Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 400
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
  • Rennes, France
Здравейте!!!

Ех, ама многократните пеленки, наистина май ви "бръкнаха" в душата Peace
Аз не ги възприемам много тези с няколкото парчета пък и хартия... ooooh! Обаче от многото четене и отзиви, наистина се спрях на Fuzzi Bunz. Ето тук може да видите видео как се слагат http://www.fuzzibunz.com/one_size_diaper.php - от дясно има клипче. А тук http://www.fuzzibunz.com/care_and_use.php - за чистене /долу ляво/.

Предимството според мен на One size е че стават за доста дълго използване, от новородено, до 12 мес. И най-вече че са с копчета и имат ластиче около краката и на гръбчето, за да не пропускат.

Според мен, еднократните памперси, са много лесни, спестяват време, нерви...особено при шавливи бебета. Но пък ако имате възможност, защо не - просто трябва да се опита. Знае ли се... newsm78

# 391
  Eто ме, малко се поуспокойх, направих си лимонада, нали знаете, като живота ви донесе лимон, направете си лимонада  Laughing Благодарско за подкрепата  Hug Мадам, мерси за успокоението, дано и при мен е така, определено почвам да избягвам захар и сладко.А за шофирането, никакав проблем нямам, щото мъжо не ми дава колата, опасна съм сега за себе си и околните  Laughing  За пеленките, аз реших, ще ги ползвам, но като порасне бебка малко. Да ми е по лесно. Тъкмо вие до тогава ще споделите отзиви.
fleur ааа не така, излез малко се разведри, после си пусни някой сълзлив филм, дръпни му един рев и всичко ще е наред. Аз от сутринта съм на път да ревна, но изчистих, готвих, прах, сега мисля тортата от памперси да правя и малко се разведрих. И на тате се обадих да помрънкам и ми мина малко. После и като се лакирам и ехееее ставам нов човек  Laughing

# 392
cutty, Fuzzi Bunz пак са с парче. При тях обаче се пъха в джоб. Аз се надявам, че като е отгоре парчето ще има случаи, в които може само парчето да се смени. А хартиеното парче не е задължително, то е просто за улеснение. Peace За мен най-важното е материалът, от който са направени. Държа да е памук и то биологичен. Затова изборът ми се сведе до Popolini и Imse Vimse. Други такива не открих на немския пазар, а от чужбина хич не ми се поръчва.
Непромокаемите гащички са от Polyester и/или Polyurethan. Аз обаче не смятам винаги да слагам такива.

# 393
tsvelichkova
 мен така ми натърти сладкото, че ми държа известнов реме. Но и аз не съм по дневното ядене.
 Shocked Сериозно ли се разваля пералнята отпускането на по една дреха? Crazy
( горното го писах сутринта, ама забравих да го публикувам)

За бебето , доколкото четох, опастността е , че се раждат големи, може и преждевременно. И в переспектива като станата на 50 години да има хипогликемия... Ама то кой е застрахован от бъдещи болести? Crazy

Иначе мисля, ч епърво ще те сложат на диета -  без плодове, дори сокове без захар, бяло брашно, сладки неща, минималко количество  картофи и ориз. Аз отсега мисля какво друго ще ям( че нали и месо не ям). Crossing Arms А и млчените май се ограничавали. Crazy

Ама наистина си яж нормално, за да я хванат захарта, ако я има. Не нзам дали са ти казали( че на мен ен бяха) да не ядеш след 20 часа вечерта( преди теста де).

Rally_Y
 Joy
Аз така шантажирах мъжОто - "искаш ли да си видиш сина, или не?" Mr. Green

Milla Elaine
да не се преумаряш от хаймоносване.

sterretje(Дида)
 то има време да се обърне...
Моят син пък ме рита навсякъде. Толкова е подвижен, че чак хиперактивен ми се струва. Crazy

madame
 отдавна не шофирам, сега пък съвсем. То и мъжът ми не иска вече да карам. Ама и аз съм толкова разсеяна, че си е опасно чак.

fleur Simple Smile
 никаква

# 394
Ето още два реда от нас : все сме си в болницата, Леа свали до 3200 и качва вече втори ден, днес 3370, та утре може би да ни пуснат. Държат ни от гледна точка на спокойствието - още не ми е тръгнала кърмата, а и се оказа че има 2 школи "кърменето" тук и се изпокараха вчера сестрите, защото едната ми казва едно - цял ден така, на следващия обаче има ново 20 и другата ми казва друго - та тази нощ не можа да паркира млекоцентралата, та довечера ще я борим Wink аз оревах сутринта орталъка като стана ясно че са ме объркали, но съм вече спокойна , че дя не си спра сама млякото... Цунки на всички! Ще чета като си ида в къщи, че ми е много уморено. Даже на знам има ли бебенцаааааа!!!

