Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 553
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Сити, аз ходих в Пми до към 6ти месец, че ми беше по-удобно, клиниката ми е по-далечко, но не си задължена, иначе лично на мен ми беше много удобно за консултации по кърмене , мерки и теглилки, и поставяне на ваксини, както е казала Мадам имаш безплатен педиатър, но задължително трябва да имаш и друг , тъй като не можеш да ходиш там да кажем ако детето се разболее.

# 511
  • Eemnes, NL
cutty - Правя ги сутрин защото вечер след тях имам много киселини, но да ти кажа няма промяна за сега, дори ми се струва, че маймунката се намести и още надолу, поне така я усещам, но тези дни си мисля че дори и секциио да е ще го посрещтна спокойно, нито ще съм първата, нито последната, а и честно доста ме е страх някой лекар да я обръща, чувала съм че хия не еприятно усещане. Tired Ще видим след 2 седмици, пак съм на преглед дано се извърти дотогава да не я мисля.
Аз днес го ударих на приятелки, първо при моята дето се прибраха от почивката, после ми дойде една друга дето не се бяхме виждали 2 години и ми мина много бързо деня. Heart Eyes
Ех, че хубаво ми звучат вашите дни с половинките.... Heart EyesЛека вечер милички.
Маритке - спокойно миличка, дайте си време и на двамата да си свикнете с ритъма Heart Eyes, дано е по скоро. Peace И не се ядосвай. Heart Eyes

# 512
Privet,
Благодаря на всички за пожеланията и милите думи, едва сега смогвам да намина  Crazy . Имаме големи грижи с кърменето и сега се борим с това, стискайте ни палци да се справим, че няма да го понеса иначе  Cry .
Успех на всички, за които моментът наближава и поздрави на останалите  Hug .

# 513
Clairette
 стикам ти палци!
 Първите дни са най-труднои с кърменето, после си е удоволствие. Hug

Да се похваля и аз, че  днес направихме страхотна разходка из гората. Само дето се канеше да вали и  въздухуът едва стигаше. Crazy

Момичета, стиснете ми плаци за идващите дни, пък ако стане ще се хваля. Hug

# 514
tsvelichkova,кюти ами той няма как да ми помогне....за съжаление неможе да кърми.то това е "проблема" ни:) просто детенце яде много на често,а и нощем неще да си спи в леглото,а като е до мен аз не заспивам тотално от страх да не го затисна и несмея да мръдна...демек и кратките минути,дето мога да спя аз стоя напрегната и съм в полу-сънно,полу-будно състояние.....ама както казва мадам дано се регулираме по-скоричко.
звезди,кога е удоволствие кърменето беее:( за мен все още не е и все още ме болят циците.абе ужас си е,ама.....ще се бориме и ние.дано скоро ни стане удоволствие хахаха
клер,стискаме палци.то май при всеки в началото е трудно.

# 515
  • Словения
Здравейте, мацки Hug Аз пак се завръщам след целоседмично "отсъствие", а не че бог знае къде съм ходила - на библиотека да събирам материали в Любляна, но пък и така се случи - на няколко гостита ходихме, на нас ни идваха на гости и покупки си правихме още - имаме си вече и легълце за бебо Heart Eyes И едни морски свинчета ни докараха за двуседмични грижи ooooh! Ще си правим тренировка за бебо Joy Общо взето изморителна седмица беше и не можех да стигна до форума, имам поне късмет, че не сте се скъсали от писане и бързо успях да вляза в час. И днес и вчера спя до 10 сутринта, а днес даже и следобеден сън му ударих hahaha

Първо честитки за обебилите се мами   bouquet Джърни и Клер, пожелавам ви да бъдете най-щастливите и горди мами на света, а дечицата ви да бъдат здрави, усмихнати и обичани  Hug Клер, а ти си повече от герой, евала ти правя  bowuu И успех с кърменето Hug

За пелените за многократна употреба и на мен ми се ще, но пък пералнята в квартирата е една стара и няма бързи програми, много е гръмогласна, а на ръка определено и на мен не ми се перат пеленки, така че за момента съм все още в чуденка newsm78 и подсигурихме два пакета памперси за начало.

sterretje(, не се притеснявай излишно за позицията на бебчо. Има още време! То и нашето каква изненадка ни спретна - на прегледа в 29-та седмица беше главично и аз тъкмо се зарадвах, а то взе че до 32-ра се обърна пак. Сега на прегледа ми в петък беше пак главично и аз умрях от кеф. Надявам се, че няма вече място за повече акробатики и гимнастически изпълнения.
Ето че и  почти си дочака мъжете - още малко потърпи

Милата ни Боби се е намъчила с това кърмене. Стискам палци вече да сте регулирали нещата, а ти се остави на инстинкта да те води и не им се връзвай прекалено много на разните акушерки и прочие.

