Отговори
# 465
Аз не знам за Аналгин, но знам че Аспирина е противопоказен.  Thinking

Даааа, мен даже предния път ме бяха предупредили да не ям от тия туршии, в които се слага аспирин, пък аз тях най-много ги обичам  #Cussing out. Имайте го впредвид като им дойде сезона на туршиите.

Е само в домашните туршии....  Simple Smile
Майка ми от 1-2 години е сменила техниката на консервиране и вече не хаби аспирина  Mr. Green

# 466
  • София
И аз ги обичам туршиите... предполагам, в това число влизат и киселите краставички, а тях ги обожавам!!!  newsm22

Да ви се оплача - днес цял ден ми прималява и ме обливат едни горещи вълни и ми причернява, въпреки че работя на студено място, а помещението до мен е на около +5 градуса по Целзий, на мен ми е горещо на моменти  Tired Sick

# 467
nadiag, честит рожден ден,! bouquet Бъди щастлива и обичана от любимия, а нека малкото януарско съкровище бъде най-прекрасния подарък, който някога си получавала!

За аналгина и на мен са ми казвали, че е противопоказен при бременност, но за аспирина си мислех същото, докато не ми се наложи да го пия за разреждане на кръвта, и то почти през цялата втора половина на предишната ми бременност, а на тази още от самото начало - по 1 на ден. Пия обаче аспирин протект, който е с по-ниско съдържание на ацетилсалицилова киселина. И засега нищо ми няма, и на бебо също, или поне така казват лекарите Simple Smile Парацетамол може, както и но-шпа или папаверин против контракции. Но все пак се консултирайте с лекар, може би всичко е индивидуално и зависи от случая.

За училището за родители на сп. "9 месеца" не съм съвсем съгласна - всичко зависи от това кой е лекторът. Аз ходих на няколко лекции предния път и имаше някои много полезни, но и някои ужасно досадни, даже един от лекторите беше много арогантен и надут и ни каза в прав текст "как го гледаме тъпо с едни такива празни погледи". Но като го изключим него и още една акушерка, която обясняваше нещо за кърменето, точно обратното на това, което ни беше казала една друга на предната лекция, останалите лекции бяха ОК. Особено полезна беше една лекция за това как да се подготвим за идването на бебето - какво ни трябва и какво от всички бебешки джаджи не е чак толкова необходимо и можем да минем без него, като се започне от това как да изберем количката, креватчето и коритцето и се стигне до пеленките и бибероните. Имаше една за захранването на бебето, друга за първа долекарска помощ и т.н. Всичко това може да се прочете в книжките и в интернет, но друго си е да ти го обяснят. Единственото лошо е, че лекциите са в работно време и на практика до излизане в майчинство няма как да се ходи, а после няма време за всичките.

Освен това бях ходила и на една от лекциите на консултативния комитет по кърмене: http://karmene.wordpress.com/hereweare/ Нямах си представа за какво става въпрос и направо ми отвориха очите Simple Smile Друг е въпросът, че след всички лекции, четене и гледане на филмчета, като дойде времето за първото кърмене, теорията уж беше ясна, а на практика не знаех как точно да подхвана бебо и къде да му сложа ръчичките, че да не ми пречат. Добре, че детето имаше инстинкт и си надуши манджата от раз, после намерихме и подходящата поза  Laughing

Хайде, пак написах роман Simple Smile Лек ден на всички и приятна събота и неделя!

# 468
nadiag Честит рожден ден! Да си жива и здрава и всичко да се нарежда както искаш.

Мила Иванова, ходя при д-р Иванова в Ниа Мед, но не съм ходила от близо 20 дена, ако нещо се е променило ,не знам. И тя не ми е казала ,че ще се мести. Как ти се видя в Иван Рилски? Каква е цената за раждането там? В Ниа Мед ми  казаха ,токущо 500лв.

# 469
  • Сливен
Момичета,позволих си да направя нов албум в нашите снимк-ехографски снимки,качих си всичките ехографски снимки,тези които имат да качват с емн Hug

# 470
Влизам само на бързо. Вижда, е за курсове за бременни говорите. Задължително посетете лекциите на Ла Лече Лига.

Искам да ви поканя на проявите, организирани от Ла Лече Лига по повод Световнат& … 082;и". Програмата е следната:

Национални:
29 юли (четвъртък) - 11 часа  Откриване на ССК - обща пресконференция на съ-организаторите в София, БТА
7 август (събота) - 17:00 часа Уебинар ‘Важността на стъпка 10’, лектор Даян Уийсингър, IBCLC, LLLL

Пловдив
30 юли (петък) - 10 часа - ‘Училище за кърмене’ лекция ‘Често задавани въпроси за кърмене', студио Ева Спорт, ул. "Стефан Веркович" №4, офис 4, ет. 2 (с асансьор - ет. 1) -срещу Агенцията по Вписванията
31 юли (събота) - 10:30 часа - Ла Лече Лига среща, Градската градина, тема „Какво мога да направя аз, за да са успешни десетте стъпки” Обсъждане на десетте стъпки, групи за подкрепа, как най-ефективно да сме от полза на кърмещата майка. Втора тема: „АБВ на доброто хранене”
1-7 август – Посещения на родилните отделения в града
31 юли - 7 август Изложба фотографии "Изкуството на кърменето", Градската градина & студио Ева Спорт

София
25.07. (неделя) - 11 часа -  къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция „Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности”
1. 08. (неделя) -  пикник среща на тема „Какво мога да направя аз, за да са успешни десетте стъпки” Обсъждане на десетте стъпки, групи за подкрепа, как най-ефективно да сме от полза на кърмещата майка.
4.08. (сряда) - 11 часа - къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция „Често задавани въпроси за кърменето” 
07.08. (събота) - 11 часа - къщата на ТУК – ТАМЕ, ул. Плачковски манастир 12 - ‘Училище за кърмене’ Лекция за кърмене

Варна
24.07 (събота) 10 часа – Майчин Дом – ‘Училище за кърмене’ лекция „Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето)”
30.07 (петък) – 17:30 часа – Младежки Дом – зала 17 - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
1.08 (неделя) – 11:00 часа – поход за кърмене от Хотел „Черно Море” до поляната на разклоненото дърво, където ще продължим с пикник-среща „Важната подкрепа – от майки за майки”
2.08 (понеделник) – 10 часа – Майчин Дом – ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене" и как най-ефективно да сме от полза на кърмещите жени
2.08 – 7.08 - Изложба "Изкуството на кърменето" – галерия Буларт
3.08 (вторник) – 14 часа - АГ болница- среща от майки за майки (отворена за бременни и кърмещи жени, и техните близки)
4.08 (сряда) – 14 часа – Майчин Дом - среща от майки за майки (отворена за бременни и кърмещи жени, и техните близки)
5.08 (четвъртък) – 15:30 часа - Окръжна болница- среща от майки за майки (само за родилки от отделението)
7.08 (събота) – 18:00 часа - кърмене на открито в Морската Градина, до Икономическия Университет, пейките до фонтанчето с жабите

Пазарджик
24.07. (събота)  - 09:00 часа – Ла Лече Лига среща на Острова, Тема „Ежедневието с новия член на семейството.“
01.08. (неделя) – 11 часа – пикник на Острова „Важната подкрепа – от майки за майки“
04.08. (сряда) – 18 часа – Библиотека „Никола Фурнаджиев“ - ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
06.08. (петък) – посещение на Родилните Отделения в града (Болницата, Хигия, Здраве)

Сливен
05.08. (четвъртък) – 18 часа, ул."Великокняжевска" 13 -  ‘Училище за кърмене’ Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
06.08. (петък) – посещение на Родилните Отделения в града
07.08. (събота) – 10:30 часа – поход за кърмене от площад „Хаджи Димитър” до Градската градина, където ще завърши с ЛЛЛ среща на тема: „Предимства на кърменето от А до Я”

Сопот
2 август (понеделник) - 10:30 часа, Летния театър до Манастира - Кърмаческа среща

Карлово
3 август (вторник) - 18:00 часа - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене"
4 август (сряда) - 10:30 часа, пейките до паметника на Христо Проданов - Кърмене на открито

Добрич
02.08 – 6.08 Изложба фотографии "Изкуството на кърменето"– в Художествена галерия град Добрич
02.08 – 10:30 часа - в залата на РИОКОЗ, ул. Кирил и Методий №57 - ‘Училище за кърмене’: лекция 'Често задавани въпроси за кърмене',
03.08 – 10:30 часа - на тревата пред комплекс „Изида”, в градския парк - Кърмаческа среща
04.08 – 10:30 часа - РИОКОЗ, ул. Кирил и Методий №57 - Лекция-дискусия "10-те стъпки за успешно кърмене",

Казанлък
2.08. - 11.00 часа - Откриване на ССК - ‘Училище за кърмене’ Лекция на тема: „10 стъпки за успешно кърмене”
3.08. - 10.30 - Кърмаческа среща. Тема: ''Психологичното развитие на кърмачето''
4.08. - 18.00 часа - парк ''Розариум'' централната част - Кърмене на открито
6.08. - 11.00 часа - ‘Училище за кърмене’ Лекция на тема „Предимства на кърменето''
5.08. - 7.08 Изложба фотографии "Изкуството на кърменето"

Стара Загора
02.08 (понеделник) - 14.00 часа - откриване на ССК в сградата на Тракийския университет /МФ/. Лекции от водещи педиатри и акушеро-гинеколози от града на тема "Стъпка по стъпка към успешното кърмене"
03.08. (вторник) - 11:00 часа - болница НиаМед - Посещение на болница НиаМед. Среща - разговор с персонала и родилките „Какво може да направи младата майка, за да са успешни десетте стъпки”
04.08. (сряда) – 13:00 часа - АГ комплекс към МБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” - Лекция “Кърменето в 10 стъпки”
05.08. (четвъртък)  - 11:00 часа - болница “Св. Иван Рилски” - Посещение на болница “Св. Иван Рилски”. Среща - разговор с персонала и родилките „Какво може да направи младата майка, за да са успешни десетте стъпки”
07.08 (събота) 11.00 часа - Градината срещу Операта - Среща на тема „Опасни съвети за кърменето”.

Русе
7.08 (събота) - 10.30 ч. - клуб "Вихър" на Здравей, здраве, на ул. Ниш 20 (зад Пантеона) - кърмаческа среща на тема „Първа среща с бебето”

Бургас
03.08 (вторник) - 18 часа, среща-разговор в Морската Градина на тема „Важната подкрепа – от майки за майки“

Шумен
2.08 (понеделник) - 10 часа - пейките в Градската градина - среща „Важната подкрепа – от майки за майки“

Димитровград

02.08 (понеделник) - 18:00 часа - изложбена зала „Асен Крайшников"до КДК - Изложба "Изкуството на кърменето”
06.08 (петък) - 9:30 часа - парк "Вапцаров" до сърничките - кърмаческа среща „Важната подкрепа от майки за майки“

Габрово

01.08 (неделя) 10:30 часа - в местност Градище - кърмаческа среща „Важната подкрепа от майки за майки“.

Всеки, който има желание и възможност е добре дошъл   Hug

Съ-организаторите на Световната седмица на кърменето в България са Министерс& … 77;то, Национале& … 85;е”, фондация "& … 074;о", Национале& … 4; МЗ, Български  … 090;а". Те също имат прояви в различните градове на страната и се очакват скоро да бъдат публикувани в страницата посветена на ССК в Бълга … 88;ия.

Аз и още едно момие организираме изложбата и срещата в Димитровград.

# 471
И аз ги обичам туршиите... предполагам, в това число влизат и киселите краставички, а тях ги обожавам!!! 

Не се притеснявай, в киселите краставички не се слага аспирин, защото се стерилизират.  Wink Аспирин се слага в туршиите, в които няма варене, доколкото ми е известно. Яж краставички на воля, ама подхвърли и на мен, че и аз умирам за тях!

# 472
Наде,да си жива и здрава!Само хубави моменти от тук нататък!  newsm59  newsm19 newsm18
Трошийка и аз много мачкам,но сега наблягам на пресния зарзават newsm22,а зимата ще слагаме кисели моркови и доматки в  боба smile3560
Момичета има ли някой друг като мене да си хапва люто? Embarassed newsm56 Аз и предната бременост  доста се подлютявах и сега пак ме кара на към пикантерии-чили,черен пипер,мариновани люти чушлета Flushed....не мисля,че вреди на бебо/а.Незнам дали има връзка,но щерката ми се роди  смного здрав стомах-нямаше никакви колики...а като ги знам другите бебенца как се мъчат по 3-4  месеца ooooh!
За хапчетата и аз знам,че до 3 мес докато се формира плацентата не е хубаво да се пие нищо,само парацетамол в краен случай.Аз сега пих няколко дни като бях 2м заради оная зверска хрема,главобол,уши и очи...След като се оформи плацентата и след като бебето си е развило почти всичко опансността от хапове намалява,НОТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗИМАМЕ КВОТО НИ ХРУМНЕ.Консултацията с док си остава задължителна.
В 9ти месец се наложи да пия АБ-Оспамокс,защото ме порази заушка ooooh!Док каза,че се налага,бебето е вече напълно развито и плацентата го пази в известна степен.Бебто се роди живо и здраво,размина се само с лека жълтеница както всички(повечето)новородени Peace

# 473
  • Свиленград
elenia, аз също си похапвам люто, обожавам го просто, да и аз се притеснявах но се консултирах с доктор и той ми каза, че лютото по никакъв начин не може да навреди на бебо, но към 8 месец бивало да се намали или да се спре, защото можело да предизвика контракции при някой организми. За сега да си похапваме, а и всичко когато е в нормата не вреди!

# 474
  • София
flower    Hug  специално за теб -

elenia и аз като теб ям много люто под всякаква форма!!! По едно време се бях притеснила, дали от лютото не му пари на бебо, надявам се чгреша  Blush ям сурови люти чушки, мариновани, печени, отделно чили, горчица и т.н и т.н......  chef

# 475
  • София
Забравих да ви кажа, че в августовския брой на сп. Моето дете, ще има и много полезна книжка http://www.moetodete.bg/fun/p3_5197_0.html аз лично мисля да си я взема   Peace

# 476
Аз люто никога не съм яла, даже и черен пипер не вкусвах, ама сега   smile3508 само да докопам буркана с лютите чушки всичките мога да ги изям, просто ми се яде и то много  Embarassed

# 477
elenia и аз обожавам лютичко и сега си хапвам, но помалко. Аз също съм чувала, че може по-нататък да предизвика контракции, ама не съм се притеснила за сега.

# 478
момичета, аз в продължение на 2-3 седмици бях с непрестанно главоболие и единственото, което ме спасяваше беше мн айрян с мн сол. хапчета не съм пила, пък и слава богу ме отпусна

# 479
Наде ЧРДи от мен.

Аз също съм на асперин протект по лекарско предписание, така че няма проблем да се пие. Относно туршиите едно хапче не вярвам да се отрази толкова в целия буркан пък и колко здрави бебета са се родили след ядене на туршии  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт