Диня,но...българска

• 13 313
  • 65
  •   1
Отговори
Момичета,обръщам се към вас с една молба Embarassed Обожавам диня,но българска,а по пазарите в софия всичко е гръцки и турски боклуци/без вкус и с какви ли не хормони/...Ако някоя от вас знае къде мога да си купя българска диня/и то да е 100%такава/,моля да пише Hug

# 1
Още е рано за БГ дини....Имам предвид градинските и НАИСТИНА хубавите.....
Че това,че е българска не означава,че пак не е инжектирана с...айде няма да казвам с кво... ooooh! Mr. Green

# 2
TheNMaster , от години не съм яла истинска сладка, вътре чак ''кристализирана'' диня...на пазара има само турски и гръцки,а те са ми безвкусни,както и другите плодове от тези държави! За съжаление нямам възможност да отида до Любимец да си купя от техните дини Confused Спомням си преди години на пазара дойдоха производители от Любимец и прекупвачите се съюзиха и ги изгониха,а те се отстраниха от пазара и хората им изкупиха дините за отрицателно време. Ние си взехме 5 и в къщи се запазиха 2 седмици,не мръднаха,а бяха медено сладки Heart Eyes Ах,спомени,надявам се да не си остана с тях Naughty

# 3
  • Къде ли не
Киара, не искам да се заяждам, но защо мислиш, че любимчани не инжектират... айде няма да казвам какво? Израстнала съм в този край и много добре си спомням как режехме по няколко до като уцелим сладка, но на никой не му пукаше защото имаше купища на двора.  Ти би ли си купила няколко за да уцелиш поне една сладка?

# 4
enimna, аз съм далеч от това да знам дали всички дини там са сладки.Просто казвам,че най-сладките дини,които съм яла са били от там и всички от купените първия път 5 и втория 7 бяха превъзходни Peace Аз също съм чувала,че ги инжектират с боклуци/урина/, но това важи и за гръцките и турските,а доколкото знам те им слагат и хормони Sick

# 5
  • Пловдив
Кажете с какво инжектират дините  newsm78

# 6
Аз също съм чувала,че ги инжектират с боклуци/урина/, но това важи и за гръцките и турските,а доколкото знам те им слагат и хормони Sick
Мдам...това от производител го знам.... Sick Sick Sick

Момичета...Ако имате път през някои от селата...Те самите селяни изкарват на сергии покрай пътя каквото имат в градините си и продават....Ние така купуваме много неща и все са хубави и с онзи едновремешен вкус...То е така,защото хората си гледат продукцията за тях самите,а не за пазара(в промишлени количества) и всичко ,което продават е вкусно и хубаво.....Така,че идеята ви я дадох....Действайте!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 7
Аз също съм чувала,че ги инжектират с боклуци/урина/, но това важи и за гръцките и турските,а доколкото знам те им слагат и хормони Sick
Мдам...това от производител го знам.... Sick Sick Sick

Момичета...Ако имате път през някои от селата...Те самите селяни изкарват на сергии покрай пътя каквото имат в градините си и продават....Ние така купуваме много неща и все са хубави и с онзи едновремешен вкус...То е така,защото хората си гледат продукцията за тях самите,а не за пазара(в промишлени количества) и всичко ,което продават е вкусно и хубаво.....Така,че идеята ви я дадох....Действайте!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
да,това е ясно,обаче нямам такава възможност и следователно за мен проблемът остава Crossing Arms

# 8
Има вече дини от ЛЮбимец и Хасковско, поне при нас докараха на много места.
До  Сф обаче незнам как ще стигнат от прекупвачи   newsm78

Ако ще си говорите какво инжектират в дините, да ви кажа ли, че същото това го пускат да тече във вадите на доматите и краставиците, които са за пазар?  Е не всички, но наши съседи на село  (а то е Плодовитово - една от големите зеленчукови борси) съм виждала, как сипват варелите.

Да не се замисляме чак толкова, едва ли има чиста продукция на пазара, освен както каза КИАРА - от такива малки сергии по пътя със зеленчуци (не че пак е гаранция)

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 23:47 от пеп-4o

# 9
Е какво е това в крайна сметка?  Rolling Eyes

# 10
Aз пък най- хубавите дини, които съм яла, са били от гръцките - сладки, сочни, хрупкави и с много малко семки. От селата има дини - меки, безвкусни, с убийствено голямо количество семки и т.н.  Не казвам, че няма и хубави, ама и аз като селско чадо съм прехвърляла стотици дини по двора ....
После, тия дини, дето са надписани, че са от Любимец или от Българево (в нашия край това е популярно), как се гарантира от къде са, в крайна сметка? Щото край нас са стоварили, вече, една купчина дини на улицата, дето ги продават уж селяни, уж български, ама са все големи, продълговати и еднакви  Wink

# 11
TheNMaster , от години не съм яла истинска сладка, вътре чак ''кристализирана'' диня...на пазара има само турски и гръцки,а те са ми безвкусни,както и другите плодове от тези държави! За съжаление нямам възможност да отида до Любимец да си купя от техните дини Confused Спомням си преди години на пазара дойдоха производители от Любимец и прекупвачите се съюзиха и ги изгониха,а те се отстраниха от пазара и хората им изкупиха дините за отрицателно време. Ние си взехме 5 и в къщи се запазиха 2 седмици,не мръднаха,а бяха медено сладки Heart Eyes Ах,спомени,надявам се да не си остана с тях Naughty

Всяка година купувам точно такива--вътре чак "виждаш" захарта. Обикновено идват от Добрич и околностите.
Но най-хубавите дини, които съм яла някога са били тези от Флорида...ммммм.

# 12
  Ле ле!Убихте ме с тез' хормони и урини!Вярно ли е това?
  Юни купувахме изключително гръцки дини,защото българските просто не бяха вкусни ( явно не им беше времето още).
  Но не съм и предполагала,че първите може да съдържат такива отрови.  #Crazy

# 13
  • Къде ли не
Селма, вярно е за съжаление! Но пак казвам това за урината го знам от майка ми,която е от любимчанския край, което означава, че и те склагат. Не казвам че всички го правят.
Пепчо, мисля че като го сипват в лехите е тор, но в дините го инжектират директно в плода.

# 14
За урината и за домати съм го чувала, от селски хора, уж от производители, не зная до колко е вярно, до колко е мит  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт