Черен и бял списък на фризьорите - 2

• 448 737
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, някоя от вас ходи ли в Мл 4 в салона в бизнес парка - Cecily Senses? Аз ходех преди години, сега искам да отида пак там, но не намирам нито един работещ телефон в нета. Някой знае ли защо и ако може да ми даде телефон. Благодаря

# 196
Здравейте,

Включвам се отново, за да споделя малко повече опит от последно време Simple Smile
Да уточня, че имам права коса със средна дължина, която много не се подчинява на прически. Ходя на фризьор за подстригване или прическа, но не и за боядисване.

От 7-8 години ходя при Тино, който сега има салон в Сердика Център (http://www.tinohair.com). Много е добър - знае и може наистина много и е единственият фризьор, при когото сядам със 100% доверие, което знам, че ще бъде оправдано.
Лошото обаче е, че понякога явно не му се занимава особено много и претупва. Той е достатъчно добър, за да не ти съсипе прическата, но просто в такива моменти изобщо не се старае и не прави нищо впечатляващо.

Както беше писал някой преди, фризьорите се стараят много първите пъти, докато те спечелят за клиент и после не си дават зор. Което за мен е напълно необяснимо, но определено факт.

В последната година Тино ме беше ядосал и му бях обявила малко бойкот  bambam
Бях си записала час предварително, той много добре знае, че салонът му не ми е никак удобен като местоположение и че идвам СПЕЦИАЛНО заради него в този край на София. Оказа се, че цял ден не са имали вода, но не беше сметнал за необходимо да отмени часа и да ми спести напразното разкарване. Оттогава си казах, че ще търся друг фризьор, който ще има адекватно отношение към клиента.

За този период изпробвах два салона на Капанов - на "Стара планина" и на "Славейков".
На "Стара планина" няколко пъти ходих при Жоро (той сега се е преместил в салона на "Христо Ботев"). Страшно кадърно момче, което има много добро отношение!
Доволна съм от него като цяло, защото много се старае при измиването и подстригва много добре, като след това прическата си запазва формата доста време. Изсушаването също е много на ниво и косата стои много ефектна.

Колкото до "Славейков", там съм била само при Иван Мишев. Както бях писала и преди, той е от "младите таланти" - много се старае, определено, но със сигурност има още какво да учи.
И понеже някой питаше за Иван Ганев, който също е в този салон - не съм се подстригвала при него, но веднъж гледах как подстрига една жена с къса коса - останах наистина много впечатлена! Прическата й беше страхотна. Мислела съм си да ида и аз при него или при Орлин (пак в този салон) - от това, което съм виждала, че правят, наистина са много, много способни.

А колкото до пазаруването с ваучери, мога само да споделя какво наблюдавах в салона на Капанов на "Стара планина". Докато ме подстригваха, до мен седна момиче с такъв ваучер. С нея се зае някаква стажантка, която я претупа доста при измиването. След като седна да я подстригва, "фризьорката" почна да й задава някакви тъпи въпроси. След като момичето (с дълга къдрава коса) каза, че иска да й се придаде форма на косата, тъй като от предишното подстригване тя няма никакъв вид, фризьорката няколко пъти я пита "да запази ли формата". С две думи фризьорката нямаше много вид на човек, който знае какво прави, а и с къдрава коса, на която не личи чак толкова некадърната подстрижка, предполагам финалът не е бил чак толкова плачевен.

Моето мнение е, че пазаруването с ваучери гарантира единствено ниско качество на продуктите/услугите - няма как да е иначе. Подстригването в този салон на редовна цена е 40 лв. Не може да се очаква майсторът на салона е го направи за 10...

Малко дълъг стана постът, но се надявам да съм полезна  Innocent

# 197
Привет и от мен, търся си добър фризьор за смяна на цвета.
Много ми харесва така актуалният за сезона    Mr. Green "меден цвят". На Алисия много ми харесваше цвета, не знам къде се прави, но дано да успея и аз да намеря моят фризьор, че това да подстригваш, не значи че можеш и да боядисваш Simple Smile

# 198
Здравейте съфорумки!

Включвам се, за да споделя последните си фризьорски приключения. Вече си права майтап сама със себе си, защото не искам да се нервирам.

Преди 15-тина дни, след две неуспешни подстригвания, за които съм писала по-напред в темата, реших да отида при един Краси. Препоръча ми го една съфорумка, на която съм благодарна, че се отзова. Този Краси преди е бил в различни салони- ''Wave studio''- Стамболийски, работил е също и при Боби Иванов, доколкото разбрах. Сега си има нов салон, който се намира на ул. Братя Миладинови, пряка на Стамболийски. Казва се ''Hair vision''.

Moите впечатления са следните...При първото ми посещение, което беше за корекция на прическа, ме изслуша подробно какво искам. Направи ме доста по-късно от предвиденото, но успя да заличи поразиите по главата ми. Стайлингът, който ми направи беше средна работа. Цените в салона са прилични, особено за центъра.

В общи линии останах доволна, след като реших да го посетя пак преди дни...И какво се случи...Както преди ми каза, че не трябва да се боядисвам, сега през цялото време ме агитираше да ме боядиса...странно-разминаване.

Първия път одобри избраната от мен форма на косата, а сега каза, че трябва да е по коренно различен начин- второ разминаване.

И беше много по-нелюбезен от предното ми посещение, да не кажа и малко неадекватен.

Този път не ме подстрига добре. Ще го обясна просто...Косата ми е прекалено филирана...и от едната страна е сигурно поне два сантиметра по-дълга от другата. Стайлингът му обаче беше по-добре от предния път...аз и за това не можах веднага да видя как ме е подредил.

Определено не е моят фризьо. Бях по-обнадежена след първото си посещение, но надеждата ми бързо се изпари. Все повече си затвърждавам мнението, че всички се стараят основно първи път...А после, дори не се държат любезно, което е най-малкото, което може да се очаква, когато отиваш да си даваш парите, независимо за какво.

Сега мисля да посетя салона на Васил Атанасов в Борово, на ул. Родопски извор. Васил не работи там, фризьорът мисля че се казва Стоян. Ще се радвам, ако някой има впечатлени да ми сподели тук или на лични. Благодаря предварително!

# 199
Здравейте и от мен.
Пиша ви по повод на два фризьорски салона в кв. Хаджи Димитър (София).
Единият е за черния списък, другият - за белия.

Започвам с този за черния:
Казва се "Дебора" и се намира на адрес: кв. Хаджи Димитър, ул. Клисура № 2 (в едно сравнително ново блокче).

Като качество на услугата и прическа нямам никакви оплаквания, освен това, че фризьорките хранят две улични кучета и тази, която ме подстригваше след като беше галила кучетата изобщо не се изми преди да започне да ми пипа косата. Close Не смятам, че това отговаря на санитарните норми според мен, а вие как мислите? Освен това ми направи впечатление, че са запуснали особено едната част на салона (който се намира в помещение за магазин) - по едната стена се е напукала и олющила мазилката и мирише на влага. Отделно вече не водя децата си там, понеже се притеснявам кучетата да не станат агресивни, а те лежат точно пред салона. Едното е особено голямо (с размерите на немски дог).

И сега салонът за белия списък -
Казва се "Сасон 5" и се намира на адрес жк. Хаджи Димитър бл. 55Б вх. Б Фризьорката там е много внимателна и ми направи точно такава прическа каквато исках, без да тръгва да си прави своето както повечето фризьорки на които попадам. Освен това салонът е добре поддържан отвътре и смятам, че хигиената е на ниво. Вече няколко пъти все там ходя и всеки път се отнася с мен внимателно.  Peace

# 200
Здравейте! Извинявайте, че нахлувам в темата Ви.  Аз съм от Русе. Препоръчайте ми , моля ВИ фризьорски салон. На сватба сме  другата седмица в София,
Търся да е близо до хотел Симона  бул. “Инж. Иван Иванов № 10″,ъгъла на бул.”Възкресение” и бул.”Ив. Ев. Гешов”. или до Ритуалната зала Кр. село ( бул. Цар Борис 3, 41)
Благодаря Ви  Hug

# 201
Решила съм да се подстрижа късо. Моля, препоръчайте ми подходящ фризьор в центъра.

# 202
Бихте ли ми препоръчали добър фризьор в Пловдив - кичури и подстригване на дълга и гъста коса?

# 203
Искам да добавя към белия списък фризьорката Наталия. Работи бързо, много професионално и с една дума разбира какво искаш. Цените са повече от приемливи. Има малко салонче в Младост 4, бл. 474  Peace

Аз я познавам много преди да стане фризьорка и да си отвори салон.Наталка е супер. Преди да си отвори сама салон доста време беше в Арлет като асистент и определено е видяла как стават нещата. Много е готина и много упорита. Работи много добре. Препоръчвам  Peace

# 204
Доволна съм от детския (и не само) салон Пъзел в Лозенец. В гугъл излиза.
Много цветно местенце, има и детски кът. Фризьорката подстрига дъщеря ми точно както исках, а това не ми се случва често. Simple Smile освен това ти правят карта за посещения, с която имаш отстъпки.
Ааа и страхотни плитки и прически предлагат.

# 205
Здравейте! Отново пиша, за да споделя поредните си фризьорски приключения, за съжаление не особено успешни.

Реших да посетя салона на Васил Атанасов, който се намира в една пресечка на бул. Тодор Каблешков, кв. Борово. Самият Васил не работи в този салон, той работи в централния си салон, а в този е екипът му. Честно казано отидох все пак с някакви очаквания...но...

Подстригах се при едно младо момче Стоян. Цената на подстригване с измиване и стилизиране (задължително включени) е 39лв., дойде ми малко скъпо.

Това беше може би най-дългото подстригване в живота ми. Момчето много се стара, отдели ми час и 20 минути. Оглежда от тук, от там...малко несигурно действаше. От разговора, който проведохме, разбрах, че няма много креативни идеи за визията на клиентите си, предпочитал класическите прически.

Направи ми средно добър стайлинг накрая. Иначе самото отношение в салона и на фризьора, и на другите служители беше на много добро ниво.

И в крайна сметка...подстрига ме доста по-късо, отлкото коментирахме, че искам...Бретонът ми не е така, както го искам, а обясних цели четири пъти...и косата ми не е точно във формата, която искам да постигна.

Не е трагично подстригване в никакъв случай и орезиляване, но определено не е нещо свръх и това, което исках. За толкова отделено време от негова страна и толкова старание, мисля че трябваше да има страхотен краен резултат, но уви.

След всеки неуспех обаче се нахъсвам все повече да намеря фризьора, който да отговаря на всичките ми критерий.

Набелязала съм си няколко нови фризьора и ще съм благодарна, ако някой сподели отзиви.

Бисер Борисов- салон ''Виталити'', намира се на Дондуков 41

Бисер и Петър- студио ''BS'', намира се на ''Лайош Кошут'' 38

Жоро- център за красота ''Суета'', намира се в кв. Гоце Делчев.

Ще се радвам, ако пишете отзиви. Поздрави!

# 206
allforone , не че ти се бъркам Peace, но защо само при мъже фризьори ходиш?
Пробвай и при жени, няма нищо страшно Simple Smile А може пък и да намериш по-добър фризьор сред жените и да си по-удовлетворена.
Бях чела назад в темата, че предпочиташ мъже фризьори, защото за теб са по-добри от жените фризьорки, но след като виждаш колко са некадърни всичките мъже, при които си ходила до сега, аз бих пробвала при жена следващия път.
Някак ми е странно това жена да държи да ходи само при мъже фризьори. Макар че аз пък съм в другата крайност - на мъж фризьор не ходя, само при жени, не смятам, че мъже трябва да пипат косата на една омъжена или сериозоно обвързана жена, прекалено интимно ми се струва. Попадала съм и на много некадърни фризьорки, и на "нормални", и на добри такива, макар и рядко.

# 207
Toва, че най-добрите фризьори са мъже май вече е мит. Аз също предпочитам жени фризьорки  Peace
Мъжете фризьори работят с видимо по-голямо самочувствие и обикновено знаят, че ги предпочитат жените заради горния мит. Не казвам, че няма и добри сред тях-дори обратното, но мен винаги когато са ме правили идеална и точно както аз искам и очаквам, са го правили жени. Понякога артистизма на мъжете фризьори е повече отколкото креативноста и таланта и в повечето случай това остава приятното впечатление. Сядала съм и при мъже фризьори и винаги са ме правили перфектно....докато не си измия косата за първи път след това  Mr. Green
Досега нито един мъж фризьор не ме е питал "Колко често стилизираш косата си и колко често я носиш небрежно?", но всички решават, че ще ми направят такава прическа, която задължава ежедневно стилизиране. Ами...мерси. Вече имам дълга и здрава коса откакто ходя само при една ЖЕНА фризьорка. Имам и перфектната (за мен) прическа. Грешните пари, които по-рано давах за некадърни мъже фризьори влагам в професионална козметика за коса , а косата ми определено се чувства щастлива  Heart Eyes

# 208
AQUA наистина предпочитам мъже-фризьори. Не казвам,ч е сред жените няма добри, но така го усещам. Знаеш, че е важно как човек сам за себе си усеща нещата. Simple Smile

Ето и ти самата споменаваш, че пък обратното на мен- ходиш само при жени, въпрос на усещане и гледна точка.

Може би ми е останало това вътрешно предубеждение от преди години (аз все пак не съм на 20 год. : Simple Smile ) когато всички фризьорки бяха жени и не ми се досеща как работеха и как изглеждах. След това със съпруга ми сме живяли известно време в чужбина и там ме правиха за първи път мъже и бях повече от очарована.

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 08:54 от allforone

# 209
Сетих се за бившата Урсула - Боби... Ако си търсих "мъж" да ме подстригва бих отишла при него.
Той е гей (за сега), а гейовете, поне в по-голямата си част обичат да изпипват нещата до съвършенство.

Аз също ходя само при жени. Не ми е приятно мъже да ми пипат косата. Не става дума за морал, просто ако не са гейове, има вероятност да се усети сексуално напрежение във въздуха (не от моя страна), което в ситуация, в която дистанцията е скъсена, ще ме накара да се чувствам тъпо и неловко. А и с жени имам цялата възможност за свободен разговор, без да е нужно да поддържам дистанцията, която при евентуална комуникация с мъж, винаги я има (освен, когато умишлено не я премахнеш).

Сетих се и за Жоро Петков, който по това, което съм чула.. видяла, бил невероятен професионалист...

http://life.dir.bg/news.php?id=11135214

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 16:27 от Princess Zvezdichka

Общи условия

Активация на акаунт