# 395
ееее имате значи бели къхъри,бобиSimple Smile айде виж кърменето,че да не ви го дообъркат:( уморено ще ти е май още доста време напред:) на мен все още м ие много уморено,а пък гърба и кръста така ме боли,че чак и връта ме боли и от него отива в главата дори:( това е от неудобните ми все още пози за кърмене.не съм свикнала и кърмя напрегната (телом имам предвид) и от там болките са навсякъде:(
хайде чакаме ви:)

# 396
bobi40
 ако има по вашия край пробвай с безалкохолна бира. При мен действаше безотказно.

И предполагам двете школи са -  на 3 часа, и на поискване. Аз съм категоричноз а втората... колкото ид а е по-трудноз а майката.

За еднократните пелени... Знам им предимствата, даже зимата по-малко се ходи и ще е по-лесно с излизането, но нещо не мога да се навия. Толквоа съмс викнала с памперси, че... Ми се вижда прекалено голямо главоболие. И синът чак преди няколко седмици свали памперса, но за сметка на това стана за ден и половина. Rolling Eyes Та мисля да си карам по стария начин. Blush

# 397
звездичке,и аз по отношение на свалянето на памперса окончателно съм на твойта философия. и моя син,като "узря" го остави за един,два дена:) преди това какво да го мъча само? то деня им минава на гърнета и то за какво? никой не е отишъл насран и с памперс в казармата. алергии-малергии...това не е само от памперса. а вънка кво дишаме? отвсякъде живеем НЕекологично,та ексик...само памперса ни пречи.
между другото аз,ако трябва да предпочитам да ми е мокро или да съм с превръзка ще избера второто. освен това съм от децата дето се напикават до късна възраст (нощното напикаване).май по класовече бях като ме остави (първи,втори някъде) и вярвайте ми много,ама много е гадно да си мокър! ако имаше тогава памперси сигурно щяха да ми улеснят доста живота,а не да се събуждам сънена и умряла от студ да ме преобуват и да ми сменят подложки на леглото. това всяка нощ! ужас:( (добре,че не е наследствено пък това чудо)
а за кърменето на мен м ие чудно как изобщо по дяволите е възможно да с екърми на НЕпоискване? ми като ревне например след един час и половина,два и ти кво правиш? как ще го успокояваш още час,час и половина? мен точно ето така ме объркаха с първия син. трябваше да е на три часа,а нямаше нито интернет,нито ЛЛЛ,нито дявол....сичко беше каквото ми каже кварталната докторка,дето е на 100 години-комунистка.та трябваше на 3 часа,ама детето искаше на поискване и аз отчетох,че това е проблем и това дете щом неиздържа три часа значи кърмата ми е рядка (неможех да кажа,че нямам,защото имах свръх).та кърмех го аз на поискване,ама той пък не беше и като алессандро,ами сучеше п оедин час (Але-то за 10-ина минутки и е готов мамин) и после час,час и половина спи и пак иска.мани,мани....казах на докторката.викам и:"ами аз мисля,че кърмата ми е рядка,защото....така и така" и тя веднага без да с еопита дори да ме разубеди каза д аминаваме на АМ:) просто катастрофално! и що не съм кърмила...ми ето що! я виж сега как се пооправяме.първото дете го кърмих 20 дена и после до втория месец изцеждах с помпа остатъците,та му ги давах,ама те бяха наистина много малко вече след като го отбих от сукането.а пък тя овцата не ми каза ок като ти е рядка кърмата давай му я все пак,а после дохранИ,ама да си суче......

айде,че се улях:) детенце мъца нещо и май ще става да се храним:)

сю и ти съвсем изчезна. я ела кажи какво правите по цял ден? спинка ли малката или е непослушна? ма ти сигурно си с мъжа си заедно или...? нещо пък съвсем зачезна...само това ще да е причината.моя има само 10 дена отпуска още за тази година и ще ги вземе след 15 август,като дойдат родителите му. сами сме като сирачета с Алессандрино сега:(

# 398
звезди, не това. Едната вчера ме сложи на апарат да цедя едната гърда, беба на другата ...едновременно - и това беше първ скандал м/у двете. После апарата цлокира и зърното ми стана на тръба 5 см а после първата беше до девет вечерта и ми даде на беба само изк млако за нощта , без да я слагам на гърда, а да се цедя 16,18,20, 22 после да спя, после 8,10... И в 8:30 като дойде др сестра от вчера, която овика първата, че не може двете едноврем... и като разбра че не съм слагала беба цяла нощ на гърда овика целия екип нощно смяна и стана страшно. Та трябва тая нощ, нали произв за утре е 24-04 са най-силните прилив на хормоните - да сложа беба точно колкото иска, не на час, а ако плачка - да додавам 10-15 мл изк мл. Сега цял ден сме така, сега спи беба, та пиша, но ще спя че ми е уморено

# 399
Боби , дано се нормализират нещата с кърменето и влезете в ритъм Hug

За памперса, свалихме го на 2г и 4месеца, пак късно според някой бг майки.

За шофирането, все още нямам проблеми, добре се чувствам, но пък го правя рядко, най-много до съседното градче на басейн  да отида, гледам повече разходки с малката.