Ама моля ви се това за уголемяването на стъпалата не бива да е истина поне за мен не- винаги съм имала проблеми с намирането на обувки (нося 41), а сега остава и 43 да почна да нося hahaha Точно тези дни се оплаквах на Стоян как всички чифтове обувки ми убиват, в това число и маратонките и то вярно, че краката отичат, но все ми се трува, че и на дължина са поотекли Joy

Agent, страхотна/и снимки   bouquet Предполагам, че се занимаваш професионално с фотография?

За хемоглобина  - ура моят вече е ок - от 114 преди два месеца на 130 - но пък наистина съвсем стриктно го пиех с витамин С и  поне няколко часа преди или след белтъчини Peace

Сю, малката е страхотна, браво на нея, все така да наддава

Milla Elaine, честит рожден ден на патерица smile3525 Желая ти много, здраве, щастие и едно чудесно и спокойно бебче като му дойде времето   bouquet

Гастритът, наистина е гадно нещо - аз си го докарах през студентските години в София с нередовното хранене и преобладаващата суха храна, но сега овладявам положението. А Талцид наистина помага Peace поне на мен, де

cutty, това упражнение за обръщане на бебо както си го описала, би ме било страх да го практикувам Laughing

tsvelichkova, какви китове споменаваш ти, какви 5 лева, няма таквиз неща в албума, а тортичката с памперси е бижу Heart Eyes

звездичка, много се радвам, че тревогата за диабета е била фалшива

fleur Simple Smile, честито за добрите новини и страхотно изкарване в родината  

jenny28, кураж  Hug още малко ти е останало, а щом и коремчето се е смъкнало - близо си до финала

Недоспиването и на мен ми се отразява на настроението, но да ви кажа май и към края на 3-ти семестър хормоните идват малко в повечко и без недоспиване - мен от време на време почнаха сериозно да ми потъват гемиите, но гледам да се държа

mimkis, хайде час по-скоро да си получиш добрите новинки!

Звезди, и за теб стиснати палчета да ни изненадаш скоро

madame, честито офранцузване Heart Eyes Тяхна гражданка ли си стана? А от българското отказа ли се?

Имам и едно питане - аз понеже съм голяма шматка и се оказа, че съм си затрила инфото за малиновия чай, а май ми е време вече да го почвам, ако някоя от по-прилежните има синтезирано инфо, моля да го препрати насам. Мерси предварително  bouquet

Ето и един полезен линк към книга на световната здравна организация със съвети за хранене на бебета и малки деца Peace
http://whqlibdoc.who.int/publications/2009/9789241597494_eng.pdf

Леле, този постинг го пиша бааая време #Crazy Все нещо си намирах за вършене междувременно.

Лека нощ, момичета и спорна, усмихната и успешна седмица ви пожелавам!

# 516
  • Словения
Леле какъв ферман написах Blush, шъ ме извинявате..

# 517
Гаца Баца (марита)
 не се шегувам, но в даден момент, акто се разредят кърменията, чак ти става нетърпеливо за следващото, а като се отбият... си е липсващо направо. Rolling Eyes

Иначе мен ме боляха месец и нещо, че и два май бяха. Rolling Eyes

water4e
 мерси Hug

# 518
  Опа  Mr. Green Понаспах се най-накрая. Днес пак мисля да се поразходя пак, установих, че като седя повече ме боли всичко. Та гледам да си намирам къде да бродя  Laughing
Успех на мамчетата с кърменето, дано всичко се стабилизира скоро и да се отдадете на радостта на кърменето. Та като заговорихме за това, четох вчера имало някакав чай на Веледа за кърмачки, много добри отзиви има за него, някой пие ли го да сподели  Simple Smile

Clairette ще се справиш с кърменето, сигурна съм, ти какво раждане направи, едно кърмене ли ще те оплаши и като се стабилизирате чакаме и подробен разказ  Simple Smile

Оф, трябва да сготвя нещо, че мъж ми да се позарадва. Много послушен е станал тия дни пу- пу  Laughing Айде да видим до кога  Crazy   

