Отговори
# 450
Привет, бремелинки! Кака ви Лидия е пак при вас. Имаме си рожденичка днес.

nadiag, да си жива и здрава. Лека бременност, безпроблемно раждане и когато му дойде редът- да гушнеш едно здраво и кротичко бебче. А сега се усмихни! А така! Хубав празник!  bouquet

Момичета, абе някоя от вас дали се е записала на курс за бременни? Винаги ми е било интересно да разбера какво се прави там. С предишната си бременност, когато попитах акушерката дали не може да ме ориентира за  някакъв такъв курс, тя се ококори на среща и каза само : "Много филми гледаш". А на базата на своя предишен опит трябва да ви кажа, че едно такова занимание ще ви бъде полезно. Особено за момичетата ,които ще стават майки за първи път. Помня, че преди да се роди дъщеря ми, бях изчела де що имаше книга за това събитие. Бях направила списъци, почистила навсякъде, приготвила всичко необходимо за бебето и за мен за след раждането, но какъв страх и безпомощност изпитах, когато се прибрахме от родилния дом и останах сама с бебето в стаята- още го помня. Не бях подготвена за този миг. А и на самото раждане не дишах и не напъвах както трябва, та мисълта ми е, че сигурно на курсовете за бременни се коментират тези неща.

Е, остана да ви пожелая слънчев ден и прохладни почивни дни!

# 451
Здравейте момичета и от мен.

Да ви се похваля - днес бях да ми вземат кръвчица за БХС-то и се бях насторила, че ще припадам, щото предния път като ми взимаха ми стана лошо, а и  кръвното си ми е ниско. Но всичко мина ок. Нямаше припадъци Grinning. Бях и на ултразвук, че преди БХС-то трябвало да се вземат мерки на бебо (ама кой да знае). Казаха, че е добре. Вече сме 55,7 мм  и съм в 12 седмица и 1 ден. Мислех, че сме поне малко по-големи, ама както и да е.
Та като гледам май ще съм към февруарките. Даже като се записах на ЖК, сестрата каза 1 февруари.

Inka-, на мен също много ми се ходи на гимнастика или йога, но и на мен нищо не ми е удобно. С мъжо си пътуваме до Перник сутрин и вечер, а и двамата свършваме работа по едно и също време.  Затова вчера вечерта си правих у нас упражнения

http://www.letsgym.com/2007/02/12/gimnastika-za-bremenni-nagledno/
http://www.letsgym.com/2009/06/19/tone-gym-pregnancy/

Този втория линк сега го намерих и не съм го гледала.
А преди това гледах вечер поне да дишам дълбоко (йогийско дишане), че за друго много ме мързеше, а мъжо само зор дава да правя някаква гимнастика.

За съжаление не успях да намеря много примери в интернет. Ще трябва пак да се поразтърся.

nadiag честит рожден ден и от мен Simple Smile

Лек ден на всички Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 12:36 от mishen

# 452
  • София
Здравейте мили маммита!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

nadiag Честит рожден ден, мила! Да си жива и здрава и много щастлива и обичана! Пожелавам ти всичко най-хубаво!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Виждам, че не съм единствената, която си мисли постоянно - как ли е мъничето в корема ми, нормално ли е като не усещам някакъв дискомфорт, дали е добре и т.н.... Blush Joy

Биричке
, какъв махмурлук???  Party

Мен вчера цял ден ме боля зъб,възли и ухо, на края не издържах и изпих един парацетамол...  Rolling Eyes

Нямам търпение и аз да дойде ред и на моята отпуска, малко да се махнем от София..., но остават още 2 седмици и половина... Hug

mishen
размерите ви са чудесни и съвсем нормални, мила  Heart Eyes и ние бяхме толкова  Hug

# 453

Биричке[/b], какъв махмурлук???  Party

Ми не пия, ама махмурлука ми е единствения симптом на бременността. Няма гадене, няма повръщане, няма нищо, само махмурлук с главоболие, разбира се.... И ся отивам да дрънна една малка бира!  Mr. Green Crazy

# 454
  • София

Ми не пия, ама махмурлука ми е единствения симптом на бременността. Няма гадене, няма повръщане, няма нищо, само махмурлук с главоболие, разбира се.... И ся отивам да дрънна една малка бира!  Mr. Green Crazy

Предположих мила, че е от бременността  Heart Eyes и аз обичам в това време да пийна по една биричка  newsm24 чувала съм, че не вреди... Blush

# 455
  • Пловдив
nadiag,  nbirthday Бъди жива и здрава, пожелавам ти лека бременност и прекрасно детенце!

Бира с таратор, вчера абсолютно целия ден имах отвратително главоболие и понеже ми се случва поне веднъж на 10 дни, попитах на миналия преглед док и тя каза, че няма нужда да се мъча,че плацентата се била образувала вече и мога спокойно да пия един аналгин. Доверявам и се за всичко, но аналгин не посмях, взех Нурофен и след малко ме отпусна. Търпя на болка, но след 8 часа главоболие просто не се чуствах човек.  Моля, кажете с вашите доктори говорили ли сте за лекарства, дали е безвредно наистина!?  Tired

# 456
 Lady Guga, кое точно дали е безвредно?
Аналгин е абсолютно противопоказен по време на бременност.
Но-шпа и парацетамол може да се пие при нужда.
Нурофен също мисля, че може.  Peace

# 457
  • София
И аз знам, че Аналгина е забранен по време на бременност. Иначе с доки още не сме обсъждали лекарства... надявам се да не ми трябват! Пила съм само но-шпа и вчера един парацетамол, тъй като не издържах...  Tired

# 458
Момичета много ви благодаря за пожеланията

да ви се връщат тъпкано пожеланията Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Лидия усмихнах се Simple SmileSimple SmileSimple Smile благодаря ...
Аз мисля да ходя на курсове, пардон и тримата да ходим Simple Smile таткото ще е неотълчно до нас Simple Smile МИслим да ходим тук http://www.roditeli.info/

Бира с таратор и аз от време на време се оплаквам от махмурлук Simple SmileSimple SmileSimple Smile но като че ли акто пия повече течности (главно вода, защото говоите сокове на понасят на бебо Simple Smile ) ми поминава.пробвай дано да ти помогне Simple Smile а под секрет и аз си пийвам биричка Wink

Хайде сега да се връщам към служебните задължения, че да свършват по-бързо, че милото ми е обещало една романтична вечер само за нас двамат... е ще сме трима Wink  Joy

Пак ви благодаря за пожеланията! слънчев ден

# 459
Лидия, моята бременност я следят в Клиника Щерев и там имат така нереченото учолище за бъдещи родители. Аз несъм ходила защото следващото е септемрви месец и мисля тогава да се запиша да отида. На сайте пише, че е безплатно но с предварително записване.
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=cate … id=60&lang=bg
Прилагам сайта. Надявам се да ни бъде полезен.

# 460
  • ул. "Мечтание"
nadiag, честит рожден ден!   bouquet Hug

Имам филмче с комплекс йога за бременни (но на английски), ако някой го иска да ми пише на лични.

Аз лично съм ужасно разочарована от курсовете за бременни на "9 месеца".  Sick Може би другите са по-адекватни, не знам. Но като цяло съм скиптично настроена.

# 461
  • Пловдив
Честит рожден ден, nadiabg   bouquet

Момичета при ниско кръвно пийте айрян със сол. На мен ми помага, предната бременност във втопия месец припаднах на улицата и от тогава си знам, като ми причернее айрянчето.

Лек ден!

# 462
  • sofia
и шоколадче става за ниското кръвно, но аз когато съм припадала съм събирала границите, а не е било от чаааак толкова ниско кръвно

# 463
Мдаааа, аз съм си говорила с моя АГ за главоболието, и той ми каза да си пия всеки ден кафенцето, и ако искам, да пия парацетамол. Е вЕрвайте ми, всеки ден съм с постоянно главоболие, но досега съм пила само едно хапче парацетамол.
Аз не знам за Аналгин, но знам че Аспирина е противопоказен.  Thinking

# 464
Аз не знам за Аналгин, но знам че Аспирина е противопоказен.  Thinking

Даааа, мен даже предния път ме бяха предупредили да не ям от тия туршии, в които се слага аспирин, пък аз тях най-много ги обичам  #Cussing out. Имайте го впредвид като им дойде сезона на туршиите.

Общи условия

Активация на акаунт