# 400
Добре де,аз се чудя не им ли се разкикерчват крачетата много с тея пеленки или то и с памперсите е същото?! newsm78 Като гледам тези клипчета как им слагат пеленките и започва да ме хваща страх дали детето ми един ден няма да е кривокрако например!!!Мамите с опит да се изкажат по темата,защото аз наистина изпаднах в страшни размисли и страсти!

# 401
  • Eemnes, NL
Аз досега съм пробвала нормалните памперси, тия нещо не ми вдъхват доверие, все ще си мисля дали е мокра, а и чистенето, не знам всеки сам си решава, но аз съм за обикновените.
Бони - айде да ви пускат да се прибирате и сама да си решаваш кога ще храниш бебка. Heart Eyes Довери се на вътрешното ти усещане. Peace Hug

# 402
Гаца Баца (марита)
 аз директно го питах: "искаш ли вече да си с боксерки като папа?"
И той:"Да." и хоп го махнахме. На около 2 години правих опит и така се изнервих, понеже слагай на гърнето, вдигай -  глупости на търкала. А колко чувам дето им са се карали, че и шамари по дупетата раздали, че да се научело детето... Twisted Evil

Абсолютно -  аз 1 нощ и половин ден изкарах на 3 часа. И преди да си тръгне краамзорха( жената, която ти виси около седмица у дома) ми каза:" Това трябва да ви казваме и това да следим. като затворя сега вратата прави каквото искаш." Mr. Green
А да не говорим как в Бг не им ги дават по цяла нощ. Направо  Shocked -  за майката е рай, понеже може да псопи, ама сега след първото, акто знам,ч е може да реве някъде без да го прегърне някой... Rolling Eyes
И така и стана де.

ПП ама и аз днес какви фермани изписвааааааааааам.
bobi40
 та това е чиста инквизиция. Така ти съчувствам Hug
Ама разбира се -  толквоа е важно в тези моменти бебето буквалнод а ти виси на цицата. И откъде накъде двете едновременно -  да нямаш близначета? Да не говорим колко е важно да се редуват гърдите за предна и задна кърма.

Почивай си и, ако питаш ен, хич не й давай изцедено. Само на гърда. Hug Но нека и пепелящка да каже.

mari:)
 именно ей това най-ненавиждам. Рано, късно според общественото мнение. Но чух, че  за да постъпи детето на детска градина( 3 год) трябва да е без памперс и да може да яде само. Докато тук няма проблем в това отношение.

gerchy
 аз като пострадала и майка ми като опитала... да кажа, че  е много важно крачетата на децата да са достатъчно раздалечени едно от друго. Дори майка ми казва,ч е това е най-голямо предимство на сегашните памперси.

# 403
  • Rennes, France
Е, както се казва "разни хора - разни идеали" - момичета, ще споделяме живот и здраве кой какви памперси, кога и как използва. Пък то е важно и бебето и майката да са спокойни и да знаят какво им се иска... Така че действайте смело - еднократни, многократни - каквото душа ви иска  Peace

Ние днес бяхме на среща с акушерка от болницата където ще раждам и съм много доволна. Обясни ми всико за което питах и ми даде подробен отговор, колкото и глупави да ми изглеждаха въпросите. Така че сега съм спокойна... Whistling

За теста за диабет - абе то знае ли се... Ама tsvelichkova не се притеснявай... Hug И аз съм на такъв тест след 2-3 седмици, а при мен баща ми и дядо ми, по бащина линия са с диабет, но не на инсулин... Така че знам ли.. То само това ми липсва  Crossing Arms нали са ми малко другите проблеми, ама ... ще видим.
Намен сега ми е кеф че втората ехография наближава и ще видим бебо Hug Hug

Боби - ама я ги стегни френските сестри, бе! Какво те объркват. Това много ме дразни например в БГ - при трима доктори да отидеш за едни и същи проблем, три различни мнения ще чуеш ooooh! Боби - стискам палци скоро да сте си в къщи и да свикване интуитивно с беба. А за бебетата - Джърни си има бебе Дамян!   bouquet

До скоро и Сю, верно вземи се покажи за малко... Naughty

# 404
Оф, много съм дейна днес  Laughing Сега една приятелка с 5-месечния и бонбон ще ми идват на гости и малко да се разсея, че май се изморих  smile3507

Герчи и аз това си помислих като видях колко е широко, то как ще ходи, ако е над годинка детето  newsm78 Но нали е плат, сигурно голямото дете го свива, ама новородено ще седи като жабе, особедно, ако е голям размер универсален.
Звездичка писах и в Рискова по темата да захарта, гледам и ти беше писала. Аз като гледам какво е изброено да не ям, незнам какво остава  #Crazy А за пералнята, незнам дали е това, но преди това живеехме повече хора, тъпчехме я до край и събота и неделя и взимахме акъла. Откакто сме сами само с този съквартирант и той пере по едни дънки и отделно 4 чорапа - 4 пъти и се чупи програматора, на две различни перални машини - чисто нови. Та все си мисля, че е от това.
Боби, дано скоро минат кърмаческите неволи, чакаме снимки като се приберете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт