Отговори
# 150
Не, слагам и авент и томи типи съм слагала, а те са доста обемни. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2167 ето го. Тук е завишена цената, аз го купих от бебе депото във варна за 62лв.

# 151
Момичета, благодаря за паролата   bouquet
много сте сладки всички. ще кача и моя снимка..

# 152
Гледам за колички говорите, пък те са ми страст.
http://www.youtube.com/watch?v=5XJ2QBO9rjk
Съображенията ми са същите като на Любо - монтира се столче за кола, има зимен и летен вариант, удобна за бутане и ми харесва като дизайн.
Двойни въртящи колела хич не ми харесват (освен на Запа и Бъгстъра).Перегото ми харесват, но колелетата са им недостатък(поне за моят вкус)

# 153
  • София
В Джъмбо имаше ел.стерилизатори на доста смешна цена.Някъде около 40 лв. ми се върти в главата, гледах ги защото си мислех, че този път може би трябва да си купя.С Никола не съм ползвала никакъв, тъй като честно казано не ми се е налагало много много да стерилизирам.Основно съм кърмила, до към 1год.и 5м. , принципно отказваше всякъкво АМ, вода до към 6м. не е пиел, даже май повече, имах едно единствено шише, което така е не ползвах, направо купих чаша с накрайник и от нея пиеше вода.Стерилизирала съм единствено биберони и то рядко, защото само заспиваше с него и на няколко дена го пусках, но в обикновена тенджера.

# 154
качих две снимки от тази пролет.
аз както писах преди, засега не мисля да купувам количка. ще взема от сестра ми , незнам дали  става  за зимата,май не.  мога и да взема някаква по-евтина за зимата , но ...има време.казах на сестра ми да ми търси кошница за кола от приятелки, че не ми се дават 150 и повече лв за това, с тези пари ще си взема шезлонг-люлка. ....
нужно ли е да се стерилизира всичко? струва ми се поредната модерна техника за бебета. Майките и бабите ни дали са стерилизирали шишета и биби? newsm78

# 155
  • sofia
да, преварявари са ги

# 156
качих две снимки от тази пролет.
аз както писах преди, засега не мисля да купувам количка. ще взема от сестра ми , незнам дали  става  за зимата,май не.  мога и да взема някаква по-евтина за зимата , но ...има време.казах на сестра ми да ми търси кошница за кола от приятелки, че не ми се дават 150 и повече лв за това, с тези пари ще си взема шезлонг-люлка. ....
нужно ли е да се стерилизира всичко? струва ми се поредната модерна техника за бебета. Майките и бабите ни дали са стерилизирали шишета и биби? newsm78
Стерилизирали са да. Само е в тенджерата на котлона. Но ако искаш пробвай да не стерилизираш   Rolling Eyes

# 157
Стерилизирали са да. Само е в тенджерата на котлона. Но ако искаш пробвай да не стерилизираш   Rolling Eyes
Sad какво би станало? бебока да се разболее ли?
оф, и това ли трябва да купувам ooooh! добавям го в списъка

# 158
Знам, че темата със снимки на гооолемите кореми мина, обаче моя такава изрових чак сега, та Shocked и това е точно 20 дни преди да родя  Crazy

п.п. Моля не обръщайте внимание на червената ми коса Naughty

# 159
Сложете си в списъците и възглавничка за спане на страни, поне на нас ни беше полезна докато бебето започне да се върти. Нещо такова, нашата беше на друг производител обаче.

# 160
  • София, Лагера
Здрасти мацки!
Аз мога да пиша само вечер, че в офиса достъпът до бгмама е забранен. Confused

По въпросът с присъствието на бащата, аз съм категорично против. Не искам никой да ме гледа когато раждам, най-малко хората, които ме обичат! За мен това съпреживяване би донесло болка да него и притеснение за мен. Той също не държи да присъства, но ако настоявам, би го направил. Е, при тази формулировка дори и да искам, няма да го принудя  Laughing

Аз вече съм си избрала количка. Само чакам да започнат да я внасят  Mr. Green. Ако някой иска, мога да споделя от какво съм се ръководила при избора си. Peace, но според мен вече има достатъчно писано по темата.

Списък - пазя си от предната бременност. Тепърва ще го ревизирам.  Wink

За мазилата: аз още не съм започнала да се мажа, макар че се сдобих с олио скоро. Много ми хвалиха на Йосерин и сега ще го пробвам. Предната бременност ползвах Мама Донна на Чико и крема на Авент. Нямам стрии, но не съм убедена, че е от продуктите. Wink

Момичета, аз да споделя, че започвам да си търся доктор за раждането. Предния път родих в Шейново при Богословова. МНОГО съм доволна, но тя вече не е там, премести се във Вита, а тази болница ми е много далече. Също така искам да е болница, в която бебетата са при майките си. Искам да го кърмя на поискване поне първите дни. В този ред от мисли да споделя и за дните на отворени врати в различните клиники. Ето тук има инфо: http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3

# 161
На мен не ми се е налагало да ползвам стерилизатор. Дели не пиеше от шише, не искаше залъгалка. Ако сега ми се наложи да стерилизирам биба, бих го правела в тенджера, без много да се престаравам и не повече от три месеца. Като си спомня той засмукваше всичко до което се докоснеше. Нашите дрехи, одеала,  а тях нямаше как да дезинфекцирам Mr. Green

# 162
  • София, Лагера
Ех, не се сдържах!  Embarassed Rolling Eyes Mr. Green

Бих избрала комбинирана количка, защото:
- Не мисля, че за зимно бебе ще ми трябва зимен кош. Според мен кошът е хубав, за да се шири в него бебето. Тъй като зимата ще бъда плътно опаковано, порт бебе върши същата работа.
- Порт бебето е с дръжки и лесно се вади (като пазарска чанта)  Mr. Green, пере се лесно, по-леко е.
- Средно големи колела. Големите са супер, много са удобни за малчо, но те правят количката тежка и трудно преносима в багажник. От малки колела на малкото му се тресе цялото телце по прекрасните ни улици. Помпащи се гуми - хич не ми се занимава за ги следя кога колко са напомпани, а да ги водя на вулканизатор...  ooooh!.
- Брой колела - 4. Нямам против триколките, просто съм ползвала четириколка и ми харесва. Триколките често са по-големи, а "размерът е от значение" Mr. Green, особено при малки асансьори.
- Важно е бебето да може да бъде и обърнато с лице към майката. По-добрият вариант е да се върти самата седалка. Като се върти дръжката, механизма се разваля.
- За мен е от голяма важност и теглото на количката!
- Голям сенник! И от слънце пази, но и от вятър! Това не би ми свършило работа: http://www.bebe-best.com/neo-nato-857.html
- Кошничка за кола - задължително! Хем возиш бебето, хем го пренасяш когато спи, хем може и за шезлонг да се ползва, някои си и хранят децата в нея  Simple Smile  Хубаво е, ако може да се монтира и към количката, но и да не става - не е болка за умиране.
- Дръжка - на мен ми е все едно каква е (предната количка беше с отделни), но хората казват, че цяла дръжка е по-удобна. Peace

Сега да кажа и на какво съм се спряла - http://www.bebe-best.com/cam-pretty-cross-787-2010.html. Предната ми беше стария модел, подарих я, но ми остана кошничката. Хубаво е, че и самата кошничка се монтира и с лице, и с гръб към майката.

Момичета, гледайте и спирачките! Много странно, но има и такива, които не са на всяко колело отделно, а ги свързват. Често са така направени, че количката не може да се сваля по стълби. Никога не би ми хрумнало, ако не се бях излъгала да си купя такава количка  Confused Wink

И последно - хич не ме интересува колко е "гъзарска" количката и коя година е модела й  Sunglasses Wink Тя не е средство за демонстрация на благосъстояние или каквото и да било друго (не ми хрумва какво друго би могло да кара хората да го правят)

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 23:44 от Ноеми

# 163

.........да споделя и за дните на отворени врати в различните клиники. Ето тук има инфо: http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3
аз в събота ще хода на оглед в Авис медика,в Плевен е.Мисля там да раждам живот и здраве

много ме замислихте за този стерилизатор, ще го мисля до януари Thinking

# 164
  • София, Лагера
Аз стерилизирах в пластмасова кутия за микровълнова. Взех си 3 с различни размери за различните неща, които стерилизирам.

Общи условия

Активация на акаунт