Отговори
# 120
За бременните първи път мисля, че това ще е полезно: Грижи За Моето Бебе , Грижи за моето бебе Част 2

# 121
  • Пловдив
Относно бабите, моя първи месец беше най-ужасното нещо, което някога съм преживявала. Не ми се отпушиха каналите, кърмата просто не излизаше, помпи, на рък, не става. А като са препълнени гърдите бебето не иска да суче. И резултата - 2 мастита, 40 градуса температура, ужаааааасни рагади. В общи линии - кошмар. Помощта тогава ми беше жизнено необходима. Тка, че не се пънете отсега да отказвате, оставете си по една вратичка.

Абсолютно си права. И аз бях в подобно положение. Майка ми беше първите 2 седмица - аз си гледах детето, а тя повече домакинстваше. После започва да идва свекито /тя живее в същия град/, извеждаше по малко детето, аз да свърша нещо и сега продължават да идват да я вземат всеки ден след работа и да ходят на парка. Много съм доволна. Мъжа ми все има работа и не мога винаги да разчитам на него. Винаги са ме питали какво да правят и не са си позволявали нищо на своя глава. Абе мойте свекър и свекърва са много готини  Laughing и ще разчитам много на тях да вземат по -малко Виолета, когато се роди малкото бебче.

Къпането от самото начало е в банята - ваничка на стойка, с хавлиената  подложка. Когато започна да сяда махнахме подложката, когато започна да се изправя махнах  и стойката, а преди седмица прибрах и коритото и сега под душа права.

За бременните първи път мисля, че това ще е полезно: Грижи За Моето Бебе , Грижи за моето бебе Част 2
Много полезно филмче - помогнами да добия представа за къпането на  бебето и как се правят масажите, които се оказаха много полезни.

# 122
Ношничке-(Нощни очи)Това ти е галеното име Wink.Направо ме изненада бе жена?Виждала съм те на снимка,но изобщо не даваш вид да си с тези килца Hug
За домати и кайсии съм също като теб..особено за домати,домашни,мммм такива които ухаята  на истински домат..ех доматииии ooooh!Одоматих се.На всяка стараница си режа по един докато ви насмогна с четенето Laughing
Сакси(Саксофон)Как добре те разбирам.И аз лоша дума не мога да кажа за свеки.Но ако сме им на гости ставам..... CrazyАбе 3 дни са ми много.Предпочитам те да идват при нас.Не ме занимават с нищо,детето не гледат много.Предимно синчето искат да си видят,че са се затъжили.Носят си харана,готвят за всички,после мият.Добре ми е.
Виолинче.Ще споделя и аз някои работи,без да давам съвет,просто споделям как беше при нас...
С мъжо от как се запознахме заживяхме заедно на квартира.Той е от Русе,аз от Приморско.Живеехме и работихме в Сл.бряг Mr. Greenтака 3 месеца.После всеки от нас трябваше да се прибира по родните места за да си продължи следването-той в Русе,аз в Бургас.....Оказа се обаче,че разделени на такова растояние за толкова време не ни устройва и не ни крепи връзката и мъжо заряза своето учение и дойде при мен в Бургас на квартира докато завърша-1г....На последния си държавен изпит  разбрахме,че съм бременна.Отначало бяхме леко в шок,но след това решихме да се приберем в Приморско при майка ми.Тя се измести в самостоятелно жилише,но пак бяхме в една къща.
Като родих,свеки дойде за седмица да помага-добре ми беше ,не ми се бъркаше в гледането,а само помагаше в домакинството.Следващата седмица майка ми помагаше и дотам.За това време успях да се повъзтановя и лека по-лека взех да влизам в ритъм,но и мъжо много помагаше вечер.Той работи през цялото време,не успяваше да ми идва на свиждане,дори за изписването едва дойде,но въпреки това много помага...Това ни крепи връзката много.След като щерката направи 1г се преместихме в новата ни къща,която мама построи за нас.Въпреки,че не е в Приморско а е във вилната зона(гората)си живеем прекрасно.Точка.
Малко дълго стана,но дано съм помогнала в избора ВИ. Hug

# 123
Боже, хора, кога изписахте всичкотова ( говоря и за предната тема)?????
Аз пак бях в болницата, ама за по-кратко...Явно и за два дена да ме няма...пак само ще се записвам, връщам да чета и пропускам....и догонвам в новите теми  Laughing
Та запис, отивам да чета....И имайте малко милост за такива костенурки като мен  Embarassed

# 124
не можах да не го споделя с вас  http://bg.fanopic.com/bremennost-i-maichinstvo/entertainment/pho … #topic_navigation

Момичета, които ходите във Фемина. Знаете ли дали може да си запиша час там за най-обикновен преглед на видеозон. Ще ми се да видим бебо по-натам на по-хубава апаратура, а знам че там е страхотна.
Сега се следя единствено в Майчин Дом, но да ви кажа бях много изненадана от апаратурата им там. Самите доктори трудно се справят с лошото качество и екраните, които са сигурно 10-инчови. Направо много се разочаровах.

Мирабела мисля, че може, но звънни все на телефоните на МЦ-то и ще ти кажат по-подробно!

# 125
  • София
Здравей Ади, и аз си записах час за Цолова във Фемина след като звъннах в кабинета и на маркова и на Томова и ми казаха, че има часове ... ама за Септември ??!!

Antoaneta_y май става въпрос за мен Simple Smile а не за Ади. Аз ходих до кабинета на марков лично и там имаше свободни часове за друга лекарка (не си спомням името  Embarassed), а за марков евентуално чак септември, но нямаха още никакъв график ... а аз предочитам да си направ ФМ навреме, за да видим дали бебо е добре.
А ти кога си при Цолова? Аз съм на 25 август.

Леле Наде, извинявай Embarassed. Ами и аз си записах час за 25 август  Laughing, в 8:30 сутринта, че после съм на работа. Какъв съвпъдък само, а?

# 126
Я чакайте да ви забия едно въпрос че.
Какво мислите за присъствието на тати по време на раждане? smile3506
Аз искам той да присъства.

Сенедра, и при нас бащата, живот и здраве, ще присъства. Мисля, много по-спокойни ще се чувстваме и двамата така. Но все пак е въпрос на личен избор, ако мъжът ми не искаше, щях да уважа решението му.

И аз мисля да си гледаме детето сами - отраснала съм с баба и дядо, с родители на доста километри от мен, та се сдобих с непоклатими възгледи за това как да се предпазя от прехвърлянето на отговорността по възпитанието и отглеждането на децата си на трети лица, били те и от близкото семейно обкръжение. Simple Smile

# 127
Цоп и аз в новата тема Simple Smile Макар, че вие момичета не си губите времето. Много се радвам, че мамите с по едно или две деца разказват за своя опит. Благодаря, много сте полезни поне за мен. И понеже виждам, че вече мислите за обзавеждане на стаи, легълца и т.н. мога ли да помоля ако някоя вече има готов списък какво ще пазарува да го публикува за по-неопитните като мен:)
А имам и един въпрос от доста време насам мислим с мъжа ми, понеже бебо ще се роди януари и няма да е от най-топлото предполага тогава ще ни е нужна ли количката от самото начало или ще можем първите 1-2 месеца да изкараме само с кошница за кола. Споделете какво мислите вие и като доиде време за количка кога ще я взимате , комбинирана ли да бъде с отделен зимен кош или комбинирана която е лятна но се трансформира и като зимна. Има такъв голям избор в видове цени и модели че глава да те заболи ooooh! Ще се радвам да споделите вашия опит в тази насока.

# 128
Да се разпиша и аз в новата тема Simple Smile

Много са ми полезни дискусиите, които водите особено като пускате линкове за дрешки, легла и т.н. Всичко прилежно си записвам в един файл Simple Smile и като имам време да разглеждам и аз, ще ми е по-лесно, като знам какво трябва да търся.

За два дни наистина сте пописали, но е направо страхотно като се има в предвид, че съм на работа и времето тук е спряло. Добре ми дойде да ви изчета.

И аз вече си имам коремче, което изглежда по-скоро като подуто. Мъжо каза, че засега изглеждам като понапълняла и поне за мен е добре, понеже още на никой не сме казвали и май нямам още много желание да разпространявам хубавата вест Simple Smile

Относно бабите и дядовците - и аз по принцип смятам, че майката трябва да си гледа детето, а бабите да помагат с другата работа. Но има още толкова време, а и да не казвам голяма дума. Аз също не обичам да ми се месят. Отдавна съм си самостоятелна и това е едно от най-хубавите неща.
Иначе в началото мисля бебо да спи при нас. Макар че таткото може и да отиде да спи в хола, че сигурно иначе няма да може да се наспи за работа.

За присъствието по време на раждането - преди време ми беше казал, че не иска да присъства. Каза, че щял да се травмира психически Grinning Сега не знам. Трябва пак да го питам. Simple Smile

Аз съм на преглед на 26 на ФМ и нямам търпение да идем да видим бебо. Иначе другия преглед (ЖК) ми е чак на 24 август. Sad

# 129
  • в Надежда-та
...... понеже бебо ще се роди януари и няма да е от най-топлото предполага тогава ще ни е нужна ли количката от самото начало или ще можем първите 1-2 месеца да изкараме само с кошница за кола....
сина ми се роди декември, количка купихме чак февруари. Преди това си го разнасяхме с кошницата Peace, на терасата, в парка.....

За присъствието на таткото първия път доста се чудихме дали да присъства, но така и не се решихме....обаче да ви призная, като ми почнаха болезнените контракции хич не ми беше до него Crazy, понеже неонатоложката ми беше мн близка приятелка го вкараха за кратко в  пред родилна....но в този момент  ми беше все едно дали е с мен Whistling

# 130
  • София
Здравейте момичета,

Да ви разкажа първо за моите премеждия днес - по време на сутрешната разходка с Бобо по възможно най-глупавия начин се спънах в едно стърчащо желязо и си нараних и изкълчих крака. Раната не е дълбока, но все пак потече кръв и веднага се консултирахме с лекар от инфекциозна болница трябва ли да ми се сложи ваксина за тетанус  ooooh!. Лекарката слава богу каза, че не е необходима, само при дълбоки прободни рани слагали, а моето е като одраскано. Майка ми е мед. сестра и почти веднага ми проми раната с кислородна вода и йод и това според лекарката било достатъчно. Гинеколожката също каза, че при ранна бременност такава ваксина не е препоръчителна.  Стискайте все пак палци да няма усложнения  Praynig

Мирабела, виж сайта на Фемина, харесай си доктор и се обади да си запазиш час, като кажеш дали искаш ФМ или просто ехограф.

За бабите, като се роди Бобо майка ми идваше да ми помага, за което съм й много благодарна. И аз бях със запушени гърди и висока температура в началото и имаше период, в който ако не беше майка ми да поеме бебето не знам какво щях да правя. По това време живеехме при свекърва ми, нещо, което силно не препоръчвам на никоя от вас, колкото и добре да се разбирате със свекървите си. Този път, ако разбира се пак не ми възникнат здравословни проблеми, смятам сама да се грижа за бебето, или поне да викам майка ми да помага много по-рядко и то по-скоро да гледа Бобо, а не да върши нещо около бебето.

Въпреки че сега сме в самостоятелно жилище и имаме детска стая, се очертава и четиримата да спим в една стая. Добре, че поне спалнята е голяма и спокойно ще има място и за бебешко легло. Бобо не иска да си спи в детската, аз и не му настоявам, като реши сам ще си каже, а и не искам да се чувства изгонен от мястото си за спане заради бебето. Междувременно детската се ползва като склад за играчки и зимата простирам там  Laughing.

За присъствие не бащата, първият път не присъства, сега също не желая да е там Simple Smile.

Приятен ден!   bouquet

# 131
Как сте, шкЕмбенца? Напредвате ли с кореми и гърди? Яд ме е, че не мога легитимно да съм част от януарската дружина, но ви следвам плътно. Голяма тайфа сте Grinning

На море ще ходите ли? Аз, наред с другите притеснения, се терзаех, че май тази година ще ми се размине.

Е, хайде, леко бременеене и прохладни дни и нощи.

# 132
  • София
И моят мъж беше в предродилна зала с мен през цялото време (аз малко се задържах там, де), но след първите 20 мин ми беше все едно там ли е. Като отидох в родилна зала ни питаха да идва ли и той и 2-та в един глас казахме не. И да беше дошъл - за мен все тая, за него - сигурно стрес. Милия каза колко ревал в коридора като чул малката да изплаква Simple Smile , представям си ако беше я и видял как излиза. Сега ако иска да идва, аз ще съм заета с други вълнения. Майтапът настрана, но ми беше по-спокойно, че е около мен докато започна съществената част.
За количката - малката се роди февруари и март си я извеждахме с количката (но според мен става и с кош, то в студа ще са кратки разходките) А за моделите - верно много са, но засега не съм чула някоя майка да е напълно доволна от своята - все има нещо... Така че според мен няма защо да се затормозява човек (аз нашата я избирах половин година, сравнявах, четох - после забелязах недостатъците, но пък после свикнах с тях).

# 133
  • Свиленград
Здравейте момичета, всичко, което казвате попивам като гъба, от голяма полза сте ми, благодаря ви, че помагате по всевъзможен начин и отговаряте на всички въпроси. От вашият опит се учим ние, които за първи път ще ставаме мами.
Аз сега съм в 14 г.с. и имам въпрос към вас - кога трябва да се започне с мазането на кремчето, бедрата, ханша и гърдите, защото на мен почти не ми личи още, все едно съм прияла, ако може да ми препоръчате какъв крем или масло, или там с каквото се маже ще съм ви много благодарна!
Относно помоща на свекърва ми и майка ми, ако имат желание да помогнат ще им позволя, но в момента който вземат да ми пречат ще ги освободя. За таткото аз малко съм против, но пък той има огромно желание, ще видим, като му дойде времето ще му мислим!
Приятен, усмихнат и прохладен ден ви пожелавам!!!!

# 134
  • София
Момичета все забравям да си поискам като пиша: Може ли да ми пратите парола за албумчето ?
Мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт