Режимът на Ори Хофмеклер 14

• 36 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Aelis: в съвремието, храната е относително понятие. Захарта не е храна. Тя е изкуствено добита(и това не е точно). Хората правят разлика между различни видове захар - бяла, кафява, нерафинирана и т.н. Всичките са "лош" избор поради специфичния си храносмилателен отговор. Малко са хората седнали да ядат от захрницата лъжици със захар, но много са тези които поглъщат тези лъжици от сладкарските изделия. От тук идва репутацията на захарта като отрова. Тя просто не се съчетава с никоя храна. Карамелизира протеина и комбинацията е чиста отрова за организма. Детоксикацията става с големи количества калции които се къртят от нашите кости и познай какво следва....
Транс мазнините не са храна а изкуствен продукт, който нашето тяло не разпознава и реагира с алергии, възпаление,тумори.
Така че остава на дневен ред снабдяването с естествена храна и правилното и разпредляне за консумация.

# 646
  • GYM
Привет Hug
Джери, като прочетох митинг и си представих работна среща Joy вече съм тотално изгубена в превода, ама така е с тая моя работа Flutter Ще съм ти много задължена за тренировките, аз оттук не мога да тегля почти нищо, защото нета е  Tired но ще опитам, може пък да се получи Hug Правилно си ме усетила - йогата ми е слабост и ще се занимавам с удоволствие. Тез скачаници и пр. не са за мен Naughty
Аелис, колкото и странно да ти се вижда, аз съм от "онези" хора, които не ядат захар Rolling Eyes За себе си съм приела, че е отрова, мъжът ми често беснее по повода, че било глупости това, ама на! не я ям. Когато ми се случи да ям нещо сладко ( то и аз съм човек) дни наред след това съм като отровена Rolling Eyes боли ме организЪма Crossing Arms
Мери, моето хранене също трудно би се нарекло ВМ, но виж, при всички положение е ниско въглехидратно. Мисля, че съм намерила отговори за себе си на този етап, с какво да се храня и какво да отбягвам. Мен лично млечните ме подуват и не ми действат добре на храносмилането Peace
Като цяло съм доволна от формата си, но и аз няма да откажа още 2-3 килца да сваля. И аз като вас Laughing
Ина, съвсем скоро ще кача снимки с новите рокли Flutter
Сивила ,Вив, Дънди  Hug Hug Hug Hug Hug
Аз отивам да меря снежните улици Party напекло е едно страхотно слънце вън, дано не е много студено Hug

# 647
здравейте! Hug
Jerry F Hug,може ли да качиш споменатите тренировки от теб.аз съм олигофрен по компитата и нищо не мога да намирам и дърпам..а съм решила да започвам да правя нещо по себе си..стига дупки и депресивни с-ния!
ти си толкова волева,че не знам защо се притесняваш по празниците.а книгата на д-р ори има ли я на бг?
Аелис Hug,какви хубави поводи сте наредили..лека смяна и после много релаксираща отпуска!
mery_79,браво за волята и минуса.леко подреждане!
и аз ще ставам да оправям катуна..
GEORGIO,какво мислиш за системата на д-р пол брег?
velvetvoice
,и аз не съм по скачаници и бягане..чакам с нетърпение снимки!  bouquet
Сивила ,Вив, Дънди , Hug Hug Hug
прекрасен петък на всички!

