Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 431
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • FRANCE
оби тя твойта свеки по по-умна и от докторите излезе.Нями начин да я помолите да спре да се обажда? А на теб стискам палци Simple Smile
За пушенето просто нямам думи.

Cutty дано се оправи барзо с гимнастиката с топката, ако не питай за физиотерапия.

Уф днес съм на среща с анестезиолога. Така не ми се ходи, че ми е на 20мин с кола+търсене на място за паркиране. А в тия жеги така не ми се кара (то не че иначе ми се кара де, докато се натъпча вътре и все не мога да си намеря удобна позиция). А и дребосъчка трябва да я влача с мен...

гуш от мен

# 91
боби,то твойто свеки,като мойта мама се оказва,че е.я и тегли майна. мене снощи големия ми син,който си е в българия взел,че ме изпортил намайка ми,че съм се оплаквала от нея....ама бая хард инфо и е дал,та сега нема и да се погледнеме скоро май.той пази тайна до гроб,ама този път кво му стана незнам.аз верно,че не го предупредих изрично да си мълчи,ама.......сестра ми мисли,че ме е изпортил нарочно,защото ревнува от братчето си:( карай....аз и без това съм сърдита на мама достатъчно.
иначе съм те сънувала,но за нещастие не хубаво:( сънувах,че незнам откъде си се запознала с мама,тя те е настройла против мен и ти дойде с нея в нас д аме обвинявате заедно:) събудих се направо...малееее:(

а сега да се похваля,че овладях свръхлактацията!!! май моето синче започна да яде повечко....и се напаснахме вече до известна степен,но сега пък почнах да се притеснявам дали не ми спира пък! дали,че съм свикнала вече с "пластмасовите" си цици и сега нормализирането им ми се вижда драстично или наистина е така незнам. аз загубих апетит. от вчера на обед не съм яла.гледма д апия,за д ане ми спре наистина кърмата,ама незнам достатъчно л ие това. Фло и Клото какво да правя,като нямам апетит? само сокове,вода и различни течности дали са достатъчни за кърма или трябва да се насилвам с храната?

# 92
Маритка, по принцип кърмачката трябва да приема доста повече калории , дори повече и от бременната.За течностите, добре правиш, те са доста важни.Знам , че и ядките - лешници , също се препоръчват Hug
На мен кърменето ми отнемаше много енергия, първо кърмя малката , после още 30мин доизцеждам, изобщо беше един затворен кръг, имах чувството , че това правя по цял ден.И аз не ядях много, и доста смъкнах.При мен също беше така ту се усилваше, ту намаляваше , но акушерките ми обясниха , че от време на време жената има лактационни кризи.Но по принцип ако бебето сучи добре , после и гърдите се пълнят добре, тя мойта мишка сучеше съвсем по малко, и аз затова се цедях, стимулирах уж лактацията, ама година и два месеца успях Simple Smile

# 93
  Здравейте  wavey Аз имам някакви проблеми с форума днес, последните постове на всяка страница не ми излизат  newsm78 .    
      Боби, я не и вдигай телефона на твоето свеки да не ти вдига кръвното, или поне я слушай с половин ухо Hug
      Маритка, колко е голям, големия ти син? Каква е тая ревност, да не би да е тийн? Ама той пък и едва ли е казал нещо ново, тя е наясно, че не си се оплаквала без повод Peace Много е сладко твоето кърмаче и честито, че е почнал да папка повече.  Grinning

# 94
bobi40
 Мдаааааааа
 Който иска да си намира оправдания за безотговорността... Twisted Evil Тъпото е, че и други повлича със себе си. Дай линк към темата Rolling Eyes

А за свеки... слагай тапите за уши и толкова.

cutty
 аз моето не знам дали е нерв, ама ми псина - 2 дена не спира да ме боли, едвам ходя Rolling Eyes
 Не е гадна глюкозата, просто се нагласи и на 2-3  ще я изпиеш.

Гаца Баца (марита)
 добре е да хапваш поне по-малко, ама внимавай, че аз и с кърменето много качих. Blush

# 95
Ранно добро утро и от нас, все още 2 в 1.Тази сутрин станах в 5.30 до тоалетна и повече не можах да заспя (нещо силно нетипично за мен - обикновено спя навсякъде по всяко време).

Май подминахме зоната на fashionably late и вече сме само late  Mr. Green, но каквото такова...Иначе Бебето се движи добре, ритка си щастливо и поне за това притеснения нямам. Контракции имам всеки ден - особено следобед са по-начестичко, даже понякога така зачестяват, че си все си мисля дали не е време, ама не. ....Като си легна и успея да заспя, на сутринта нищо. Тук 1 седмица след термин правят някакъв "нон стрес тест" на бебето (мониториране на движенията му за определен период от време) и проверяват количеството на околоплодните течности, а после на 10 ден след термин проверяват пак количеството на околоплодните води и старостта на плацентата с ултразвук , та до колкото разбирам поне 2 седмици след термин ще ме чакат. Ако някой има повече инфо за тези тестове да пусне едно линкче, моля. Аз явно ще трябва поне психологически да се подготвя и за това.