# 519
  Здравейте тумбачета Hug
   tsvelichkova, завиждам ти неблагородно, че успяваш да се наспиш Mr. Green Аз мъкна като зомби, но не мога да се наспя Sick Сетих се тези дни, че повечето бременни, които виждам и навън имат тъмни кръгове под очите, може би и от топлината да е newsm78. А за движението има нещо вярно, че всичко почва да боли като се заседи човек Peace
    water4e, мерси Hug Ти готова ли си с всичко за бебо?  Аз още не съм почнала да купувам, сега съм на проучителни обиколки Laughing
    Clairette, стискам палци да се справите с кърменето.
     cutty, и ние с моя мъж тия дни лежерно раздавахме, само дето аз пропускам спането  Tired
    Хубав ден на всички  bouquet

# 520
Забравихд а се похваля!

Получих си пакета от  застроховката във връзка с нещата необходими за дом. раждане( всяка бременна в Холандия получава подобен пакет -  спирт, превръзки, памуци, и т.н.). И познайте какво са сложили вътре -   Baby Carrier  Shocked  Въобще не съм очаквала от тях подобно скъпо нещо, особено, че не  и от първа необходимост. Crazy

# 521
Здравейте! Grinning

Тук днес е мрачно, вали и на мен ми е едно есенно, носталгично и ревливо Crazy. Обичам такива дни. А тази есен я чакам с нетърпение. Heart Eyes

sterretje(Дида), задължително ли е да е секцио ако бебето не се обърне? Ти нали вече си раждала веднъж ... В една от книгите ми за раждане има метод за обръщане на бебето с хипноза. Отпускаш се напълно и си представяш как има достатъчно място и бебето се обръща ... нещо такова. Също може да говориш на бебето, че ако се обърне, ще вие е много по-лесно и на двете. Може на някого да му звучи налудничаво, но според мен си струва да се опита. Предполагам, че може да се намери много информация в интернет как/какво точно се прави. Simple Smile Стискам палци бебка да се обърне.

Успех с кърменето на Clairette и на другите мами с проблеми. Hug

water4e, как успяваш да пиеш желязото "поне няколко часа преди или след белтъчини"? Или твоето не трябва да го пиеш по време на/непосредствено след ядене? Аз ядене без белтъчини нямам ... освен когато ям само плодове, но си мислех, че трябва по време на основно ядене да се пие. Иначе това за млечните си го спазвам стриктно. Аз така или иначе такива рядко ям.

mimkis, от жегата ще да е неспането. И аз бях така когато беше горещо тук. Откакто захладня нямам проблеми.

звездичка, хехе ... много щедри тези от застраховката. Simple Smile Аз си мечтая понякога да съм в Холандия ... и да не трябва сега да се чудя къде да раждам. Там си знаеш, че ще е вкъщи и готово. И при нас става, но ние сме доста далече от всякакви болници ... и би ме било страх. Confused

Мрън ... да се оплача: не можем да намерим легло, на което да се маха преградата от едната страна. А аз си мислех, че всички бебешки са такива. Искам да може да се долепи до нашето. Таткото го е страх да спим заедно с бебето Sad и сега трябва да купим някакво легло.

# 522
Синьо
 не е така -  имаш избор. Можеш да избираш болница или вкъщи.
 В моя случай ме лиша от избор де. Crazy

Що не питаш в бебешката тема, там май имаше някой с подобно легло Thinking

# 523
  • FRANCE
Здравейте и от мен,

Беба уж нещо се гласеше да излиза а сега се е закротила Simple Smile Сигурно защото всички лекари предрекоха че ще родя преждевременно Simple Smile

Синьо, успех с креватчето, аз такова не намерих във Франция.

sterretjе дано се обърне бебето. Тук не е задължителна операцията, дори при седалищно бебе, зависи от размера на бебето и таза на майката. Иначе аз съм родена седалищно в далечната 74г в Бг , нормално раждане.

Звездичка а ти в къщи ли ще раждаш(извинявай ако си го писала вече).

Clairette, успех с кърменето.

water4e не съм се отказвала от Бг гражданство. Май се получава като българка в България и французойка във Франция.

гуш и успешна седмица

# 524
Стискам палци на Клерет да пребори кърменето  Hug

Благодаря за милите думи, фотографията ми е само хоби, и то доста позапуснато напоследък, но някой ден... ееех, някой ден....

Обадиха ми се за резултатите от  БХС - негативна за всичко, риск от Даун 1:50 000 (олекна ми страшно много, миналият път бяха кофти и се бях изпопритеснила!)  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт