Отговори
# 135
Да се запиша в новата тема и аз, цял ден немога да ви изчета   Laughing Дано сега вече да вляза в крачка

# 136
Здравей Ади, и аз си записах час за Цолова във Фемина след като звъннах в кабинета и на маркова и на Томова и ми казаха, че има часове ... ама за Септември ??!!

Antoaneta_y май става въпрос за мен Simple Smile а не за Ади. Аз ходих до кабинета на марков лично и там имаше свободни часове за друга лекарка (не си спомням името  Embarassed), а за марков евентуално чак септември, но нямаха още никакъв график ... а аз предочитам да си направ ФМ навреме, за да видим дали бебо е добре.
А ти кога си при Цолова? Аз съм на 25 август.

Леле Наде, извинявай Embarassed. Ами и аз си записах час за 25 август  Laughing, в 8:30 сутринта, че после съм на работа. Какъв съвпъдък само, а?

Antoaneta_y  Hug аз съм от 10:30(отпуска съм), но ще гледам да отида по-рано и може би ще се засечем поне се надявам   bouquet ще се се разберем като му дойде времето

# 137
Alluria, можеш да си вземеш Hypericum 15C - хомеопатично, профилактира тетанус, заместител на ваксината. Вземи го 1-2 дена по 3-4 пъти по 3 перли и си свиркай.
Plamena, почвай да се мажеш, мила, да ти е хидратирана кожата отрано. Така като гледам всеки различни мазила ползва, така че харесай си нещо и давай...
Таткото мисля отново да не го каня на раждането, че какъвто ми е чувствителен, ще вземе да припадне и трябва и за него да се грижат. При първото раждане една приятелка лекарка стоя с мен непрекъснато, по едно време като взе бебето да излиза и я виждам, че нещо пребледня; после ми каза, че малко страшна и се сторила гледката, нищо, че е доктор. Мисля, че по-нежните мъже може да се травмират от вида на майката и да се почувстват безпомощни да облекчат болката.

# 138
Момичета , забравих да напиша , че свекърва ми живее на 180км. а майка ми на 350 км.
Но и до сега детето разделя ваканциите между двете баби. Те са доволни да я видят , на нея и е хубаво да я поглезят. И честно казано възползвам се докато иска да ходи , че след година две ще ми откаже категорично.

# 139
Mirabella, пуснах ти ги на лични!

# 140
Здравейте и аз сега смогнах да ви изчета Hug

Да питам тези,които си проверяваха резултата от скрининга по интернет- въвеждам си данните-имена, дата и т. н. и ми дава,че има грешка и няма данни за такова лице.Това означава ли,че още не са излезли или наистина има грешка newsm78

# 141
  • Canada, ON
За присъствието на таткото - аз съм за, стига и таткото да мисли така. Моят мъж присъстваше на първото ми раждане и аз съм доволна, че беше с мен. Майка ми също беше. В Канада си стоиш сам в една стая доста време и само някоя сестра идва от време на време да види как си. Ако го нямаше мъжът ми и майка ми щях да се чувствам доста самотна мисля. Сега нямам представа дали пак ще присъства, щото още не знаем дали ще имаме гостуваща баба или не, а някой трябва да гледа Джулия. Ако е през деня, може да измислим нещо, но ако е през нощта - май ще съм си сама. Ще видим. И нещо любопитно - като дойде време да раждам говорехме със свекървата. Тя въобще не питаше как съм аз, питаше как е сина й, спокоен ли се чувства, посъветва го да си вземе някакви успокоителни, че да не се стресира много... Но... майка, какво да се прави - първо за детето си мисли жената Simple Smile

За помощта - аз бях писала и преди - майка ми много ми помогна най-вече с готвене. Също къпеше бебчето в началото. Тя е много толерантна и винаги е уважавала мнението ми, така че за нищо не сме имали противоречия, а тя беше тук докато малката навърши 3 месеца - това е доста време. Но пък от години никой не ме беше глезил така - да ми сготви, да ми сипе... Въобще много съм и благодарна. Ще ми се пак да дойде, но обстоятелствата могат да не позволят. А други желаещи помощници нямаме.

За списъците - мисля, че е рано. Ще пусна моя списък когато почна да работя по него.  

Количка - купихме след като се роди Джулия - тя е януарче също и в началото кошничката за кола ми стигаше. Тук януари, февруари не е много за разходки, а когато пазарувахме слагахме бебчето с кошничката в пазарска количка. За количката - трябва да сте наясно какво ще правите с нея - ако живеете в къща - може да си вземете голяма количка - тежка, по-широка и по-комфортна. Ако сте в блок и ще я мъкнете по етажи - по-добре лека. Ако ще пътувате с градски транспорт, влакове... - лека. За мен също беше важно да има пълно легнало положение. (Та сега имам 2 колички - една тежкотоварна и една лека, която ползвах по летища и в БГ, щото там нямах кола, а трябваше да ходим насам натам с влакове и автобуси. И двете имат пълно легнало положение. Тежката има големи колела и ми е много по-удобна, по-маневрена, по-леко се вози. Леката - е с малки колела, но е... лека - което си е предимство, ако трябва да се носи, но това й е единственото предимство пред тежката според мен.) Зимен кош не съм ползвала - кошничката за кола ми беше "зимния кош". Въпреки, че беше различна от количката марка - слагах коша в количката и готово. (Все пак трябва да се внимава. Не всяка количка позволява да й се сложи чужда марка кошничка.)  
То за количките цяла книга може да се напише. Дръжките също са важни. Ако бебчето иска носене - то цяла дръжка е за предпочитане, щото може да се бута с една ръка, а с другата да се носи бебето. Ако обича да си стои в количката - дръжките нямат значение. По правило - по-тежките колички имат цели дръжки, по-леките - не. Въобще - идеален вариант - няма. Simple Smile      

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 18:36 от Мама Мечка

# 142
Здравейте, докато четох мислих много неща да пиша, а сега направо ги забравих,то много теми ,много нещо.

Ноеми ,добре дошла!

Най напред, Нощни очи ,да те питам, как отслабваш? Мисля,е ти беше писала по напред, е си свалила.

Относно раждането, аз искам таткото да присъства, но той не иска май, страх го е.Преди искаше да пресъства, но като вземем времето, когато съм раждала, това беше практически невъзможно. И аз нали съм си паника, при първата контракция влизах в болница и .. стоях там по 4-5 дена докато родя,все нещо се закучваше работата.Та даже като почвах да раждам ,на никой не се обаждах, че да не би да не излезе работата- ха ха. Сега ще искам да стои с мен... ох дано да е всичко наред и да бъде за подкрепа. Като се знам,.. и майка ми ще ми се иска да извикам, но най вероятно тя ще гледа децата.Абе да я докраме до там, че много време ми се вижда.

Ох ако съм забравила да пиша за нещо, после ще го напиша.

# 143
  • София
Навремето си взех за яна комбинирана количка и сега ще мога да я ползвам и за зимно бебе. Тя си има чувалче. За мен варианта с кошница не е удобен (освен ако кошницата не се прикрепва към количката), защото самата кошница си е тежка, пък и с бебе в нея и не мога да се мъкна така по парковете. Това е удачно за малки разстояния, но не и за дълги разходки.
Представям си как бебето ще ми спи увито в количката, а с яна ще правим снежни човеци. Отделно, че трябва да тегля и шейна  ooooh!

# 144
  • София
Да и аз определено съм за зимен кош.Доста от времето си прекарвахме в началото на вън, и мисля, че е по-удачно за дълги разходки, да не кажа целодневни. Да вярно, че беше доста мека зимата, когато Никола се роди, но и сега мисля много много да не се ограничавам.Хубавото на кошът е, че изцяло изолира и скрива бебето, докато другите варианти не осигуряват това.

# 145
За количките са няколко нещата. Най-важното е летния вариант да не е над 8 кг. Няма знаение дали ще вземете комбинирана или не. Моля НЕ взимайте подобен тип летен кош: При него се движи самия кош и при легнало положение бебето е с вирнати крака. Моята първата беше така и хичне е удобно. Другото важно е да има позиции на гръбето- пълно легнало(колкото е възможно) и пълно седнало. Има много модели с полу легнало полу седнало-много са неудобни.  На първо време задължително купете кошница за кола. Още от изписването ще ви трябва задължително!
И един съвет от мен, ако приемате такава- http://www.bebe-best.com/chipolino-djema-3v1-green-vip-chipolino-2009-2.html Имах я- ужасна е, колелата ми запецваха- за малко щяха да ни блъснат на една кръстовище.  Коша за новородено ни умаля много бързо. За още малко пари ще си вземете следното: http://www.bebe-best.com/neo-nato-3-1-multisport-col-957-2010.html (специално това в магазините може да се намери до към 800лв) Коша за новородено има позиции на гръбето и може да се ползва до 6-7-8 месец, вирок е и няма наин да ви умалее.

Сега много ме е яд,че не си купих с 3 коша като ни умаля нашата, защото сега щях да я ползвам за бебето.

