Отговори
# 105
Добро утро   bouquet

Лелеле момичета за една седмица докато съм в отпуск и вие сте изписали .......

kakche много ти благодаря за отговора  Hug   bouquet
Не успях да се запиша за Марков, но се записах в друга клиника МЦ Фемина при доктор Цолова. Някой знае ли нещо за нея?

Хайде връщам се да ви прочета ...

Слънчев и усмихнат ден на всички

# 106
  • София
Днес съм много нервна, за което отчасти допринася и факта, че сме на гости на свекърва ми. Тя е добричка, но има разни малки неща, дребни, които обаче ме дразнят по малко и накрая като се събере всичко на куп съм като кълбо от нерви. Резултата е, че преди малко си го изкарах на яна, а детето така плачеше и ме гушкаше, че ми стана съвестно, криво и изобщоооо....  Confused 
Отделно ми бе напомнено, че ако така безпричинно се държа зле с детето, съм щяла да го направя нервно и да го съсипя и т.н... и колко му е крехка нервната с-ма  #2gunfire
Все си казвам, че не искам да се оплаквам, че е грозно така да говоря, но поне ми олеква и си го позволявам, щото съм бременна  Embarassed

Нямам търпение да дойде сряда вечер, да си се приберем в сф. после такива гостувания не се очертават, за това лято вече ще съм се отчела  Whistling

# 107
Добрютро на всички мамчета,

аз за помоща много съм мислила, принципно не искам намеса, ама аз и да искам няма да има как Laughing.  Майка и татко са си в Кърджали и знам че ще искат да дойдат като се роди бебока, ама в тоя малък апартамент,  хич не обичам да се прескачаме  Crazy  Макар че не бих отказала в началото някви насоки, много ме притеснява как ще къпя бебчо, много е тъпо може би, но това ми е страха  newsm78. А втората жена на свекър ми, нея не бих я помолила за каквото и да било, а и не мисля, че тя би изявила желание да ми помага, не че е лоша жена, ама си има нейно мнение за всичко, което не отговаря на моето Wink

Абе момичета от вчера ме боли един корем, ама мисля че е стомах, че бях на кино и на гладно ядох едни пуканки+кола, рядко си позволявам да ям боклуци, ама на.... и незнам кво да правя? Боли ме все едно от глад, а не съм гладна, закусих палачинка, сега едни ядки ръфам  newsm78? оф, улях се в писането, извинявайте сладурки  Embarassed

# 108
Здравейте и от мен. Приятен и усмихнат дена на всички!
Ще помоля някой да ми прати паролата за албума със снимки....за което благодаря предварително.

# 109
Ще помоля някой да ми прати паролата за албума със снимки....за което благодаря предварително.

Готово Peace

# 110
  • София
Здравей Ади, и аз си записах час за Цолова във Фемина след като звъннах в кабинета и на маркова и на Томова и ми казаха, че има часове ... ама за Септември ??!!

# 111
  • Сливен
Здравейте мами,много ви благодаря за отговорите,винаги е хубаво да послушаш съвет от някой,особено с опит. Все пак ще бъда за първи път майка,да не говорим,че съм на 23 години и все още не съм много зряла Laughing
Наоми Добре дошла.
Да ви кажа аз продължавам да имам болки от време на време и вече взе да ми писва...
Утре съм на преглед,стискайте палци Grinning

# 112
Все пак ще бъда за първи път майка,да не говорим,че съм на 23 години и все още не съм много зряла Laughing
тъкмо ще узрееш  Wink, от независимостта по-хубаво няма, поне аз съм така. На 19 горе долу се изнесох от родителите ми, живях къде ли не, бях и няколко години сама в чужбина, самостоятелността не си я давам за нищо на света Mr. Green

# 113
Здравей Ади, и аз си записах час за Цолова във Фемина след като звъннах в кабинета и на маркова и на Томова и ми казаха, че има часове ... ама за Септември ??!!

Antoaneta_y май става въпрос за мен Simple Smile а не за Ади. Аз ходих до кабинета на марков лично и там имаше свободни часове за друга лекарка (не си спомням името  Embarassed), а за марков евентуално чак септември, но нямаха още никакъв график ... а аз предочитам да си направ ФМ навреме, за да видим дали бебо е добре.
А ти кога си при Цолова? Аз съм на 25 август.

# 114
честита ви темичка   bouquet

# 115
  • София
Момичета, най-накрая успявам да изчета и да се запиша в новата темичка. Другата седмица съм в отпуск и не знам как ще изкарам тази  Laughing Ще  отидем за една седмица в Чепеларе и ще обикаляме по околностите. Там ще си почина най-добре, любимото ми място на света.

Нощни очи, благодаря за темата!

nadiag и Antoaneta_y, аз си следя бременността при д-р Цолова. Много съм доволна от нея, винаги е подробна, каквото я попитам обяснява. На ранния скрининг ни обясняваше всичко, което вижда, дори изказа предположение за пола, ще видим дали е била права на 6 август Simple Smile

BebEshOnDeL, като каза за мобилния оператор, едва ли ще те успокои, но не само вие сте така. Аз работя в държавната администрация (с европейски фондове) и при нас е по същия начин. Не знаех, че и при мобилните оператори е така и бях решила, че си колежка в някои от оперативните програми  Peace

Lady Guga, ти ли беше питала за размерчето FM - означава FEMUR LENGTH - дължина на бедрената кост. Ето един сайт, с приблизителни размери по седмици http://www.baby2see.com/medical/charts.html

Ноеми, добре дошла и лека бременност   bouquet

За помощта - честно казано аз по-скоро бих предпочела да не ми се помага от баби, разбира се ако всичко е наред. Това не означава, че няма да са свободни да идват да виждат бебето когато искат, но методи и съвети за отглеждане ако не поискам, не приемам.

Засега смятаме бебчо да спи в нашата стая, по-натам ще го отделяме, не слагам конкретни срокове, когато преценим.

Това е засега, после ще пиша пак, че имам и въпроси.

# 116

Абе момичета от вчера ме боли един корем, ама мисля че е стомах, че бях на кино и на гладно ядох едни пуканки+кола, рядко си позволявам да ям боклуци, ама на.... и незнам кво да правя?

И мен ме боли стомаха ако ям боклуци, но аз имам гастрит. Сега гледам да не ям пържено и разни дразнители на гладно, че и хапче не трябва да пия. Ако много те боли обади се на твоя Док, все ще даде някой съвет Simple Smile

А за помоща, нямам идея като дойде бебето какво ще правим. Аз съм толкова дръпната и самостоятелна, че не понасям изобщо съвети или напътствия, ама ми е ясно, че не мога да лиша  бабите от щастието да помагат, а ако ме пита някой и двете ще ги изхвъря от нас. Да дойде време януари ще го мисля.

Хайде хубав и слънчев ден Simple Smile

# 117
nadiag и Antoaneta_y, аз си следя бременността при д-р Цолова. Много съм доволна от нея, винаги е подробна, каквото я попитам обяснява. На ранния скрининг ни обясняваше всичко, което вижда, дори изказа предположение за пола, ще видим дали е била права на 6 август Simple Smile

Анабела много благодаря   bouquet   bouquet   bouquet
И аз искам да видя дали първия доктор е бил прав за момиче Simple Smile че вече започнаха да ни питат за име, а ние, по-скоро аз не искам да мисля докато не сме сигурни в пола  Grinning

Inka- за болките в корема мога да ти препоръчам мента и мащерка. На мен ми действат много успокояващо, тъй като имам гастрит и той се възпалява от всякакви такива работи.

# 118
  • София
Здравейте мами,
Цяла сутрин ви чета. Да ви кажа, много са ми полезни дискусиите, които водите. Даже си водя записки за неща, които смятам за важни.  Joy Хубаво нещо са форумите. Радвам се, че ви има.
За помощ от бабите, аз не бих отказала, но само ако не е натрапчива помощ. Не искам да ми се месят прекалено и да ми натрапват мнението си. А майка ми често е такава - обича нещата да стават по нейния начин. Свекървата е по-добричка - тя споделя, но не би се разсърдила ако реша нещо друго.
При мен неразположенията утихнаха. Още не съм усетила бебето нито веднъж. На преглед съм чак след 2 седмици. И се чудя от време на време дали всичко с бебо е наред. Гледам да не се притеснявам излишно.
Иначе си имам вече коремче. В работата съм казала само на прекия ми шеф, другите не знаят. И виждам как ме заглеждат и сигурно се чудят дали съм напълняла или съм бременна.  Mr. Green Но някак си още няма смелост да съобщя новината открито на всички. Дори много от приятелите ми не знаят.
Момичета, които ходите във Фемина. Знаете ли дали може да си запиша час там за най-обикновен преглед на видеозон. Ще ми се да видим бебо по-натам на по-хубава апаратура, а знам че там е страхотна.
Сега се следя единствено в Майчин Дом, но да ви кажа бях много изненадана от апаратурата им там. Самите доктори трудно се справят с лошото качество и екраните, които са сигурно 10-инчови. Направо много се разочаровах.

# 119
  • Пловдив
...
Lady Guga, ти ли беше питала за размерчето FM - означава FEMUR LENGTH - дължина на бедрената кост. Ето един сайт, с приблизителни размери по седмици http://www.baby2see.com/medical/charts.html
...
Аз бях! Ее, страхотен е сайта, до сега го преглеждах! Много ти благодаря, Anabella!   bouquet

На най-близките колеги в офиса отдавна казах, защото знаех, че ще ми се радват! За останалите изобщо не мисля, но предвид, че ще съм в болнични месец и половина, вероятно ще започнат да се досещат.
Със всеки изминал ден, надеждата ми, че всичко с бебето ще е наред се увеличава и ми е страхотно приятно. Даже не се стърпях и напълних една папка с идеи за обзавеждане на детската и вече загледах сериозно няколко бебешки колички  Blush

Общи условия

Активация на акаунт