Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 471
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • Rennes, France
я да питам за многокраните пелени. мамите дето сте ги избрали може ли да ми обясните защо? какви са им плюсовете и предимствата пред еднократните?

Маритка, аз лично имам три съобпажения:
- екологичност, спрямо еднократните;
- по-добре е за бебето, по-лесно ще привикне "на гърне"
- ценово отношение, което да кажем че е най-маловажното...

Но според мен, въпрос на абсолютно лично решение. Ние така решихме с таткото, от самото начало. Избрах си Fuzzi Bunz - можеш да им видиш сайта, имат демонстрации. Не ми се струва нещо сложно... Ето и още няколко линкчета, ако имаш време хвърли око, поне е интересно Peace
http://www.estestveno.com/node/292
http://www.matatama.com/article?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdBcnRpY2xlGJDYAgw
http://www.estestveni-idei.com/prod/polezno-1/statii-peleni/10-reasions.html

Milla Elaine - сори за кандидата, дано се оправиш скоро... Praynig
Рали, хайде ще чакаме включване и от Испания, като му дойде времето.. Hug

До скоро на всички и  Hug Hug Hug

# 376
cutty прочетох,мерси! ами раздвоена съм. аз лично на първо място като причина бих сложила екологията и страхът от болести (от памперсите.нали съдържат вредни вещества),но причината финанси и ранно пручване към гърне неможе да ме накара да с еоткажа от удобните памперси.единствено опастността з амоето дете и опастността за околната среда. все пак ще с епоинтересувам сигурно и повече по въпроса.аз се бях дори зарекла да взема една бройка да пробвам:) ама то пък такъв голям избор и аз неразбирам хич от тях...та и това ще ме затрудни.какво ббаш да избера.

# 377
 Grinning Grinning Grinning Да ни е честит новият голям американец с чудното българско име Дамян! Браво, Джърни, браво момиче! Цял лъв отгледан роди  Hug Да ви е жив и здрав и много, много царствен  Hug Hug Hug

# 378
  • Rennes, France
cutty прочетох,мерси! ами раздвоена съм. аз лично на първо място като причина бих сложила екологията и страхът от болести (от памперсите.нали съдържат вредни вещества),но причината финанси и ранно пручване към гърне неможе да ме накара да с еоткажа от удобните памперси.единствено опастността з амоето дете и опастността за околната среда. все пак ще с епоинтересувам сигурно и повече по въпроса.аз се бях дори зарекла да взема една бройка да пробвам:) ама то пък такъв голям избор и аз неразбирам хич от тях...та и това ще ме затрудни.какво ббаш да избера.

ами прочети тук: http://www.estestveno.com/node/140
И, да - екологичността, ефекта върху бебето - нямат цена. Но въпрос на навик...пробвай, може би ще ти хареса. Аз нямам опит, но ще правя така...докато свикна Peace

# 379
Ааааааааа Маритке как ме проверява - само визуално, просто до скоро корема ми повдигаше циците, сега вече не. Иначе аз съм навита да ме проверява за разкритие и за малко "кекс", но той се е запънал като магаре на мост и не та не. Дори днес ме пита как докторът е разбрал че главичката е слязла доста на долу, а аз му обяснявам че ме е бъркал. Е това тотално го отказа от каквито и да било мераци за "кекс", че видиш ли ако е толкова ниско главата и я докосне, ще му е гадно  ooooh!. Абе какво да ти обяснявам, мъжо уж съвременен, ама по някой въпроси е по зле и от пра-пра човеците Laughing.

# 380

ами прочети тук: http://www.estestveno.com/node/140
И, да - екологичността, ефекта върху бебето - нямат цена. Но въпрос на навик...пробвай, може би ще ти хареса. Аз нямам опит, но ще правя така...докато свикна Peace

Peace Peace Peace

ооо рали,и моя мъж ако знаеш какво е прасе и колко е пУтентен и той също отказа кекса последния месец.нещеше именно,заради главичката,ма то и на мене ми беше малко притеснително,като я знаех наистина колко е ниско.даже ходех като......сещаш се как,сядах пак така...абе трагедия:)добре,че не продължих до края. вчера ми беше термина хихихииии

# 381
Ох, аз и снощи бях с болка ниско.
Разрових се из холандските форуми за инфо.
Момичета, възможно ли е да е от тези мускули,които се натоварвали от тежестта на плацентата.
Друго не ми идва на ум. Нямам стягания или втвърдявания. Само тъпа, постоянна болка, ама търпима де.

# 382
  • Eemnes, NL
Milla Elaine - не се притеснявай излишно, възможно е естествено, нали все пак матката натежава. Аз имам от тия колани за корема - дето точно тия мускули ги успокояват, ако искаш като се върнеш ще ти го пратя че имам 2. А, най добре е да намалиш просто темпото - сега това е по важно, повече спокойствие. Hug
Аз съм в четвъртък на преглед и от сега го мисля, че все ми се струва че беба още не се е обърнала с главичката надолу, защото от месеци все на едно и също място ме подритва кротичко. А, май няма още много време да се обръща вече? Не знам - ще видим. Thinking Peace
Рали - познато до болка ми звучиш - ама те май всички мъже са такива накрая... hahaha Joy Joy Joy И лек финал на бременноста ти пожелавам. Peace Praynig Hug
Лека и усмихната седмица на всички. Heart Eyes

# 383
   Добро утро от мен  Simple Smile Да се оплача, сега ми звънна акушерката, нали вчера ми правиха тест с глюкоза за кръвна захар, и резултатите са ми високи  Cry Ще правя тест пак другата седмица. Сега четох инфо из нета, не е много страшно, но никъде не пише за бебето как се отразява. В най-лошия случай минавам на инсулин, но дано не се стига до там  Praynig И сега ме е страх да погледна сладко и нещата, който четох, че са опасни, но пък акушерката ми каза да си ям както обикновенно. Защото ако си мина на диета ще ми падне захарта и няма да я хванат, а как да хапна  Crazy Дано се успокоя до утре.
  Мила, и аз си мисля, че просто е разтягане на нещо си, или бебето е подритнало нещо. Ако не спре и днес иди на лекар. Мен долу и отляво отдясно винаги си ме е боляло, последните дни в ляво по силно. Всеки път ми казват, ми ти си бременна, бебе ти расте в корема и си прави място и рита, нормално е.
  Аз пък явно съм мъж, нямам никакво желание за кекс, мен така ме боли срамната кост, че трудно правя голяма крачка, много смешно ходя, ама вчера в болницата повечето ходеха така, леко на пръсти и с клатене  Laughing Ама това да ни е проблема  Simple Smile Почвам аз да чистя, после пак съм тука

# 384
ЧЕСТИТ ГОЛЯМ МЪЖ НА ДЖЪРНИ!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да е жив и здрав, и много да слушка и радва мама и тати Simple Smile))

И аз се замислям за тези FuzziBunz и със сигурност ще ги пробвам, вече от няколко места чувам, че най-много доволни има от тях...

Milla Elaine, и аз имам такива болки от време на време, забаелязала съм, че особено след стрес - веднага ги получавам ( а, по дяволите, стресът ми в последните месеци е непоносим  Cry ). Гадно е за гъбите, но пък е и нормално, много майки минават през това и след изчистването им нямат проблеми   bouquet Стискам палци Simple Smile

Тsvelichkova, стискам палци за кръвната захар!!!!

Ох, яко ме тресе депресията тия дни...  Sad Sad Sad

# 385
  • FRANCE
tsvelichkova мн гадницхко с кр захар. На мен цялата бременност ту ми откриват много висока, после пък нормална. Дано и твоят случай е такъв. Но пък всичко се овладява. И преди да минешна инсулин е диетата без бързи захари в стил захар, сладкиши шоколад, бонбони, подсладени сокове... Стискам палци

Milla Elaine стискам палтси да не е нисто сериозно.

Ние сега с девойката отиваме да прибираме бабата от летистето. Вие как сте с кормуването? Голиама мъка докато се натъпча, а и ако трябва да паркиран на някое тясно място.......мъка (карам леко легнала че ако не си приближа стола не стигам педалите, ниска съм, но пък почвам да опирам с корем волана)

гуш на всички

# 386
Journey, Честито момченце!  bouquet Дамян е прекрасно име. Едно от имената в списъка ни с общо 3 имена. Grinning

tsvelichkova, дано всичко да е наред. Мен когато ме караха да правя този тест (не го направих по ред причини) изчетох де що има в интернет. Май не е толкова страшно дори и да е гестационен диабет. Навсякъде пишеше, че в повечето случаи нещата се овладяват само с диета. Все пак стискам палци да не е диабет. Simple Smile