При нас дилемата е голяма, защото баткото е пухкав-11кг е сега и до март месец може да мине 15кг.Единия вариант е да вземем бъги под, другия да вземем Джейн туин ту : http://cgi.ebay.co.uk/Jane-Twin-Two-with-matrix-carseat-/1105583 … sh=item19bdc9d9aa Тежи 9 кг, колкото сегашната ми количка а е за 2 деца, и може да се монтира стол за кола, който става на кош за новородено и няма да трябва да купувам 2 коша. Проблема е, е ако Явор стане 15кг до тогава и двата варианта отпада, а задължително за изписването на бебе2 трябва да вземем кош за кола, което знаи е декенври, или по-точно ноември трябва да реша кое как и какво за да поръам от англия количка.

# 146
  • sofia
Споделям опита за количката веднага, тъй като дъщеря ми е зимно бебе и съм наясно каква ми е била грешката!
Сега ще купя от този тип http://www.bebe-best.com/cam-comby-family-562.html , защото
1.Ако сте мобилни и мислите да пренасяте количката по-често в багажник, вземете от тези, които се сгъват тип чадър, заемат по-малко място в багажника, а може и в купето да се сложи, първата ми не беше такава и се измъчвах докато я наглася в багажника(по диагонал я вкарвах, така и я изкарвах), хем той беше голям-Мерцедес Е класа карах
2.Количките, които са със големи гуми и се водят зимни са адски тежки(поне 5кг по-тежки от другите) и наистина през зимата вършат работа, но през лятото 100% ще искате лека и лятна количка, аз бях така, родих се с леката количка, защото през лятото и разходките са повече
3.Зимния кош пази бебето от ветрове и няма проблем да се излиза и в по-студено време, стига майката да не замръзне  Laughing
4.Кошчето за кола е задължително за всяка от нас, а тук влиза в комплекта и може да се закрипя за рамата и ако бебето заспи в колата няма да го будя, за да го местя в количката

С две думи - купувайки този тип количка имате зимна, лятна(лека), столче за кола !
За мен това е оптималния вариант!

Хайде и аз да попитам, някой ползвал ли е ел. стерилизатор, доволни ли сте? Аз бях с такъв за микровълнова, но се цапаше много гадно!

# 147
Подкрепям мнението на Бебешондел за тоз тип кош - не само защото е неудобен за бебето,а защото децата лесно се изплъзват и падат от него,ако дори за секунда не са закопчани и наблюдавани.На мен лично ми се наложи да тренирам бързи реакции веднъж,когато разхождах дъщеря ми в Морската. Две майки си говореха и едната полюляваше количка точно с такъв кош - докато минавах край тях за части от секундата видях как бебето се пързулна  и тръгна към земята.Пуснах моята количка и успях да хвана бебето точно преди да тупне долу ooooh! Майката се усети чак когато чу плача му #Crazy И друг път съм виждала деца в полет от такъв тип кош,да не говорим що за спане е това с крака на горе Rolling Eyes - пробвайте сами да видите ooooh!
За помощта след раждането - ние сме при майка ми по стечение на обстоятелствата Tired Оцених плюса да има човек,който да се грижи за домакинството първите три месеца след раждането.Имахме малко проблеми по край тежката жълтеница на дъщеря ми и с кърменето,та в началото бяхме като скачени съдове по 24часа в денонощието...Бях полумъртва от изтощение и не съм имала грам време за домакинстване при 17-18 кърмения на ден и другите задачки около бебето Sick #Crazy Ако нямаше кой да сготви и да почисти щяхме да затънем.Таткото помагаше много,но все пак през деня е на работа,а вечер застъпваше с мен дежурствата по будене и хранене.Тотално се бях зомбирала и даже свалих повече кила отколкото качих с бременността ooooh!

# 148
Люба, моят е електриески, струваше 60лв на чико. Побира всяакви шишета. Страхотене е. Върна си парите стократно. По лични убеждения и съображения не ползвам микровълнова за нищо освен пуканки Simple Smile

Да допълня за количките. Ако сте решили да взимате комбинирана тип лятна количка, без допълнителни кошове, повееро са около 300лв. Разбира се не всички могат да си позволят скъпи колички. Препоръчвам ви да си купите това: http://www.mytoys.de/Peg-Perego-Liegebuggy-Pliko-P3-Classico-Cam … -mt-start/1836677, в бг са 530лв. Май обае само този цвят е останал, преди имаше и други. Сега виждам, е са пуснали и това: http://www.mytoys.de/catalog/search/?query=peg+perego&page=2 … roductsPerPage=20 първата количка на първия ред, нещо не ми се отваря. Коша се обръща в двете посоки. В бг е около 800лв.: http://www.bebe-best.com/peg-perego-pliko-switch-completo-marea-2010.html

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 21:15 от BebEshOnDeL

# 149
  • sofia
аз дори вече нямам микровълнова, та за това съм се насочила към тези ел.ст.
Благодаря много, значи не е само за Чико шишета, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт