Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 430
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • Словения
Светле, още нещо: запарка на 250 мл вода и по половин чаена лъжичка зрънца кимион и анасон престоява 5-10 минути и се прецежда. Помага наистина, а и е безвредно, препоръчва се и при бебешки колики Peace На мен обаче не ми се услади - нещо не мога да пия чайове в последно време, сякаш си редуцирам приема на вода след това, а пък и тая жега... Опитай поне ти Peace И дано има ефект

gerchy, за косопада май не мога да дам съвет - дали калцият не би опрял едно рамо. Лъжица суров сусам така или иначе се препоръчва през бременнността, че де да ги знаем млеката дето ги ядем дали въобще съдържат Wink

# 76
Имам въпрос към вече родилите майки, как се справяхте с болката от контракциите?Използвахте ли някакви техники за дишане?Знам , че е много важно равномерното дишане и по-продължителното издишване.
Маритке, ти беше без епидурална нали?
Фльор, със сигурност бебчо е добре, добре защитен  Hug Ти се пази повече Hug

# 77
Честита мома Лия Мишел на Сю  newsm44 newsm51

боби, твоята мома още от 20 и някоя седмица искаше да излиза, а сега какво се е запънала  Heart Eyes. Хайде дано си тръгне спонтанно  Hug

За контракциите - аз се съсредоточавах да дишам и издишам дълбоко. Други техники не ползвах, защото ми се видяха много затормозяващи още на курса. Според мен целта на занаятието е да ти отвлича мисълта от болката, а не че облекчава чак толкова. И непрекъснато си повтарях наум "Минава, минава, минава" - и то накрая минава  Laughing

# 78
: Juturna ,  Hug сигурно е така, но обясняват как с плиткото и неравномерно дишане при болката не се доставя достатъчно кислород и тялото не можело да отделя от естественият морфин-ендрофин.
Четох една много лесна техника, черз думата РЕЛАКС, при вдишване, за предпочитане било носовото вдишване на ум се изговаря РЕ , а при издишване ЛАКС Grinning

# 79
Четох една много лесна техника, черз думата РЕЛАКС, при вдишване, за предпочитане било носовото вдишване на ум се изговаря РЕ , а при издишване ЛАКС Grinning

Аз друго съм чела: релакс се изговаря само по време на издишването (шумно и през устата), което трябва да е по-дълго от вдишването (през носа).

Добре дошли на бебета на Марита и Сю!   bouquet Да са здрави и усмихнати Алессандро и Лия Мишел.  Heart Eyes

# 80
gerchy
косопадът с бременността лис е появи?

mari:)

техниката беше, доколкото си спомянм,  при контракция се вдишва дълбоко и се напъва при 2 издишвания. Т.е. вдишваш напъваш, издишваш малко, нашъваш и издишваш останалия въздух. А помежеду май беше бързо и учестено да се вдишва и издишва. Ама  трябва да погледна пак бумагите, а ако не ги намеря отивам на 3 дневен опреснителен курс Whistling Понеже много ме хвалиха с дишането.

Juturna

хахха и аз това си повтарях -  още малко остана, още малкоооооооо. И накра креснах на ум:" хайде излизай, че ми пусна бре!" И той излезе. Mr. Green

А издишването трябва да е доста шумно. Тук ни учеха като "пууууууууууф". Но и израждащият екип ми обясни същото, каквото и на йогата. Peace И най-важното е да затваряш очи и да не напъваш в очите.... Crazy

# 81
мари, без упойка бях да. нали си мечтаех да устискам. е збъдна ми се,но не защото устисках,а защото така стана,че неможеше да ползвам....иначе изобщо не съм устискала  Mr. Green точно,както звездичка го е обяснила е техниката с дишането и аз не я знаех дори,защото не съм ходила на курсове,но я научих на място,като ми опря яйцето до гъза.....бая буквално а? Mr. Green даже и при мен има подобен момента на това,дето звездичка е креснала на ум на детето:) и при мене всеки напън уж беше май з апсоелдно,а после с еоказа,че има още. ама аз си го усетих де...мале много точно го усещах колко точно е излязло.усетих и кога в за последно наистина...нямаше нужда да ми кзват:)

# 82
  • Edinburgh-UK
Дами какво ли не съм пробвала за този запек един път помага друг път не.Ям много плодове,прясно мляко,киви,топла вода със мед на гладно.Резултата е временен.Знам че трябва да се пие по 2-3 л.вода на ден,ами как да ги изпия толкова то тука при тези 15 градуса най-много 18 градуса през лятото,трудна работа,от когато съм забременяла пия по 1 л.вода повече не мога.от днеска се мъча да изпивам по-повече и постоянно тичам до оо от толкова много вода ще се пръсна.
water4e]ще пробвам с това чайче дано да ми помогне.че направо голям ужас.
боби бързо да оздравяваш и яж много лимони с мед,също така помага за кашлицата мед и ванилия.Аз като я хвана тази кашлица нямам оправия ,кашлям по 1-2 и само с антибиотик се оправям нещо ужасно е ,все се моля дано да ми се размине с нея докато съм бременна.Когато разбрах за бебо ме беше хванала и много се бях претиснила защото знам как се лекувам от нея но ми казаха за меда и ванилията и ми помогна.чак да не повярва човек.пробвай дано и при тебе подейства
Фльоркак си?ходи ли при доки?
Мариткемалкият е голям сладур.да го цункаш от мене ей.
gerchy и аз така ми мислих че си в Лондон,съжалявам но не мога да ти помогна с косопада.защо не пробваш със маска или шампоан за косопад?или някоя бабина маска.
Цвети нормално е да ти е жега от хормоните е.на мене пък вече ми става супер студено и си пускам духалката хаха:)дори вчера си мислих да слагам зимното олекотено.луда работа.аз да се завивам със зимното а моят с лятното хахаха:)
Хайде ще бягам да вечерям

# 83
Аз по време на контракция вдишвах дълбоко с носа и издишвах мнооооого бавно с уста. Бях доста концентирана в самото дишане и това ми помагаше да се справя с болката. Акушерката ми каза, че се справям перфектно с дишането... ама те май на всички го казват де. Mr. Green

# 84
Да Звездичка,с бременността се появи.В началото беше малко,а от едно скоро време направо имам чувството,че се свлича.Казаха ми да пробвам с йодна вода newsm78 Ще видим какво ще стане,да се надяваме,че няма да ми навреди.

# 85
Аз по време на контракция вдишвах дълбоко с носа и издишвах мнооооого бавно с уста. Бях доста концентирана в самото дишане и това ми помагаше да се справя с болката. Акушерката ми каза, че се справям перфектно с дишането... ама те май на всички го казват де. Mr. Green

да:)) на мене особено с напъните ми повтаряха постоянно,че се справям много добре:)....ма току-виж е и истина било,защото наистина си дадох доста зор,че исках да свърши и хич не се размотавах:)

# 86
Явно на всички го казват, ама си е кеф да чуеш колко си добра в раждането. Joy

gerchy
 аз точно преди за забремея се оплаквах от косопад с ужасен пърхут. Но сега косопадът спря... пърхута го овладявам с български илачи... и един шампоан препоръчан от Боби( дано да каже кой беше). Но в България има един прекрасен шампоан  с хума. Чакам мама да дойде, че да ми донесе  за цяла година. Mr. Green
Иначе аз не бих ти препоръчала в това състояние да ползваш кой да е шампоан, че бях чела разни неща...

# 87
Gerchy,
Шампоана е на фирма DUCRAY, много щадящ и подходящ за такъв период. За честа употреба се води - трябва да го имате по аптеките. Ако не - те ще ти препоръчат аптекарките (аз така го открих).
Да се оплача, че съм бясна на свеки от снощи, просто ще ме довърши тази жена. Няма да ви занимавам, само с две думи - всеки ден се дават съвети как да се принуди беба да излиза + да кажем на докторите (защото те са по-прости от нея!) че не е полезно да се чака повече от 1-2 дни - какво чакат още ....аааа! Каква проклетия!
И за друго се издразних, ама тука вече ще ми се смеете Joy в една форумска тема за пушенето по време на бременност, се е Явила една "докторка - сърдечен хирург", дето гордо обяснява как няма проблем да си пафкаш по кутия на ден, нищо им няма на децата...стреса бил голям. Малее, ако я хване някой да я залупа, нЕма да го спра да ви кажа честно! Какъв стрес, какви пет лева?!?

# 88
Бюти, Звезди, Маритка, браво за добрите умения в дишането и мерси за отговорите Hug
Сигурна съм , че и Сю се е справила отлично Hug
Мен ме съветват, май бях споменала newsm78 да раждам без епидурална, тъй като ще ми е първо нормално след секцио , а епидуралната забавяла малко процеса newsm78
Боби, опитвай се да не обръщаш внимание на свеки, нали си я знаеш Simple Smile
А пък тази докторка , да вземе да си скъса дипломата!

# 89
  • Rennes, France
ААААААААААААА, Боби - тя свекито много знае!!!  #Cussing out
Добре че аз нямам такъв проблем - поне за сега. Казала съм на всички че освен майка ми гости след раждането не допускам. То ние горките с таткото, ще сме шашнати от новия член на семейството, че само гости ми трябват - да им вървя по г..а.  #Crazy
Беба си има неин ритъм  Naughty и след като докторите нямат проблеми и не ти казват: ОК трябва да предизвикаме раждането, значи си е ОК.
А по въпроса с пушенето - твърдо ПРОТИВ!!!  ooooh! ooooh! ooooh!

Ох и аз леко да ви се оплача - имам болки от една седмица в седалищния нерв, тоест считай в дупето...
Ама като ставам от леглото - леле.....таткото ми прави масажи, купих си и топка, та сега ще се раздвижвам всеки ден. Tired
След 2-3 седмици съм на тест за гестационне диабет... толкова ли е гадна тази глюкоза? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт