Отговори
# 615
Честит имен ден на всички именици,

бъдето здрави и щастливи и се радвайте на малките слънчица около вас Simple Smile

Виде, честит рожденик и от мен. Много да ви глези и обгрижва.

Яна, честит рожден ден на Алекс на патерици. Да расте здраво и умно дете.

Не съм чела назад, но утре ще наваксам и ще пиша ако има актуални теми  Wink

# 616
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕТО МАРИЯ!   bouquet Да сте живи и здрави и много щастливи!

Ние бяхме вчера сватбари, братовчедка ми се омъжи.  Simple Smile Може да ви пусна по-късно някоя снимка.

# 617
  • София
Здравейте майчета.
Бях се зарекла да не пиша,но пак опрях до вас и имам нужда от подкрепа,внение,успокоение и аз не знам какво.
Ники ще тръгва на ясла от есента,просто съм много притеснена.Само за това мисля,страх ме е да не се измъчва там,страх ме е дали ще се грижат добре за него.Децата,които вече ходят за колко време свикнаха?Чудя се колко ли ще трае периода на адаптация?
И още едно мнение според вас кой е по-добрия вариант - частна ясла или държавна?
Благодаря предварително за мненията.

Миме,честит имен ден!!Много обичана и слушана от цялото семейство  Hug

# 618
  • Пловдив
Еххх Хетера,загуби се ти.Включвай се де.Защо се заричаш да не пишеш

За яслата-децата свикват за различно време.По мои наблюдения децата,гледани от тесен кръг хора свикват по-трудно.Характера на детето също е важен-дали е по-общително и оправно.
Ако не ме притеснява финансовата част,бих избрала частната ясла

# 619
  • София
Мерси Елфита,ми не пиша,защото не съм от любимките тук и започнах тук повече да се ядосвам отколкото да се разтоварвам и затова,но не тая лоши чувства към никого наистина!!!!  Hug
Много ме е страх от този момент,но няма как,просот се чудя дали на година и седем месеца още не са прекалено малки за ясла,но пък като няма как... и все пак не мога да спра да се притеснявам

# 620
  • Пловдив
Хетера,не са толкова малки за ясла.Мисли положително и бъди спокойна.

# 621
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! Да сте живи и здрави и много да ви радват прекрасните ви дечица!

Аз малко се позагубих, но да ви кажа този антибиотик за цистита беше страшна работа - веднага ми мина, все едно нищо не е било, но...на другия ден се появиха страничните му ефекти Sick жестоко разтройство и болки в корема - направо се побърках от болки - никога не ме беше болял така #Crazy

За памперса да се включа- до никъде сме ooooh! Ако е без памперс си върши и двете "работи" все едно нищо не е станало, където и ''дойде" (добре,че нямаме килими), а на гърнето и една минута не стои. От няколко дни не дава да й се слага памперс и като вариант за по-малко рев е слагането ( а също и махането) му права. Не ми е много удобно, но нямам избор.

Жоро е отпуска тази седмица и ми се искаше да направим едно море, но ме отразя, но пък затова утре заминаваме на вилата му на Панчарево. Така една седмица без интернет незнам как ще ми се отрази. newsm78

Все се каня да питам - ядат ли вашите деца още на столчето за хранене? Ралица от няколко месеца не сяда там (само понякога, за да рисува). Храни се в кухнята на голям стол. Купих толкова скъп стол с идеята,че деца до 3-4 години се хранят там, а излиза че го ползвахме само 7-8 месеца #Crazy

И аз да се оплача - вече не иска да си спи в креватчето и спи при мен ( а баща и в хола). Заспива при мен,ако успея да я преместя, което вече става все по-трудно (не се дава) през нощта се събужда и започва да мрънка. Като я доближа си вдига ръцете и като я сложа на моя креват  веднага заспива и насън се усмихва блаженно (хитрата маймуна).

# 622
Мерси на всички за милите пожелания,за смсите и внимнието Hug

Зари, не дей рИва, ще си дойде дятето и ще те нагушка както трябва Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Весе, избора ти на ясла е чудесен(все пак щом Едо го склониха там да ходи с кеф) Winkне се тревожи толкова на НИки ще му е добре там Hug

# 623
  • София
Аз мисля, че честитих на всички именици във фейсбук и нямаше да пиша, но, Весе, защо толкова се притеснявш?
Аз нямам търпение Бела да тръгне на ясла - та там ще се среща с толкова много деца. Ще научи нови неща, песнички, приказки...
А в личен план - ще пропускаме голяма част от истериите на иначе любимите ни деца Grinning
Ще й бъде трудно в началото да прекарва цял ден с непознати хора, но вярвам, че бързо ще свикне. Пък ако не - бабка й да го мисли Simple Smile
Имай предвид, че твоето настроение и усещане много му влияе. Ако искаш да приеме по-лесно промянта, трябва да си положително настроена  Peace

Марина, УЕЛКЪМ ТО ДЪ КЛЪБ! /за спането става дума Simple Smile/ Може да се каже, че ние сме го основли Simple Smile
Доста време се тормозихме, че я свикваме и т.н., но в крайна сметка на всички ни е добре така. Сексим се в хола... за веднъж месечно става  Joy

За храненето-имаме си малка масичка и столче, наследство от единия племеник-сама си сяда там и си слга лигвника като оглднее Simple Smile

Така и така се разписх Simple Smile
Какво става с палеца? забрави ли Раличка, че го е смукала? Аз събирам смелост /и тапи за уши/ за махането на биберона Simple Smile

а я да ви попитам знете ли кои изследвания за ясла се покриват от ЗК.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 22:27 от carbo

# 624
Карбо, кръв, урина и едно от чревните се покриват от ЗК, глистите и Васерман на родителя се плащат.

Весе, Симона много бързо свикна, много я хвалеха. Но пък не можа да свикне с вирусите и бактериите, затова сега ще почива до март.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички и най вече на ИМЕННИЧКИТЕ! Да сте живи и здрави и много усмихнати!!!

# 625
Честит имен ден на всички именници.Нека носят със здраве името си свято.Целувки и прегръдки за всички./color]
Отдавна не съм писала,но честно казано ме мързи. LaughingИначе съм в крак със всички и всичко.
Миме,Илиянка бързо и безпроблемно раждане ви пожелавам.Направо ви ожалвам в тези адски жеги. ooooh! Hug
Марина,това че бързо си се оправила от цистита е супер,ама тези странични реакции.......кофти тръпка. Hug
Лара крофт,сигърна съм че ще намерите точното място което търсите,но всичко става с много гледане. Peace
Карбо и ние вече се примерихме със спането на малката при нас.То детето чак се сърди като тръгна да и обяснявам,че си има легло и трябва да спи там.На гърнето сяда без проблем,от около две седмици си казва "ако",като има такова,но за пишкането направо не виждам светлина в тунела.Като кученце е,където и се допишка,действа.Понякога улучвам времето и за пишкане и я слагам на гърне,но навън ми отказва тотално клеченето и незнам какво ще правя.
Пате,аз като кърмих малката,постоянно страдах от стах,че нямам достатъчно кърма и ядях в промишлени количества варено жито.Има ефект,незнам от него ли но до годинката си се кърмехме.
Ей Фокси замалко да те забравя:Честито море.Направо си представям колко си щастлива,като знам колко го искаше.Ние заминаваме на втори септември.И аз нямам търпение вече. Party Hug
Мислех да сложа пентаксима тази седмица,но от сутринта малката е с едни бистри сополки,няма да стане.Най-вероятно ще е след морето.
Ох може да има и още ама не помня. ooooh! Mr. Green
За сега лека и мека. Heart Eyes

# 626
  • Пловдив
Мацки,има ли някой изостанала количка за бебе на 6 м?

на моя приятелка се счупи количката,а няма възможност да си купи сега друга

# 627
  • София
Мерси много за успокоителните думи на всички:)
Елфитка, да те попитам нещо в друга насока,ако дам детето на частна ясла имам ли право да прехвърля майчинството?Смисъл все едно го гледа баба му например?
За съжаление нямам количка,ние сме си само с една от самото начало Sad

# 628
Ех,Ели,да бях с едно дЯти с радост щях да ти дам моята количка..И без това така или иначе нашата след 2-3 месеца вече изобщо няма да се използва...Ама ей на..съдба..двойна ми е количката Tired
Питай Исито.Тя май искаше да продава някаква зимна /май/ количка на Дарито...Но не съм много сигурна ,че ще иска да я даде безплатно..Ти все пак я питай,а ако искаш аз ще я питам утре като се видим на кухнята...
Сещам се за още една моя приятелка,че имаше една количка в избата,ама тя вече май не е много за използване....Незнам дали ако се изпере ще замяса..Но май няма смисъл да се излагаме....

# 629
  • Пловдив
Хетера,може да го прехвърлиш,а детето да е на частна ясла или вкъщи,и майка ти ще взима 240 лв.
само ако е на държавна не може и ти ще взимаш 120 лв

Общи условия

Активация на акаунт