и след месец съм на преглед пак  при д-р Горчев. Та въпросът ми е - той ли трябва да ми изпише рецептата за лукрина и 1 месец не е ли много време?   bouquet

# 694
По принцип може да се разбере и без хистология (има си там разни белези-цвят и т.н), но хистологията си е най-сигурна. При мен мина месец, че и повече, докато почнах Лукрина. Изчакаха хистологията. Иначе съм чела из форума, че на някои момичета веднага им почват инжекциите. Трябва да ти ги изпише лекуващият лекар. Той преценява и броя им. Все пак, ако се притесняваш да не е твърде късно, се обади на доктора и го питай. Пък лекаря заслужава шутове. Да те наплаши така. Не е вярно, че остава завинаги, има момичета, при които никога не се завръща. Има и други, които се оперират пак. И все пак не знам как този лекар знае откъде се е появила тази болест, като още няма сигурна теория за това. Така че, само положителни мисли и гледай напред  smile3521

# 695
  • София
чак пък и в носа, страхотни новини за току-що опериран човек наистина. ето, това е разликата между добрия и много добрия доктор - отношението.

to4ica*, не се притеснявай, всичко ще бъде наред! прочети темата, когато намериш време и ще си отговориш на всичките въпроси.
ендометриозата се лекува. поинтересувай се за слагането на Лукрина, хубаво е възможно най-бързо да се сложи Peace

# 696
  • София
Аз също не чаках хистология. Лекарят каза, че кистата е ендометриозна и е хубаво Лукринът да се започне възможно най - скоро! Хистологията само потвърди диагнозата. Повечето лекари са вижали много такива кисти и са достатъчно опитни и компетентни, за да я познаят. А понякога не е препоръчително да се чака прекалено дълго преди хормоналното лечение.

# 697
  • София
Не е вярно, че остава завинаги, има момичета, при които никога не се завръща. Има и други, които се оперират пак.smile3521
Повечето лекари са вижали много такива кисти и са достатъчно опитни и компетентни, за да я познаят. А понякога не е препоръчително да се чака прекалено дълго преди хормоналното лечение.
Peace

# 698
ehsia,Kia, M. благодаря, че се включихте- ще почакам още десетина дни, пък ще запиша час - да чуя какво ще каже и доктора.
didito благодаря за пожеланието  bouquet, и през мойта глава минават тези мисли, но тъй-като досега в живота си никога не съм имала късмет, си мисля, че такова щастие едва ли на мен ще се случи още при лечението. Ще поживеем и ще видим!
to4ica*, може и без хистология. При мен веднага след операцията ми бе казано, че няма съмнение -еднометриоза.Все пак изчакахме хистологията, която подвърди и тогава започнах с лукрина.Успех и както са ти казали момичетата не се отчайвай, горе главата и знай, че всичко хубаво навярно предстои! Hug

# 699
Точица, честно казано, имаш късмет с д-р Горчев. Мен в Майчин дом в София за киста малко под 5 см ми направиха коремна операция и бая ми изрязоха единия яйчник, а и възстановяването беше дълго, пък за лукрин чух две години след това и изобщо загубиха ми маса време. Не му обръщай внимание на тоя на приказките, кой знае какво е имал предвид и какво е изтърсил, даже и на докторите се случва. Избягвай го за в бъдеще и толкова.

# 700
Благодаря ви, момичета за съветите и подкрепата  Hug  Мислех да изчакам хистологията , но до тогава би трябвало да е настъпила вече 1-та менструация и сега се чудя накъде  newsm78 Освен това усещам леки болки там, където е била кистата и ми минават едни лоши мислиииии Sad Дано всичко е наред Praynig

# 701
  • София
Аз вече два месеца след операцията усещам леки болки от време на време. Не мога точно да го опиша, усещам ги сякаш само когато ми е пълно червото или пикочния мехур. На прегледите всичко е наред, а и още съм на Лукрин. Чудя се този дискомфорт дали има общо с операцията или е нещо друго.  Sad

# 702
to4ica*, и аз имах леки болки може би около месец след лапарото, после отшумяха. Не се травмирай излишно! Все пак на това място е било рязано, обгорено - с една дума обработвано. Ще премине болката. Всичко ще бъде наред. Hug Peace

# 703
Все повече се убеждавам, че положителното мислене му е майката Wink

И Точица сега, и ние преди, и идущите девойки - споко, горе главата, най-вече горе духа, намерете си правилното обкръжение и "Лошите" като тоя лекар с носовите образувания - някъде другаде моля Wink Особено, когато такива злини може да се избягват (за разлика например от някоя шефка Wink).

Може да хвърляте по някой и друг поглед в другата тема, нареждат се интересни мнения и става почти "забавно", като за нас Wink))
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561719.msg17724824#msg17724824

Северни, невероятно слънчеви Simple Smile)))))))))))) и синьонебесни усмивки, като да не повярваш Wink))
М.

# 704
Здравейте, момичета
Отдавна не съм писала, но нямаше и нищо ново, което да споделя..., камо ли нещо хубаво  Sad
След третата инжекция лукрин и пълна липса на цикъл след първата инжекция, ходих  на преглед - оказа се, че не се образува лигавица, но единия ми яйчник работи и имаше фуликули - и хайде още една инжекция...
Тази, последната инжекция я сложих на 14.02 (страхотен подарък за влюбени Joy) и вече съм в очакване да ми дойде цикъла, за да започнем с инвитрото, ако всичко е наред baby_neutral
Гадното е че и вълните и безсънието още не са си отишли...
to4ica, ние също не сме чакали хистерологията

Общи условия

Активация на акаунт