# 648
Здравейте, красавици  Hug
Джери, ми не го знам това, но добре звучи, пуснах да се тегли и още някои неща от Деби. Дано има полза от тези протести  Hug
Аелис, голяма кака си имате  Heart Eyes Да, малко разоряващо е около Коледа, ама няма начин, да се радват децата и ние покрай тях  Crazy Аз го гледах филма за захарта, обясни си човека идеята и то доста логично, ама пуста лакомия  Embarassed Ние не сме отказали свинското, но някъде четох, че по-добре да се консумира свинско, защото пилетата ги тъпчат с всевъзможни хормони и антибиотици  Sick Не, че сме отказали и пилешкото. Сега ще замествам изцяло бялото брашно с типово, надявам се да направя нещо полезно за семейството. По принцип знам как трябва да се храня, доста материал съм изчела, но не мога да си представя цял живот без сладкиши примерно, не обичам да се чувствам ограничена  Simple Smile
Велвет, предполагам си страшна мацка, с нетърпение чакам снимките  Flutter Най-искрени поздравления, че си отказала захарта, такива хора са достойни за възхищение. За мен на този етап е невъзможно, цигарите отказах, шоколада не си го давам, надявам се, че съм избрала по-малкото зло  Wink
Мери, поздрави за намалението, ще изваеш перфектна талия скоро  Hug
Джорджо, значи ли коментара ти за захарта, че трябва да се приема допълнително калций?
Ина, хайде давай смело, ще те чакаме в темата за тренировките  Hug С руския сайт се работи много лесно, само се регистрираш и теглиш, каквото ти хареса. Ако не можеш да решиш какво точно, с Джери ще помагаме  Wink
Дънди, Маргита, Сивила,  Hug
Днес съм абсолютен ДРМ, ама хич не ми е гузно  Laughing, отпускам душата, организма си иска своето. Реших по-добре да похапна на воля и да се успокоя, от колкото да стискам зъби. Има месец до Коледа, трябва да угоявам прасето  Laughing Малко черен хумор...
Мисля си за нещо - до Коледа да си поставя за цел да махна 3 кила, дали ще ми е възможно  Thinking, да ги докарам до 52, ако успея ще си направя някакъв личен подарък (не тенджери и тортени форми пак  Laughing). Надявам се да сте ми подкрепа, че изкушенията, както се разбра, дебнат на всеки ъгъл. Речено-сторено, трябва да го видя това 52 на кантара скоро  Praynig
А за ядките, мисля, че в увода на темата четох, че мазнни се консумират след белтъка.
Лек ден!

# 649
viv-miv,ще се радвам да ми помогнете.  bouquetнали уж човек ще ставам и ще се отказвам да съм прасето на коледа,както ти казваш точно и вярно.
аз месо съм отказала почти,сол-напълно( много ми промени мнението за храната д-р брег).стремя се и искам да мина в здравословен начин на хранене,но като разпъна нерви като корабни въжета и опразвам рафтчетата със сладките боклуци..
явно до коледа всички сме си поставили една цел!да вземем с подаръци или таблица да се стимулираме или имате други идеи?!

# 650
Пол брег е брутална схема. Приложението и от човек с ежедневно градско натоварване е неприложимо според мен. Пол брег съм го чел преди доста години и не си спомням подробности, така че не мога да дам конкретно мнение освен това което казах. Ори Хофмеклер предлага реална, естествена форма на диета(хранене) напълно адаптивна към съвременния човек . Не мисля че има по добра циклична диета от тази на Ори. Тоя е просто гений в диетологията.
Но както казва Ори на вас жените основния ви проблем е СТРАХЪТ от храната. Това ви е основната и фатална грешка с която започвате. Ако се освободите от този страх ще подредите хранителния си план инстинктивно и качествено. Досега не мога да разбера тази психологическа паника у вас. И най интересно че се надъхвате яко. Аз мъж анорексик рядко съм чувал да има, но жени - много.
Затова прилагането на Ори е най доброто. Оптимизирайте и ще видите как тялото ви ще се отплати качествено.
Моя съвет е да си пишете подробни менюта с грамажи и конкретните храни и начини на приготвяне за да имате материал за дискусия за оптимизация.

калция: за усвояване на калция е необходимо яденето на достатъчно количество мазнини. Затова пълномасленото мляко е най добрия източник на калций(усвоим). Вероятно ще прочетет контра на това , но се замислете от къде кърмачетата черпят калций, а те имат свръх нужда от него. Друг източник на усвоим растителен калций е зленчуковия сок. Забележете не зеленчуците, както се мъчат да ни убедят вегетарианците, а сока. Ако ядете зеленчуци, целулозата в тях и грубите фибри ви прецакват калция. Така че - зеленчуков фреш - както казва Ори. Сутрин започвайте деня с пресен фреш от злеленчуци и плодове.

# 651
брутална е пресилена дума.(още повече ,че с живота си опровергава всяко подобно твърдение).
тук възхваляваш д-р ори,в интервалното -там с-мата за теб е уникална..не искам да навлизам в излишни спорове,ще ми навредят на метаболизма.. Simple Smile

# 652
Ина,  velvetvoice
Файл : Crunch - Fat Burning Yoga.avi
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=2a67bb86bf

Файл : Йога контроль веса.avi
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=4f2de829db

Активни са до 10 декември.

velvetvoice,  виж как ще е тегленето, пък ако е бавно ще го мислим, по скайп ли, по истинската поща ли  newsm78
Ми то нашето да се каже си беше работна среща, имахме научен семинар пред Народното събрание  Joy

Ина, при теб би трябвало лесно да се изтегли  Hug Няма го Ори на български, но не му е много проблемен английския, ама е в работата, на един огромен пдф файл  ooooh!, щото не съм въобще разпечатвала, и трудно му местя по страниците  ooooh!

Вив, и моите дни за РМ са такива, никакво притеснение  Hug Не сме се взели още със скъпия, че се опъва кръв да дава  hahaha Ама му казах, че ще си седи самичък тук, ако не ще  Crazy

Аелис, вярно бяхте една година по-малки от нас, нали каката е края на годината, а Пепи началото, все ми се губят  Hug
На "Исус Христос супер звезда" ще ходим. С Музикалния театър е и най- важното, с известни български рок вокалисти - Наско, Коцето, ....
Билетите са у джоба  Crazy Като уведомих скъпия, беше с поглед, като на заколение  Joy Той не е против такива мероприятия, но е на 22.12, последния ни работен ден преди Коледа, казах му, няма страшно и след операта може да се запием  Joy

Мери, Марго, Sivila, Dundy  Hug

Taka, чета: "За да бъде една храна определена като белтъчна, тя трябва да съдържа над 10% белтъчини. ... Важното е да се отбележи, че ако една храна съдържа повече 10-12 %белтъчини, организмът я възприема като белтъчна и съответно храносмилането й протича по "белтъчен" тип" (да не ме обвинят в преписване доц. Радев - Здравословно хранене, той откъде е преписвал не става ясно  Joy).
Ядките съдържат между 13-19 % белтъчини, значи не може, защото за вечеря първо се яде един белтък, после с ядките става втори тип. За това може да се използват вместо белтък на вечеря. Това е, което успях да синтезирам днес  Hug

И Дънди да се включи по въпроса  Heart Eyes Hug да ни проясни още  Heart Eyes

Много съм изморена и намръзнала се, айде да правя нещо за ядене

Хубава вечер  Hug

# 653
Ina: Ори също разглежда варианта на Берт Херинг за water fast, и го определя като икономисващ време. Самия Ори споделя че го практикува когато е затрупан от работа. Така че двете теми следват една и съща идея - принципно. Аз не приемам всичко от берт, а също имам и някои отклонения от Ори. Но това е МОЯ индивидуален подход и интерпретация на заложените принципи в схемата на всяка версия на ЦИКЛИЧНО ХРАНЕНЕ.
За мен пол брег е брутален, понеже аз обичам да ям. Иначе евала на човека. Чел съм за негови опити и постижения които го правят уникален.

# 654
Jerry F,благодаря,сега ще опитам да ги дръпна.ако не успея ще досаждам на скайп или и-мейл.може ли?  bouquet Hug
GEORGIO,прав си,че всеки трябва да открие индивидуален подход ,според собственият си организъм.  bouquet

# 655
  • в колонките
Здравейтееее. Hug Hug HugЗа малко съм,по-късно може пак да се включа.Как сте,дружинка?Папахте ли много днес? Heart EyesАз съм на 6 мандаринки до сега и съм бая гладна,но ще изчакам малко.Отчета за вчера - 2 райски ябълки, 1 портокал.Вечерях телешко филе на скара -300гр - не ми хареса и сал.айсберг.И послеееее  Heart Eyes 2бр.печени зелени ябълки с мед. Grinning.И днес сутринта имам 200гр. плюс #2gunfire #2gunfire.Тоя кантар ме разлюби бързо.Аелис,ами то наистина Атина по население си е колкото цяла България. Grinning. Лудница е,но съм свикнала.18-та година съм в Гърция.JerryF,миличко. Hug.Аз за деня хапвам около 500гр.плод,което е около 250 калории.Вечер салатата е около 150 кал. и мръвката е около 400кал.И това всичкото са 800кал.А до 1400кал.дневно не мога да ям всеки ден ориз,картофи и т.н.Позволено ми е по 30 гр.дневно от въглехидратите-разбираш ли ме?Та за това.На абсолютно всичките в нашия сайт   bouquet  bouquet  bouquet.Ако мога ще се включа пак.Sorry,но имам малко работа. smile3525 smile3525

# 656
Ина, йогата, която Джери е дала е много хубава, първата я играх доста време, дори и голямата ми дъщеря с удоволствие ми правеше компания  Laughing
Джери, все ми се струва, че ядките съдържат прекалено много мазнини, за да ги причислявам към белтъчната храна  Thinking

# 657
  • Пазарджик/Лондон
mery_79 , умееш ти да бъдеш умерена в хапването и това си е - много ти се радвам Hug.Аз ако можех така - досега щях да съм клечица Rolling Eyes.Нанесохте ли се вече?

GEORGIO , вярно , че захарта не е храна, дори и аз не ям само захар Embarassed.Голям напредък е за мен , че свикнах да пия кафето и чая си неподсладени, преди пиех захар с кафе Embarassed.За транс мазнините и разните му там маргарини - съгласна съм, че въобще не трябва да се ползват Peace.

velvetvoice , браво на теб , аз не мога без сладичко - не без захар, а храни , които я съдържат Joy.Всеки може да избира как да се храни, и скъпият много време ме гледаше накриво, като ме види да хрупам само плод през деня, ама свикна и сега нищо не казва Wink.

ina15 , нищо не съм чела за пол брег, погугълствах, гладолечение видях и се отказах да чета -не мога цяло денонощие на вода, какво пък остава за по- голям период от време Embarassed.Не е за мен тази работа, има хора много издържливи, аз не съм от тях Embarassed.Интервалното по бива - то аз няколко дни без да искам бях и интервалка, и по Ори - т.е. първият си плод хапвах в 17 ч., с което отварях 5- часовият прозорец, а към 18 ч. започвах с вечерята, като си спазвах поредността.Та бих могла и интервално да се храня, но по Ори повече ми допада, по- добре се чувствам, като знам, че мога да гризна плодче, ако усетя глад Wink.За стимулирането - то аз таблица не знам как се прави, но наистина може да си самоподарим по нещо, ако успеем да се вталим до Коледа Flutter.

viv-miv , порастна голяма ми дъщеря, така си е, колкото мен е висока вече Rolling Eyes.То наистина не се знае вече има ли полезна храна Rolling Eyes.Мда, и на мен ми се иска до Коледа да посваля Flutter.Ще се подкрепяме , и аз на вас разчитам Hug.

Jerry F , много ще е хубаво , скъпият ти хич да не се дърпа, струва ми се, че ще е страхотно преживяване - ще разказваш Hug.

sivila ,знаех си аз , че Атина е като една България, ама друго е да се потвърди от сигурен източник Joy.Тя и Мери сигурно го е споменавала и оттам ми се мота нещо из полублондинският ми мозък Joy.Малко ми се вижда хапването ти, аз доста повече хапвам на вечеря, но то и затова нямам особени резултати напоследък Rolling Eyes.

На работа съм, ще изкарам някак до утре сутринта и после ще си отпускарствам.

Добре си хапнах към 20.30 ч., но все пак се надявам на малък минус утре сутринта Wink.

Пиша ви сега, че утре сутринта няма да успея да бъда многословна Rolling Eyes.

Приятна вечер   bouquet!

# 658
Добро утро  Hug

sivila, хапвай си ядки, след като ти действат добре  Hug Колко са му тези + 200 гр., една голяма дреболия  Hug Миналата година, като отказвах цигарите и бях постоянно гладна, изяждах вечерно време тонове варен карфиол  Crazy

Вив
, и на мен много ми допадна тази йога, а да знаеш как оправя сецнат  Joy кръст  Crazy Те ядките са си шашава работа, пък и що въглехидрати съдържат  ooooh!

Аелис, приятна почивка днес  Hug Надявам се да е било леко дежурството, въпреки мокрите пътища  Hug
Вчера с вашия съюз протестирахме, ефект май никакъв, сряда пак  newsm78

Добре е кантарът 55,6  Crazy Браво на момчето  Joy
Но довечера скъпият иска да ходим на пица и без бира няма да се размине  Crazy
Възнамерявам малко по Витоша да отида  newsm78 да видим на къде ще се развие облачността  newsm78

На всички  Heart Eyes и  Hug за хубав уикенд   bouquet

# 659
  • Пазарджик/Лондон
Привет Hug!

Наспах се и сега съм на линия Flutter.

Jerry F , сигурно лекарският съюз е протестирал, то сестринският съюз досега нищо не е направил Rolling Eyes.Леко беше дежурството ми - лошо започна, но после се пооправи и в крайна сметка си изкарах екстра Wink.То нали ми последно, казах си, каквото и да дойде , все ще изкарам до сутринта, но то дойдоха все дребни работи и набързо ги оправихме с доктора Wink.Приятно прекарване довечера, това е второто ми любимо кръгло нещо Joy.

Казах ви , че ще имам минус след нощното - кантарчето показа числото 63, ако трябва да съм точна - 63.800.Не е голям минуса, но последните три дни все 64.100 показваше, друго си е да видя по- малка цифра Joy.

Това е засега.

Пожелавам ви приятен ден Hug  bouquet Hug!

Общи условия

Активация на акаунт