Milla Elaine, такава болка не е ли типична за разни гинекологични неразположения? Бързо преборване на гъбите и дано и болката изчезне с тях. Hug

fleur Simple Smile, благодаря за комплимента. Аз съм в Карлсруе ... май никой друг няма наблизо. А какви са тези депресии от тебе?! Поглези се малко с нещо приятно ... или накарай някого да те поглези. Grinning

Относно пелените за многократна употреба моите основни съображения са околната среда и това, че е по-добре за бебето. Знам колко е гадно да си с дамска превръзка и си представям какво е да си непрекъснато не само с едно парче, а с цели найлонови гащи!!! Не мога да причиня това на някого. Confused Разните изкуствени материали и химикали в пелените за еднократна употреба също много ме притесняват. Ако се налага да купувам такива, а то сигурно ще се налага от време на време при пътувания примерно, ще са със сигурност био. Ако пък и финансово излезе по-изгодно, ще е още по-добре. Simple Smile
Някой беше питал за прането на нааканите пелени. Аз доколкото схванах принципа, че нали и аз съм напълно начинаеща, в самата пелена се слага подложка и отгоре целулозно парче, което задържа твърдите частици. Ето тук е показано: http://www.popolini.de/index.php?id=59. Поне аз съм си избрала такъв тип, че то има няколко системи, и се надявам да не се налага абсолютно винаги да се сменя всичко. Ще видим де. Laughing

# 387
Ето ме и мен най-накрая,че се позагубих няколко дни   Simple Smile
Честит малък,голям мъж на Джърни!Да ви е жив и здрав и много да ви радва!  smile3525
Tcvelichkova,стискам палци всичко да е наред с изследванията.По-спокойно го давай,да не си навлечеш нещо друго пък от притеснение.  Hug
Milla Elaine,бързо възстановяване ти пожелавам.
Маритка,вие как сте?Гледате ли се с Алессандро? Mr. Green

# 388
Ааааа,зарибихте ме и мен с тези многократни пеленки!Твърдо съм ЗА идеята,ще ги пробвам,а и наистина не изглежда толкова трудно...всъщност кое да му е трудното-все едно слагаш обикновен памперс!Английските мами какво мислят по темата?

# 389
ааа на мен не ми се виждат баш толкова лесни,както еднократните пеленки. особено на този последния линк-оранжевките. то слагаш едно,после второ,трето и четвърто,а това бебе стои бая мирно,ама Алессандро .....ще ми се разкатае фамилийката ако река да му сложа това чудо сега,а пък и както движим все още с пъпчето и страх м ие оживял да не го зачобръсна с точно пеленката и философията става голяма. ами това накрая непромокаемото от какъв материал е?....или всъщност на всичките марки и видове непромокаемите от естествен л иматериал са,че или не е написано никъде,или съм го пропуснала?
и друго...както разбирам тези пеленки си държат мокро на дупето или сравнително мокро. е те пишкат мнооого често бебетата и да сменяш след всяко пишкане......ми деня ще минава в смяна. а сега пък първия месец бебетата спят нон стоп. алессандро само спи,буди се и веднага иска да яде,заспива на цица. аз го преобувам преди ядене набързо и ако се наака докато яде си го "зарязвам' с акото до другото ядене,защото не го будя,за да го преповивам,освен,ако не съм решила д аму давам обезателно от двете цици и тогава го преповивам между двете. абе аз съм постоянно в смяна и чудене кога да е смяната хем с многократни,а представям си пък и с еднократни какво ще е....да мисля и пикото,а не само акото:( ама струва си да с епрова де....пък после по преценка. аз лично ще пробвам като преминем този период с многото акане.после ще се ака по-рядко,ама май ще е чаааак на захранването.

gerchy ние сме екстра:) гледаме се много добре и той е още много послушничък и няма колики да чукам на дърво. абе по-добър старт от този няма как просто:) кърменето също овладяваме.....

боби,къде е бре хора? много време мина! колко време ги държат в болницата във френско? то май им е 5-ти ден сега.надявам се да е наред всичко! аз неискам да и преча със смс-и. знам,че като е сободна ще намине тук обезателно.

гъбите,не са опасни при бременност доколкото знам аз. дори и при раждането не са.не с епритеснявайте от гъби. мисля,че 90% от бременните ги имат.

Общи условия

Активация на акаунт