Боби, моите адмирации за търпението и спокойствието с което приемаш всичко.  newsm20  Дано поне майка ти да ти е силна подкрепа, като човек минал точно по този път. Много  Hug Hug Hug за теб и Бебка. Надявам се да се чувстваш по-добре от настинката, за да имаш много сили и енергия за скорошната среща с най-чаканата принцеса!   bouquet

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:12 от Journey

# 96
ЛИнк за Звездичка (дали успях newsm78 )

Journey,
приемам аз, уж дишам дълбоко като при контракции, ама нощем взех да се будя и да мисля...ако така кажа, а те си развалят със сина си отношенията - пак аз виновна, ако иначе кажа - не е честно - моята мама тук, пък тя да не идва в началото ... Абе много ми е криво. Мама ме подкрепят за едно нещо - че не трябва да и даваме отчет до такава степен, че ни товари доста с проклетията си и тъпотиите (да скачам на въже каза), но не ме съветва как да я спра да ме товари ...и тя не знае. Нейното свеки е било печена и не се е  месила никога!

Марита, ще ме скъсаш от смях!

Хайде по-следобед ще пиша пак Wink

# 97
мимкис, големия ми син е на почти 12 години и живее отделно от мен-при баба си и дядо си но от баща му.както всички разбирате вече моите родители не са годни за родители,а камо ли за пра-родители.....та съдбата ми е тежка общо взето.живота ми не беше лесен и едва балансирах на моменти. така се стекоха обстоятелствата,че намерих правилния мъж тук и сега. сина ми остана там,но той там си и беше.аз не съм го оставила,за да дойда тук.дори в българия като си бях не живееше при мен. абе дълга и широка. като се ожениш и родиш на 17 години,а после се разведеш,а нямаш подкрепа на родители и на практика се скиташ сама.....става не тежко,а направо страшно. и ето така я докарахме до този момент-аз тук щастливо омъжена с вече новото ми бебоче,а синът ми там при бовшите свекъри,поразглезен и егоистичен (мой е,ама не съм сляпа). те му завират и у гъза,както се вика,света се върти около неговата персона и той...така си пораства с този манталитет. иначе е умен много и учи! супер интелигентен и природно.сега е класиран на 6-то място за прием в езиковата гимназия! супер е! и така.....но ревнува. все пак е дете въпреки всичко. роднини са ми докладвали,че е казал,че необича бъдещото бебе,не го иска и т.н. това тогава ме сряза през сърцето,ама...нейсе. аз обичам сега много алессандро! вманиачена съм и направо незнам. плаша се от себе си на моменти:( дали съм способна да намразя другия си син,защото той не приема малкия?  Confused

# 98
Боби, ама и ти си я подредила тази лекарка  smile3501.... май горката се е покрила и не смее да се изкаже вече. Не се ядосвай обаче за глупостта на хора, които не го заслужават! Peace

роднини са ми докладвали,че е казал,че не обича бъдещото бебе,не го иска и т.н. това тогава ме сряза през сърцето,ама...нейсе. аз обичам сега много алессандро! вманиачена съм и направо не знам. плаша се от себе си на моменти:( дали съм способна да намразя другия си син,защото той не приема малкия?  Confused
Мартитка, не вярвам да има майка която да може да намрази едното си дете заради другото.
 Просто в момента хормоните от всички промени през които е минало тялото ти са в повечко и затова емоциите и чувствата на силна любов или омраза са по-силни, но с времето нещата си идват по местата - както за теб, така и за големия ти син - все пак той ще расте и ще става все по-умен. Дано само да не е заобиколен от хора, които да го настройват срещу теб или братчето му  Peace

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:34 от Journey

# 99
  • Eemnes, NL
Маритке - не си слагай болка на сърцето миличка Hug труден и жесток е живота понякога... Confused но има и хубави моменти, дай му време на синът ти да го осъзнае, той е още малък, аз съм го минала тоя път, но от негова гледна точка, навремето майка забременя от 2 ми баща, но бебчето никога не съм го мразила, ревност малко да , но омраза не. Жалко, че не му беше писано да живее, но това е друга история. Cry
Аз днес изпратих моите мъже на ваканция и сега ми е доста криво Sad с големия не сме се делили от 10 години , а с малкия почти никога, ако изклщчим малък период за по няколко дне и сега ми е доста мъчно, но не ми се мисли егоистично, нека и той си изкара една малка ваканция, ей сега ще минат 2 седмици - живот и здраве. Praynig Hug
Боби - кога смятат да те вземат вече в болницата?
Journey - и на тебе мъничко ти остана. Hug Heart Eyes
звезди - да се оправяш по бързо Hug и мене още ме боли ръката, а сега като и Вакича го няма не мога си върза дори една опашка на косата... hahaha

Маритке - виж това линкче:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476731.0

Айде за сега от мене - лек и усмихнат ден на всички! Heart Eyes

# 100
sterretje,Journey   Hug Hug ....мерси.

# 101
Маритке, и аз не смятам , че голямото ти момче   изпитва омраза към по-малкото си братче, просто не може да свикне още със ситуацията.Сигурна съм , че всичко ще си дойде на мясото.
И аз като се замисля никога не съм се отделяла от малката за повече от 5часа да кажем.Тя е много привързана към мен, с друг не заспива , само иска да ме гушка вечер.Незнам декември как ще я оставя като отида да раждам, живот и здраве.

# 102
Ааа, Journey, аз не се ядосвам на нея, а че темата е станала "защита на пушенето" и другите сме били "стадо безгрешници"... Липсата на образование, семейна среда и мозък водят до такива нелепости според мен. Не може да си "доктор" и такива глупости да пишеш ... Маритка и тя е била пушачка и ги е спряла, както и аз Wink ама трябва да се мисли повечко, нали?

Марита,
И аз мисля, че с хормоните сега ще минеш през бая различни душевни терзания! Не се тормози, ще се наместят нещата Wink Аз съм осиновена от втория мъж, но са ме "уведомили" на 12 г в училище, не родителите. Много тежко преминах периода на "разбирането" какво е това, този не ми е истински баща, този не ми е брат, дали това е майка ми ... За дете на тази възраст такива неща са адски объркващи - ти - майката, си с един друг, чужд за него мъж и имаш бебе, което обичаш. Говори му на големия си син когато можеш, кажи му, че много го обичаш и само такива неща му говори! Мен много ме обгрижиха родителите на майка ми и аз видях, че съм обичана от втория си баща. До ден днешен той си ми е "тати", другия успях да издиря, да се опита да разбера защо се е отказал от мен ...абе сложно се оказа. Но е адски важно детето да знае, че е обичано, така че действай!
Баба ми казва "Ако беше лесно, нямаше на нас да се падне!"

# 103
  • Edinburgh-UK
Привет момичета
Днеска олекнах с няколко кила,хаха.получи се ходих до тоалетна,изпих сутринта половин кафенце,изядох 1 киви и круша,пих конпот от сини сливи и 1 чаша студено мляко.Незнам дали това ми е повлияло или от вчерашното прахче със фибри и многото вода-1.5 л това е рекорд (цяла нощ тичах до wc)олекна ми оле,оле
Мариткеспоред мене сина ти изпитва ревност а не омраза с течение на времето мисля че ще свикне с мисълта за малкото си братче и нещата ще се оправят.Едно нещо от мене една майка никога не би намразила детето си,всичко това е от хормоните.както ти е казала боби говори му че много го обичаш,изпращай му подаръци когато можеш.всичко ще се нареди с времето.вярвай ми. Hug
sterretje спокойно бързо ще минат 2 седмици докато се обърниш и то станало време да се връщат.Сега се отдай на почивка. Hug
звезди ,cutty да се оправяте бързо Hug
Боби опитай се да не обръщаш много внимание на свекито,то и мене същото ме чака скоро като отида в бг.ама аз не им обръщам внимание.

До анг.мами отивам за бг в петък и ще се върна в средата на август ако някоя от вас има нужда от нещо от бг да свирка ще го купя и после ще ви го изпратя по пощата.приемам заявки. Hug
Отивам на разходка,тука голям дъжд ще вали но не ме свърта в къщи.

# 104
  Ту ту  Simple Smile Ето ме и днес, малко преди да заспя седнала. Остават 3 дена на работа и вече почна да ми става много мъчно  Crazy Само ме питат кога ще се връщам, дали ще се връщам, ще съм им липсвала и тн, но не съм ревала още, ще видим в четвъртък  Laughing За пушетено темата и аз вчера попаднах случайно на нея, прочетох 5 коментара, включително и на тази измислената лекарка и много се ядосах и я затворих, че не мога да се занимавам с на хората глупостите. То хубаво пушат и нямат акъл, ама поне да се крият и срамуват бре, а не да се изкарват героини едва ли не.

swetla99 браво  Mr. Green Аз поръчки нямам, от къде ще летите?

bobi40 няма да се ядосваш ей, нали не ти е в къщата, тя се чуди жената с кой да си говори сигурно. И аз имам една приятелка такава, само ми пише някакви супер странни съвети, ама хич не и се връзвам. Последно и казвам, че тука приятелки с бебета са ми дали супер много и все хубави неща за бебето и тя ми вика аа не взимай  Crazy Така и не разбрах що  newsm78

Маритке  Hug Не се притеснявай, нормално е големия да ревнува, при условие, че е не е и с теб. То и с теб да беше пак може да има такъв елемент. Ще видиш, че като види малкия ще се размекне. Не се затормозявай сега, достатачно се ядосва с майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт